Uber släpper app till Windows Phone

Mobil / Mjukvara
Taxitjänsten Uber släpper nu en app till Windows Phone som komplement till sina appar för iOS samt Android.

Via Uber-appen kan winphone-användare beställa Ubers taxibilar och precis som med apparna på de andra plattformarna får användaren reda på när bilden kommer, vem som kör bilen, vad färden kommer att kosta samt var bilden befinner sig för tillfället.

Uber till Windows Phone har redan börjat rulla ut över världen och appen hittas på länken nedan.
via Uber blog

www.windowsphone.com +

Officiell poster för Ant-Man

Film / Övrigt
Ovan hittar du den första postern för Marvels kommande film Ant-Man, där Paul Rudd spelar huvudrollen och Peyton Reed regisserar.

Den svenska biopremiären är den 17 juli 2015.
  tack Stefan

insidemovies.ew.com +

Roadtrip med Ferrari 288 GTO, F40, F50 och Enzo för att hämta LaFerrari

Bil / Ferrari
Fastighetskungen Jon Hunt har ett stort intresse för Ferrari. Han har samlat på bilarna länge och i garaget står det en Ferrari 288 GTO, F40, F50 och en Enzo. Det enda som saknades var en LaFerrari. Så Jon begav sig av på en roadtrip från London till Maranello med alla sina bilar för att hämta upp just en sådan och sen köra tillbaka igen. Låter som en helt fantastisk resa.

Vilken är din favorit bland ekipagen? Mitt hjärta klappar extra hårt för 288:an och F40:n.
www.carscoops.com +

Ladda upp lytrobilder på 500px

Foto / Mjukvara
Tidigare i år så meddelade 500px samt Lytro att de började ett samarbete. Nu är resultatet av samarbetet färdigt och det innebär att man från och med idag kan ladda upp lytrobilder på 500px. Det innebär även att man som betraktare kan klicka i dessa bilder för att välja var fokus ska vara med mera.

Lytro-kameror behöver inte fokusera när de tar foton utan de fångar ljuset på ett speciellt sätt som gör att den även fångar djup i bilden. Detta gör att man i efterhand kan välja var fokus ska sitta och resten av bilden blir då oskarp precis som om man hade fotograferat med vidöppen bländare. Dessa bilder kräver speciell programvara för att titta på så att man som användare kan välja var fokus ska vara och nu finns alltså detta inbyggt på bildsajten 500px.
iso.500px.com +

3DMark FireStrike benchmark kan vara från GeForce GTX 880

PC / Hårdvara
Det har tidigare talats om GeForce GTX 880 och att Nvidia ska basera grafikkortet på den nya Maxwell-arkitekturen men med en 28 nm GPU. Nu har ny information kommit från ett 3DMark FireStrike benchmarktest som kan vara GTX 880.

Grafikkortet kan komma att lanseras under Gamescon, ett evenemang som hålls varje år i Köln i mitten på augusti. Det är dock inte så troligt då de tidigare ryktena säger att det ska släppas sent under tredje kvartalet eller till och med under fjärde kvartalet men Nvidia kan ändå komma att visa upp en prototyp.

GeForce GTX 880 väntas baseras på GM204 GPUn som alltså bygger på Maxwell-arkitekturen och kommer bli det kraftfullaste grafikkortet med en GPU.
videocardz.com +

Mer rykten kring lanseringen av iPhone 6

iPhone / Hårdvara
Det har i flera månader ryktats om att Apple kommer att släppa iPhone 6 med två olika skärmstorlekar och att dessa kommer att lanseras vid två olika tillfällen. Detta blir allt mer klart då rykte efter rykte säger exakt samma sak men det senaste i raden rykten kommer med en ny sak.

Tidigare så har man trott att de först kommer att släppa en telefon med 4,7 tum stor skärm i september och att en telefon med 5,5 tum stor skärm kommer att släppas senare. Anledningarna som nämnts har varit att den helt enkelt har tagit längre tid att utveckla eller att det finns lite problem med tillverkningen.

Nu menar dock DigiTimes att det är en helt annan anledning till varför 5,5-tumsversionen släpps senare. Enligt dem så är det ett medvetet val då Apple inte vill att de två versionerna ska konkurrera med varandra, något som skedde när Apple släppte iPhone 5S samt iPhone 5C samtidigt. Detta skulle kunna innebära att det är mer skillnad än bara skärmen även om jag hoppas jag har fel på den biten.
www.macrumors.com +
bloggportalen