Burger King gör reklamfilm mot mobbning

Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor

Visa inte Video-artiklar
Video / Reklamfilmer

Burger King har ju en del Jr.-alternativ, alltså mindre versioner av deras burgare. Och alldeles för många mobbas i dag, en del för att de är lite mindre. Så BK placerade några skådespelare i en restaurang där den ena började mobba den andra. Några reagerar, nästan ingen agerar. Men när de får en burgare som är mobbad så reagerade 95 procent av personerna, vilket är rätt sjukt.

12 procent av personerna runt skådespelet med mobbarna agerade på vad de såg. Helst sjukt lite. Om du ser någon råka illa ut, visa att du bryr dig.

via Youtube

Rykte Warner Bros. lägger ner Lego Dimensions

Inte helt oväntat kanske

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Eurogamer rapporterar att Warner Bros. planerar att korta ner sina planer att hålla toys-to-life-spelet Lego Dimensions uppdaterat. När spelet släpptes under 2015 meddelade man att man skulle leverera material till spelet i minst tre år men enligt ett intent mail som gått ut till anställda antyder starkt att man inte kommer släppa något nytt material till spelet efter allt som släpptes under spelets andra år.

Lego Dimensions gick ut på att man skulle köpa riktiga LEGO-figurer som man då sedan kunde använda för att låsa upp virtuella motsvarigheter inne i spelet. Man blandade massvis med olika varumärken så som Tillbaka till Framtiden, Gremlins, Sonic och Sagan om Ringen.

Ett annat spel i genren Disney Infinity har redan kastat in handduken och Activisions Skylanders verkar nog också vara inne på sista versen.

Vätgasdriven minibuss från Toyota

Självkörande koncept visas i Tokyo

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Toyota

Det är snart dags för bilmässa i Tokyo och där kommer givetvis Toyota att medverka. Med sig har de en uppsjö av konceptbilar och en av dem är den här - Fine-Comfort Ride Concept. Bilen kan väl enklast beskrivas som en vision av hur en framtida minibuss skulle kunna se ut. Den går på vätgas och ska ha elmotorer i hjulen. Fulla vätgastankar ska ge en räckvidd på hela 100 mil, och en tankning ska inte ta mer än tre minuter. Konceptet har som vi kan se även en rätt spännande interiör som kan stuvas om efter behov. Sex stycken personer får plats på insidan och det ser väldigt rymligt ut. Vill man bara chilla drar man igång det självkörande läget och njuter av åkturen som passagerare.

Adobe släpper molnbaserad Lightroom CC

Och det är fantastiskt!

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Mjukvara

Adobe har släppt en helt ny version av Lightroom CC, och då menar jag helt ny. Så ny att den gamla versionen fortfarande kommer att finnas kvar och då heta Lightroom Classic CC.

Den nya versionen heter som sagt Lightroom CC och allt ligger i molnet. Men det funkar faktiskt fantastiskt bra, eftersom det sker snyggt i bakgrunden. Man lägger in bilderna lokalt på sin dator, telefon eller tablet och så börjar man redigera dem. I bakgrunden flyttas bilderna, och ens redigeringar, till molnet. Det gör att man kan plåta saker med sin riktiga kamera och redigera dem på tunnelbanan. Eller kanske mer vanligt i dag, plåta saker på mobilen och lägga över dem där och sedan fortsätta redigera dem på datorn.

Överlag fungerar det alltså väldigt smidigt och för oss som plåtar mycket med mobilen är det här amazing.

Bonus är att kameradelen av Lightroom på mobilen är riktigt kompetent. Den har en trevlig HDR-funktion och sparar filerna i DNG-format, så om kameran stödjer RAW fotar den i RAW.

Till det finns så klart alla redigeringsmöjligheter som tidigare har funnits. Eller de flesta i alla fall. Några av sakerna som saknas kan ni höra om i videon nedan. I den får ni också reda på varför en "riktig" fotograf kanske inte kommer att gilla Lightroom CC.

via Youtube

JerryRigEverything stresstestar LG V30

En stabil lur

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / LG

JerryRigEverything har lagt vantarna på ett exemplar av LG V30 och genomgår ett gäng tester för att se hur hållbar enheten är. För att sammanfatta så är V30 lika hållbar som andra flaggskepp på marknaden.

via Youtube
Funktionshindrade barn får uppleva tyngdlöshet
Lycka! 
221kg
+
Bobby Green
De två största hälsobluffarna just nu
Matgeek snackar om Holistic och Beauty Drop 
234kg
+
Bobby Green
Fleetwood Mac - Go Your Own Way
Fredagsklassikern 
128kg
+
Bobby Green