8 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
AMD ska lansera en netbook-plattform Frågan är om det inte är för sent?
AMD ska lansera en netbook-plattform

AMD var inte så heta på det här med netbooks redan från början och överlät hela markanden till Intel. När de dock såg att det var produkter som konsumenterna vill ha försökte de sig på att lägga sig i något mittensegment mellan netbooks och vanliga bärbara datorer.

Det finns dock vissa som tror att netbooks inte har en ljus framtid men AMD har ändå äntligen beslutat sig för att försöka ta sig in på netbook-marknaden. Detta kommer dock inte att ske förrän under nästa år då företagets Fusion-processorer ska lanseras.

Chipset, processor och grafik beräknas att dra mellan 10-15 W i AMDs system och det riktar sig mot enheter med en skärmstorlek av 12" eller mindre. Grafiken kommer att bestå av integrerad ATI-grafik, vilket gör att plattformen kommer likna Nvidias Ion. Den kommer således antagligen ha stöd för full 1080p och även accelerering av 3D.

AMD har ju som sagt redan några plattformar för det ultratunna segmentet, men processorerna där är inte så strömsnåla som man skulle kunna önska. Det är något som företaget nu alltså försöker åtgärda med den nya plattformen. Frågan är nu bara, är det för sent för AMD att ta sig in i segmentet?

PC, Hårdvara, AMD, Fusion, Netbook Via bit-tech news
37.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 15 mar 2010, 14:29
AMD ska lansera en netbook-plattform Frågan är om det inte är för sent?
37.0°
0