26 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Helt eldrivna Toyota bZ4X går från koncept till verklighet
Helt eldrivna Toyota bZ4X går från koncept till verklighet Går att boka från december

I våras presenterade Toyota den helt eldrivna suven bZ4X som koncept. Nu presenteras den i färdigt utförande samtidigt som vi får reda på mer fakta om den. Bilen ska gå att boka från december månad och lansering sker till våren.

bZ4X är byggd på e-TNGA som är en plattform framtagen för elbilar. Instegsversionen har framhjulsdrift, elmotor på 204 hästar och 265 newtonmeter, gör 0-100 km/h på 8,4 sekunder och toppar 160 km/h. Det kommer även en version med fyrhjulsdrift och dubbla motorer på 218 hästar, 336 newtonmeter och som gör 0-100 km/h på 7,7 sekunder. Oavsett version så är batteripacket på 71,4 kWh och på en laddning ska man kunna ta sig minst 45 mil. Värmepump är standard och man ska kunna snabbladda med upp till 150 kW. Från och med hösten 2022 erbjuds modellen även med inbyggd trefasladdare som klarar 11 kW. En annan sak på tillvalslistan är att man kan få solceller på taket. I bagagen ska det gå in 452 liter med baksätet uppfällt, vad som ryms när man fäller detta är dock oklart. Senare kommer bilen även med steer-by-wire-teknik vilket innebär att ratten och framhjulen inte har någon mekanisk förbindelse. bZ4X blir den första serieproducerade bilen med tekniken och när den väl är här kommer den traditionella runda ratten att skippas till förmån för något man kallar för One Motion Grip Control - en ratt utan överdel.

Vad bZ4X kommer att kosta framgår inte just nu.

Bil, Toyota, Toyota bZ4X, elbil, officiell, eldrift
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Helt eldrivna Toyota bZ4X går från koncept till verklighet
Visa Pressmeddelande Världspremiär för den helt nya elbilen Toyota bZ4X

Toyota bZ4X är först ut i en ny modellserie med batterielektriska bilar – bZ, beyond Zero. bZ4X är trogen konceptbilen, som visades tidigare i år, både vad gäller teknik och design. Det är även den första modellen att baseras på en ny plattform, e-TNGA, anpassad för enbart batterielektriska bilar (BEV).

Den första Toyotamodellen som är konstruerad som elbil från start
Första modellen ur Toyotas nya varumärke: bZ, beyond Zero
En bekväm, rymlig och genuin SUV
Fyrhjulsdrift med världsledande kapacitet
Batteri med exceptionell kvalitet och hållbarhet med utgångspunkt i Toyotas 25 år långa erfarenhet av elektrifierade fordon
Sverigepremiär under senare delen av våren men redan i mitten av december öppnar online-bokning
bZ4X har utvecklats inom ramen för ett samarbete mellan Subaru och Toyota. Batteriet är integrerat som en del av chassit, med placering under golvet. Det ger låg tyngdpunkt, utmärkt viktfördelning och hög karosstyvhet som i sin tur leder till hög säkerhet, hög komfort och mycket god väghållning.

bZ4X är en rymlig, bekväm SUV som går att få med ett helt nyutvecklat fyrhjulsdriftsystem med en elmotor per hjulaxel. Det ger klassledande offroad-egenskaper och prestanda.

Bilens rena, eleganta och kraftfulla exteriördesign speglar såväl dess kvaliteter som elbil som dess SUV-kapacitet. Dessutom är det premiär för en ny märkesidentitet med ”hammarhajsfront”, som understryker bilens kraftfulla utstrålning.

Det långa axelavståndet ger mycket goda utrymmen i den ljusa och öppna femsitsiga kupén, samt även generös lastkapacitet.

Toyota har kunnat dra nytta av mer än 25 års erfarenhet av teknik för elektrifierade fordon. Det säkerställer världsledande kvalitet, hållbarhet och driftsäkerhet för batteriet av litiumjon-typ. Även efter tio års brukande förväntas batteriet fortfarande ha 90 procent av sin ursprungliga prestanda*.

(*Riktvärde under utvecklingen, baserat på förmodad användningstid och körsträcka om tio år eller 240 000 km, vilket som uppnås först.)

