iOS/Android: Games Workshops Blood Bowl går nu att spela på surfplattan

iPhone / Spel
Blood Bowl är adaption av Games Workshops kända Fantasy Football-brädspel. Sätt ihop ditt lag med spelare från upp till sex olika raser från Warhammer-världen. Varje ras har sina svagheter/styrkor på planen. Spelet blandar turbaserad strategi, amerikansk fotboll och en stor smula brutalitet.

Här finns ett snällare sololäge, ett kampanjläge och ett multiplayer-läge. Det sistnämda kan spelas på samma platta eller emot vem som helst i världen som är sugen på en match! Människor och Orcher ingår i spelet och de övriga fyra raserna går att köpa in app. Spelet finns bara för iPad och Android-plattor. [iPad (38kr)] [Google Play (38kr)]

En titt på Drift Stage

Spel / PC
Här har vi ett litet gameplayklipp på det Outrun-liknande spelet Drift Stage. Spelet utvecklas av två snubbar och som man kan se i klippet ovan har det en skön retrostil.

Spelet är på gång för Mac och Windows men utvecklarna hoppas att även få släppa det till konsol någon gång i framtiden. När det väl skall släppas är dock oklart då man fortfarande har mycket utveckling kvar att göra.

En intressant intervju med utvecklarna kan hittas via länken nedan.
tay.kotaku.com +

Ny miniserie av David Simon

Film / Nyhet
David Simon är väl mest känd för att tv-serier som The Wire, Treme och Generation Kill. Men snart kan han lägga en ny serie till sin resumé få han håller på att producera miniserien Show Me a Hero för HBO. Denna serie är baserad på Lisa Belkins bok från 1999 som handlar om den unga amerikanska borgmästaren Nicholas Wasicsko som fick överse byggandet av billiga bostäder där för det mesta skulle bo minoriteter skulle byggas i övervägande vita områden. Något den vita populationen inte var helt nöjda med.
Show Me a Hero is set in an America generations removed from the greatest civil rights struggles of the 1960s. It centers on the young mayor of a midsize American city who is faced with a federal court order that says he must build a small number of low-income housing units in the white neighborhoods of his town. His attempt to do so tears the whole city apart, paralyzes the entire municipal government and, ultimately, destroys the mayor and his political future.
Serien kommer bestå av sex timmeslånga avsnitt och huvudrollen kommer spelas av Oscar Isaac (snubben på bilden).
www.hollywoodreporter.com +

Fredagsdansen

Video / Övrigt
I dag är det fredag och då skall man ut och dansa!
www.youtube.com +

S04 av The Killing finns nu på Netflix

Film / Nyhet
Nyligen släpptes då äntligen den fjärde och sista säsongen av tv-serien The Killing på Netflix. Som vanligt med Netflix-serier finns säsongens samtliga avsnitt tillgängliga på en gång så om man vill kan man beta av hela säsongen redan i kväll/natt.
www.netflix.com +

Ny trailer för Birdman

Film / Trailer
Ny trailer för filmen Birdman där Michael Keaton spelar en skådespelare som en gång i tiden spelade en ikonisk superhjälte.
www.imdb.com +
bloggportalen