37 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Sony vill använda Thunderbolt i Vaio-datorer Planerar även en modell med Chrome OS
Sony vill använda Thunderbolt i Vaio-datorer

Intel lanserade sitt nya gränssnitt för PC-datorer, Thunderbolt, under månaden och nu planerar Sony att utnyttja det i nya datormodeller.

En rapport som Sony Insider publicerat säger att företaget planerar något som de kallar för Hybrid PC. Enligt specifikationerna ska det vara en tunn och lätt Core i7 bärbar dator med 8-16,5 timmars batteritid. Inuti kommer vi bland annat att hitta en SSD och Intels nya gränssnitt, Thunderbolt.

Till datorn kommer det också att finnas en extern docka som lägger till Blu-ray och ett externt grafikkort från AMD till systemet. Det gör att datorn då bättra kan användas för att till exempel spela spel eller till multimedia. En intressant sak med Thunderbolt är att det kan bana vägen för riktiga externa grafikkort till fler bärbara datorer då det har både bandbredden och gränssnittet för att fungera.

Sony planerar även fler saker och tänker släppa en bärbar dator baseradepå Chrome OS. Den ska vara baserad på referensdesignen av Cr-48 med ungefär samma dimensioner och tangentbord. Skärmen verkar dock bara ligga på 11,6" och de interna delarna ska bestå av Nvidias Tegra 2. Batteritiden ska uppgå mot 8 timmar och vikten ska ligga omkring 1 kg.

PC, Hårdvara, Sony, Vaio, Thunderbolt, Chrome OS
37.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 21 mar 2011, 14:53
Sony vill använda Thunderbolt i Vaio-datorer Planerar även en modell med Chrome OS
37.7°
0