33 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bild till artikel
Det här är japans nya taxibil Toyota levererar

Våra svenska vänner på Volvo har ju bidragit till nästa version av London-taxin, men Toyotas version som är ämnad för den japanska marknaden ser inte dum ut den heller. Eller den är kanske inte så vacker, men den verkar smart.

I dag rullar Toyota Crowns som taxi i Japan, en bil som inte är helt färsk men som funkar bra. Chaffisen kan bland annat öppna bakdörren automatiskt från framsätet vilket är smidigt.

Inför nästa version har man dock hämtat inspiration från London, i alla fall med tanke på formen. Det är högt och boxigt och det är kanske inte så vackert, men desto mer praktiskt. USB-uttag finns för passagerare, förarmiljön är speciellt framtagen för att funka fint för taxiyrket och driver bilen framåt gör en hybridlösning som bygger på gasdrift och el. Prislappen ligger på 240.000 kronor.

mynewsdesk.com Bil, Toyota, taxi, Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Den nya London-taxin är här Full med Volvo-delar Det har snackats om den länge men nu är äntligen den nya London-taxin här. Den får namnet LEVC TX och inte TX5 som det var sagt tidigare. Under skalet har den en liten bensinmotor på 1,3 liter som fungerar som en räckviddsförlängare till elmotorn. Räckvidden anges till elva mil på el och tillsammans med förbränningsmotorn ska man kunna ta sig hela 64 mil. En full laddning ska endast ta 20 minuter i en snabbladdare, den tiden ökas dock till omkring åtta timmar via ett vanlig vägguttag. Volvo har lånat ut massa teknik till bilen och det syns mycket tydligt på insidan. Ratt, reglage och skärmar är plockade direkt från Volvos nya 90-serie. Om de även har bistått med laddhybridteknik framgår dock inte. Åkturen ska vara lyxigare än tidigare, tystare och behagligare över lag. Sex stycken passagerare får plats och bilen är handikappanpassad. Förutom Storbritannien kommer den här även att rulla i Nederländerna som har beställt 225 stycken bilar. Tumnagel
52.6°
0
47.2° 0 Roger Åberg Roger Åberg
tis. 7 nov 2017, 22:30
Det här är japans nya taxibil Toyota levererar
47.2°
0