Ryssland drar igång tjänst för att peka ut falska nyheter

Deras version av Viralgranskaren?

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Det har varit rätt mycket snack om så kallade "falska nyheter" sedan det amerikanska presidentvalet och både traditonell media, sociala medier och andra säger sig nu göra sitt bästa för att sådana inte ska spridas.

Nu drar även Ryssland sitt strå till stacken i kampen mot falska nyheter då Rysslands utrikesdepartement har dragit igång en tjänst där man pekar ut vad man anser vara falska nyheter om Ryssland som skrivits i utländsk media. I dagsläget är tjänsten rätt så matfattig men bland nyheter som Ryssland ej anser stämma hittas bland annat nyheter om att Ryssland kan lämna ut Edward Snowden till USA, att Ryssland försökte genomföra en statskupp i Montenegro och att Ryssland ska ha försökt hacka en av Frankrikes presidentkandidater.

I en intervju med New York Times säger det ryska utrikesdepartementets talesperson Maria Zakharova att nyheter skrivna av utländska medier kommer att bedömas vara falska om de inte nämner Rysslands syn på nyheten och om nyheten innehåller information från icke namngivna källor eller baseras på fakta som inte verifierats.

Det ryska utrikesdepartementets tjänst kommer enbart att granska nyheter som skrivs i utländsk media och kommer inte att bedöma trovärdigheten i nyheter som publiceras av ryska medier.

mid.ru +

Ny trailer för Injustice 2

Lite story

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Warner Bros och Netherrealm Studios har släppt en ny trailer för fightingspelet Injustice 2 där vi får se en del av Stålmannens story.

Injustice 2 släpps 16 maj till Xbox One och Playstation 4.

youtube.com +

AOC presenterar ytterligare två välvda spelskärmar

Har stöd för speciell handkontroll

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

För någon månad sedan presenterade AOC en ultrabred välvd skärm på 35 tum med upplösningen 3440x1440px. Den kom också med en ganska saftig prislapp på närmare 8500 kronor.

Nu presenterar de ytterligare två välvda varianter med lite lägre upplösning för de som inte nödvändigtvis måste ha en ultrabred skärm.

Det handlar om AG322QCX på 31,5 tum med upplösningen 2560x1440px och AG272FCX på 27 tum med upplösningen 1920x1080px.

Förutom storleken och upplösningen har skärmarna relativt lika prestanda. De har stöd för AdaptiveSync, en uppdateringsfrekvens på 144Hz, 4 ms responstid samt 100 procent sRGB-färgskala. De är även utrustade med 2 portar för HDMI, 2 DisplayPort, 1 VGA, 2 USB 3.0 samt utgång för ljud och in- och utgång för mikrofon. Kontrastförhållandet på den stora skärmen är 2000:1 medan det på den mindre är 3000:1.

Skärmarna kommer att lanseras i april i år där den på 31,5 tum kostar från 5499 kronor och den på 27 tum kostar från 4119 kronor.

Skärmarna har även stöd för AOC:s externa QuickSwitch-kontroll som kan användas för att byta inställningar på skärmen. Med andra ord slipper man gå in i menyerna och ändra inställningar om man vill göra snabba förändringar under eller mellan olika spelsessioner.

via Pressmeddelande

Arekkz Gaming tittar lite närmare på Switch

Både hårdvaran och systemmjukvaran

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

Nyligen gick embargotiden för att visa upp Switch-hårdvaran och -mjukvaran ut vilket innebär att YouTube nu är fyllt med videoklipp på Nintendos nya konsol.

En av dem som fick konsolen tidigt var Arekkz Gaming som i klippet ovan packar upp själva enheten och i klippen nedan tittar på konsolens systemmjukvara. Bland annat visar han hur man skapar nya profiler och hur man anpassar dessa. Han visar även hur man tar skärmdumpar med "Dela"-knappen.

youtube.com +

Ny genomgång av Mass Effect: Andromeda

Lite karaktärer och förmågor

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

I Mass Effect: Andromeda har Bioware gjort om progressionsystemet en aning och i videon ovan går gänget igenom hur du kommer kunna utveckla dina förmågor i rymdspelet. Vi får även reda på lite mer om karaktärerna som kommer medverka.

Mass Effect: Andromeda släpps 21 mars till PC, Playstation 4 och Xbox One. Här under hittar ni även en förhandstitt av Mass Effect: Andromeda från Gamespot.

youtube.com +
Gordon Ramsay lagar sliders på grisrumpa
Ser gott ut 
118kg
+
Bobby Green
Daniel Radcliffe har många dubbelgångare
Främst gamla tanter 
124kg
+
Bobby Green
Biljardtricks med Florian Kohler
Dude Perfect hejjar på 
102kg
+
Bobby Green