32 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
OpenEmu uppdaterat Stödjer nu PlayStation och Nintendo 64
Bild till artikel

Den vackra emulatorn OpenEmu för Mac uppdaterades nyligen och har nu fått stöd för bland annat PlayStation och Nintendo 64.

Emulatorer för dessa konsoler har funnits länge på andra håll men finns nu alltså integrerade i OpenEmu. Värt att nämna dock är att OpenEmu-utvecklarna inte har skrivit koden för de olika emulatorerna själva utan lånar koden från andra open source-emulatorer.

OpenEmu är gratis och kan laddas ner via länken nedan.

openemu.org Spel, Apple, OpenEmu, Nintendo 64, PlayStation, Emulator Spana in OpenEmu Snygg emulator för Mac Emulatorer finns det gott om men den nya emulatorn OpenEmu för Mac är rätt vass och förtjänar lite uppmärksamhet. Emulatorn klarar av att emulera tolv olika spelkonsoler (och stöd för fler är på väg) och spelen kan startas genom enkel drag and drop eller via ett rätt snyggt gränssnitt. Emulatorn stödjer även handkontroller så som DualShock 3, 4 samt Wii-kontrollen så om man har någon sådan liggandes så är det bara till para ihop den med datorn och köra. Just nu stödjer konsolen NES, SNES, Mega Drive, Sega 32X, Sega Master System, TurboGrafx-16, Game Boy, Game Boy Advance, Nintendo DS, Game Gear, NeoGeo Pocket och Virtual Boy. Den stödjer även Nintendo DS men den emuleringen är inte helt felfri ännu. Värt att nämna dock är att OpenEmu-utvecklarna inte har skrivit emuleringskoden själva utan lånar en hel del kod från andra emulatorer. Men allt är väldigt snyggt samt så är det också praktiskt att ha flertalet emulatorer i ett och samma program. Tumnagel
64.9°
0
53.8° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
tors. 31 dec 2015, 11:00
OpenEmu uppdaterat Stödjer nu PlayStation och Nintendo 64
53.8°
0