11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Apple Watch vs LG Watch Urbane Vilken föredrar ni?
Apple Watch vs LG Watch Urbane

De två vackraste smarta klockorna på marknaden just nu, som faktiskt går att köpa, är Apple Watch och LG Watch Urbane. Eftersom den senare inte var med på bilderna i vårt Apple Watch-test så tänkte vi ta lite jämförande bilder.

På bild ser båda klockorna gedigna och de är de, Apple Watch har mer tyngd när man håller dem dock vilket delvis beror på armbandet. Trots att det inte är någon höjdskillnad på dem känns LG'n högre eftersom den är rakare på sidorna. Formen på skärmarna är den stora skillnaden, LG'n skärm känns lite för "djup" för att verkligen kunna ge illusionen av att vara en riktig urtavla men och andra sidan är den runt och även när den ligger i viloläge syns det en urtavla medan Apple Watch är helt svart.

Ingen av klockorna är direkt pluttiga även om LG'n är klart större. Om man har mindre handleder än vad jag har så kommer LG'n att kännas för biffig. Det vore verkligen fantastiskt om de också kunde släppa en lite mindre modell.

LG Watch Urbane kör Android Wear, fungerar bara med Android och kostar 2990 kronor.
Apple Watch kör watchOS, fungerar bara med iOS och kostar från 6495 kronor, med det armbandet som sitter på kostar den dock 11 495 kronor.

Pryl, Klockor, android wear, lg watch urbane, apple watch
The Verge testar LG Watch Urbane Fin, men dyr The Verge har testat LG:s senaste smarta klocka Watch Urbane och bortsett från den skrytsamma designen så verkar gänget gilla klockan. Recensionen i videoform ser ni ovan och här nere till vänster hittar ni länk till texten. Vi fick in vår Urbane till kontoret förra veckan så vi kommer väl lämna något sorts omdöme inom kort. Tumnagel
39.8°
0
Apple Watch, är det något att ha? Vi har testat den under en månad I helgen började Apple Watch att säljas och de må vara sommar men peppen ute i landet verkar helt klart sval, hos Feber-besökarna verkar peppen inte finnas alls. Jag har använt Apple Watch ett tag nu och det enda jag riktigt vet är att det är lite för tidigt att säga om detta är en stundande succé eller platt fall. Det enda jag vet är att ni nog bör vänta lite till med att köpa om ni är osäkra. Och vänta er inte något fyrverkeri, det är trots allt bara en klocka, hur smart den än är. De senaste åren har jag använt en rad med smarta klockor och mer eller mindre smarta band som har haft som uppgift att få mig att röra på fläsket. Än så länge har ingen riktigt lyckas med fläskrörandet men det kan jag inte skylla på tekniken. Gemensamt för alla aktivitetsarmband har varit att de inte säger mig något nytt alls efter någon vecka eller två och i samband med att de ska laddas kommer de inte på igen. Vissa höll en laddning, andra ett antal, men alla hamnade de så småningom på hyllan. Jag har kört Android Wear, konstiga Samsung-operativ och Pebble. De konstiga Samsung-operativen har aldrig fallit mig i smaken, stödet bland appar och/eller utbudet av appar aldrig varit i närheten av spännande. Pebble gillade jag riktigt mycket ett tag. Pebble är proffs på notiser, hade ett rätt skönt format (steel-versionen då, plastversionen var bara äcklig) och hade en riktigt trevlig batteritid. Det är dock frustrerande att inte kunna göra någonting alls med notiserna, förutom några få undantag, och Pebble var mer nice to have än must have. Med Android Wear gjorde Google det jag ville att de skulle göra: sätta Google Now på armen. Smart information snabbt är en killer, men helt ärligt så är själva hårdvaran på Wear-klockorna fortfarande för klumpiga och för fula, avsaknaden av stöd hos appar (som dock blir bättre och bättre) och framförallt avsaknaden av fullt stöd för svenska gör Android Wear intressant men inte en killer. Ännu. Så, hur ställer sig Apple Watch mot dessa? Och hur ställer den sig mot en vanlig klocka eller ingen klocka alls? Tumnagel
27.4°
0
37.5° 0 Roger Åberg Roger Åberg
mån. 20 jul 2015, 16:30
Apple Watch vs LG Watch Urbane Vilken föredrar ni?
37.5°
0