15 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Intel visar 64-bit Atom i tablet Ska öka prestandan i vissa appliktioner
Intel visar 64-bit Atom i tablet

Under ett möte med investerare så demonstrerade Intel världens första media-tablet driven av en Atom-processor baserad på 64-bit Silverman-arkitekturen. Världens största halvledartillverkare hävdar att 64-bit funktionen kommer medföra väldigt bra prestanda för mobila enheter.

Intel har utlovat ett antal genombrott och innovationer när det gäller mobila enheter. En nyckel är bland annat 64-bit general-purpose processing i den nuvarande generationen av Atom Silverman-kärnan. Enligt Intel kan 64-bit ensamt öka prestandan med 40 % i applikationer som Adobe Photoshop.

Ökning i prestanda är inte det enda som Intel är ute efter när det gäller marknaden för tablets och smartphones. Företaget arbetar också på att sänka kostnaderna och adresserar på det sättet nya marknader. Intels VD, Brian Krzanich, säger att de även kommer försöka få ut enheter som lägger sig under 100 dollar.

Intels mål för 2014 är att leverera 40 miljoner Atom SoCs för tablets vilket är en fyrdubbling av den volymen som företaget säljer idag.

PC, Hårdvara, Intel, Atom, Silverman, 64-bit
38.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 25 nov 2013, 08:53
Intel visar 64-bit Atom i tablet Ska öka prestandan i vissa appliktioner
38.5°
0