m
iPhone 12 mini är så liten, så naggande god

iPhone 12 mini är så liten, så naggande god
Vi har testat!

Mobil / Feature

Efter några veckor med mellanstorlekarna iPhone 12 och 12 Pro så är första intrycket av iPhone 12 mini att den är såååå liten. Att den var liten hade man ju fattat sedan tidigare, men så här liten? Det är helt enkelt en otroligt söt telefon och du som har längtat efter att ha en riktigt kompetent telefon men som inte vill släpa på en gigantisk skärm kommer att bli larvigt nöjd med denna.

TL;DR iPhone 12 mini är en efterlängtad liten godsak. Men bara för att den är mindre är den inte sämre, den levererar på allt förutom stort batteri. Och den lilla skärmen

Läs recensionen av iPhone 12 Pro Max här!

En fråga som kommer snabbt är varför Apple inte har levererat den här storleken tidigare. Svaret har så klart både med teknik och ekonomi att göra, eller en kombination av de två. För jag tror inte att den här mobilen hade fungerat lika bra i lyxform. Målgruppen är, enligt mig, folk som vill ha en mobil som är modern men som inte vill att den ska ta över deras liv både fysiskt och mentalt. Jag anar att det är därför som den här är billigast och att det är därför som det inte finns en Pro-variant.

Billigast betyder tyvärr inte billig. På grund av usel dollarkurs och kemikalieskatt så kostar den här 700 dollar i USA, 780 euro i Tyskland och 8775 kronor i Sverige. Vill du bli riktigt förbannad på hur kronan mår kan jag berätta att den kostar 6200 danska kronor i vårt grannland.

Flaggskepp i liten förpackning


Om man nu köper det billigaste flaggskeppet från Apple i liten förpackning, får man verkligen med allt då? Japp, i alla fall om man jämför med iPhone 12. Batteri är det enda som man får mindre av, helt enkelt eftersom det är fysiskt omöjligt att klämma in lika mycket batteri i den mindre förpackningen. Men annars hittar vi samma kameror, samma 5G, samma snabba chip, samma (fast mindre) typ av skärm och så vidare och så vidare. Även vattentåligheten är densamma i iPhone 12 mini som i de andra versionerna av iPhone 12. Det enda som skiljer sig är att man bara kan ladda 12W med MagSafe-laddaren istället för 15W som i de andra versionerna, något som troligen har med värme att göra och som man kan leva med.

Jämför med iPhone 12 Pro saknas dock en del saker. Man får lite mindre RAM (4 GB istället för 6 GB), man får en kamera mindre, man får ingen LiDAR och det går inte att välja en ram av rostfritt stål utan det är aluminium som gäller. Att ha mer RAM betyder en viss skillnad för användare som använder stora appar samtidigt, men något säger mig att mini-köpare tar det lite mer chill och inte använder riktigt lika tunga saker på en och samma gång.

Wow-känsla för något litet


Även om iPhone 12 mini ser liten ut redan när den ligger i kartongen, som är mindre även den förresten, så är det när man lyfter upp telefonen som det händer saker. Det är nämligen smått surrealistiskt i att hålla en så liten telefon som också är modern med skärm ut i kanterna.

Att telefonen också är så lätt bidrar också till den lite underliga känslan. Jämfört med sina syskon väger mini så klart minst med sina 135 gram. iPhone 12 väger 164 gram och den tycker jag känns lätt jämfört med iPhone 12 Pro som väger 189 gram. För att inte tala om den gamla tjockisen iPhone 11 som väger 194 gram.

Trots den nätta storleken och vikten så är det ett solitt bygge detta. Långt i från en pansarvagn, känslan är mer av ett block aluminium. På framsidan hittar vi samma ”glas” som Apple kallar för ceramic shield och på baksidan sitter det glas. Det glaset är glas och inte riktigt lika starkt som det på framsidan, men ska ändå tåla lite skit.

Precis som med iPhone 12 är det fem olika färger som gäller. Jag förstår varför det inte finns någon Pro-version av denna minsting, men det hade varit sexigt med rostfritt stål i och matt glas på baksidan…

Relativt stor skärm i liten förpackning


Skärmen är på 5,4 tum i minin jämfört med 6,1 tum i iPhone 12. Förra årets iPhone 11 hade också en skärm på 6,1 tum och iPhone 11 Pro hade 5,8 tum. Men skärmstorleken säger så otroligt lite om storleken på telefonerna faktiskt.

iPhone 12 mini har måtten 131,5 x 64,2 x 7,4 mm. På höjden är minin 15,2 mm lägre än iPhone 12 och hela 19,4 mm lägre än förra årets iPhone 11. På bredden skiljer det 7,3 mm mot iPhone 12 och 11,3 mm mot iPhone 11.
Tjockleken skiljer det inte riktigt lika mycket på, med sina 7,4 mm är 12 mini lika tjock/tunn som iPhone 12 och något tunnare än iPhone 11 som var 8,3 mm.

Det är nästan lättare att jämföra iPhone 12 mini med tidigare mindre telefoner, sett till volym så är detta en telefon som ligger mellan iPhone 5/SE och iPhone 8. Tittar man på formen är det här en modern uppföljare av iPhone 5 snarare än en krympt iPhone 12 skulle jag säga.

Men skärmen på iPhone 5 var pluttig med sina 4 tum och hade inte plats för speciellt mycket. När du tänker tillbaka på den telefonen så tänker du nog som jag att det är en skärm som inte går att använda till speciellt mycket och som dessutom knappt gick att skriva på med två händer. Visst är skärmen på mini liten, men den är faktiskt större än den på iPhone 8. De båda skärmarna är lika breda (58mm) och iPhone 12 mini är 125 mm hög mot iPhone 8-skärmen som är 104 mm hög. Du får alltså 20 procent mer skärm på en telefon som är tio procent mindre. En efterlängtad utveckling, minst sagt.

En fantastiskt liten skärm


På förra årets iPhone 11 fick vi en LCD-skärm med relativt låg upplösning. Den dög för de flesta, men var knappast något att hurra över i en tid då fantastiska OLED-skärmar på riktigt hade börjat bli standard. iPhone 12 mini har istället just en OLED-skärm som är en fröjd att se på och att använda. Och jämfört med iPhone 8 är det så många fler pixlar att leka med här. Istället för en upplösning på 1334x750 har den här 2340x1080 pixlars upplösning vilket ger 476 pixlar per tum, vilket är fler pixlar per tum än både iPhone 12 och iPhone 12 Pro Max.

Så vad betyder det i verkligheten? Jo, att det är väldigt sällan som man känner att man inte får plats med något på skärmen jämfört med de större telefonerna. Självklart så är allt mindre, men det är sällan eller aldrig som man får känslan av att man behöver mer skärmyta för att något inte får plats.

Men det är en liten skärm, det tycker i alla fall jag som kommer från en iPhone 11 Pro Max som daily driver. Men kör du en iPhone 8 i dag kommer den att kännas lika stor eller större, kör du en iPhone X kommer den att kännas lite mindre men inte så mycket mindre. Känslan är förvånansvärt stor faktiskt på den här lilla skärmen.

Solid kameraupplevelse


Av någon anledning så är det nästan så att man inte tror på det faktum att minin levererar samma sak som den större versionen. Jämfört med iPhone 12 är det alltså exakt samma kameralösning som sitter i iPhone 12 mini. Det betyder en vidvinkel med 1,6 i bländare och en ultravidvinkel som nu blivit bättre och som kan ta bilder även med nattläge.

Eftersom det inte är en Pro så saknas telelinsen men jag tror inte att speciellt många av köparna kommer att sakna det. Förutom det så finns allt här på pappret och det lilla vi har testkört denna även i verkligheten. Om du har kollat in en kameraguide om iPhone 12 så gäller den helt enkelt även för mini så långt vi kan se.

