36 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Biljettskojare stoppas av Google ViaGoGo nedgraderas i Googles sökmotor
Biljettskojare stoppas av Google

Att köpa andrahandsbiljetter på nätet till olika evenemang kan ibland vara lite besvärligt då man inte alltid kan vara helt säker på att få biljetten man köpt eller om denna faktiskt är äkta. Det finns ett gäng med tjänster på nätet som säljer vidare biljetter till konserter, sportevenemang och annat vilka har fått ta emot en hel del kritik genom åren.

En av de tjänster som fått mest kritik är den internationella tjänsten ViaGoGo som bland annat finns här i Sverige. Nu har kritiken mot dem fått effekt då Google nu meddelar att tjänsten kommer att degraderas i Googles sökresultat och eventuellt inte alls dyka upp när man söker efter biljetter till olika arrangemang. ViaGoGo har bland annat fått kritik för att man har utgett sig för att vara en officiell återförsäljare till diverse evenemang, något som inte har varit fallet.

Vidare ska tjänsten ha undanhållit viss prisinformation och visat felaktigt antal biljetter man har till försäljning enligt kritikerna. ViaGoGo är ett schweiziskt företag och de säger sig vara "extremt förvånade" över Googles beslut. I ett uttalande säger företaget bland annat:
"We are confident that there has been no breach of Google's policies and look forward to working with them to resolve this as quickly as possible."

Internet, Google, viagogo, biljetter, lurendrejeri, biljettskojare, bedrägeri
53.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 18 jul 2019, 14:40
Biljettskojare stoppas av Google ViaGoGo nedgraderas i Googles sökmotor
53.0°
0