32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Sandy Bridge-processorer sjunker i pris Förberedelse för Ivy Birdge-lansering
Sandy Bridge-processorer sjunker i pris

Priset av Sandy Bridge-processorer har i stor sett legat still sedan de släpptes i januari förra året. Under nästa år kommer ju nästa plattform från Intel och då har det blivit dags för prissänkningar för att ge plats åt de nya produkterna som ska komma under våren 2012.

Digitimes rapporterar att priserna av processorerna kommer att sjunka med 10-15 % enligt källor inom tillverkare av bärbara datorer. Det gäller först och främst Core i3 och Core i5-processorer men det nämns inte specifikt vilka modeller det gäller.

Det hintas dock om att det här kan göra att priset av ultrabooks kan komma att sjunka under januari månad och den första generationen baserad på Core i5-processorn kan komma att hamna inom 799-899 dollar.

Rapporten säger att prissänkningen kommer som ett försök från Intel att stimulera efterfrågan på marknaden innan lanseringen av Ivy Bridge. Ryktet säger ju att de första Ivy Bridge-processorerna inte kommer släppas förrän i april och att de ska kosta omkring vad Sandy Bridge kostar i nuläget.

PC, Hårdvara, Intel, Sandy Bridge, Pris
37.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 27 dec 2011, 12:18
Sandy Bridge-processorer sjunker i pris Förberedelse för Ivy Birdge-lansering
37.8°
0