https://feber.se Feber.se sv Tue, 26 Oct 2021 05:25:07 GMT Feber CMS roger@feber.se (Roger Aberg) webmaster@feber.se (Feber Webmaster) Netsu AB. All rights reserved. Feber <![CDATA[En närmare titt på NASA:s DART-uppdrag]]> https://feber.se/vetenskap/en-narmare-titt-pa-nasas-dart-uppdrag/430975/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/vetenskap/art/430975/en_nrmare_titt_p_nasas_dartupp/ Jordens framtida planetförsvarNu är det mindre än en månad kvar innan NASA kommer att skjuta upp sitt DART-uppdrag (Double Asteroid Redirection Test) till rymden. I klippet ovan kan ni höra utvecklarna av DART berätta lite mer om uppdraget.

Tanken bakom DART är att man ska krascha en farkost in i en asteroid för att få denna att ändra kurs. Detta skulle kunna bli användbart den dagen en asteroid skulle riskera att kollidera med jorden. Om en asteroid skulle kollidera med jorden skulle det kunna få katastrofala konsekvenser för livet här på jorden, något som till exempel dinosaurierna blev varse om för en sisådär 65 miljoner år sedan.

22 november är det tänkt att DART ska skjutas upp från jorden och 2 oktober 2022 hoppas man kunna krascha farkosten mot den cirka 160 meter breda asteroiden Dimorphos, även kallad "Didymoon". Ni kan läsa lite mer om det här.Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/vetenskap/en-narmare-titt-pa-nasas-dart-uppdrag/430975/

Läs mer om rymden, nasa, dart, asteroider, armageddon ]]>
Mon, 25 Oct 2021 21:00:00 +0200 https://feber.se/vetenskap/en-narmare-titt-pa-nasas-dart-uppdrag/430975/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Skoda Fabia verkar inte komma som kombi]]> https://feber.se/bil/skoda-fabia-verkar-inte-komma-som-kombi/430974/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/430974/skoda_fabia_verkar_inte_komma_/ Fokus på el tvingar Skoda att spara in på antal modellerUngefär hälften av alla Fabior som säljs i Sverige är kombis, vi gillar ju de där härliga bilarna med plats där bak. Men nya Skoda Fabia verkar inte komma i någon kombi-version och anledningen är helt enkelt elektrifieringen. I ett brev till de anställda på Skoda säger man att de nya utsläppsreglerna har stressat på elektrifieringen så mycket att man får skrota vissa fossilmodeller och då rykte Fabia Kombi.

En inte allt för vild gissning är detta kommer att gälla för fler märken i framtiden. Elektrifieringen adderar ju modeller till utbudet och då måste något annat stryka på foten.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/skoda-fabia-verkar-inte-komma-som-kombi/430974/

Läs mer om skoda, kombi ]]>
Mon, 25 Oct 2021 20:30:00 +0200 https://feber.se/bil/skoda-fabia-verkar-inte-komma-som-kombi/430974/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Rebecca Ferguson summerar sin karriär]]> https://feber.se/film/rebecca-ferguson-summerar-sin-karriar/430963/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/430963/rebecca_ferguson_summerar_sin_/ Från Nya tider till DuneSkådespelaren Rebecca Ferguson pratar här om några av rollerna hon gestaltat som skådespelare. Hon pratar bland annat om hur hon fick rollen som Anna Gripenhielm i Nya tider och så klart om Ilsa Faust i Mission Impossible-filmerna.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/rebecca-ferguson-summerar-sin-karriar/430963/

Läs mer om Dune, Rebecca Ferguson ]]>
Mon, 25 Oct 2021 20:00:00 +0200 https://feber.se/film/rebecca-ferguson-summerar-sin-karriar/430963/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[MacOS Monterey finns nu tillgängligt]]> https://feber.se/mac/macos-monterey-finns-nu-tillgangligt/430981/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mac/art/430981/macos_monterey_finns_nu_tillgn/ Samt iOS 15.1 med SharePlayApple har precis släppt sin senaste uppdatering till macOS, Monterey. I den senaste versionen av operativsystemet finns ett helt nytt Safari (eller inte), SharePlay, Genvägar-appen, AirPlay till Mac, stöd för fokuslägen samt Universal Control som kommer i en senare uppdatering.

iOS får sig också uppdateringen 15.1 med stöd för SharePlay, ProRes för iPhone 13 Pro, stöd för covid-19-vaccinationskort i Wallet och möjlighet att stänga av automatisk makro för iPhone 13 Pro.

tvOS 15.1 med stöd för SharePlay och HomePod OS 15.1 med stöd för lossless i Apple Music släpps också idag.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mac/macos-monterey-finns-nu-tillgangligt/430981/

Läs mer om macos, ios ]]>
Mon, 25 Oct 2021 19:50:00 +0200 https://feber.se/mac/macos-monterey-finns-nu-tillgangligt/430981/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Historielektion om Grand Theft Auto]]> https://feber.se/spel/historielektion-om-grand-theft-auto/430944/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/430944/historielektion_om_grand_theft/ KvällsnörderiLagom tills Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition släpps om några veckor bjuder GameSpot här på en liten historielektion för den omåttligt populära spelserien.

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition släpps den 11 november till Windows, PlayStation 5 och Xbox Series X/S. Sen dyker det upp till Xbox One, PlayStation 4 och Nintendo Switch den 7 december.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/historielektion-om-grand-theft-auto/430944/

Läs mer om Grand Theft Auto, historielektion, GameSpot ]]>
Mon, 25 Oct 2021 19:30:00 +0200 https://feber.se/spel/historielektion-om-grand-theft-auto/430944/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Microsoft släpper Visual Studio Code för webben ]]> https://feber.se/pc/microsoft-slapper-visual-studio-code-for-webben-/430976/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pc/art/430976/microsoft_slpper_visual_studio/ Koda direkt i webbläsarenMicrosoft har släppt en version av sitt utvecklingsverktyg Visual Studio Code vilket går att använda direkt i några av dagens moderna webbläsare.

Med VS Code för webben blir det möjligt för programmerare att skriva program i de programmerinsspråk som stöds av VS Code på alla maskiner som har tillgång till en modern webbläsare. I den inbäddade tweeten nedan kan ni till exempel kolla in hur twittraren Cyris kodar på en Xbox.

VS Code har bland annat stöd för syntax i språken C/C++, C#, Java, PHP, Rust, Go, TypeScript, JavaScript, Python, JSON, HTML, CSS och LESS. Skulle du vilja testa Visual Studio Code för webben så hittas det på länken nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pc/microsoft-slapper-visual-studio-code-for-webben-/430976/

Läs mer om microsoft, vs code, visual studio code, webbläsare ]]>
Mon, 25 Oct 2021 19:00:00 +0200 https://feber.se/pc/microsoft-slapper-visual-studio-code-for-webben-/430976/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Trafikljus nu inbyggt i gatorna i Sydkorea]]> https://feber.se/samhalle/trafikljus-nu-inbyggt-i-gatorna-i-sydkorea/430980/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/430980/trafikljus_nu_inbyggt_i_gatorn/ Bra för mobilzombiesI Sydkoreanska huvudstaden Seoul har man kommit på en smart lösning för de fotgängare som är så fast i sina mobiler så det inte kan röra på huvudet och kolla upp på trafikljusen. Man har nämligen installerat ljusen i marken, som ljusslingor.

Trafikljusen i marken installerades först i staden 2019 på prov, efter ett ökande antal mobilrelaterade olyckor vid övergångsställen. Samma år introducerade Sydkorea även ett system som skickade en varningsnotis till fotgängare som var på väg att gå ut rakt i trafiken.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/trafikljus-nu-inbyggt-i-gatorna-i-sydkorea/430980/

Läs mer om trafikljus, sydkorea, mobilzombie ]]>
Mon, 25 Oct 2021 18:45:00 +0200 https://feber.se/samhalle/trafikljus-nu-inbyggt-i-gatorna-i-sydkorea/430980/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[CD Projekt köper upp utvecklarna bakom Drake Hollow]]> https://feber.se/spel/cd-projekt-koper-upp-utvecklarna-bakom-drake-hollow/430959/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/430959/cd_projekt_kper_upp_utvecklarn/ Molasses Flood ska göra eget ambitiöst projektThe Molasses Flood släppte nyligen det charmiga överlevnadsspelet Drake Hollow, som för övrigt går att lira via Game Pass, och gänget har nu blivit uppköpta av Witcher-utvecklarna CD Projekt RED. Molasses Flood jobbar nu med ett CDPR-ägt IP tillsammans med den polska utvecklaren, men vad det hela handlar om är för tillfället okänt. CD Projekt-cheven Adam Kici?ski, säger detta om uppköpet:
“We’re always on the lookout for teams who make games with heart. The Molasses Flood share our passion for video game development, they’re experienced, quality-oriented, and have great technological insight. I’m convinced they will bring a lot of talent and determination to the Group.”


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/cd-projekt-koper-upp-utvecklarna-bakom-drake-hollow/430959/

Läs mer om cd projekt red, cyberpunk 2077, drake hollow, molasses flood ]]>
Mon, 25 Oct 2021 18:30:00 +0200 https://feber.se/spel/cd-projekt-koper-upp-utvecklarna-bakom-drake-hollow/430959/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Vi har testat AirPods generation 3!]]> https://feber.se/pryl/vi-har-testat-airpods-generation-3/430951/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/430951/vi_har_testat_airpods_generati/ AirPods Pro i annan formDet är nu fem år sedan Apple släppte första generationen av AirPods och nu är det dags för generation tre. Eller variant fem kanske man ska säga om man räknar med Pro och Max. För det är en filosofisk fråga om det här är en uppdatering av originalet eller ännu en modell i floran.

TL;DR AirPods generation 3 är snarare AirPods Pro i annan form än en variant av originalet. Med imponerande ljud för ett par lurar med öppen design och de klassiska Airpods-fördelarna är det här ett mycket trevligt tillskott till Apples utbud av lurar.

Hur som helst så är det officiellt generation tre och det är lite en mix av originalet och AirPods Pro. Det bästa av två världar, lite beroende på hur du är funtad och vad du gillar. För Pro har ju sina proppar och sitter inne i öronen, vilket har sina klara fördelar. Det är enklare att fixa bra ljud med en "stängd" design och omvärlden försvinner, om man vill. Med transparensläget hos Pro så slipper man trycket på öronen och kan få ta del av omvärlden, trots de där plopparna.

Men vi är många som inte vill ha saker så långt in i öronen hela dagen, eller ens en kortare stund. För oss har originalet varit valet. De har kanske inte låtit så vackert, men de har fungerat och varit lysande att prata i telefon med.

Imponerande ljud för en öppen design
Generation 3 av AirPods bjuder på rejält bättre ljud med trevlig bas, vilket är fascinerande och ovanligt med en öppen design. Jag stoppar in en lur i ena örat och en AirPods Pro i andra örat och skillnaden är verkligen inte stor. Imponerande! Ljudet är inte riktigt, riktigt lika bra som i AirPods Pro, men bra nära. Jämfört med originalet är det en helt annan nivå och ett enormt lyft, från "jag hör vilken låt det är" till "damn, det här va ju härligt!". Lurarna har också den adaptiva eq som finns i Pro och Max och som justerar ljudet efter omgivning, musik och dina öron. Och precis som på de andra lurarna så fungerar det, olika typer av musik (och prat) låter bra utan att du behöver pilla med några inställningar vilket är fantastiskt skönt.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/vi-har-testat-airpods-generation-3/430951/

Läs mer om AirPods, AirPods pro ]]>
Mon, 25 Oct 2021 18:00:00 +0200 https://feber.se/pryl/vi-har-testat-airpods-generation-3/430951/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Anker släpper flera MagSafe-tillbehör]]> https://feber.se/mobil/anker-slapper-flera-magsafe-tillbehor/430977/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mobil/art/430977/anker_slpper_flera_magsafetill/ Egentligen inte då man kallar dem MagGoNu släpper Anker lite fler tillbehör för MagSafe på iPhone 12 och 13. Man kallar de sex stycken nya produkterna MagGo och de ska finnas produkter som både är riktade till hemmet och när användaren är på resande fot.

Det kanske mest intressanta tillskottet är MagGo Battery Stand, som egentligen är samma trådlösa batteri som förut, med tricket att det även fungerar som ett stativ för iPhone. Batterikapaciteten ligger på 5 000 mAh. Anker MagGo Detachable Charger är ett trådlöst laddningsställ. MagGo Charging Station är en trådlös laddare med fler uttag på baksidan. Anker MagGo Charger är en trådlös laddare som det gömmer sig ännu en 5W trådlös laddare under, för exempelvis AirPods.

Till sist kommer också en bilhållare (med laddning) och en sorts popsocket.

Eftersom dessa produkter inte är "äkta" MagSafe laddar de dock endast upp till 7,5W. Alltså inte upp till 15W som riktiga MagSafe.

Produkterna verkar inte släppas i Sverige riktigt än, men det är inte helt osannolikt att de dyker upp på exempelvis svenska Amazon så småningom.
Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mobil/anker-slapper-flera-magsafe-tillbehor/430977/

Läs mer om maggo, anker, magsafe ]]>
Mon, 25 Oct 2021 17:45:00 +0200 https://feber.se/mobil/anker-slapper-flera-magsafe-tillbehor/430977/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Artemis 1 får ett uppskjutningsdatum]]> https://feber.se/vetenskap/artemis-1-far-ett-uppskjutningsdatum/430973/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/vetenskap/art/430973/artemis_1_fr_ett_uppskjutnings/ 12 februari 2022 drar NASA:s nästa månsatsning igång på riktigtNASA meddelade i fredags att man siktar på att skjuta upp Artemis 1, den första farkosten i deras månprogram Artemis, 12 februari nästa år.

Detta var något NASA meddelade kort efter man visat upp bilder på hur man monterat en Orion-kapsel på den enorma raketen Space Launch System (SLS). SLS var ursprungligen tänkt att göra sin första flygning till rymden redan 2016. Sedan dess har detta flyttats fram åtta gånger och Artemis 1 kommer att vara det första uppdrag där SLS används.

NASA hoppas fortsatt att man ska kunna landa två astronauter på månen 2024. Det obemannade Artemis 1-uppdraget är det första av tre uppdrag till månen som man hoppas ska kunna bidra till att åstadkomma det. Den bemannade Artemis 2-farkosten är planerade att åka till månen 2023 men kommer inte att landa där. 2024 hoppas NASA kunna landa en manlig och världens första kvinnliga astronaut på månen med Artemis 3.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/vetenskap/artemis-1-far-ett-uppskjutningsdatum/430973/

Läs mer om rymden, nasa, artemis 1, orin, space launch system, månen, sls ]]>
Mon, 25 Oct 2021 17:30:00 +0200 https://feber.se/vetenskap/artemis-1-far-ett-uppskjutningsdatum/430973/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Släpptrailer för nästa säsong i Apex Legends]]> https://feber.se/spel/slapptrailer-for-nasta-sasong-i-apex-legends/430978/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/430978/slpptrailer_fr_nsta_ssong_i_ap/ Bara en vecka kvar nu2 november är det dags att åter igen äntra Apex-spelen! Den elfte säsongen kommer då dra igång och den här gången går säsongen under namnet Escape, vilket indikerar att det blir lite extra eskapism. Vi kommer nämligen få tillgång till en ny bana vid namn Storm Point, vilket ser ut att vara en regelrätt paradisö, och utöver detta kommer vi få leka runt med nya hjälten Ash samt vapnet CAR SMG.

I släpptrailern för säsongen får vi se vad vi kommer få uppleva och denna kan ni kika på ovan. Ash kommer för övrigt ha flådiga förmågor som Arc Snare, vilket är en kastbar fälla som håller spelare på plats, samt passiva Marked for Death som låter Ash se dödslådor på minikartan samt har möjlighet att se var överlevande lagmedlemmar befinner sig genom att scanna dödslådor. Hennes ultimat-förmåga öppnar en envägs-portal som snabbt kan ta henne till motståndarlag.

Som vi ser i trailern kommer CAR SMG vara ett rätt trevligt tillskott då vapnet kan använda både Light och Heavy-ammo.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/slapptrailer-for-nasta-sasong-i-apex-legends/430978/

Läs mer om apex legends, escape ]]>
Mon, 25 Oct 2021 17:15:00 +0200 https://feber.se/spel/slapptrailer-for-nasta-sasong-i-apex-legends/430978/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Hasbro visar upp ny Nerf-version av Needler från Halo]]> https://feber.se/pryl/hasbro-visar-upp-ny-nerf-version-av-needler-fran-halo/430956/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/430956/hasbro_visar_upp_ny_nerfversio/ Ett måste för Halo-fansI december är det dags för nytt Halo-spel att släppas och det verkar som att Hasbro vill också rida på release-vågen. Ish. Leksaksföretaget har presenterat en ny Nerf-variant av Needler-pistolen från Halo som kommer kosta motsvarande 99 dollar. Leksakspistolen ser ut att ha förhållandevis hög kvalitet och kan skjuts tio Nerf-pilar illa kvickt tack vare den motordrivna pilsnurran som drivs av batterier. Utöver att driva själva skjutandet gör batterierna det möjligt för geväret att lysa upp, vilket kan vara flådigt när den placeras på sitt ställ.

Folk som vill lägga vantarna på enheten kommer dock få vänta en aning. Förbokning drar igång vid årsskiftet, men själva släppet kommer inte ske förrän 1 december 2022. Ett år efter spelets release. Något trevligt är att om man lägger vantarna på Needlern, som endast kommer släpps i begränsad upplaga, får köparen även en kod de kan använda i Halo Infinite för att låsa upp diverse saker i spelet.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/hasbro-visar-upp-ny-nerf-version-av-needler-fran-halo/430956/

Läs mer om hasbro, nerf, halo, needler ]]>
Mon, 25 Oct 2021 17:00:00 +0200 https://feber.se/pryl/hasbro-visar-upp-ny-nerf-version-av-needler-fran-halo/430956/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Hertz köper 100 000 Tesla Model 3]]> https://feber.se/bil/hertz-koper-100-000-tesla-model-3/430969/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/430969/hertz_kper_100_000_tesla_model/ Största enskilda ordern elbilar någonsinHyrbilsfirman Hertz har beställt 100 000 Teslor. Närmare bestämde Tesla Model 3, som ska finnas tillgängliga för uthyrning i vissa marknader både i USA och Europa redan nu i november. Priset för köpet hamnar på 4,2 miljarder dollar. Samtidigt toppar Model 3 försäljningslistorna i Europa. De som hyr en Tesla hos Hertz kommer självklart kunna använda någon av de över 3 000 Supercharger-stationer Tesla byggd. Hertz ska också bygga egna laddare i närheten av sina uthyrningställen. Hertz tillfälliga VD Mark Fields säger så här
“Elbilar är nu mainstream, och vi har bara börjat se en ökande global efterfrågan och intresse. Nya Hertz kommer att leda vägen som ett mobilitetsföretag, vi har den största eluthyrningsflottan i Nordamerika och ett åtagande att växa vår EV-flotta och erbjuda den bästa hyr- och laddningsupplevelsen för fritids- och företagskunder runt om i världen."

