33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bild till artikel
Vanderhall Carmel bjuder på 200 hästar Ny modell med lite mer knuff

Företaget Vanderhall som bygger trehjulingar presenterar nu den nya modellen Carmel. Den skiljer sig inte enormt från vad man har byggt tidigare men den är ganska så ball ändå. Under skalet finns en turbofyra från GM på 1,5 liter som ger 202 hästar och 275 newtonmeter i vrid. Det kanske inte låter så enormt men med tanke på bilen storlek och vikt räcker det gott och väl. 0-100 km/h ska kunna avklaras på 4,5 sekunder och toppfarten anges till 222 km/h. Viktfördelningen ska vara 75/25.

"The new Carmel emphasizes our ongoing commitment to the autocycle segment. In contrast to other manufacturers in our market, the one and only thing Vanderhall does is manufacture All-American autocycles. We are committed to being the leaders in this segment, and the Carmel is the latest evidence of that dedication."

Den som är intresserad av ett exemplar kan reservera en bil för 1.000 dollar. Prislappen totalt ligger på 39.950 dollar och leverans ska ske någon gång nästa år.

vanderhallusa.com Bil, Nyheter, Vanderhall, Vanderhall Carmel, officiell, trehjuling Via Carscoops Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel CES2018 Vanderhall ställer ut Edison i Las Vegas En eldriven trehjuling Vi har tidigare skrivit om företaget Vanderhall Motor Works som tillverkar eldrivna trehjulingar som är något billigare än den Morgan säljer. Morgan har en eldriven version på gång, och Vanderhall ville såklart inte vara sämre så de skapade Edison. Den går som sagt bara på el och nu står den utställd på mässan i Las Vegas. Edison har två stycken elmotorer framtill och tillsammans ger de 180 hästar och ett vrid på 325 newtonmeter. Till dessa kopplas ett batteri på 30 kWh och det ska hålla 32 mil innan det behöver laddas igen. 0-100 km/h ska gå på strax över fyra sekunder och toppfarten anges till 170 km/h. Trehjulingen väger in på 625 kilo och för att bli ägare till en får du släppa ifrån dig 34 950 dollar. De första leveranserna beräknas ske under årets andra halva. Tumnagel
39.8°
0
Vanderhall visar Venice Ny version av trehjulingen Vanderhall Motor Works är en firma i Utah som bygger trehjulingar. Nu visar de upp deras senaste modell Venice och precis som tidigare handlar det om en liten öppen sak byggd för soliga dagar. Under skalet sitter det en turbofyra på 1,4 liter från GM som lämnar 200 hästar. Drivningen sker på det ensamma bakhjulet via en sexstegad sekventiell växellåda. För att komma ner lite i kostnad har man i denna version skippat kolfiberkarossen för en i kompositmaterial istället. Venice är dock inte billig för det och kostar dig strax under 30 000 dollar. Tumnagel
40.2°
0
38.2° 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 16 okt 2018, 10:30
Vanderhall Carmel bjuder på 200 hästar Ny modell med lite mer knuff
38.2°
0