Så här kanske Hyperloop-vagnarna kommer att se ut

Är det så här vi kommer att åka tåg i framtiden?

För två veckor sedan visade Hyerperloop One, ett av de två företagen som satsar på att bygga hyperloop-banor, upp ett litet test av sin hyperloop-bana och nu har det andra företaget, Hyperloop Transport Technologies (HTT), visat upp hur interiören i deras vagnar skulle kunna se ut.

Som synes på bilderna här så handlar det om 2 + 1 säten per rad i vagnen och det ser ut som om man får vara hyggligt smal för att kunna ta sig fram till sitt säte. HTT släppte även en konceptvideo över hur det skulle kunna vara att färdas i en hyperloop som ni kan kolla in längst ner i den här artikeln.

Där löser man bland annat klaustrofobiproblemet som kanske uppstår när man färdas i en stängd tub genom en slags augmented reality-fönster. Genom dessa "fönster" (skärmar) ska man kunna se vad som sker på utsidan av tuben samt ta del av annan information.

HTT har som uttalat mål att transportera människor i sin hyperloop medan Hyperloop One primärt verkar fokusera på att transportera gods.

jalopnik.com +

Jag möter skådespelarna i Preacher

Vi kan vänta oss en blodig och övernaturlig serie med mörk humor

Preacher är en serie som publicerades av Vertigo under 90-talet, skriven av Garth Ennis och illustrerad av Steve Dillon. Serien handlar om Jesse, Tulip och Cassidy som är en oslagbar trio. Jesse är en präst som är besatt av varelsen Genesis som ger honom övernaturliga krafter, Cassidy är en jagad irländsk vampyr som är unik i sin svarta humor och sarkasm och Tulip är Jesses något trasiga flickvän och sidekick under perioden när Jesse sysslade med brott och dumheter. De tre plus en helt drös med andra karaktärer fyller 66 nummer av Preacher.

Efter hoppet kan ni läsa om mitt möte med några av skådespelarna i serien.

Evan Goldberg och Seth Rogen
Foto: Fenjima Manrique

Läs mer...

Ändra datum på bilder i Google Photos

Fungerar endast i webbläsaren för tillfället

Den evigt användbara fototjänsten Google Photos har blivit snäppet mer användbar då utvecklarna lagt till möjligheten att i efterhand ändra datum på uppladdade bilder, vilket är smidigt om du glömt ändra tidszon på kameran eller något.

För att komma åt tidsändringen så behöver du gå in på Photos.Google.com och klicka på den bild som du vill ändra datum på och sedan klickar du på informationsikonen och väljer "ändra datum". Det går även att ändra datum på flera bilder samtidigt genom att markera ett gäng bilder och sedan klicka på inställningsknappen uppe i högra hörnet och välja "ändra datum" där.

via Android Police plus.google.com +

Trailer för Collide

Action-thriller med Nicholas Hoult

Här är trailern för filmen Collide där Nicholas Hoult spelar en snubbe som måste återvända till sitt kriminella förflutna för att rädda flickan han älskar.

Filmen är regisserad av Eran Creevy och förutom Hoult kan man se skådespelare som Felicity Jones, Sir Ben Kingsley samt Sir Anthony Hopkins i filmen.

Filmen har premiär under sommaren men det är för tillfället oklart om filmen kommer dyka upp i svenska biografer.

Bonustrailers nedan.

imdb.com +

Titanfall 2 ryktas få änterhake och större kartor

Ännu mer rörlighet!

Titanfall 2 ska släppas innan årets slut och givetvis har det börjat ryktas om vad som kommer dyka upp i spelet. På Titanfall-sidan på Reddit skapades det en tråd där en användare skrev att man i Titanfall 2 kommer kunna hoppa runt på banorna med hjälp av en änterhake och att kartorna kommer vara större jämfört med banorna i första spelet.

Hur som helst. Rykten och nypor av salt och så vidare. 12 juni kommer EA köra sin presskonferens på E3 och då kommer vi få reda på mer om Titanfall 2.

Ovan ser ni teasern som släpptes för drygt en månad sen.

via Polygon reddit.com +

Dells nya skärm på 43 tum är som fyra skärmar i en

Med stöd för 4K

En stor skärm utformad som fyra sömlösa skärmar. Det är ett nytt koncept från Dell som lanserat sin 43 tum stora skärm P4317Q med stöd för 4K. När skärmen togs fram hade Dell främst finansaktörer i tankarna då skärmen kan visa fyra klienter samtidigt på den stora skärmen. Men den kan givetvis användas av alla som gillar att jobba med flera saker samtidigt. Dessutom går det att utnyttja hela skärmen för ett program om man så vill.

Upplösningen är på 3840x2160 pixlar med 60Hz och responstiden ligger på 8ms. Skärmen har också utrustats med två högtalare samt fyra USB 3.0-portar. P4317Q är släppt på marknaden nu och kostar enligt Dells hemsida 1350 dollar. Den finns också listad hos svenska återförsäljare med ett lägsta pris på cirka 10.600 kronor. Dock verkar den inte anlända här i Sverige förrän under den första veckan i juni.

engadget.com +