För bara ett par månader sedan lyckades Hertz klara sig undan en konkurs med hjälp av 5,9 miljarder dollar i finansiering. Enligt Bloomberg vill nu Hertz elektifiera hela sin flotta på drygt 500 000 bilar.
Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/hertz-koper-100-000-tesla-model-3/430969/

Läs mer om hertz, elbil, tesla ]]>
Mon, 25 Oct 2021 16:45:00 +0200 https://feber.se/bil/hertz-koper-100-000-tesla-model-3/430969/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Nu har BMW i4 börjat tillverkats]]> https://feber.se/bil/nu-har-bmw-i4-borjat-tillverkats/430962/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/430962/nu_har_bmw_i4_brjat_tillverkat/ Syns snart på vägarnaBMW i4 verkar vara en riktigt trevlig bil där man får en pigg rackare som inte riktigt är M-kapabel men som levererar riktigt bra prestanda till ett, jämfört med fossilbilen, rimligt pris. Nu har bilen börjat tillverkats i BMWs fabrik i München och man producerar faktiskt alla varianter av 3- och 4-serien på samma tillverkningslina. Man är lite extra stolta över detta eftersom man lyckats få in elbilsversionen tillsammans med de andra utan att stanna tillverkningen.

BMW i4 kommer i två versioner. eDrive40 har 374 hästar och kostar 625.000 kronor och M50 har 544 hästar och kostar 725.000 kronor.Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/nu-har-bmw-i4-borjat-tillverkats/430962/

Läs mer om bmw, i4 ]]>
Mon, 25 Oct 2021 16:30:00 +0200 https://feber.se/bil/nu-har-bmw-i4-borjat-tillverkats/430962/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Lite första intryck av nya MacBook Pro]]> https://feber.se/mac/lite-forsta-intryck-av-nya-macbook-pro/430970/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mac/art/430970/lite_frsta_intryck_av_nya_macb/ Snabba chip, MagSafe är tillbaka och Touch Bar är bortaNu kommer det äntligen lite första intryck från folk som faktiskt känt på nya MacBook Pro. Kort sagt så verkar det väl som att Apple är tillbaka på banan igen med sina Pro-laptops.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mac/lite-forsta-intryck-av-nya-macbook-pro/430970/

Läs mer om macbook pro, youtube ]]>
Mon, 25 Oct 2021 16:15:00 +0200 https://feber.se/mac/lite-forsta-intryck-av-nya-macbook-pro/430970/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Lite gameplaytrailer för Darkest Dungeon 2]]> https://feber.se/spel/lite-gameplaytrailer-for-darkest-dungeon-2/430947/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/430947/lite_gameplaytrailer_fr_darkes/ Släpps som Early Access-spel i morgonSom underrubriken redan berättat så kommer Darkest Dungeon 2 släppas under morgondagen som early access-spel hos Epic Games. Utvecklarna har varit sparsmakade med att visa upp gameplay från spelet, men nu har gänget levererat lite trailer som ger oss en glimt av hur spelet kommer vara att spela. Spelet verkar behålla samma mörka ton och utmanande gameplay, men den här gången kommer vi få lite mer 3D-grafik, vilket alltid är trevligt.

Länk till Darkest Dungeon 2 på Epic Games Store har ni här nere till vänster.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/lite-gameplaytrailer-for-darkest-dungeon-2/430947/

Läs mer om darkest dungeon 2, epic games ]]>
Mon, 25 Oct 2021 16:00:00 +0200 https://feber.se/spel/lite-gameplaytrailer-for-darkest-dungeon-2/430947/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Företag skapar flygbränsle av koldioxid]]> https://feber.se/samhalle/foretag-skapar-flygbransle-av-koldioxid/430972/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/430972/fretag_skapar_flygbrnsle_av_ko/ Fossilfria bränslet E-Jet kan användas i traditionella flygplanDe två amerikanska företagen Twelve och Emerging Fuels Technology (EFT) har tagit fram ett flygbränsle som är baserat på koldioxid skriver Elektrek.

Bränslet kallas för E-Jet och ska gå att använda i båda civila och militära flygplan utan att någon modifikation av dessa krävs. Twelve skriver om bränslet på sin hemsida:

"E-Jet is made with our carbon transformation technology, a new electrochemical reactor and proprietary catalyst that electrifies CO2 and water, which creates synthesis gas, CO + H2, which we then refine into carbon neutral jet fuel."

Det amerikanska flygvapnet US Air Force har varit med och finansierat utvecklingen av E-Jet och ska även ha varit inblandad i testerna av bränslet.

