12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

EA ska köpa Respawn Entertainment
André jublar inte just nu

EA ska köpa Respawn Entertainment

EA meddelade i natt att man planerar att köpa Titanfall-studion Respawn Entertainment. EA har gett ut Respawns tidigare spel men när köpet blir klart så kommer Respawn alltså ägas av EA och blir en del av EA Worldwide Studios.

Respawn har med Titanfall-spelen ju bevisat att de kan göra vettiga spel och håller som bekant på att utveckla ett Stjärnornas krig-spel åt EA. Respawn håller även på att utveckla ett nytt spel i Titanfall-universumet och en upplevelse för virtuell verklighet.

Köpet förväntas bli klart innan årets slut och om allt går som det skall kan affären kosta EA upp till 455 miljoner dollar. EA kommer nämligen först betala ut 151 miljoner dollar för själva köpet. Sedan kommer man dela ut upp till 164 miljoner dollar i form av aktier över fyra år till de som jobbar på Respawn. Sen om Respawn uppnår vissa mål och milstolpar innan 2022 kan studion få 140 miljoner dollar till.

Om allt detta resulterar i att vi om fem år kommer läsa en artikel med rubriken "EA stänger Respawn Entertainment" återstår att se.

Spel, Bransch, Titanfall 2, EA, Respawn, PlayStation 4, Xbox One, Windows
23.8° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
fre. 10 nov 2017, 09:00
23.8°
0

EA ska köpa Respawn Entertainment

André jublar inte just nu