34 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

IDF Intel talar om Win 8-baserade tablets
Berättar en del av specifikationerna

Intel talar om Win 8-baserade tablets

Det blir mycket IDF idag men det är inte bara ultrabooks som Intel talar om i Beijing. Företaget släppte också under förra veckan de första specifikationerna för hur Intel-drivna Windows 8-baserade tablets ska komma att se ut.

CNet skriver att Intel-baserade Windows 8-tablets ska komma i två olika varianter, "rena" 10"-modeller och en "hybrid" 11"-variant som kommer att ha ett fysiskt tangentbord. Hybridvarianten kommer säkert att se ut något liknande de produkter som Asus har släppt med Asus Eee Pad Transformer och Eee Pad Slider.

Alla tablets kommer basera sig på Atom Z2670-processorn vilket är ett dualcore chip med "burst mode" funktion, något som sannerligen låter väldigt mycket som Turbo Boost, och kommer även med Hyper Threading aktiverat.

Andra specifikationer inkluderar en batteritid på längre än nio timmar, en vikt på mindre än 675 gram och en tjocklek under 9 mm. Vi kommer också att se integrerad 3G/4G kommunikation, Wi-Fi Direct och near-field communication så kommande produkter kommer säkert hålla oss roade ett bra tag framöver då vi kan koppla upp oss med varandra utan en hotspot.

PC, Hårdvara, IDF, Intel, Tablet, Windows 8
Intel talar om Win 8-baserade tablets
37.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 16 apr 2012, 15:57
37.5°
0

IDF Intel talar om Win 8-baserade tablets

Berättar en del av specifikationerna