41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Computex 2012 Asus Zenbooks Prime med Ivy Bridge Fanns även med touchscreen
Asus Zenbooks Prime med Ivy Bridge

Under gårdagen så fick jag en förfrågan efter ett utlåtande på Asus nya Zenbooks som lanserades för ungefär en månad sedan. Jag fick lite tid över idag så jag sprang tillbaks till Asus bås och titta en sväng på de modeller som fanns uppställda.

Jag ska väl börja med att säga att jag inte har så mycket att jämföra med då jag inte pillat på någon av de första varianterna av Asus Zenbooks. De nya systemen som fanns hos Asus kändes dock väldigt rappa i hanteringen och den lite större 13"-varianten har ju också dedikerad grafik vilket får systemet att flyta på lite bättre.

Till min förvåning så hittade jag även en variant av Zenbook Prime, som de nya modellerna kallas, som hade inbyggd touchscreen. Jag måste säga att det här var den bästa maskinen jag hittills testat med Windows 8 och den var väldigt svarsam i touch-funktionen.

Touch ger också en mycket bättre känsla av Windows 8 med Metro men det känns fortfarande lite konstigt att det snabbaste sättet att hoppa fram och tillbaks mellan desktop-appen och Metro-gränssnittet är Windows-knappen.

I övrigt kan jag väl nämna att förutom en touchscreen så är det precis samma dator som de andra modellerna med samma design och samma bakbelysta tangentbord. Skärmen är också en IPS-modell med 1080p-upplösning och känner du att du kan leva med en hel massa fingeravtryck på den så är nog det här datorn för dig.

Jag ska väl också nämna att modellen jag testade och den enda som fanns på plats var en UX21, alltså 11,6"-skärm. Om det kommer en 13"-modell återstår att se och Asus sade heller ingenting om när den här modellen ska släppas på marknaden.

PC, Hårdvara, Computex 2012, Asus, Ultrabook, Zenbook, Touchscreen
40.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 6 jun 2012, 16:19
Computex 2012 Asus Zenbooks Prime med Ivy Bridge Fanns även med touchscreen
40.2°
0