10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft ska avslöja DirectX 12 under GDC Är nu bekräftat
Microsoft ska avslöja DirectX 12 under GDC

Att Microsoft skulle tala om DirectX under det kommande GDC var ingen större hemlighet men nu är det även offentliggjort att de kommer avslöja DirectX 12 under spelkonferensen.

I postern kan vi se att Qualcomm finns med tillsammans med de vanliga aktörerna på PC-marknaden som AMD, Intel och Nvidia. Qualcomm gör framsteg med företagets Adreno GPU:er men att nu gå ihop med Microsoft för att få tillgång till ett sprillans nytt grafik-API känns nytt.

Baserat på den information som avslöjats tidigare så kommer den nya versionen av DirectX antagligen ha lägre CPU overhead och liknande funktioner som AMDs Mantle. Skillnaden blir dock att DirectX fungerar med alla kompatibla grafikkort och inte bara AMDs Radeon-modeller. DirectX 12 kan även ha stöd för Xbox One och vissa mobila enheter och därav Qualcomms logo.

Som vi vet sedan tidigare så är det inte bara Microsoft som arbetar på förbättringar utan folket bakom OpenGL vill också sänka overhead i drivrutinen. De verkar dock inte redo att släppa en ny version av API:et dock men kommer under GDC att bland annat tala om "high-level concepts available in today's OpenGL implementations that radically reduce driver overhead."

PC, Mjukvara, Microsoft, DirectX 12
42.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 7 mar 2014, 08:28
Microsoft ska avslöja DirectX 12 under GDC Är nu bekräftat
42.5°
0