Det är inte första gången det har tagits fram flygbränsle baserat på koldioxid. Vanligtvis brukar det handlar om en process som gör bränslet dyrare än traditionellt flygbränsle. Huruvida så är fallet även med E-Jet är inget som framgår i dagsläget.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/foretag-skapar-flygbransle-av-koldioxid/430972/

Läs mer om flygbränsle, koldioxid, twelse, Emerging Fuels Technology, EFT, fossilfritt, e-jet ]]>
Mon, 25 Oct 2021 15:45:00 +0200 https://feber.se/samhalle/foretag-skapar-flygbransle-av-koldioxid/430972/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Ny trailer för King Richard]]> https://feber.se/film/ny-trailer-for-king-richard/430954/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/430954/ny_trailer_fr_king_richard/ Will Smith spelar tennispappaHär kommer en ny trailer för den kommande filmen King Richard där vi får se Will Smith spela tennispappan Richard Williams.

Filmen baseras på historien om de båda tennispelarna Venus och Serena Williams sedd ur deras pådrivande far Richards ögon. I rollerna som Venus och Serens Williams syns Saniyya Sidney och Demi Singleton.

King Richard går upp på biograferna 19 november. Filmen kommer även att sändas på HBO Max.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/ny-trailer-for-king-richard/430954/

Läs mer om king richard, venus williams, serena williams, richard williams, tennispappa ]]>
Mon, 25 Oct 2021 15:30:00 +0200 https://feber.se/film/ny-trailer-for-king-richard/430954/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Halo Infinite-kampanjen visas upp i dag]]> https://feber.se/spel/halo-infinite-kampanjen-visas-upp-i-dag/430960/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/430960/halo_infinitekampanjen_visas_u/ Klockan 15.00 för att vara exaktUPPDATERING:
Nu har man visat hela grejen och du kan kolla in det ovan.

----------------------------

Klockan 15.00 i dag kommer Microsoft visa upp lite mer från Halo Infinite-kampanjen. Det blir första gången på ett år som de gör det så det ska ju onekligen bli spännande att se. Så om detta är något du vill se så kan du se presentationen klockan 15.00 i klippet ovan.

Sist de visade något från kampanjen fick det inte direkt någon jättebra respons, och var antagligen en av flertalet anledningar till att de försenade spelet med ett år.

Halo Infinite släpps den 8 december till Windows och Xbox.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/halo-infinite-kampanjen-visas-upp-i-dag/430960/

Läs mer om Halo Infinite, Xbox, Windows, Microsoft ]]>
Mon, 25 Oct 2021 15:15:00 +0200 https://feber.se/spel/halo-infinite-kampanjen-visas-upp-i-dag/430960/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Guardians of the Galaxy: Ett episkt äventyr med mycket hjärta]]> https://feber.se/spel/guardians-of-the-galaxy-ett-episkt-aventyr-med-mycket-hjarta/430929/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/430929/guardians_of_the_galaxy_ett_ep/ Vi har spelat nya superhjältespelet

Superhjältespel har en tendens att vara lite hit or miss. Vi har tidigare fått fenomenala upplevelser i Batman Arkham-spelen och Spider-Man, men förra årets Marvel’s Avengers vill vi helst glömma bort. Med den sistnämnda titeln i bakhuvudet var det svårt att inte rygga tillbaka en aning när Eidos Monreal visade upp sin tolkning av Guardians of the Galaxy i somras. Efter att ha betat igenom spelet känner vi att oron var ganska onödig.
Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/guardians-of-the-galaxy-ett-episkt-aventyr-med-mycket-hjarta/430929/

Läs mer om guardians of the galaxy, eidos ]]>
Mon, 25 Oct 2021 15:00:00 +0200 https://feber.se/spel/guardians-of-the-galaxy-ett-episkt-aventyr-med-mycket-hjarta/430929/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Spelmedier tycker till om Age of Empires IV]]> https://feber.se/spel/spelmedier-tycker-till-om-age-of-empires-iv/430943/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/430943/spelmedier_tycker_till_om_age_/ Mer Age of EmpiresNu på torsdag släpps äntligen Age of Empires IV men redan nu kan man få lite koll på om det är något att ha eller inte eftersom flertalet spelmedier har nämligen fått säga sitt om spelet från och med i dag.

Summan av kardemumman ser ut att vara att RTS-serien är tillbaka med råge och erbjuder spelare en episk kampanj med vacker grafik. Negativa punkter verkar vara att det inte bjuder på så mycket nytt utan spelar för det mesta med säkra kort.

Age of Empires IV släpps den 28 oktober till Windows (Game Pass) och länkar till fler recensioner kan hittas via länken nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/spelmedier-tycker-till-om-age-of-empires-iv/430943/

Läs mer om Age of Empires IV, Windows, Microsoft, Age of Empires 4 ]]>
Mon, 25 Oct 2021 14:30:00 +0200 https://feber.se/spel/spelmedier-tycker-till-om-age-of-empires-iv/430943/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Satechi släpper USB-hub med plats för lagring]]> https://feber.se/pc/satechi-slapper-usb-hub-med-plats-for-lagring/430957/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pc/art/430957/satechi_slpper_usbhub_med_plat/ Om du skulle behöva lite mer lagringsminne till datornSatechi släpper nu en docka som både vill få lite fler ingångar till sin dator och även kunna lagra lite mera grejer externt.

