12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Netflix lagrade dina val i Black Mirror: Bandersnatch
De vet nu hur du valde i det interaktiva tv-programmet

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Netflix lagrade dina val i Black Mirror: Bandersnatch

I slutet av förra året släppte Netflix det interaktiva tv-programmet Black Mirror: Bandersnatch där tittarna själva fick välja vilken väg handlingen i tv-programmet skulle ta, lite liknande så kallade "Välj ditt eget äventyr"-böcker.

Nu visar det sig att Netflix har lagrat alla val som tittarna gjorde när de valde handling i programmet. Detta blev känt efter att forskaren Michael Veale på University College London begärde ut all data som Netflix hade om honom genom EU:s GDPR-direktiv. I filerna forskaren fick från Netflix fanns bland annat information om alla val han hade gjort medan han tittade på Black Mirror: Bandersnatch.

I ett medföljande mail till forskaren förklarar Netflix att man sparar detta för att en tittare ska kunna återgå till programmet om de väljer att sluta titta för att återuppta detta vid ett senare tillfälle. Det framgår inte hur länge datan sparas. Netflix uppger även att man använder den sparade datan, anonymt, för att kanske kunna förbättra framtida produktioner av interaktiva tv-program och filmer.

Film & TV, Nyhet, netflix, black mirror, bandersnatch, gdpr, interaktiv tv, integritet
38.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 15 feb 2019, 14:15
38.1°
0

Netflix lagrade dina val i Black Mirror: Bandersnatch

De vet nu hur du valde i det interaktiva tv-programmet