Vi har under testperioden tyvärr drabbats av covid, så det har varit karantän som har gällt. Hur bra en kamera presterar märker man först när man är i olika situationer och tar bilder på andra människor i dåligt ljus och sånt, och det har helt enkelt inte funnits möjlighet till att testa detta. Dock är vår upplevelse i det vi faktiskt har kunnat testa precis densamma som med iPhone 12 och 12 Pro så du kan förvänta dig en av de bästa kameraupplevelserna på marknaden.

Samma sak gäller för video. Den här lilla plutten kan spela in 4K-video med HDR Dolby Vision. Det är imponerande faktiskt.

Är batteritiden något att oroa sig för?


Som sagt så har jag ägnat den här veckan i karantän och det är knappast möjligt att använda telefonen som man gör under en normal dag. Men om du använder din telefon mycket och gör saker som slukar batteri så kan minin vara fel telefon för dig.

Enligt Apple så ska iPhone 12 mini leverera 15 timmars videouppspelning vilket ska jämföras med 17 på iPhone 12 och 20 på iPhone 12 Pro Max. Man kan alltså räkna med en batteritid som är 10-15 procent sämre än den på iPhone 12.

Men om du byter från en iPhone 6, 7 eller 8 så kommer du att byta upp dig här, för batteriet i mini är större än det i åttan, som endast levererar 13 timmars videouppspelning. Även första generationens iPhone X levererar 13 timmar så kommer du från en sådan är det också ett byte uppåt.

Face ID


Va, ska han prata om Face ID? Är det inte en självklarhet för Apple i dag? Det beror på, jag tror att många som kommer att köpa iPhone 12 mini är folk som i dag kör en telefon med Touch ID. Och ni kommer att älska att låsa upp telefonen med ansiktet. Jag gillade iPhone SE när den nya versionen kom och jag körde den ett tag, men det där med Touch ID är ju faktiskt inte lika bra som Face ID. Så kör du en iPhone 6, 7 eller 8 och funderar på att byta upp dig är det här något som kommer att göra din dag bättre.

MagSafe


Trots att iPhone 12 mini är en liten sak får det plats MagSafe även i detta. Det betyder att alla de tillbehör som laddare och annat som Apple spottar ur sig nu även fungerar utmärkt på denna!

iPhone 12 mini är en liten godbit!


Jag har en känsla av att en liten mini är något som verkligen är efterlängtat bland de som kommer att köpa ny iPhone i år, både bland intresset varit bland kommentarer men också i våra undersökningar här på Feber där mini är den näst populäraste modellen efter iPhone 12 Pro. Det är rätt stort faktiskt, just 12 Pro är ju ett riktigt säkert val så att den kommer först är inte så konstigt.

Om du har varit lite nervös över att storleken är för liten så tror jag att du kan sluta vara det. Jag har en förkärlek för små telefoner men oftast känner jag mig lite för instängd, men det gör jag inte riktigt med den här. Nu använder jag nog min telefon för mycket för att i det långa loppet vara nöjd med en mini, men jag är ju också van med riktigt stora telefoner, inte bara från Apple.

iPhone 12 mini levererar riktigt mycket i en riktigt liten förpackning.

iPhone 12 mini går att förboka nu för 8795 kronor. Då får man 64 GB minne. Vill man ha 128 GB minne, som vi rekommenderar, får man betala 9388 kronor. 256 GB minne kostar 10.688 kronor. Säljstart är nu på fredag, 13 november.

Läs mer
46.7°
0

iPhone 12 mini är så liten, så naggande god

Vi har testat!

Unfortunately är en tjänst som generar avslagsbrev
Med hjälp av AI

Unfortunately är en nylanserad tjänst som genererar avslagsbrev så man slipper skriva dem själv. Avslagsbrev är sällan roliga att skriva men med Unfortunately behöver du endast fylla i ditt och mottagarens namn sen är det klart. Det finns också en premiumvariant av tjänsten och med den kan du nyansera innehållet samt tonen i breven. Just nu kan man endast generera fram avslagsbrev för startuppitchar och breven är endast på engelska. Men framöver planerar Unfortunately erbjuda avslagsbrev för jobbansökningar och filmidéer. Om du vill prova tjänsten själv så hittar du den via länken nedan. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

Hackers attackerade tusentals Microsoft Exchange-servrar
Över 30.000 företaget och organisationer kan ha fått sin epost läckt

Flera källor rapporterar att en av Microsofts programvaror för epost, Microsoft Exchange Server, har utsatts för en massivt hackerattack. Det är än så länge oklart hur många företag och organisationer som utsatts för hackingattacken. Det talas dock om allt från över 30.000 till hundratusen företag och organisationer vars epost kan ha läckt ut till obehöriga. Enligt Krebs on Security har attackerna mot Exchange-serverarna pågått sedan 6 januari och åtminstone till 2 mars. Då skickade Microsoft upp en uppdatering som förhoppningsvis ska ha tätat säkerhetsluckan som gav obehöriga tillgång till Exchange. Det finns dock möjlighet att obehöriga ska ha installerat egen programvara via Exchange som fortsatt ger dem tillgång till epost på drabbade servrar. Microsoft skriver i ett blogginlägg att en kinesisk hackergrupp som man kallar för Hafnium ligger bakom attacken mot Exchange-servrarna. Microsoft skriver om Hafnium: "Hafnium operates from China, and this is the first time we’re discussing its activity. It is a highly skilled and sophisticated actor.Historically, Hafnium primarily targets entities in the United States for the purpose of exfiltrating information from a number of industry sectors, including infectious disease researchers, law firms, higher education institutions, defense contractors, policy think tanks and NGOs. While Hafnium is based in China, it conducts its operations primarily from leased virtual private servers (VPS) in the United States." Den aktuella attacken påverkar servrar som kör Exchange Server 2013, 2016 samt 2019. Ansvarar ni för en sådan eller har en sådan på ert företag så är det rekommenderat att installera Microsofts uppdatering omgående. Organisationer och företag som använder Exchange Online ska inte ha påverkats av attacken. Tumnagel
35.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nytt premiärdatum för A Quiet Place 2
28 maj 2021

Premiärdatumet för A Quiet Place 2 har flyttats runt en hel del på grund av den pågående pandemin. Senast vi skrev om filmens premiärdatum då var det hösten 2021 som gällde men nu har det blivit nya bullar. Oväntat nog har Paramount faktiskt bestämt sig att tidigarelägga premiären denna gång, nämligen till den 28 maj. Antagligen är en stor anledning till att man nu tidigarelagt premiären är för att Paramount nyligen lanserade sin egna streamingtjänst Paramount+ och tanken är att den ska släppas där 45 dagar efter biopremiären. Tumnagel
38.0°
+
Frode Wikesjö
0

Världens första tweet ska säljas som en NFT
Digitala "konstverk" är den senaste hajpen i blockkedje-världen

Den senaste tiden har försäljningen av digital konst, och andra unika digitala tillgångar, vilka sålts som så kallade NFT:s, Non-Fungible Tokens, börjat uppmärksammas. Nu har även Twitters grundare Jack Dorsey gett sig in på den spekulativa i NFT-marknaden. Dorsey ska nu kränga världens första tweet, en tweet han själv postade 2006, som en NFT. NFT:s ska antagligen ses som en slags investering, om än med ett väldigt oklart och kanske osäkert värde. I skrivande stund ligger det högsta budet för världens första tweet 2,5 miljoner dollar, motsvarande över 21 miljoner svenska kronor. Non-Fungible Tokens är baserade på blockkjedjeteknik och ger köparen en unik adress (token/bevis) till en digital tillgång vilket ska bevisa att denne personen är ägaren. Sen kvittar det hur många exemplar det sprids av den digitala tillgången på nätet eller på andra platser då den unika blockkedje-adressen anses ge köparen "äganderätten" till konstverket. I klippet här ovanför förklarar YouTubern "Rhett / Mankind" hur NFT:s fungerar i ett klipp från förra året. Tumnagel
34.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Rachel True kan inte använda sitt iCloud-konto
Eftersom lastName inte kan sättas till True

Författaren och skådespelaren Rachel True har under sex månade inte kunnat komma åt sitt iCloud-konto på grund av hennes efternamn. Anledningen till det är att iCloud-koden inte kan hantera att sätta efternamn till True då den verkar tro att det är en boolean (sant eller falskt) istället för sträng. Men trots att hon är utelåst har Apple fortsatt att ta betalt för hennes iCloud-konto. Hon säger att hon inte heller kan byta till gratisvarianten eftersom hon då skulle förlora lagringsutrymmet som hon använder för grejer som hon inte vill bli av med. Rachel skriver på Twitter att hon har spenderat flertalet timmar med kundsupporten för att lösa problemet men utan någon lycka. Men nu när detta problem fått en del uppmärksamhet i sociala medier får man väl anta att det kommer lösa sig inom kort. Tumnagel
36.7°
+
Frode Wikesjö
0

Perseverance har tagit en första repa på Mars
Ser ut att ha gått utmärkt

Det har nu gått lite över två veckor sedan NASA:s senaste Mars-farkost Perseverance landade på den röda planeten. I slutet av förra veckan var det dags att för rovern att testa sin körduglighet på Mars och nu rapporterar NASA att denna verkar vara tillfredsställande. Det var den 4:e mars som Perseverance under 33 minuter förflyttade sig 4 meter framåt, tog en sväng och sedan körde ytterligare 2,5 meter tillbaka mot sin landningsplats. Anais Zarifian från NASA:s Jet Propulsion Laboratory säger om Perseverance första mobilitetstest på Mars: "When it comes to wheeled vehicles on other planets, there are few first-time events that measure up in significance to that of the first drive. This was our first chance to ‘kick the tires’ and take Perseverance out for a spin. The rover’s six-wheel drive responded superbly. We are now confident our drive system is good to go, capable of taking us wherever the science leads us over the next two years." När nu Perseverance har lämnat sin landningsplats, om än inte färdats särskilt långt från denna, så har NASA även namngett platsen för landningen. Platsen kommer hädanefter gå under det inofficiella smeknamnet "Octavia E. Butler". Det är ett namn NASA tagit för att hylla den amerikansk scifi-författarinnan med samma namn. Butler har bland annat skrivit scifi-böcker som till exempel "Kindred", "Bloodchild", "Speech Sounds", "Parable of the Sower", "Parable of the Talents" samt "Patternist"-serien. Tumnagel
40.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Kina fortsätter pressa Inre Mongoliet
För att bli mer kinesiskt än mongoliskt

Under sin årliga folkkongress i veckan uppmanade Kinas president Xi Jinping det Inre Mongoliet att de måste "lösa etniska problem" och börja främja användandet av mandarin i regionen. Xi nämnde också att Inre Mongoliet orubbligt bör framhålla användningen av allmänna nationella skolböcker detta för att se till att inte några "felaktiga idéer" kring kultur och nationalitet slinker igenom där. Detta är en fortsatt tryck på Inre Mongoliet som är en mongolisk autonom region i norra delen av Kina. Redan förra året så infördes det en lagändring som gjorde att skolorna i regionen skulle ha mandarin som undervisningsspråk samtidigt som man begränsade utrymmet för det lokala språket. Den ändringen ledde självklart till stora protester som snabbt tuktades av myndigheterna och ledde till att flertalet protestledare greps. Tumnagel
15.4°
+
Frode Wikesjö
0

Nästa vecka kan du spela Surviving Mars
Gratis på Epic Games Store då

Strategispelet Surviving Mars kommer du kunna ladda ner och spela helt gratis nästa vecka. Spelet kommer nämligen dyka upp i Epic Games Store för noll kronor från den 11 mars. Erbjudandet gäller fram till den 18 mars så du får passa på att lägga det i samlingen innan dess. Surviving Mars kommer från den bulgariska studion Haemimont Games och släpptes via Paradox Interactive den 15 mars 2018. I spelet ska man försöka bygga en koloni på Mars något som är lättare sagt än gjort. Just nu kan du ladda ner Wargame: Red Dragon gratis från Epic Gams Store. Tumnagel
38.2°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för Seaspiracy
Dokumentär om hur fiskeindustrin fuckar upp våra hav

