Servicedags för din Lexus LFA?

Bil / Lexus

Om du skulle vara en av de lyckliga som äger en Lexus LFA och det börjar blinka servicedags på displayen är det inte bara att svänga in på närmsta Lexus-center och lämna bilen där. Du måste nämligen bege dig till TMG (Toyota Motorsport GmbH) i Köln, Tyskland eftersom de är de enda som utför service på denna bil. Inget att bråka om för den som bor i Sverige såklart, men kanske inte lika kul för den som bor långt bort från Tyskland...

www.autoevolution.com +

Kakmonstret som lifecoach

Film / TV-serier

PBS har släppt en ny video som visar hur det skulle vara om Kakmonstret från Sesam var en livscoach.

www.youtube.com +

Top Gear-parodi skapad i Just Cause 2

Spel / Övrigt

Nu när Top Gear inte längre kommer att vara det samma utan Jeremy Clarkson kanske vi får kolla på spelgenererade klipp istället. Ett fan har nämligen gjort en Top Gear-parodi genom att använda röster från programmet och klipp från Just Cause 2.

www.pcgamesn.com +

Emailbekymmer leder till läckta personliga detaljer

Samhälle / Allmänt

Microsofts mailklient Outlook har en rätt smidig funktion som automatiskt fyller i mailadresser i diverse fält. Denna smidiga funktion är dock inte smidig när man inte vet vad man håller på med. Detta var något en sopa på migrationsverket i Australien fick uppleva i första hand. I stället för att skicka visum-uppgifter, som innehåller namn, passnummer och en hel del annan privat information, till rätt person så skickade sagda sopa dessa uppgifter till ett gäng anordnare som höll på att planera en fotbollsturnering.

Detta påverkade inte några vanliga dödliga människor som fick sina personliga uppgifter skickade till ett gäng fotbollsentusiaster, utan det var personliga uppgifter som tillhörde de som skulle medverka på G20-konferensen. Det vill säga världsledare från bland annat USA, Ryssland, Kina, Japan, Storbritannien och Tyskland.

Anordnarna av fotbollsturneringen som fick det felskickade mailet var tvungna att ta bort det illa kvickt och lova att de inte kopierade informationen i mailet eller skickade vidare informationen.

Detta missöde skedde i början av november förra året men blev nyligen uppmärksammat då The Guardian tog hjälp av den fenomenala offentlighetsprincipen för att leta fram ett mail som beskrev hela situationen.

Fotbollsturneringen hölls dock utan några större problem i början av året och Australien vann över Sydkorea med 2-1.

arstechnica.com +

Kille tar selfies med okända människor

Foto / Övrigt

När en kille kommer fram på stan och frågar några främlingar om de vill ta en selfie med honom så ställer de gärna upp. När han sedan plockar fram en gammal 16mm Bolex filmkamera blir de något fundersamma. Kolla in själva.

petapixel.com +

Raptr lanserar nya tjänsten Plays.tv

Spel / PC

Speltjänsten Raptr tar klivet till att bli ännu mer social och lanserar nu extratjänsten Plays.tv där gamers ska kunna umgås och dela med sig av spelklipp. Som ett Instagram för gamers helt enkelt där du får se klipp i flödet från folk du följer men där du även kan söka på klipp från olika spel.

"We want this place to be just a community that's centered about sharing and reliving these moments with not just your friends, but also, other people that would appreciate that"

Tillsammans med tjänsten lanseras nu en Plays.tv-klient som känner av när du startar ett spel och den börjar då på en gång att spela in. Om du sedan vill dela en liten snutt av ditt spelande trycker du bara på Ctrl+F2 och så sparas automatiskt de senaste 30 sekunderna i 480p. Inställningarna för tid och upplösning upp till 1080p kan dock anpassas efter önskemål. Det går också att spela in ljud från mikrofonen och visa bild i bild om du vill ha med bilder från din webbkamera.

via Polygon plays.tv +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen