34 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

IDF Intel visar upp "Letexo"
Ultrabook i stil med Eee Pad Slider

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Intel visar upp

IDF, Intels utvecklingsforum, i Beijing har varit i full gång under veckan och en hel del nytt har presenterats. Bland annat visade Intel upp ett koncept på en ultrabook som mest liknar Asus Eee Pad Slider.

Prototypen har fått kodnamnet "Letexo" och är alltså en kombination av en tablet och ultrabook tack vare slider-funktionen. Det som skiljer den från Eee Pad Slider är processorn som sitter inuti, vilken givetvis kommer från Intel samt att den kör operativsystmet Windows 8.

I ihopfällbart läge så fungerar Letexo som en vanlig tablet mer multitouch skärm och tack vare detta kan du dra full nytta av det nya Metro-gränssnittet. När man sedan drar upp skärmen så dyker ett tangentbord upp tillsammans med en musplatta och fungerar då precis som vilken annan bärbar dator som helst.

Jag tycker det ser ut som ett intressant koncept i alla fall och känns vara en påbyggnad av något som startades med Dells Inspiron Duo. Vi kan se Letexo i videon här ovan i en väldigt kort presentation 1:10 och direkt efter kan vi se ett annat koncept samt en kort glimt av Lenovos Yoga.

PC, Hårdvara, Intel, IDF, Ultrabook, Slider
41.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
lör. 14 apr 2012, 08:05
41.2°
0

IDF Intel visar upp "Letexo"

Ultrabook i stil med Eee Pad Slider