32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Den nya London-taxin är här
Den nya London-taxin är här Full med Volvo-delar

Det har snackats om den länge men nu är äntligen den nya London-taxin här. Den får namnet LEVC TX och inte TX5 som det var sagt tidigare. Under skalet har den en liten bensinmotor på 1,3 liter som fungerar som en räckviddsförlängare till elmotorn. Räckvidden anges till elva mil på el och tillsammans med förbränningsmotorn ska man kunna ta sig hela 64 mil. En full laddning ska endast ta 20 minuter i en snabbladdare, den tiden ökas dock till omkring åtta timmar via ett vanlig vägguttag.

Volvo har lånat ut massa teknik till bilen och det syns mycket tydligt på insidan. Ratt, reglage och skärmar är plockade direkt från Volvos nya 90-serie. Om de även har bistått med laddhybridteknik framgår dock inte. Åkturen ska vara lyxigare än tidigare, tystare och behagligare över lag. Sex stycken passagerare får plats och bilen är handikappanpassad.

Förutom Storbritannien kommer den här även att rulla i Nederländerna som har beställt 225 stycken bilar.

Bil, Nyheter, Londontaxi, officiell, Volvo, London, taxi, LEVC TX, räckviddsförlängare, hybrid
Londontaxin kommer som hybrid Börjar rulla 2017 De klassiska Taxi-bilarna som byggs av London Taxi Company är på väg mot framtiden. Företaget som numera ägs av Geely berättar att bilarna med det klassiska utseendet 2017 kommer som hybrid i form av nya TX5, ett drag som kommer att hjälpa dem att klara av de nya utsläppskraven som träder i kraft i staden 2018. En fyrcylindrig motor paras ihop med en elmotor men några specifikationer för den kommande bilen får vi inte för tillfället. Tumnagel
56.0°
0
52.6° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 13 jul 2017, 12:30
Den nya London-taxin är här Full med Volvo-delar
52.6°
0