Gjut lite med grundämnet gallium

Smälter i handen

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Experiment

Metallen gallium är cool för den smälter redan vid 30 grader. Det gör att det är väldigt lätt att leka med den eftersom det är helt ofarligt att smälta och gjuta saker med den. Det är dock sjukt opraktiskt att göra användbara saker av gallium eftersom de smälter när man använder dem.

I det här klippet får vi se vad man kan göra med metallen. Vill du leka själv finns metallen att köpa på Amazon. Ett sånt där rör som är med i videon kostar 12 pund.

Ännu en trailer för Spider-Man: Homecoming

Lite mer än en månad kvar

Visa inte Film-artiklar
Film / Trailer

En ny trailer för Spider-Man: Homecoming har släppts och den får vi se ytterligare en glimt av vad som kommer hända i filmen samt lite video från Spindelmannens synvinkel under flygplatsfighten i Captain America: Civil War.

Spider-Man: Homecoming har premiär 7 juli.

Hur risigt står det till för Stora Barriärrevet?

Och hur funkar de där korallerna?

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Natur

Just nu får vi larmrapport efter larmrapport om vår planet. En av de saker som det har larmats om är Stora Barriärrevet som har blekts och dött. Men hur mår egentligen revet? Och hur fungerar revet och korallerna?

Gör din egen självbalanserande robot

Roligt Arduino-projekt

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

När Segway kom var det helt sjukt att göra en pryl som balanserade sig själv. I dag är det inte riktigt lika unikt men fortfarande spännande. I det här DIY-projektet bygger Joop Brokking en självbalanserande robot som baseras på en Arduino. Resultatet kallar han för Your Arduino Balancing Robot (YABR).

Alla ritningar och alla andra instruktioner du behöver finns på länken nedan.

Nu kan du se om en emoji trendar

För den som är nervös att vara otrendig

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Som allting annat går det trender i emojis. Emojipedia.org har nu lagt till en funktion där man på varje emojis sida kan se hur emojin trendar. Så att man inte råkar använda en emoji som är helt ute. Hur skulle det se ut...

Nick testar köttfrukt
Konstig matkonst 
110kg
+
Bobby Green
Earth, Wind & Fire blandat med Ozzy Osbourne
Det svänger ju 
101kg
+
Bobby Green
Karpar håller vattnet rent
I japansk by 
133kg
+
Roger Åberg