4 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Intel försenar Sandy Bridge-E
Ska nu släppas i januari nästa år

Intel försenar Sandy Bridge-E

För inte så längesedan tillkännagav Intel att de kommer försena Ivy Bridge-plattformen och den ska nu inte släppas förrän under mars månad nästa år. Under gårdagen sade Intel att de även kommer försena lanseringen av nästa generations entusiastplattform, Sandy Bridge-E, till januari nästa år.

Från början skulle Sandy Bridge-E släppts under fjärde kvartalet i år, vilket troligen skulle betytt december månad innan julhandeln drar igång. Nu rapporterar VR-Zone att lanseringen av den nya desktop/workstation-plattformen istället förskjuts till januari 2012.

Det kan betyda att Sandy Bridge-E kommer lanseras under CES-mässan, i likhet med Intels två senaste plattformar som också lanserats i samband med CES som ju hålls tidigt i januari månad i Las Vegas varje år. CES är också världens största teknikmässa och gör det till en lämplig plattform för lansering av stora nyheter.

Sandy Bridge-E kommer som vi vet innehålla LGA2011 Core-processorer med antingen 4 eller 6 kärnor. De kommer ha stöd för quad-channel DDR3-minne och plattformen ska även integrera en PCI Express 3.0 hub som kan driva upp till fyra grafikkort. Tillsammans med processorerna kommer vi se chipsett X79, vilket kommer ersätta det tidigare X58 från LGA1366-plattformen.

PC, Hårdvara, Intel, Sandy Bridge-E, X79, LGA2011
36.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 1 jul 2011, 11:20
36.1°
0

Intel försenar Sandy Bridge-E

Ska nu släppas i januari nästa år