Med fulladdat batteri beräknas räckvidden till mer än 450 km (beroende på version, siffran kommer att bekräftas slutgiltigt senare). bZ4X kommer även att ha flera avancerade tekniska detaljer, exempelvis ett tak med solpaneler som kan bidra till att ladda batteriet både under körning och vid parkering. Dessutom tredje generationen av Toyota Safety System med nya och förbättrade aktiva säkerhetssystem samt system för förarassistans.

bZ4X har premiär i Sverige under senare delen av våren men intresserade kunder kommer kunna teckna sig för ett tidigt exemplar redan i mitten av december.

Premiär för Toyotas nya batterielektriska plattform
bZ4X blir först ut att byggas på Toyotas nya plattform, e-TNGA, som är specifikt framtagen för batterielektriska bilar.

Den nya plattformen har flexibilitet för alla framtida bZ-modeller och är konstruerad för tillverkning i stora serier. En väsentlig detalj är det tunna batteriet som är placerat under golvet och som ingår som en del av chassit. Det ger låg tyngdpunkt, idealisk viktfördelning mellan fram- och bakaxel samt hög karosstyvhet. Kombinationen av dessa kvaliteter utför grunden för de trygga och samtidigt responsiva köregenskaperna. Den långa hjulbasen ger utmärka innerutrymmen.

Exteriördesign
Toyota har skapat en design som är både elegant och robust och som passar perfekt i såväl urbana miljöer som utanför städerna. Den avancerade formen mixar de avancerade detaljerna hos en elbil med de grundläggande kvaliteterna hos en SUV. Frontens utformning är avskalad och utan onödiga dekorationer. Den kännetecknas av den nya märkesidentiteten med frontdesign inspirerad av en hammarhaj.

Siluetten är elegant med låg totalhöjd, slanka A-stolpar och en låg axellinje som speglar bilens låga tyngdpunkt. Hjulhuskanterna, de stora hjulen (upp till 20 tum) placerade i bilens hörn och de kraftiga trösklarna framhäver bilens SUV-karaktär. Även bakpartiets design syftar till att framhäva bilens distinkta hörn, med bakljus som sträcker sig över bilens bredd.

En jämförelse av yttermåtten med Toyota RAV4 visar de konstruktionsmässiga fördelarna hos nya e-TNGA-plattformen. bZ4X är 85 millimeter lägre, har kortare överhäng och ett axelavstånd som är 160 millimeter längre. Motorhuven är också 50 millimeter lägre. De smidiga köregenskaperna illustreras av den klassledande vändradien på 5,7 meter.

Bilens design innehåller flera aerodynamiska detaljer som bidrar till den generösa räckvidden. Exempelvis de djupa öppningarna i främre stötfångarens hörn som bildar mjukt formade luftspjäll. Bilens underrede är helt inklätt. En delad takspoiler samt en bakre diffusor samt en noga uträknad vinkel för bakrutan är andra viktiga detaljer. Den smala undre grillen i fronten har en funktion för att reglera luftinsläppet, styra kylluft till batteriet och minska luftmotståndet.

Interiördesign
Komforten och utrymmena i bZ4X ger en känsla av ombonat vardagsrum. Känslan förstärks av de mjuka, vävda textilierna, detaljerna med satin-finish och tillvalet panoramaglastak.

Instrumentpanelen är låg, vilket bidrar till den öppna känslan och även till den goda sikten. Principen ”händerna på ratten, ögonen på vägen” stöds av förarmiljön med en sjutums TFT-skärm för instrumenteringen mitt i förarens blickfång, ovanför ratten. Alla mätare kan överblickas med minimala ögonrörelser.

Den långa hjulbasen ger klassledande benutrymme för alla resande. Mellan höftpunkterna i fram- och baksäte är det en hel meter. Även lastutrymmet är generöst med justerbart golv. Med baksätet i normalposition ryms 452 liter bagage.

Prestanda
Den framhjulsdrivna versionen av bZ4X drivs av en elmotor med hög respons på 150 kilowatt (kW). Elmotorn levererar 204 hästkrafter (DIN) och ett vridmoment på 265 newtonmeter, vilket ger acceleration 0–100 km/h på 8,4 sekunder och en toppfart på 160 km/h.

Den fyrhjulsdrivna versionen har en maxeffekt på 217,5 hästkrafter (DIN) och ett vridmoment på 336 newtonmeter. Toppfarten är densamma, medan accelerationen går på 7,7 sekunder. Alla siffror är preliminära i väntan på slutgiltigt fastställande.

Drivsystemet möjliggör ”enpedalskörning”, med förstärkning av bromskraftsåtervinningen vilket ger föraren möjlighet att gasa och bromsa med enbart gaspedalen.

Räckvidd och batteriteknik
Räckvidden är ofta en viktig parameter för köpare av elbilar och Toyota har nästan 25 års erfarenhet av batteriutveckling. Det ger trygghet inte bara i form av lång räckvidd, utan även att kapaciteten för lång körsträcka finns kvar år efter år. Endast marginell minskning av batteriet prestanda förväntas: cirka tio procents lägre kapacitet efter tio år eller 240 000 kilometers körning.

Litiumjon-batteriet har en kapacitet på 71,4 kilowattimmar (kWh) vilket förväntas ge en räckvidd på mer än 450 km (enligt WLTP). Räckvidden beror på utförande och siffrorna är ännu preliminära i väntan på att fastställas slutgiltigt.

Tack vare ett effektivt värmesystem, bland annat i form av en värmepump, bibehålls egenskaperna även i minusgrader. Batteriet kan även snabbladdas utan att äventyra vare sig säkerhet eller livslängd. 80 procent av kapaciteten kan uppnås på cirka 30 minuter med 150 kW snabbladdning (CCS2). På den svenska marknaden kommer en ombordladdare (trefas) på 11 kW att erbjudas.

En nyckelfaktor för batteriets kvalitet och hållbarhet är multipla övervakningssystem för spänning, strömstyrka och temperatur hos varje cell. Om onormala värden upptäcks aktiveras omedelbart kontrollfunktioner. Åtgärder har vidtagits för att mildra eventuell materialnedbrytning, och kontrollen vid tillverkningen är hög för att hindra att främmande ämnen kommer in i batteriet. För första gången använder Toyota ett vätskekylt batteriet.

Fyrhjulsdrift
Toyota har konstruerat ett helt nytt fyrhjulsdriftsystem anpassat för elbil tillsammans med Subaru. Båda företagens långa erfarenhet av fyrhjulsdrift har kommit till god nytta. Systemet höjer säkerheten vid körning i svåra förhållanden och ger bZ4X klassledande kapacitet för terrängkörning.

Den fyrhjulsdrivna versionen av bZ4X har separata elmotorer på 80 kW vardera för fram- och bakaxel. De olika körlägena i XMODE kan väljas beroende på underlag och situation, som körning i snö/lera, djup snö och lera (upp till 20 km/h) samt Grip Control för tuffare offroadkörning (upp till 10 km/h).

Steer-by-wire
bZ4X blir den första serieproducerade bilen från Toyota med steer-by-wire, kallad One Motion Grip. Tekniken kommer att introduceras i bZ4X i Europa och Sverige vid en senare tidpunkt. Utan mekanisk förbindelse mellan ratt och framhjul ger det elektroniska systemet mycket exakta styrutslag baserat på förarens intentioner. Den traditionella ratten är då ersatt med vad vi kallar One Motion Grip-control, vilket gör körningen enklare och smidigare när händerna aldrig behöver överlappas. Fullt styrutslag uppnås med endast 150 graders vridning.

Utan fysisk kontakt mellan ratt och hjul kommer heller inga vibrationer från däcken, men föraren får ändå värdefull feedback om vägytans beskaffenhet. Styrkänslan förstärks tack vare individuell kontroll av styrningens moment och kan justeras beroende på valt körläge.

Solcellstak
Räckvidden kan maximeras tack vare ett solcellstak, som kommer att erbjudas som tillval. Solcellerna fångar solljuset som omvandlas till elektricitet som lagras i batteriet med nollutsläpp. Det fungerar vare sig tändningen är av- eller påslagen och Toyotas beräkningar visar att solcellerna kan bidra med energi nog för upp till 180 mils körning per år.

Ny generation Toyota Safety Sense
bZ4X har tredje generationen av säkerhetssystemet Toyota Safety Sense, med nya och förbättrade funktioner för att minska riskerna vid ännu fler olyckstyper. Systemet fungerar som ett stöd för föraren att uppnå målet om att ingen ska skadas eller dödas i trafikolyckor.

Genom att öka räckvidden för bilen radar och kamera har prestandan för respektive funktion kunnat förbättras ytterliggare. Bland de nya funktionerna kan nämnas utökad förmåga hos det aktiva krockskyddssystemet att upptäcka mötande bilar och bilar som korsar vägbanan, förbättrad accelerationsbegränsning i låga hastigheter samt nödstoppsfunktion.

Ett nytt multimediasystem med uppdatering över nätet (over-the-air, OTA) kommer också att finnas tillgängligt.

