5 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Android Pay på ingång till smarta klockor
Bra om man bor där Android Pay fungerar

Android Pay på ingång till smarta klockor

Google har börjat rulla ut Google Play Services 10.0 och som vanligt har Android Police rotat runt i koden för att se hur framtiden ser ut för Googles mobila mjukvara. Den här gången verkar den stora nyheten vara att Android Wear kommer få Android Pay-stöd, vilket betyder att du kommer kunna betala i butiker genom att föra din smarta klocka mot kortläsaren, vilket för tillfället är möjligt med Apple Watch och Samsung Gear-klockorna.

Android Pay-betalningen kommer förstås endast fungera där Android Pay fungerar, det vill säga att vi i Sverige inte kommer kunna använda det. Utöver det behöver du ha en Android Wear-klocka som är utrustad med NFC-chip.

Enligt Android Polices undersökning verkar det även som att Google har börjat testat Instant Apps som presenterades under årets Google I/O och som gör det möjligt att köra appar på telefonen utan att installera dem på telefonen.

När dessa funktioner aktiveras för allmänheten är för tillfället okänt, men det lär dröja ett par månader innan vi kommer kunna använda dem.

Android, Övrigt, android, pay, android wear, smarta klockor
38.1° 0 André Stray André Stray
mån. 21 nov 2016, 13:00
38.1°
0

Android Pay på ingång till smarta klockor

Bra om man bor där Android Pay fungerar