I helgen fyller World of Warcraft 10 år

Spel / PC

Den 23 november 2004 släpptes World of Warcraft i USA. Den 11 februari 2005 kom det sedan till Europa. Det innebär att spelet fyller tio år i helgen och Blizzard vill naturligtvis fira det här. Tidigare har de släppt en hyllningsdokumentär om spelet. I helgen belönar de sina spelare genom att släppa specialdesignat innehåll i World of Warcraft. Innehållet kommer sedan att finnas tillgängligt till och med början av 2015.

Bland annat kommer alla som loggar in att få ett unikt husdjur, en liten glödande Molten Corgi (en hund). Dessutom kommer klassiskern Molten Core att dyka upp i Raid Finder för de som har nått nivå 100. Belöningen för att ta ner Ragnaros är bland annat en Core Hound mount.

Hela posten från Blizzard och all information hittar ni via länken nedan.

eu.battle.net +

Iller försöker sig på ett långhopp

Video / Djur

Jag kan inte hjälpa det, men jag kan inte sluta skratta åt filmer när djur verkligen försöker hoppa och misslyckas. Den här illern får nog jobba lite mer på sina språng.

www.viralviralvideos.com +

VetiGel stoppar blödningar omgående

Vetenskap / Medicin

Det amerikanska företaget Suneris har tagit fram en slags gele som man kallar för VetiGel som ska kunna stoppa blödningar inom 20 sekunder.

VetiGel skapar även en skyddande hinna över såret när det har stelnat. Man applicerar gelen med hjälp av en spruta och personer utan medicinsk utbildning ska enkelt kunna behandla ett sår med VetiGel. Man skulle med andra ord kunna tänka sig att VetiGel skulle kunna ersätta eller åtminstone fungera som ett komplement till vanliga plåster. Även inom akutsjukvården skulle VetiGel antagligen komma väl till pass.

VetiGel kommer nu att börja användas av veterinärer som behandlar djur, något som är nödvändigt om det någon gång ska godkännas för användning på människor. Exakt hur långt in i framtiden det dröjer innan vi människor kan börja använda VetiGel framgår inte.

Obs, i klippet ovan förekommer en del blod om ni har svårt för sådant.

www.suneris.co +

Grym sexscen i Dragon Age: Inquisition

Spel / Multiplattform

Bioware gillar att göra saker annorlunda när det handlar om relationer i spel. Och de drar sig inte för att tänja på gränserna. Inte bara genom att addera homosexuella relationer men också genom dialoger. Den här sexscenen (fast man får inte se något faktiskt sex) är något utöver det vanliga och vill du inte spoila något i spelet bör du undvika att titta.

www.eurogamer.net +

Snygga Mario Kart-skapelser i Lego

Spel / Övrigt

Man kan göra mycket skoj med danska plastklossar från Lego. De här roliga figurerna är byggda av tre personer som kallar sig för 6kyubi6, 74louloute och fujiia. Så vitt jag vet är inte det här något officiellt Nintendo-Lego men det går tydligen att bygga snygga figurer ändå även om de inte riktigt ser ut som originalen.

Fler snygga Lego-byggen kan hittas på de olika länkarna.

lego.gizmodo.com +

Så funkar kartverktyget i Far Cry 4

Spel / Multiplattform

Ubisoft har släppt en trailer som visar hur kartverktyget i Far Cry 4 fungerar. Perfekt för den som vill ha något kreativt att syssla med under helgen.

youtube.com +

Fredagsdansen #2

Video / Kul

Idag är det fredag och då ska man ut och dansa.

youtube.com +

Apple släpper Yosemite 10.2 Beta

Mac / Mjukvara

Här om dagen så kunde OS X Yosemite-användare uppdatera operativsystemet till 10.1 och hålla tummarna att detta skulle lösa de wifi-problem flera användare har haft. Jag har haft väldigt stora problem med wifi sedan jag uppdaterade till Yosemite så jag blev i alla fall väldigt glad av att denna uppdatering släpptes.

Tyvärr så löste den inte mina problem och det verkar som att wifi-problemen är kvar även för flera andra användare. Tack och lov så släpper dock Apple redan idag en beta på Yosemite 10.2 så förhoppningsvis släpps det en ny version snart och förhoppningsvis löser den problemen.

Har du problem med wifi på Yosemite?

9to5mac.com +

Billboard 200 börjar räkna streaming och digital försäljning

Webb / Övrigt

Den amerikanska musiktopplistan "Billboard 200" kommer nu att börja räkna med försäljning av digital musik samt streamad musik över den bäst säljande musiken i USA. Fram tills nu har man bara räknat med försäljning av fysiska skivor i sin statistik vilket givetvis låter lite barockt givet att det snart är år 2015 och många av oss övergav fysiska skivor i början av 2000-talet, vissa tidigare än så.

Billboard kommer att räkna tio sålda digitala låtar som en albumförsäljning och 1.500 streams av en låt ska motsvara ett album. Det här kommer antagligen främst gynna nya artister då deras musik streamas mer än köps medan etablerade artister antagligen kan falla något i Billboards ranking då många av deras lyssnare köper skivan och streamar den i mindre omfattning.

pitchfork.com +

Mazda lyfter 6

Bil / Mazda

Det är många biltillverkare som presenterar nyheter nu och en av dem är Mazda. Det vi ser här är nya 6:an som får sig ett litet ansiktslyft men det är inte det som är mest intressant - modellen erbjuds nu nämligen även med fyrhjulsdrift.

Utseendemässigt får grillen en liten uppdatering och strålkastarna finns numera med full-led och adaptivt helljus. Baktill har man ändrat formationen lite på lysdioderna. På insidan har infotainmentskärmen hoppat upp på instrumentpanelen och kvaliteten överlag ska vara högre än tidigare. Ljudnivån i kupén ska även ha sänkts med 25 procent.

Under locket är det fortfarande samma motorer som tidigare vilket innebär tre som går på bensin och två som går på diesel med effekter som sträcker sig från 145 till 192 hästar. Nytt är alltså drivningen på alla fyra som går att få till dieselmotorerna om man väljer kombin Wagon. Till det går det att välja antingen manuell eller automatlåda.

Nya Mazda 6 kommer till Sverige i mars men hur prislistan ser ut får vi inte reda på för tillfället.

teknikensvarld.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen