41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
30% missnöjda med sin netbook Hade väntat sig mer prestanda
30% missnöjda med sin netbook

Med tanke på all förändring i netbook-segmentet under det senaste halvåret så är resultatet av en undersökning som genomförts av NPD group nyligen inte så konstigt.

Man har frågat omkring 600 användare i en undersökning online hur nöjd man är med sin netbook, vilken genomfördes mellan 27:e april och 4:e maj i år. Det framgick att omkring 30 % av köparna var missnöjda med sitt köp av en netbook och förstod inte riktigt skillnaden på en netbook och en notebook.

Dessutom sade 60 % i undersökningen att när de köpte en netbook så trodde de att de skulle ha samma funktioner som notebooks. Det är tydligen så att många köpare inte riktigt är medvetna om skillnaderna mellan de två segmenten. Det är denna missuppfattningen som i sin tur leder till att köpare blir missnöjd med sina netbooks, då de inte riktigt klarar av vad de tidigare kanske har väntat sig.

När det gäller åldersgruppen 18-24 år så säger hela 65 % att de förväntade sig bättre prestanda än vad de fick och bara 27 % tycker att den netbook de har presterar bättre än vad de trodde. Att titta på den här åldersgruppen är speciellt intressant eftersom det är den som datortillverkare hoppats mest på då det gäller netbooks och andra nya produkter.

PC, Övrigt, Netbook
37.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 3 jul 2009, 14:04
30% missnöjda med sin netbook Hade väntat sig mer prestanda
37.2°
0
RSS 2 kommentarer till artikeln
Ramlösa
Har man en IQ som är så låg att man inte förstår att en dator på 3.5k kommer ha sämre prestanda än en dator för ca 17k. Så får man skylla sig själv.
För personen som resor och använder sin dator att surfa på kan man inte köpa en bättre dator.
av Ramlösa, fredag 03 juli 2009 kl 16:15
Feark
Tror min Acer Aspire 150 börjar tröttna redan. Fläkten går på halvfart trots att processen tycks brinna upp. Har haft den 10 månader kanske.
av Feark, fredag 03 juli 2009 kl 21:18
Kommentera artikeln