m

Nikon presenterar Nikon 1 V2

Lite större, lite bättre

Nikon presenterar Nikon 1 V2
Foto / Nikon

Nikon presenterade idag efterföljaren till deras lite mer avancerade kamera i Nikon 1-systemet, Nikon 1 V1 och efterföljaren heter förstås Nikon 1 V2. Några av nyheterna är att sensorn numera har 14 megapixel istället för 10, kameran har fått ett betydligt större grepp samt inbyggd blixt.

Den största nyheten är nog dock att kameran numera har fått lägena PASM på lägesväljarratten. Tidigare har man behövt gått in i en meny för att välja mellan dessa vilket Nikon förklarade med att den är tilltänkt för den glada amatören. Nu verkar de dock har kommit till sina sinnes fulla bruk och gett ratten dessa funktioner så att den kan tilltala en större massa.

Andra nyheter är att kameran nu kan fota i upp till iso 6400, den har blivit lite snabbare, lekfunktioner som "smart fotoväljare" har blivit smartare och ja, kameran har helt enkelt uppdaterats på de flesta punkter.

Efter att ha klämt på kameran lite grann nu på morgonen så måste jag säga att greppet är riktigt skönt för en så liten kamera men hela tjusningen med detta lilla system försvann lite då det är aningen för stort, även om kamerans objektiv ändå kommer att sticka ut mer. Den känns extremt välbyggd och F-knappen tillsammans med ett inställningshjul gör det väldigt smidigt att komma åt en hel del funktioner som iso, af, vitbalans med mera.

Till kameran lanseras även en blixt vid namn SB-N7 som har ett ledtal på 18 och rejält större än den tidigare blixten till systemet. Kameran kan även använda samma wifi-enhet som Nikon D600 (WU-1b) samt gps-enheten GP-N100.

Nikon presenterar även att de håller på att utveckla tre nya objektiv till systemet; 32mm f/1.2 (motsvarande 86mm), 6,7-13mm f/3.5-5.6 (motsvarande 18-35mm) samt 10-100mm f/4-5.6 (motsvarande 27-270mm).

Priset på Nikon 1 V2 ligger på 8 190 kronor med ett 10-30mm och 9 890 kronor med objektivet 10-30mm samt 30-110mm. Kameran kommer att finnas i butik den 22 november.

Ni hittar hela pressmeddelandet efter hoppet.

Succéserien Nikon 1 utökas med Nikon 1 V2


Stockholm, 24 oktober 2012: Idag lanserar Nikon supersnabba Nikon 1 V2 – den första kameran i Nikon 1-serien som utrustats med andra generationens Nikon 1-teknik. Kameran tar ytterligare ett steg framåt i utvecklingen av den snabbhet och design som kännetecknar Nikon 1-serien, och som gjort den till den bäst säljande kompakta systemkameran i Europa[1].

Med ännu högre hastighet och större precision, en rad nya funktioner och trådlös överföring av bilder, fungerar Nikon 1 V2 både som en mångsidig huvudkamera och som en utmärkt andrakamera.

? Den nya generationens hastighet och innovationer gör Nikon 1 V2 till den perfekta extrakameran för fotografer som vill ha ett litet, portabelt system med hög prestanda, säger Björn Nordgren, Product Manager på Nikon Nordic.

Full fart framåt
Nikon 1 V2 höjer ribban ytterligare med bildhanteringssystemet EXPEED 3A, som med sina dubbla bildprocessorer kan bearbeta bilder i upp till 15 bps[1] med kontinuerlig autofokus, och 60 bps[2] med fast fokuspunkt. Det gör det möjligt att ta högkvalitativa bilder till och med på mycket snabba motiv.

Motivet kommer i fokus utan fördröjning tack vare det avancerade hybridautofokussystemet med snabb fassökande autofokus för snabba rörelser och kontrastdetekterande autofokus för att fånga små detaljer, även under sämre ljusförhållanden.

Dåligt ljus, bra prestanda
Nikon 1 V2 har en upplösning på 14,2 megapixel, ett ISO-omfång på mellan 160 och 6400 och levererar detaljerade foton och filmer även under dåliga ljusförhållanden. Nikons CMOS-bildsensor i CX-format erbjuder bra balans mellan systemstorlek, hastighet, ljuskänslighet och upplösning. Det ger möjlighet till stillbilder och filminspelningar i hög kvalitet.