Seaspiracy är en kommande dokumentär som tar en närmare titt hur den globala fiskeindustrin skapar en omfattande miljöförstöring i haven. Dokuemntärfilmen har premiär på Netflix den 24 mars. Tumnagel
40.2°
+
Frode Wikesjö
0

Jim Reekes pratar om sina Apple-ljud
Ljuden vi hör varje dag, eller några av oss i alla fall

Klipp med ljuddesignern Jim Reekes där han pratar om några av ljuden han gjorde för Apple under sin karriär där. Bland annat pratar han om ljudet Sosumi vars namn inte alls är något häftigt japanskt ord utan snarare "So sue me" eftersom han ville göra narr av Beatles advokater som stämde Apple under 70-talet. Tumnagel
39.6°
+
Frode Wikesjö
0

Äldre snubbe från Kina har klarat 300 spel
Fler än 300 spel till och med

Klipp om en 86 årig snubbe från Kina som de senaste 20 åren har spelet genom mer än 300 spel. Snubben, som heter Yang Binglin, spenderar sina mornar med att spela inte pingis men på eftermiddagen spenderar han minst tre timmar med att spela tv-spel. Yangs favoritgenre är skräckspel. Tumnagel
46.0°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för The Serpent
Netflix-serie om seriemördaren Charles Sobhraj

Här har vi trailern för den kommande Netflix-serien The Serpent som handlar om fifflaren och seriemördaren Charles Sobhraj. Charles (Tahar Rahim) och flickvännen Marie-Andrée Leclerc (Jenna Coleman) reste runt i Asien under 70-talet för att lura samt mörda folk längs det så kallade hippiespåret. En nederländsk diplomat började utreda vad som hände med ett ungt par som försvunnit och hamnar snabbt hack i häl på en av Interpols mest eftersökta män. Samtliga åtta avsnitt av The Serpent har premiär på Netflix den 2 april. Tumnagel
38.3°
+
Frode Wikesjö
0

Se Spring Uje spring!
Nu på SVT Play

En av årets härligaste filmer är Spring Uje spring, filmen om och med Uje Brandelius och regisserad av Henrik Schyffert. Tre guldbaggar fick filmen och det var den lätt värd tycker jag. Det är smått magiskt att Uje och hans fru och barn kan spela sig själva på ett så bra sätt. Uje Brandelius är frontmannen i fantastiska bandet Doktor Kosmos som ni inte får missa. Tumnagel
43.6°
+
Roger Åberg
0

Sju minuter Hoa
Pusselplattformare med Ghibli-vibbar

Skrollcat Studio bjuder här på sju minuter med gameplay från sin kommande pusselplattformare Hoa. Som man kan se i klippet har spelet en riktigt skön grafisk stil men jag kan väl personligen inte direkt påstå att själva spelandet ser superskoj ut. Men om man nu tycker detta ser intressant ut så släpps Hoa till Nintendo Switch och Windows under nästa månad. Tumnagel
38.6°
+
Frode Wikesjö
0

Telefoner som säljs i Utah måste ha "porrfilter"
Från och med nästa år

Några lagstiftare i Utah bestämde i veckan att samtliga telefoner och paddor som säljs i den amerikanska delstaten måste ha ett inbyggt porrfilter. Filtret, som måste vara på plats till 2022, ska blockera material som anses vara skadligt för minderåriga. Tillverkarna tvingas därmed implementera och aktivera ett sådant filter som standard i sina produkter. Sedan är det då upp till användaren själv att bestämma om de vill inaktivera det eller ej. Enheter som säljs utan detta filter aktiverat kan behöva betala böter (som högst 500 dollar) dock ska lagförslaget tydligen inte vara en officiell lag i delstaten förrän minst fem andra stater har vidtagit liknande åtgärder. Lagförslaget röstades igenom med en relativt stor marginal och ska nu bara godkännas av Utahs guvernör Spencer Cox för att det ska bli klart. Lagstiftare i Utah har tidigare kallat porr som en folkhälsokris så det var väl kanske inte helt oväntat att sådana här grejer skulle implementeras där. Tumnagel
13.0°
+
Frode Wikesjö
0

