40 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
PCI Express 3.0 försenar Sandy Bridge-E Lansering i november kan bli utan det nya gränssnittet
PCI Express 3.0 försenar Sandy Bridge-E

Under Computex var det flera tillverkare som sade att X79-baserade moderkortet till Sandy Bridge-E plattformen skulle komma ut inom en väldigt snart framtid. Detta visade sig snabbt inte stämma men nu vet vi att plattformen istället kommer lanseras i november månad.

Charlie Demerjian som skriver för SemiAccurate har fått tag i lite information från källor som tyder på att PCI Express 3.0-gränssnittet är anledningen bakom förseningen.

Det är tydligen ett problem med det fysiska gränssnittet (PHY) associerat med PCI Express 3.0. PHY krävs för att skicka PCIe-signaler ut från processorn och tydligen så klarar det inte av hastigheter högre än de i PCIe 2.0-gränssnittet.

Den tredje generation av PCI Express-gränssnittet som ska komma med Sandy Bridge-E är tänkt att koppla grafikkort till processorn med hög hastighet men ska även länka processorn med X79-chipsetet. Problem med PHY kan betyda att grafikkorten kommer fungera sämre men även att bandbredden mellan processorn och chipsetet begränsas. Inget av dessa problem är särskilt lockande för entusiaster och funktionerna är någonting många ser fram emot att använda i servrar, arbetsstationer samt stationära speldatorer med multipla grafikkort.

SemiAccurate säger att hela PHY måste omarbetas och att det antagligen inte kommer bli färdigt förrän någon gång nästa år. Sandy Bridge-E kan fortfarande lanseras i år men det kan bli så att de första moderkorten som kommer ut släpps utan PCI Express 3.0

PC, Hårdvara, Intel, Sandy Bridge-E, PCI Express 3.0
35.9° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 13 sep 2011, 16:14
PCI Express 3.0 försenar Sandy Bridge-E Lansering i november kan bli utan det nya gränssnittet
35.9°
0