Vi fortsätter att äta mindre kött
Och vi äter allt mer svenskproducerat

Jordbruksverket har släppt statistik över svenskarnas köttkonsumtion för 2019 och för tredje året i rad ser det ut som om denna minskar efter toppåret 2016.
Den genomsnittlige svensken åt förra året 81,9 kilo kött vilket är en minskning med 2,3 procent, eller i genomsnitt 2 kilo, från 2018. Åsa Lannhard, jordbrukspolitisk utredare på Jordbruksverket, säger till DN om statistiken:
"Sammantaget är det ungefär samma minskning som tidigare år, men det varierar mellan köttslagen. I år minskade griskonsumtionen med sex procent medan fågelkonsumtionen exempelvis ökade."
Som synes i diagrammet nedan så fortsätter även andelen svenskproducerat kött som vi konsumerar att öka.
Hur många köttfria dagar har du i veckan? Svara gärna på vår enkät här nedanför.

Vi äter fortsatt mindre kött
Och vi äter mer svenskproducerat

Länderna som äter mest kött
Och de som äter minst