Första modellen från Toyota Beyond Zero
bZ4X är den första modellen från Toyotas nya varumärke, bZ, vilket ska utläsas ”beyond Zero”. Namnet uttrycker företagets miljömässiga ledarposition ända sedan Toyota blev en pionjär för elektrifierad mobilitet med Prius. Prius var världens första serietillverkade hybridbil vid lanseringen 1997.

Introduktionen av bZ4X stärker Toyotas förhållningssätt till olika tekniker för att möta olika behov av mobilitet genom ett komplett utbud av elektrifierade fordon: självladdande hybrider (HEV), laddhybrider (PHEV), batterielektriska bilar (BEV) och bränslecellsbilar (FCEV). Toyotas mål är att minska utsläppen av koldioxid med produkter som är enkla att använda och som är har kunden i fokus. Dessa tekniker bidrar tillsammans till att nå målet om koldioxidneutralitet.

Nollemissioner är endast en del av Toyotas ambition, vilket ordet ”beyond” i bZ indikerar. Toyota vill erbjuda ständigt förbättrad mobilitet för alla människor med produkter och tjänster som ger mer körglädje, högre säkerhet för alla trafikanter och bidrar till bättre samhällsbyggen runt om i världen.

bZ4X är konstruerad med människan i centrum, designad för att låta bilköparna välja en BEV utan kompromisser eller besvär och samtidigt maximera alla fördelar som är specifika för bilar med enbart eldrift.
Toyota presenterar bZ4x Concept Den första i deras elektriska bZ-serie Toyota har verkligen inte varit först på bollen när det gäller elbilar men nu är deras bZ-serie på gång. bZ står för Beyond Zero och man ska visa upp totalt 15 elbilar fram till 2025 och sju av dessa ska vara i nya bZ-serien. Först ut är konceptet bZ4x där 4x helt enkelt står för fyrhjulsdrivet. Det handlar alltså om en liten SUV. Bilen bygger på nya plattformen e-TNGA som är en plattform enbart för elbilar, skapad tillsammans med Subaru. På utsidan och i stora delar av inredningen ser vi en helt vanlig bil även om Toyota i pressreleasen drar på med meningar om att bilen ska vara en hub för alla som vill spendera tid med familj och vänner. Jag vet inte hur folket på Toyotas sällskapsliv ser ut, men det känns som att man drar på lite för stora växlar kring detta. För föraren är det rätt mycket nytt och en helt ny "ratt" och förarmiljö syns. Den udda skapelsen gör att man kan placera instrumenten högt utan ratten är i vägen och föraren behöver därför inte kolla ner så mycket. Behovet av en heads-up-display lär vara minimalt. Man har även tagit fram ett nytt styrsystem som Toyota säger ska vara världens första i en produktionsbil som kombinerar styrok med steer-by-wire. Det ska ge bättre känsla samtidigt som ojämnheter från dåliga vägar eller hastiga inbromsningar ska tas bort. Tumnagel
40.2°
0
Subaru visar upp sin kommande elbil Solterra Deras version av Toyota bz4x Subaru och kompisen Toyota har inte varit så bra på elbilar, men snart händer det saker. De två bolagen kommer att visa upp varsin modell som i princip kommer att vara samma bil i två lite lätt olika skepnader. Toyota har redan visat upp ett koncept av sin bZ4x och nu visar Subaru upp fler bilder på sin Solterra. Man är inte direkt superhemlig med formen och vad vi kan se på bilderna så är det en Subarufierad version av Toyotan. På insidan känner vi också igen oss, även om den lite udda ratten från Toyotas koncept har ersatts av en mer vanlig, rund variant i Subarun. Tumnagel
40.5°
0
Toyota har vaknat Ska lansera 15 stycken elbilar till 2025 Nästa år ska Toyota lansera den eldrivna suven bZ4X, men går du in i hallarna idag kan du inte få en helt eldriven modell av tillverkaren. Något som antagligen har förundrat många då Toyota är en av världens största biltillverkare och eftersom "alla" andra redan erbjuder elbilar. Men nu ska det alltså bli ändring på detta. Företaget investerar hårt i elbilsutveckling och ska 2025 ha inte mindre än 15 stycken olika elbilar i sitt utbud. Räkna dock inte med att alla dessa bara går på el utan det lär handla om laddhybrider också. Men det verkar i alla fall som att Toyota har vaknat lite och snart hoppar på elbilståget. Tumnagel
42.7°
0
38.4° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 29 okt 2021, 08:45
Helt eldrivna Toyota bZ4X går från koncept till verklighet Går att boka från december
38.4°
0