Spotify till iOS får en välkommen gränssnittsuppdatering

Webb / Spotify

Idag börjar Spotify rullat ut en uppdatering till sin iOS-app som innehåller en rätt så skön gränssnittsuppdatering vilken innebär att man har flyttat på huvudmenyn så att denna alltid är synlig längst ner i appen.

Det innebär att sidomenyn som man hittills har fått använda sig av för att navigera i appen helt försvinner och så gör givetvis även de extra knapptrycken man han varit tvungen att göra för att nå den fram tills nu.

Den nya versionen av Spotify till iOS börjar rulla ut till svenska användare någon gång idag. Huruvida en liknande gränssnittsuppdatering är på gång till Android finns det inga uppgifter om men jag antar att så blir fallet.

Nu ger vi dig riktigt feta bilder

Feber / Allmänt

Ni som besöker Tjock vet att vi där sedan starten har jobbat med riktigt stora bilder på vissa artiklar. Nu gör vi samma sak här på Feber, men kanske inte riktigt i samma omfattning.

Bilder och video har alltid varit en väldigt viktig del av Feber och vi har alltid arbetat med stora bilder. Ibland är bilderna dock så där extra tokbra att man vill ha dem så stora det bara går, speciellt om man sitter på en stor och härlig skärm. Därför börjar vi från och med i dag att bredda vissa bilder så att de täcker hela webbläsarfönstret. Som några kanske noterade nu på eftermiddagen så rullade vi ut detta lite i lite väl bred omfattning och vi beslutade snabbt att stora bilder kommer bara att finnas om det finns något riktigt vackert att se på och bilder av hög kvalitet. En inte allt för vild gissning är att bil och spel-avdelningarna kommer att vara överrepresenterade.

Vill du se några exempel finns här några länkar: BMW i3, Chiron, Call of Duty och Xbox Gold.

Som vanligt så provar vi oss alltid fram. Vi publicerar runt 60 artiklar varje dag och det kommer nog vara ett fåtal av dessa som har bilder som passar för det här. Vi lyssnar så klart som alltid på er som läser oss så kommentera och tyck till i frågan nedan!

Tack för att ni lyssnade!

HP presenterar x360 med vikbar skärm i 360 grader

PC / Hårdvara

HP har under dagen presenterat flera nya datorer i sin Pavilion-serie och förutom nya notebooks kommer de även att släppa datorn x360 med en vikbar skärm i 360 grader samt två allt-i-ett-datorer i samma serie.

Pavilion x360 är utrustad med gångjärn som gör att skärmen kan vikas lite hur som helst och den släpps i storlekarna 11, 13 och 15 tum. Batteritiden ska ligga på upp till nio timmar och 15 minuter och datorerna är utrustade med upp till sjätte generationens Intel Core i7-processorer, upp till 16GB RAM och upp till 512GB SSD. Datorerna ska också vara både lättare och smalare än tidigare varianter.

Lanseringen för de nya x360-modellerna sker nu i maj där datorn på 11,6 tum anländer 15 maj med ett utgångspris på 379,99 dollar, datorn på 13,3 tum anländer 29 maj med ett utgångspris på 479,99 dollar och datorn på 15,6 tum anländer 25 maj med ett utgångspris på 579,99 dollar.

Förutom x360-datorerna lanserar HP även två allt-i-ett-datorer på 23,8 respektive 27 tum. Skärmarna finns tillgängliga med upplösningen full HD respektive quad HD. Även dessa datorer är utrustade med sjätte generationens Intel Core i7-processorer alternativt sjunde generationens AMD A10-processorer och kan kombineras med Nvidia GT 930 A-kort. Datorerna skeppas också med mellan en och tre terabyte hårddiskutrymme och och upp upp till 16GB minne.

Den minsta varianten kommer att anlända 10 juli och kosta från 699,99 dollar medan den större varianten anländer 3 juli och kostar från 999,99 dollar.

www.marketwired.com +

Ett gäng konceptbilder för Doom

Spel / Multiplattform

Bethesda släppte i dag ett gäng konceptbilder för sitt kommande spel Doom. Bilderna är ritade av konstnärer som Ryan Watkins, Emerson Tung samt Alex Palma och visar några av spelets olika miljöer.

DOOM släpps till Windows, PlayStation 4 och Xbox One den 13 maj.

GoPro släpper lös redigeringsapparna Quik och Splice

Mobil / Mjukvara

Tidigare i år köpte GoPro upp apparna Replay och Splice, vilket hintade rätt starkt om att de ville satsa på att underlätta redigeringen av actionvideor för användare på vift. Nu har båda apparna återlanserats under namnen Quik och Splice.

Redigeringsappen Quik är tillgänglig till iOS och Android och gör det möjligt för dig att bunta ihop dina inspelade GoPro-material och skapa en flådig samlingsvideo. Appen hittar automagiskt de bästa klippen i videomaterialet och lägger därefter in det i videon utan att du behöver gå in och pilla allt för mycket.

Splice är en lite mer avancerad videoredigeringsapp som låter dig trimma klipp, använda filter, ändra övergångar samt ändra uppspelningshastighet. Via appen har du också möjlighet att använda musik från appens musikbibliotek eller välja valfri låt som du har i iTunes-biblioteket.

Quik finns till både iOS och Android och ni hittar appen här: Quik på Play Store. Och här: Quik på App Store. Splice finns endast till iOS och ni hittar appen här: Splice på App Store.

gopro.com +

IIS delar ut pengar till internetfrämjande projekt

Webb / Övrigt

Internetstiftelsen IIS delar två gånger om året ut pengar från Internetfonden vilka ska bidra till att främja utvecklingen av internet i Sverige.

Vi har tidigare idag bland annat skrivit om två Dreamhacks-arrangörer som fått bidrag från Internetfonden för sitt projekt med att dokumentera LAN:andet i Sverige. Förutom det så fick ytterligare 13 olika projekt vara med och dela på de 2,9 miljoner kronor som IIS delade ut från Internetfonden den här gången.

Ni hittar samtliga 14 projekt som fått bidrag från Internetfonden samt läsa lite mer om dem under "Läs mer".

via ISS www.internetfonden.se +
Läs mer...