11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Netbooken är död! Asus och Acer ska stänga ner verksamheten
Netbooken är död!

Nu verkar det slutet vara nått för netbooks, endast fem år efter deras introduktion på marknaden. DigiTimes skriver om att både Asus och Acer, de två taiwanesiska tillverkarna som är mest kända i segmentet, ska lägga ner verksamheten.

Asus och Acer är enligt DigiTimes de enda tillverkarna som fortfarande tillverkar netbooks och större delen av försäljningen sker i "emerging markets", det vill säga bland annat utvecklingsländer. Acer har tydligen redan slutat tillkännage nya modeller av netbooks och Asus väntas stoppa produktionen av Eee PC-produkter inom kort.

Kort sagt kan vi säga att det här betyder slutet för netbooks, men det är ju inte så konstigt då tablets och smartphones mer och mer tagit över rollen som de små datorerna tidigare hade. Jag tror väl inte det är någon som kommer sakna de små datorerna heller och det finns ju fortfarande andra modeller med 11,6"-12" skärm på marknaden med lite mer tryck i som jag tror gör jobbet bättre om man nu ska ha en liten PC.

Jag tror heller inte att Intel kommer lida av försvinnandet av netbooks då Atom-processorlinjen fått många fler användningsområden under de senaste två åren. Nyligen genomföra benchmarks pekar också på att de senaste modellerna är ganska konkurrenskraftiga med ARMs varianter, i alla fall när det gäller processorkraft och batteritid.

PC, Hårdvara, Asus, Acer, Netbook
44.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 2 jan 2013, 14:48
Netbooken är död! Asus och Acer ska stänga ner verksamheten
44.8°
0