Fullständig kreativ kontroll
Funktionsratten ovanpå kameran ger åtkomst till exponeringslägena P, S, A och M för mer kontroll vid fotograferingen. Genom att trycka på funktionsknappen blir det lättare att komma åt viktiga inställningar som ISO och vitbalans. Livejusteringen av bilder hjälper till att i realtid visa hur förändringarna som görs av exponeringen påverkar slutresultatet.

Nästa generations innovationer
Det nya läget Fånga bästa ögonblicket, består av både Smart fotoväljare och en ny Slowmotion-visning. Smart fotoväljare tar snabbt upp till 20 bilder i full upplösning före och efter att avtryckaren trycks ned. Med Slowmotion-visning tar kameran upp till 40 bilder i en följd i full upplösning och visar dem i slowmotion på LCD-skärmen så att du kan välja ut din favoritbild. Bilder tagna med funktionen Rörligt foto kan nu sparas som en enda bildfil. Det gör dem lätta att dela – ladda över dem på vilken enhet som helst.

Magiska filmer
Filma med Nikon 1 V2:s avancerade filmläge i full HD, med full kontroll över slutartid och bländare. Filmläget erbjuder det bästa av två världar genom att ta stillbilder i full upplösning (bildförhållande 3:2) samtidigt som det går att filma i full HD. För filmning i mindre bildformat kan dramatiska effekter i extrem slowmotion uppnås, med inspelningshastigheter på upp till 1200 bilder per sekund[3].

Ljuskontroll: Lansering av ny blixt
Tillsammans med Nikon 1 V2 lanseras Nikons nya blixtenhet Speedlight SB-N7. Denna kraftfulla i-TTL-kompatibla blixt har ett ledtal på 18/59 (vid ISO 100 m), och ett blixthuvud som kan vridas i 120°. En extern vidvinkelskiva ingår. Speedlight SB-N7 är det optimala blixtsystemet för fotografer som vill kontrollera ljusets kvalitet och riktning för att göra bilderna mer kreativa, eller för att lysa upp motiv under dåliga ljusförhållanden.

I AM ALL FOR ONE: 1 NIKKOR-sortimentet utvidgas
Nikons sortiment av 1 NIKKOR-objektiv kommer att utvidgas genom lanseringen av tre nya objektiv under 2013. Objektiven är under utveckling och omfattar ett zoomobjektiv med extrem vidvinkel, ett kraftfullt, kompakt objektiv med 10x zoom samt ett ljusstarkt porträttobjektiv. De nya objektiven kompletterar det nyligen lanserade 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8. 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8 är ett ljuststarkt objektiv med fast brännvidd som både klarar av att ta bra bilder i svagt ljus, även med låga ISO-tal, och porträtt med vacker bokeh.

FT1 F-Bajonett adapter: NIKKOR-objektiv med F-Bajonettfattning som monteras på fattningsadaptern FT1 får en beskärning på 2,7 gånger brännvidden, vilket innebär att objektivets brännvidd blir jämförbar med ett objektiv med en bildvinkel beskärning som är nästan tre gånger så lång. För användare av NIKKOR AF-S och AF-I-objektiv kan fortfarande Nikon 1:s autofokussystem[4] och den snabba serietagning med 10/30/60 bps[5] utnyttjas fullt ut.

WU-1b Trådlös mobiladapter: Nikons lilla trådlösa mobiladapter gör det snabbt och enkelt att överföra Nikon 1-bilder direkt från kameran till en smart telefon eller surfplatta[6].

GPS-enhet GP-N100: tagga Nikon 1-bilderna på rätt plats med Nikons minimala GPS-enhet.

Nikon 1 V2 finns i butik från och med den 22 november 2012. Det rekommenderade priset inklusive moms är 8 190 kr för Nikon 1 V2 med 1 NIKKOR 10-30mm optik och 9 890 kr för kit med både 1 NIKKOR 10-30mm och 1 NIKKOR 30-110mm optik.

