2 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bilder på VWs nya minibuss Sharan Läckta en dag innan premiären
Bild till artikel

Imorgon öppnar dörrarna till årets bilmässa i Genéve. Där visas bland många andra nyheter nya Volkswagen Sharan upp, men redan nu får vi ta del av de första officiella bilderna på minibussen.

Volkswagen Sharan lanserades redan 1995 och är en av koncernens äldsta modeller i produktion. Nya Sharan tar steget in i Volkswagens nya designspråk och blir mer lik sina syskon. Enligt rykten har bilen vuxit på både längden och bredden och mäter nu 4,82 meter respektive 1,9 meter. Ökningen är främst för att nya Sharan lättare ska kunna konkurrera mot märken som Ford, Renault och Opels minibussvarianter.

En nyhet på bilen är dess bakre dörrar som numera är skjutdörrar, troligtvis motoriserade. Under huven finns det två dieslar eller två bensinare att välja mellan. Båda dieslarna är på 2,0 liter och försedda med turbo, på 140 respektive 170 hästar. Den minsta dieseln ska dra 5,4 l/100 km. Bensin erbjuds med antingen en 1,4-liters TSI på 150 hästar eller en 2-liters TSI på 200 hästar, den sistnämnda har DSG-lådan standardmonterad.

autoevolution.com Bil, Nyheter, Volkswagen, Sharan, läcka, officiell, Genéve Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel
36.7° 0 Bobby Green Bobby Green
mån. 1 mar 2010, 12:08
Bilder på VWs nya minibuss Sharan Läckta en dag innan premiären
36.7°
0