37 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
ASRock visar Kabini-moderkort ITX-variant kommer med DC-kontakt
ASRock visar Kabini-moderkort

AMDs Kabini är på väg in i den stationära PC-marknaden och moderkortstillverkare börjar nu släppa sina produkter. ASRock visar nu upp tre olika modeller för AM1-plattformen.

Eftersom plattformen är ganska simpel så kan man inte förvänta sig mycket från moderkorten men ett av dem har dock en ganska förträfflig funktion, nämligen en strömkontakt för att koppla in DC-ström utöver den vanliga kontakten för nätaggregat.

Moderkortet heter AM1H-ITX men kommer tyvärr inte med en strömadapter. Detta är dock enkelt åtgärdat då de inte är så dyra och kortet platsar även bra till datorer som används i bilar men kan även tänkas som HTPC.

AM1H-ITX kommer till exempel med en hel del digitala videoutgångar och ha en dedikerad S/PDIF-port, gigabit ethernet, fyra 6 Gbps SATA-portar och fyra USB 3.0-portar. Det finns plats för ett mini PCIe-kort och ett fysiskt PCIe x16, även om det elektriskt endast kopplas in med 4 gen2 PCIe-länkar.

De två andra korten som ASRock visar upp är AM1B-M med microATX-formfaktor som lägger till en PCIe x1-plats och skippar mini PCIe-platsen. AM1B-ITX finns också och verkar vara en något enklare variant av AM1H-ITX samt utan DC-kontakt.

PC, Hårdvara, AMD, ASRock, Kabini, ITX, DC
39.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 19 mar 2014, 14:24
ASRock visar Kabini-moderkort ITX-variant kommer med DC-kontakt
39.1°
0