Klassiska bilar som krympt i tvätten
Ernie Adams bygger riktigt coola kopior i litet format

Ända sedan 1965 har Ernie Adams byggt kopior på klassiska bilar. Men de skiljer sig en hel del mot andra replikor som finns. Ernies exemplar är nämligen rejält nedskalade och det ser nästan ut som att man förminskat dem några snäpp med maskinen som används i Älskling jag krympte barnen-filmerna. Den första bilen han byggde som är döpt till Grandpa Dwarf blev till av gamla kylskåp och den rullar än idag. Ernie har byggt hundratals bilar och alla är fullt körbara och lagliga för gatan. I det här klippet får vi se några av hans mycket imponerande skapelser. Spana in Ernies museum på länken. Bonusklipp nedan. Tumnagel
41.5°
+
Bobby Green
0

Hellsing ska bli tv-serie
Ingen ny anime alltså

Den populära mangaserien Hellsing ska bli tv-serie av manusförfattaren bakom John Wick-filmerna, Derek Kolstad. Tillsammans med Amazon Studios ska han tolka mangan till serie en i spelfilmsformat och inte en anime-grej. Kolstad nämnde i en intervju att han varit besatt av att adaptera mangan ända sedan hans bror introducerade honom till Hellsing för några år sedan. Någon regissör, skådespelare eller något premiärdatum finns dock inte ännu. Bonus-Hellsing nedan. Tumnagel
40.8°
+
Frode Wikesjö
0

Digitala vaccinintyg tillgängliga till sommaren
Varför inte nu?

Under gårdagen höll sveriges digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) en presskonferens där han meddelade att Sverige ska ha digitala vaccinintyg tillgängliga till sommaren. Anledningen till det är att han anser att både resebolag samt länder kommer att ställa krav på att folk har något sådant när folk ska ut och resa under sommaren. Redan nu ställer länder krav på att man har ett negativt covidtest och nu när folk börjar vaccineras ser Anders det som oundvikligt att krav på vaccinbevis också kommer dyka upp. Intyget skulle inte bara vara för resor utomlands utan också vara något man kan visa upp om man skulle få för sig att gå på någon resturang, konsert eller gym utan mask eller social distansering. Enligt förslaget från myndigheten ska intyget kunna visas i telefonen, genom digitala plånböcker eller som en pappersutskrift. Enligt Myndigheten för digital förvaltning ska beviset finnas tillgängligt från den 1 juni och det återstår väl att se om det är ett datum som myndigheten lyckas hålla eller ej. Tumnagel
38.6°
+
Frode Wikesjö
0

Tio saker Macklemore inte klarar sig utan
Bra hår och snorbroms!

GQ har satt sig ned med artisten Macklemore som fått berätta om tio saker han inte klarar sig utan när han är ute och far. Bonusklipp nedan. Tumnagel
64kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Idag är det ostbågens dag!
Grattis!

Ostbågens dag är alltid den 5 mars. Idag är det 5 mars och passande nog fredag så att man kan trycka mängder med snacks utan att få dåligt samvete, eller? Grattis alla ostbågsläskare, njut lite extra idag! Tumnagel
81kg
+
Bobby Green

Banksy tillbaka med konstverket create escape
Målat på en fängelsemur

Banksys senaste målning heter Create Escape och den har han gjort på en fängelsemur utanför Reading Prison i Storbritannien. Fängelset är sedan 2014 stängt och det var här författaren Oscar Wilde satt fängslad i två år för "onaturlig otukt" (homosexuella kontakter). Målningen föreställer en rymmande fånge som har gjort ett rep av skrivmaskinspapper för att ta sig ned från muren. Det är många som vill att fängelset ska omvandlas till en konsthall och ett beslut kring detta ska komma i mitten på mars. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Britny Fox - Standing In The Shadows
Fredagsklassikern