Satechis "USB-C Hybrid Multiport Adapter" kopplas in via USB-C och ger därefter tillgång till en USB-C-port med upp till 100W laddningskapacitet, 2 USB-A-portar, en HDMI-ingång för 4K-material i upp till 60hz samt en plats för en SSD-disk med upp till 5 GBPS överföringshastighet.

USB-C Hybrid Multiport Adapter är kompatibel med de flesta datorer som har USB-C-stöd och släpps i färgerna svart och silver. Den kostar 90 dollar.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pc/satechi-slapper-usb-hub-med-plats-for-lagring/430957/

Läs mer om satechi, usb-hub, lagring ]]>
Mon, 25 Oct 2021 14:15:00 +0200 https://feber.se/pc/satechi-slapper-usb-hub-med-plats-for-lagring/430957/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Trailer för Super Crooks]]> https://feber.se/film/trailer-for-super-crooks/430945/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/430945/trailer_fr_super_crooks/ Ny Millarworld-serie släpps 25 novemberNetflix fortsätter leverera serier och annat baserade på Mark Millars verk. Nu har streamingjätten släppt en ordentlig trailer för den kommande serien Super Crooks och denna kan ni kika på ovan. I serien får vi följa ett gäng mindre skurkar med superkrafter som bestämmer sig för att råna en superskurk med superkrafter.

25 november har serien premiär på Netflix.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/trailer-for-super-crooks/430945/

Läs mer om netflix, super crooks, mark millar ]]>
Mon, 25 Oct 2021 14:00:00 +0200 https://feber.se/film/trailer-for-super-crooks/430945/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Här är trailern för Dr. Brain]]> https://feber.se/film/har-ar-trailern-for-dr-brain/430961/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/430961/hr_r_trailern_fr_dr_brain/ Sydkoreansk thriller-serie på Apple TV+Här kommer trailern till Apples sydkoreanska thriller-serie Dr. Brain, en serie som kanske kan tilltala alla dem fått upp ögonen för sydkoreanska produktioner efter Netflix succé med Squid Games.

I Dr. Brain får tittarna följa forskaren Sewon vars familj drabbats av en mystisk olycka. Sewon beslutar sig för att utreda vad som faktiskt hänt hans familj och för att kunna göra det så gör han en sorts hjärn-synkning med offren, något som verkar ge ledtrådar till vad som har hänt.

Dr. Brain baseras på den sydkoreanska webbserien med samma namn och är Apples första egna sydkoreanska produktion. Serien sänds i sex avsnitt med start 4 november.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/har-ar-trailern-for-dr-brain/430961/

Läs mer om apple tv+, dr. brain, sydkoreansk tv, scifi ]]>
Mon, 25 Oct 2021 13:45:00 +0200 https://feber.se/film/har-ar-trailern-for-dr-brain/430961/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Scuf Gaming släpper PS5-kontroll i nästa månad]]> https://feber.se/spel/scuf-gaming-slapper-ps5-kontroll-i-nasta-manad/430938/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/430938/scuf_gaming_slpper_ps5kontroll/ Bättre sent än aldrigSpeltillbehörsmakarna Scuf Gaming skulle egentligen släppa en egen variant av Dualsense-kontrollen till PS5 i somras, men på grund av komponentbekymren som påverkar mer eller mindre hela techvärlden så har släppet försenats. Nu meddelar dock Scuf att företagets PS5-kontroll kommer att lanseras nästa månad.

Vad Scufs tolkning av Dualsense kommer erbjuda återstår att se, men förhoppningsvis kommer det erbjudas extra knappar och andra flådigheter som gjort Scufs tidigare kontroller riktigt härliga att använda.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/scuf-gaming-slapper-ps5-kontroll-i-nasta-manad/430938/

Läs mer om scuf gaming, playstation 5 ]]>
Mon, 25 Oct 2021 13:30:00 +0200 https://feber.se/spel/scuf-gaming-slapper-ps5-kontroll-i-nasta-manad/430938/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Hundar vid vulkan räddade av okänd]]> https://feber.se/samhalle/hundar-vid-vulkan-raddade-av-okand/430958/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/430958/hundar_vid_vulkan_rddade_av_ok/ Drönaroperationen som skulle rädda dem nu inställdFörra veckan skrev vi om att ett drönarföretag skulle rädda fyra hundar som blivit strandsatta i området där en vulkan på La Palma har fått ett utbrott. Detta ser dock inte ut att bli av då hundarna nu ser ut att försvunnit från utegården där de var instängda. Det rapporterar djurrättsorganisationen som försett hundarna med mat och vatten influget med hjälp av drönare.

Istället för hundarna så återfanns ett meddelande på ett vitt lakan där det stod "Var stark, La Palma. Hundarna är i säkerhet". Lakanet hade signerats av "The A-Team", något som kan vara en referens till den klassiska tv-serien där Mr. T och andra löste diverse jobbiga problem.

