41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Natal - Microsofts nya motion control-grej Se upp, Nintendo!
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Natal - Microsofts nya motion control-grej

Japp, så var det officiellt då. Natal heter Microsofts nya motion control-pryl. Att det är är the new shit rådde ingen tvekan om på presskonferensen, där Natal presenterades under en halvtimme av bland andra Steven Spielberg.

Ascoolt tekniskt kan man lugnt säga med face och voice recognition och inte en tillstymelse till kontroll i händerna. Möjligheten att skanna hushållsobjekt med mera verkade också fräckt. Tyvärr såg det lite tveksamt ut med delay mellan ens egna rörelser och gubben på skärmen, i alla fall när Natal demades live.

Nyfiken på mer om Natal? Microsofts svenska pressmeddelande om det efter hoppet.

Spel, Microsoft, Natal, Xbox 360, E3

Hemunderhållningens framtid har ett nytt namn: Xbox 360. Idag öppnade Microsoft E3-mässan med en historisk presskonferens som förde världen in i en ny era av underhållning. Förutom att introducera 10 exklusiva nya spel vilka revolutionerar hur vi umgås framför TV:n och som gör det ännu enklare att kommunicera med sina vänner , hjälpte också filmregissören Steven Spielberg till att introducera "Project Natal" och handkontrollfria spel.

"Xbox 360 skrev idag, med kulturella visionärer vid vår sida och handkontrollfria spel vid horisonten, underhållningshistoria," säger Don Mattrick, Senior Vice President för Interactive Business på Microsoft. "För oss handlar E3 om att bryta ned barriärer - mellan generationer, mellan spel och underhållning samt, framför allt, mellan drömmare och framtiden - på ett sätt som bara Xbox 360 kan."


"Project Natal": utan en tråd (eller handkontroll)

För första gången visades offentligt "Project Natal," kodnamnet för ett revolutionerande nytt sätt att spela utan någon handkontroll. Ser du en boll? Sparka den, slå den eller fånga den. Kan du bara röra dina händer, skaka på höfterna eller tala, så kan du och dina vänner ha kul tillsammans..

"Project Natal"-sensorn är kompatibel med alla Xbox 360-system, och är den första att kombinera en RGB-kamera, djupledssensor, mikrofon samt en specialbyggd processor med originalmjukvara, allt i en och samma apparat. Till skillnad från 2D-kameror och -handkontroller följer "Project Natal" din kropps alla rörelser i 3D och svarar på kommandon, riktningar och till och med känsloskiftningar i din röst.

Till skillnad från andra apparater är "Project Natal"-sensorn inte ljusberoende. Den känner igen dig bara genom att se ditt ansikte, och den reagerar inte bara på nyckelord utan förstår vad du säger. Om du instruerar dina medspelare i ett fotbollsspel så förstår de faktiskt vad du säger, och för att logga in på Xbox LIVE behöver du bara ställa dig framför sensorn.

"Nästa steg inom interaktiv underhållning är att avskaffa handkontrollerna," säger Steven Spielberg, filmregissör och producent. "Med 'Project Natal' kommer vi få se spel som för människor samman genom teknologi som faktiskt känner igen oss."

Läs mer om Natal här
38.0° 0 Kristoffer Arvidson Kristoffer Arvidson
mån. 1 jun 2009, 21:51
Natal - Microsofts nya motion control-grej Se upp, Nintendo!
38.0°
0
RSS 10 kommentarer till artikeln
Hamlo
Ja lite coolt var det väl. Men de demon de hade att visa var ju inte speciellt roliga. Tjejen som boxade/dansade/hade ett anfall var ju inte så kul och killen som målade en elefant var ju skittrist. Sen kan jag tycka att Målinjös nya grej också var rätt tam. Visst var det lite coolt rent tekniskt men Milo verkade ju sådär intressant. Däremot är det sweet med röstigenkänning. Kommer ihåg att jag ar grymt imponerad av hur bra det funkade på första SOCOM-spelet. Och det var ju ändå några år sen. Så nu borde det funka klockrent nu.
av Hamlo, måndag 01 juni 2009 kl 22:25
Bert Karlssons Semla
Jak er snel tveksam :)
av Bert Karlssons Semla, måndag 01 juni 2009 kl 23:10
Andy Poker
milo WTF!!
av Andy Poker, måndag 01 juni 2009 kl 23:27
Ramlösa
Varför måste reklamen vara lika Gay som Nintendos och ha samma bebis grafik, som är från början av 90-talet???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
av Ramlösa, måndag 01 juni 2009 kl 23:32
Bert Karlssons Semla
Förmodligen för att produkten vänder sig till blöjgamers av en anledning, att produkten presterar på en nivå en erfaren gamer aldrig hade tillåtit.

En teori åtminstånde :DDD
av Bert Karlssons Semla, tisdag 02 juni 2009 kl 00:07
critical_nrmas
Klart man känner viss tveksamhet av såna här grejer, men personligen är detta första gången på flera år jag får en verklig "vill ha" känsla! :) Återstår att se hur bra den presterar!
av critical_nrmas, tisdag 02 juni 2009 kl 10:58
Widar
Men de som inte vill skutta omkring och se ut som en clown i vardagsrummet, då? Jag älskar att sitta och bara mysa i soffan framför något skönt RPG med en kontroll i handen. Tröttnade på Wii av den anledningen, man kan inte slappna av på samma nivå.
av Widar, tisdag 02 juni 2009 kl 12:32
Hanneswe
har en känsla av att det kommer bli buggit :(
av Hanneswe, tisdag 02 juni 2009 kl 13:08
Oligopol
Alla är så härligt glada och kristna. Jag vill också bli sån. Skulle iofs vara tufft till UFC eller MMA.
av Oligopol, tisdag 02 juni 2009 kl 13:17
fillilutten
Rätt häftigt. Jag kollade på en intervju med Steve Jobs och Bill Gates igår. Då lade jag märke till att Gates pratade om det som idag kallas Natal redan 2007.

Laddade upp det här -
www.youtube.com
av fillilutten, söndag 14 juni 2009 kl 20:38
Kommentera artikeln