38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Shoppa direkt från Pinterest
Ny tjänst rullar ut i USA

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Shoppa direkt från Pinterest

Tidigare idag berättade vi om Instagram som inför köpknappar vid sina annonser. Men de är inte ensamma om tilltaget. Även Pinterest vill nu kunna erbjuda försäljning direkt på plattformen.

Inom några veckor kommer de att rulla ut en shoppingfunktion för iPhone och iPad i USA och gissningsvis lär antalet länder och möjliga plattformar öka framöver - om försäljningen skulle visa sig gå bra. För den som vill handla ska det gå bra att använda kreditkort eller Apple Pay och sajten kommer även att addera ett nytt sökfilter för den som vill kunna hitta produkter baserade på färg och pris.

Enligt ett pressmeddelande har en undersökning visat att 93 procent av de som använder tjänsten aktivt säger att de planerar sina inköp utifrån bilderna och annonserna där. 87 procent har även angett att de faktisk köpt något på grund av att de sett produkten på Pinterest.

Mobil, Appar, Pinterest, annonser, inköp, försäljning, bilder

Snart kan du shoppa direkt på Instagram
Tjänsten får också mer reklam

De sponsrade inläggen på Instagram kommer att öka meddelar Facebook och företag ska kunna anpassa annonserna och räckvidden utifrån bland annat kön, ålder och demografi. Dessutom släpps en ny funktion som gör att annonsörer kan lägga till "köp-knappar" vid annonserna som kan leda till en webbshop eller exempelvis en installationssida för en app. RBC Capital Markets räknar med att annonser på Instagram kommer att generera mellan 1.3 och 2.1 miljarder dollar till Facebook redan i år. Tumnagel
12.5°
0
36.0° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
ons. 3 jun 2015, 18:30
Shoppa direkt från Pinterest Ny tjänst rullar ut i USA
36.0°
0