42 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bild till artikel
iPad ett problem för PC-branschen Dator, inte dator, dator, inte dator

Om en iPad ska klassificeras som en dator eller inte går verkligen att diskutera. När en iPad köps istället för en dator spelar klassificeringen inte så stor roll, det blir i alla fall ett problem för PC-tillverkarna som får problem att växa. iPad har hjälpt till att döda netbook-marknaden som stått för stor del av PC-branschens tillväxt de senaste åren.

Räknar man ihop iPad och Mac har Apple redan gått om Dell i försäljning och kommer snart även att gå om HP, världens största datortillverkare, något som deras VD Meg Whitman är medveten om.

"We need to improve our game and our products to take over the leadership position. Apple could go past HP in 2012. We will try to become the champion in 2013."

Med nya maskiner som Asus Eee Pad Transformer och med Windows 8 runt hörnet (nåja) suddas verkligen gränsen mellan tablet och dator ut och när då iPaden själv säljer mer än Dell får man se kartan som omritad.

Frågan är när och om Android och / eller Windows kommer ut med ett alternativ som verkligen säljer. Många hoppas att Android 4 ska fixa biffen men jag är långt ifrån övertygad om det. Jag är hoppfull att Android 4 kommer att betyda fler appar som fungerar bra på tablets men det kan tyvärr ta tid...

asymco.com iPad, Hårdvara, ipad, dell, hp
37.0° 0 Roger Åberg Roger Åberg
lör. 3 dec 2011, 11:56
iPad ett problem för PC-branschen Dator, inte dator, dator, inte dator
37.0°
0