37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Flera tillverkare planerar netbooks med ARM-processorer The return of the smartbook?
Flera tillverkare planerar netbooks med ARM-processorer

Android har börjat bli stort under en längre tid nu och Windows 8 kommer också att komma ut för plattformar med ARM-baserade processorer och med detta i åtanke kommer flera PC-tillverkare att göra ett nytt försök med smartbooks, alltså netbooks med en ARM-processor.

Digitimes rapporterar att källor inom industrin säger att de stora märkena Acer, Asus, Samsung och Toshiba planerar att släppa ARM-baserade netbooks och det kan ske så tidigt som slutet av 2011. Om termen smartbook kommer användas vet jag inte och det är bara en gissning från min sida men det skulle inte vara helt omöjligt.

Asus planerar till exempel att släppa en maskin med 13"-skärm baserad på Nvidias SoC och Android som operativsystem. Detta är nog säkert ett undantag då de flesta modeller antagligen kommer ha mindre skärmar för en kompaktare storlek.

För att kunna konkurrera bra så föreslås ett pris under 299 dollar och det tror jag är ett måste då prestandan inte är på topp direkt, även om man säkert får en enormt bra batteritid.

PC, Övrigt, Netbook, ARM, Smartbook
37.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 27 jun 2011, 17:50
Flera tillverkare planerar netbooks med ARM-processorer The return of the smartbook?
37.3°
0