Det är dock oklart vem som står bakom signaturen och så även var hundarna nu befinner sig. Att ingen velat ta åt sig äran för räddningsoperationen tros bero på att det är förbjudet för människor att besöka området. Företaget som planerade att rädda hundarna med hjälp av drönare uppger att dessa planer nu är nedlagda. Polisen har varken kommenterat eller inlett en utredning om ärendet än så länge skriver TT.

Här ovan hittas ett inslag från El Mundo om de nu försvunna hundarna vid vulkanen i La Palma.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/hundar-vid-vulkan-raddade-av-okand/430958/

Läs mer om hundar, vulkan, la palma, drönare, okänd räddare, djurfeber ]]>
Mon, 25 Oct 2021 13:15:00 +0200 https://feber.se/samhalle/hundar-vid-vulkan-raddade-av-okand/430958/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Imorgon får vi ett nytt system för vädervarningar]]> https://feber.se/samhalle/imorgon-far-vi-ett-nytt-system-for-vadervarningar/430940/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/430940/imorgon_fr_vi_ett_nytt_system_/ Siffror byts ut mot färgkoderI morgon börjar SMHI använda det nya system för vädervarningar som man presenterade förra året, ett system där man kommer att använda sig av färgkoder för att klassificera vädervarningar.

Fram tills nu har SMHI använt siffror för olika typer av vädervarningar men dessa har ibland tolkats fel då allmänheten har haft svårt att komma ihåg om det är 1 eller 3 som är den allvarligaste typen av vädervarningar. Systemet som införs imorgon kommer istället använda sig av färgerna gult, orange och rött. I det nya systemet är rött den allvarligaste vädervarningen, något som man vid tester sett att försökspersonerna har haft lättare att uppfatta.

Tester av det nya färgkods-systemet för vädervarningar genomfördes under våren och i morgon, 26 oktober, tas alltså systemet i drift på riktigt. I faktarutan nedan kan in läsa mer om det nya färgkods-systemet och vad de olika varningsfärgerna betyder.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/imorgon-far-vi-ett-nytt-system-for-vadervarningar/430940/

Läs mer om vädervarningar, smhi, färgkoder, varningssystem ]]>
Mon, 25 Oct 2021 13:00:00 +0200 https://feber.se/samhalle/imorgon-far-vi-ett-nytt-system-for-vadervarningar/430940/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Ryan Gosling blir Ken i Barbie-filmen]]> https://feber.se/film/ryan-gosling-blir-ken-i-barbie-filmen/430941/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/film/art/430941/ryan_gosling_blir_ken_i_barbie/ Tagga!

Som ni kanske förträngt är en film baserad på Barbie på ingång. Margot Robbie ska spela den titulära karaktären och ingen mindre än Greta Gerwig ska stå för både manus och regi. Nu har det blivit känt vem som ska spela Ken, Barbies manliga motsvarighet, i filmen och det verkar bli det professionella snyggot Ryan Gosling.

Vad filmen kommer handla om är för tillfället okänt, men väntas börja spelas in nästa år. Premiär lär ske tidigast 2023, eller något.

Bonus-Barbie nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/film/ryan-gosling-blir-ken-i-barbie-filmen/430941/

Läs mer om ryan gosling, barbie, ken ]]>
Mon, 25 Oct 2021 12:30:00 +0200 https://feber.se/film/ryan-gosling-blir-ken-i-barbie-filmen/430941/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Olyckor med elsparkcyklar har halverats i Oslo]]> https://feber.se/samhalle/olyckor-med-elsparkcyklar-har-halverats-i-oslo/430955/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/430955/olyckor_med_elsparkcyklar_har_/ Efter skärpta reglerDen norska tidningen Aftenposten rapporterar att olyckorna med elsparkcyklar har halverats i Oslo sedan det infördes skärpta regler för dessa i början av september.

De nya reglerna innebar att antalet elsparkcyklar i Oslo begränsades till 8000, tidigare fanns det 20.000 elsparkcyklar i staden. Dessutom får elsparkcyklarna inte användas nattetid. Det har även införts skärpta regler så att företag som hyr ut elsparkcyklar måste bli bättre på att flytta elsparkcyklar som är i vägen.

Aftenposten skriver att det under september skedde 143 olyckor med elsparkcyklar vilket kan jämföras med augusti, innan de skärpta reglerna, då det skedde över 300 olyckor. Den värsta månaden där elsparkcyklar i Oslo var inblandade i olyckor var juni då över 430 olyckor skedde.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/olyckor-med-elsparkcyklar-har-halverats-i-oslo/430955/

Läs mer om elsparkcyklar, oslo, juridik, olyckor, statistik ]]>
Mon, 25 Oct 2021 12:15:00 +0200 https://feber.se/samhalle/olyckor-med-elsparkcyklar-har-halverats-i-oslo/430955/?utm_source=rss&utm_medium=feed