Läs mer
37.0°
0

Nikon presenterar Nikon 1 V2

Lite större, lite bättre

fler
Populäraste
Ozonlagret har börjat återhämta sig
Kan vara helt lagat igen vid 2060 
Tumnagel
48.1°
+
Frode Wikesjö
0
Netflix Breaking Bad-film har premiär den 11 oktober
Hur gick det sen för Jesse Pinkman? 
Tumnagel
49.1°
+
Frode Wikesjö
0
Forskare tar ägg från utrotningshotad noshörning
I ett försök att hålla arten vid liv 
Tumnagel
47.3°
+
Frode Wikesjö
0
Kina höjer sina importtullar mot USA
Det går bra nu 
Tumnagel
19.6°
+
Frode Wikesjö
0
Trailern för Lady och Lufsen
Hundfilm 
Tumnagel
22.6°
+
Frode Wikesjö
0
Disney ska göra Obi-Wan Kenobi-serie
Med Ewan McGregor 
Tumnagel
58.1°
+
Frode Wikesjö
0
Här är den första trailern för The Mandalorian
Disneys nya Star Wars-serie 
Tumnagel
61.7°
+
Frode Wikesjö
0
Han ska göra en 30 år lång timelapse
Är på år fem nu... 
Tumnagel
48.3°
+
Roger Åberg
0
Världens största elfärja finns i Danmark
Ellen transporterar bilar och människor mellan öarna Ale och Ærø 
Tumnagel
52.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Hälften av användarna planerar att behålla sina mobiler i 3-5 år
Det glädjer nog varken Apple eller Samsung 
Tumnagel
44.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Det brinner som aldrig förr i Amazonas
Omvärlden riktar skarp kritik mot Brasilien 
Tumnagel
11.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Även YouTube börjar blockera kinesisk propaganda
Har raderat över 200 Hongkong-fientliga kanaler 
Tumnagel
59.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
fler
Senaste
The International kommer till Stockholm!
Härligt! 
Tumnagel
38.9°
+
Frode Wikesjö
0
Ozonlagret har börjat återhämta sig
Kan vara helt lagat igen vid 2060 
Tumnagel
48.1°
+
Frode Wikesjö
0
Obama twittrar sin sommarspellista
Lite nytt och lite gammalt 
Tumnagel
38.2°
+
Frode Wikesjö
0
Missa inte finalen i The International-turneringen
OG vs LIQUID 
Tumnagel
40.6°
+
André Stray
0
Black Panther 2 har premiär den 6 maj 2022
Och Kit Harington hoppar in i The Eternals 
Tumnagel
35.9°
+
Frode Wikesjö
0
En dag i en japansk mästerkocks liv
Långa arbetsdagar! 
Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0
Netflix Breaking Bad-film har premiär den 11 oktober
Hur gick det sen för Jesse Pinkman? 
Tumnagel
49.1°
+
Frode Wikesjö
0
Rykte OnePlus 7T får stor kameramodul
Enligt Evan Blass 
Tumnagel
38.8°
+
Frode Wikesjö
0
Star Wars: The Rise of Skywalker får affisch
Rätt snygg sådan faktiskt 
Tumnagel
39.4°
+
Frode Wikesjö
0
Forskare tar ägg från utrotningshotad noshörning
I ett försök att hålla arten vid liv 
Tumnagel
47.3°
+
Frode Wikesjö
0
En grym Spindelmannen-kostym
Riktigt bra! 
Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0
NASA utreder misstänkt brott i rymden
Första gången det sker 
Tumnagel
40.3°
+
Roger Åberg
0
fler
Tjock
David Guetta remixar Aviciis Heaven
Fina hyllningar till en vän 
Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
Ny jeans-kollektion från Arket
Finns i butik nu 
Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
Howard Jones - What Is Love
Fredagsklassikern 
Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
Tut i luren! Idag är det köttbullens dag!
Äntligen! 
Tumnagel
109kg
+
Bobby Green
Ny musikvideo från Lana Del Rey
En video för två låtar 
Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
Så rengör du mocka- och läderskor
High Snobiety visar 
Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
Slipknot spelar i Globen nästa år
Den 21 februari 
Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
Alton Browns mat-serie Good Eats är tillbaka
Kyckling på menyn 
Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
Varifrån kommer zombies?
Nerdwriter1 förklarar 
Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
Delicato + Nöt-Crème = sant
Fika på nästa nivå 
Tumnagel
150kg
+
Bobby Green
Granit presenterar kollektionen Muted Tones
Lanseras imorgon 
Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
Om stereotyper från Boston på film
Allt är Good Will Huntings fel 
Tumnagel
87kg
+
Bobby Green