Idag är det fredag och jag blev extra pepp på pudelrock efter dängan vi skrev om tidigare idag. Så vi kör ett gäng, för det blir man alltid glad av. Här ovan har vi gruppen Britny Fox med låten Standing In The Shadows som släpptes 1989. Bonusklipp nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Miguel Gonzalez är avocado-expert
Förser Michelin-restauranger med grönsaken

Skillnaden mellan en bra och en dålig avocado kan vara livsavgörande, typ. Miguel Gonzalez är experten på grönsaken och det är honom du ska gå till om du vill ha de bästa New York har att erbjuda. I dagsläget har över 120 stycken restauranger hans avocados som förstahandsval. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Nestor släpper singeln On The Run
Pudelrock från Sverige

Jag är en riktig sucker för så kallad pudelrock och gammal härlig metal, så därför föll verkligen den svenska gruppen Nestors låt On The Run mig i smaken. Här har man kokat ihop hederliga 80-talsinfluenser med feta beats och glimten i ögat. Och visst är det Sten Frisk från TV-serien Tre Kronor som spelar prästen i musikvideon. Ett album kommer att släppas senare i år. Tumnagel
113kg
+
Bobby Green

Fel sätt att laga middag på
Rekommenderas inte

Om du har planerat att laga middag någon gång i ditt liv - gör inte på det här viset då. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green

Idag är det Fössta tossdan i mass
Ät prinsesstårta!

Idag är det Smålands alldeles egna nationaldag eftersom det är "Fössta tossdan i mass". Det är den småländska dialekten firas och då får man äta prinsesstårta med massipan, oavsett var i landet man bor. Grattis till oss! Tumnagel
131kg
+
Bobby Green

Fira Rieslings födelsedag med Edward Blom
Håller föreläsning och vinprovning

Institutet Wines of Germany har förklarat den 13 mars 1435 som officiell födelsedag för den tyska druvan Riesling. Det innebär att på lördag nästa vecka så fyller druvan hela 586 år vilket givetvis måste firas. Gastronomen och Tysklandskännaren Edward Blom kommer då att hålla en föreläsning och vinprovning live på Facebook. Vinerna som provas kommer från de fem regionerna där mest Riesling odlas i Tyskland: Rheingau, Pfalz, Mosel, Rhein-hessen och Württemberg. Det hela kommer att äga rum mellan klockan 17.00 och 18.00 på länken nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Toasty Digital remixar ihop Kanye och Kendrick
Eftersom de inte släppt sitt gemensamma material

Det sägs att artisterna Kanye West och Kendrick Lamar spelat in över 40 stycken låtar tillsammans, låtar som aldrig har släppts. För att få ordning på detta bestämde sig YouTube-kanalen Toasty Digital för att mixa ihop Kanyes album My Beautiful Dark Twisted Fantasy med Kendricks album good kid, m.A.A.d city och det här är resultatet. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

Whisky för 465.000 kronor
På torsdag lanserar The Macallan en dyrgrip

Nu på torsdag den 4 mars lanserar The Macallan Red Collection och det är en unik serie med single malt-whisky som endast kommer att sälja i begränsad upplaga. Med i gänget finns en 50-åring som har prislappen 465.000 kronor. Detta är den äldsta och mest exklusiva serien hittills från varumärket och förutom 50 finns även 40- och 60-årig whisky i trion. Gästspelar gör även The Macallan 71 Years Old, The Macallan 74 Years Old och The Macallan 78 Years Old som är de äldsta någonsin i The Macallans historia. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green

Fjällräven presenterar Samlaren
Kollektion skapad av restmaterial

Samlaren är en ny kollektion från Fjällräven där allt material som använts är sådant som blivit över vid andra produktioner. Här ger man spillmaterialet nytt liv och fokus har legat på hållbarhet och innovation. Samlaren består av ett antal unika produkter som kommer att släppas i begränsat antal i återkommande kapselkollektioner. Spana in vad som erbjuds på länken nedan. Tumnagel
130kg
+
Bobby Green