10 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nvidia svarar på Intels anti-Ion påståenden Kriget är nu i full gång
Nvidia svarar på Intels anti-Ion påståenden

Som vi såg under gårdagen så hade Intel inte många vänliga ord att säga om Nvidias Ion-plattform och kritiserade den ganska hårt för att endast vara en stor hype. Det dröjde inte länge förrän Nvidia slog tillbaks med en egen PowerPoint presentation vilken svarar på en del av Intels påståenden.

Intel gick hårt åt att Nvidia använde sig av gammal teknologi i sin nya Ion-plattform. Nvidia svarar med att i en bild jämföra Intels fyra år gamla trechips design med sin egen moderna tvåchips lösning. De säger att deras egen lösning tar upp 55 % mindre utrymme med 10x bättre prestanda.

Nvidia säger också att deras plattform faktiskt är certifierad av Microsoft för att köra Windows Vista Home Premium och kan koda video i realtid genom att använda CUDA. Intel tycker dock att videokodning inte relevant för en netbook eller nettop.

Ett väldigt intressant påstående från Nvidia är att Intel ska, enligt Nvidia, låsa sin nästa Atom-processor till den integrerade grafiken i Intels plattform. Det skulle kunna vara en förklaring till varför Nvidia öppnar upp Ion för att ge stöd åt flera processorer.

När det gäller strömförbrukningen gjorde Nvidia ett eget test med MobileMark 2007. Skillnaden var minimal, endast 9 minuter mellan Ion och 945GSE-chipsetet, det vill säga 2 h 31 min respektive 2 h 40 min.

PC, Hårdvara, Nvidia, Intel, Ion, Chipset
37.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 26 feb 2009, 13:02
Nvidia svarar på Intels anti-Ion påståenden Kriget är nu i full gång
37.0°
0