2 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Acers S7 har unik SSD Kopplas in på special mSATA-port med dubbla kontakter
Acers S7 har unik SSD

När Acers nya ultrabook, S7, skruvades isär så kunde man hitta en ny SSD-formfaktor för den inbyggda mSATA-enheten, som kom med en märkning från Lite-On och modellnumret "CMT-256L3M".

Det visade sig att mSATA-enheten bestod av två sammankopplade SSD-enheter, en på varje sida och anslutningen hade modifierats för att ge stöd åt två stycken kontakter. Det betyder också att BIOS registrerar två stycken individuella enheter men de körs i RAID 0 med en kapacitet av 256 GB.

Varje enskild SSD i CMT-256L3M drivs av en Marvell 88S9175 kontroller, som har stöd för SATA 6 Gbps-gränssnittet, och sitter på två stycken 64 GB dual-channel 24 nm toggle NAND-flash minne från Toshiba och Nanya-tillverkad DRAM cache.

SSDn har körts genom en del benchmarktests som CrystalDiskMark och det visar att sekventiell läshastighet kommer upp i 877 MB/s och sekventiell skrivning ligger på 672 MB/s.

Det här är den första enheten av sitt slag när det gäller mSATA men tekniken har använts förr, speciellt när det gäller högpresterande SSDs som släpptes före TRIM och innan SandForce. Där var det vanligt med dubbla eller till och med fyrdubbla underenheter för att öka hastigheterna.

PC, Hårdvara, Acer, S7, Ultrabook, SSD, mSATA
42.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 21 dec 2012, 11:20
Acers S7 har unik SSD Kopplas in på special mSATA-port med dubbla kontakter
42.0°
0