12 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Asus släpper Ion-baserade system i september Eee Keybord nu beräknad till oktober
Asus släpper Ion-baserade system i september

Asus må ha varit först med netbooks från första början men de blir inte först med Ion-baserade system som använder Nvidias Ion-plattform med GeForce 9400-grafikkärna.

Nu har företaget dock sagt att en Ion-baserade modeller ska komma ut under september månad och det blir då en Eee Box och en Eee Top allt-i-ett PC, såväl som två ultratunna bärbara datorer i U och UX-serierna.

Allt-i-ett Eee Top-datorn kommer att sitta på en dualcore Atom 330-processor och ska kosta omkring 22 000 NT, vilket översatt i kronor blir omkring 4800 kr. Ion-baserade Eee Boxen kommer antagligen att sitta på samma processor men priset blir betydligt lägre, omkring 10 000 NT eller 2200 kr.

Lanseringsdatum för Eee Keyboard har det pratats väldigt mycket om ända sedan Asus visade upp den vid CES-mässan i januari i år. Sist så hörde vi tredje kvartalet, vilket många tolkade som augusti månad men nu när augusti snart är slut så indikerar källor inom digitimes hittat att det lutar åt oktober månad. Priset väntas ligga mellan 4-500 dollar.

PC, Hårdvara, Asus, Ion
37.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 26 aug 2009, 17:33
Asus släpper Ion-baserade system i september Eee Keybord nu beräknad till oktober
37.2°
0
RSS 4 kommentarer till artikeln
Flamso
Frågan är om man kan använda EEE Keyboard som ett tangentbord med skärm till en annan dator.
av Flamso, onsdag 26 augusti 2009 kl 17:44
Samuel Paulsson
Flamso: Intrycket jag har fått är att det här är en helt fristående "dator" så jag tror inte kan användas på det sättet som du beskriver. Dessutom så blir den nog lite onödigt dyr för det ändamålet men en lösning på en produkt som du är ute efter vore kanske inte helt fel heller.
av Samuel Paulsson, onsdag 26 augusti 2009 kl 19:21
AndersJobbet
Någon som vet om de bärbara datorer i U och UX-seriern oxå får en Atom i 300-serien?
av AndersJobbet, torsdag 27 augusti 2009 kl 13:18
jlindbergh
Fattade aldrig riktigt specarna för den där Netbooken som ska släppas. Skärmstorlek/Upplösning? Blir det ens nån Netbook? Nu när jag kollar lite noggrannare ser jag att Feber skriver Ion-netbook men deras källa skriver Ion-nettop, vilket väl är helt skilda saker?
Åh man får väl fortsätta vänta på den där flyktiga Ion-netbooken...
av jlindbergh, torsdag 27 augusti 2009 kl 16:50
Kommentera artikeln