The Star-Spangled Banner spelad på puffra

Video / Imponerande
Det här är så sjukt amerikanskt. Musical Targets heter en firma som gör mål som låter som olika noter när man träffar dem och här spelar de - så klart - The Star-Spangled Banner på dem.
www.musicaltargets.com +

Nexus Player får säljas igen

Pryl / Mojänger
Google och Asus visade upp Nexus Player i veckan men den drogs rätt snabbt tillbaka eftersom någon kom på att man måste få ok från FCC-myndigheten för att få sälja den i USA. De verkar dock jobba helg på FCC för den är redan godkänd och borde finnas till försäljning rätt snart.
www.engadget.com +

Får Sony Z2 och Z2 Compact också PS4 Remote Play?

Mobil / Sony
Sonys Remote Play-funktion mellan PS4:an och deras Z3-linje är jag grymt pepp på, jag har testat det lite snabbt och det fungerade helt ok men jag vill se hur det fungerar i verkliga livet hemma i soffan.

Funktionen går ut på att innehållet på PS4:an speglas på din Z3, Z3 Compact eller Z3 Tablet Compact. Man sätter fast spelkontrollen på telefonen och lirar på även om man inte är framför TVn.

Nu verkar det som att Z2-serien också ska få funktionen, alltså Z2 och Z2 Tablet. The more the merrier säger vi och surar lite för att det bara är Sony-telefoner som får funktionen.
www.xperiablog.net +

Telia spärrar e-legitimationer

Webb / Övrigt
Telia har meddelat att man spärrar cirka 800 e-legitimationer som man har utfärdats till privatpersoner under 2014.

Bakgrunden till detta är att en rad privatpersoner har blivit utsatta för bedrägerier då deras konton hos Skatteverket, Avanza Bank och SBAB har länsats av någon eller några som obehörligen har identifierat sig med Telias e-legitimation som beställts i de drabbades namn. Bland annat ska några kända näringslivsprofiler ha drabbats och sammanlagt rör det sig om belopp i mångmiljonklassen som har försvunnit för de drabbade.

Gemensamt för samtliga de drabbade e-legitimationerna är att dessa har hämtats ut på Postens utlämningskontor mot uppvisande av legitimation. Både SBAB och Avanza har meddelat att de nu helt kommer att sluta att acceptera identifiering via Telias e-legitimationer. En förundersökning om grovt bedrägeri har inletts.
www.di.se +

Sällsynt vit noshörning död i Kenya

Vetenskap / Natur
Från bevarandecentret Ol Pejeta i Kenya kommer uppgifter om att deras nordliga vita noshörning Suni har avlidit. Det gör att arten, som antagligen är en underart till den vita noshörningen, nu är ännu mer utrotningshotad.

Den nordliga vita noshörningen anses redan vara utrotad i det vilda och enligt Ol Pejeta Conservancy finns det nu endast sex stycken kvar av arten i fångenskap. Skulle inte dessa sex lyckas föröka sig så kommer arten att utrotas helt.

Det är oklart vad Suni dog av än så länge men det ska inte ha varit på grund av tjuvjakt säger man från Ol Pejeta Conservancy.
www.pbs.org +

Nu slutar Apple att sälja Bose-grejer

Mac / Hårdvara
Apple har nu börjat plocka bort produkter från ljudföretaget Bose i sin ehandelsbutik och sina fysiska Apple Stores runt om i världen.

Det här är antagligen inte särskilt konstigt då Apple i våras köpte upp Bose värsta konkurrent Beats och jag antar att Apple hellre fokuserar på att sälja Beats-produkter framöver. Att Bose och Beats/Apple varit inblandade i en patenttvist där Bose anklagade Beats för att använda deras patent olovligen kan antagligen ytterligare ha snabbat på det här beslutet från Apple. Nu har i och för sig den tvisten löst sig men Apple hade sannolikt tagit beslutet om att inte sälja Bose-produkter långt innan det skedde.

Apple kommer även att sluta sälja träningstillbehöret Fitbit. Exakt varför framgår inte men då Fitbit har valt att inte ansluta sig till Apples hälsoapp Apple Health antar jag att det borde vara den största anledningen till varför Apple nu väljer att sluta saluföra Fitbit.
9to5mac.com +

Flappy birdsklon i Android Lollipop

Android / Mjukvara
Google brukar då och då bygga in lite dolda funktioner i sin programvara, så kallade påskägg, och det är något man även har gjort på den senaste versionen av sitt mobila operativsystem Android.

I Android Lollipop kan man via diverse menyval starta ett spel där man ska styra Android-roboten genom en hinderbana lik den i det ökända spelet Flappy Bird. I videon ovan kan ni kolla in det hela lite snabbt.
www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen