iOS: Pirater plundrar på App Store

iPhone / Spel
Ahoy! Rovio Stars, som publicerar andra utvecklares spel, släppte idag Plunder Pirates från Midoki. Spelet har stöd för Metal, Apples iOS8-grej som gör att utvecklarna kan utnyttja hårdvaran ännu bättre och förbättra grafiken ytterligare.

Själva spelet ser ganska kul ut och handlar om att bygga upp ett piratnäste på en ö och attackera andra pirater i realtid. Man kan också gå med i en piratguild med vänner och få speciella guild-förmåner. [iOS (gratis)]
youtube.com +

Se lite mer gameplay från spelet

iOS: Kö-kollen håller koll på krogkön

iOS / Appar
Kommunikationsbyrån Join The Carnival har tagit fram en app som använder sig av Apples teknik iBeacon för att hålla koll på hur många som väntar på att få komma in på några populära stockholms-klubbar.

Man kallar appen för "Kö-kollen" och i dagsläget håller den koll på krogkön utanför Under Bron, Solidaritet och Debaser. För att det hela ska fungera perfekt så krävs tyvärr att alla som står i kön har appen installerad och rullande på sin iPhone. Något som antagligen är ett önsketänkande från utvecklarnas sida. Estimerad kötid borde dock fungera om endast en i kön har appen installerad.

Kö-kollen är gratis och laddas ner från App Store på länken nedan.
via Resume

itunes.apple.com +

Mojang-affären kan ge staten fem miljarder i skatteintäkter

Spel / Multiplattform
Efter det att Notch och de andra delägarna sålde sitt företag Mojang till Microsoft tidigare i veckan ser det nu ut som om staten kan göra sig en ordentlig hacka på den försäljningen.

Enligt Dagens Industri kan staten dra in så mycket som 5,3 miljarder kronor av den totala köpeskillingen på 17,8 miljarder kronor som Microsoft betalade för Mojang. Detta beror på att Mojang, Notch Development samt grundarnas ägarbolag är registrerade i Sverige och väljer någon att omgående ta ut till exempel en miljard kronor från något av bolagen kommer cirka 995 miljoner kronor av den summan att beskattas med 30%.

Säljarna kan dock vänta med att ta ut pengar från företagen i fem år och då sjunker skattesatsen till 25% vilket skulle ge staten cirka 4,5 miljarder i skatteintäkt, en tiondel av Sveriges försvarsbudget enligt DI. Väljer ägarna att inte plocka ut några pengar över huvud taget så uteblir skatteintäkten för staten men pengarna kan då även bara användas i företagens utveckling samt för att investeras i nya projekt.
www.di.se +

30 minuter Bloodborne

Spel / Sony
Här har vi ett längre gameplay-demo för Boodborne. Spelet är på gång för PlayStation 4 och släpps här i Europa den 6 februari.
www.youtube.com +

Rykte: Apple presenterar nya iPads 21:e oktober

iOS / Appar
iPhone 6-hysterin har antagligen inte ens hunnit lägga sig innan det börjar florera nya rykten runt Apple och den här gången gäller det en framtida presentation av nya iPads.

Enligt källor med insyn kommer denna att ske den 21:e oktober och då kommer vi sannolikt att få se en ny version av iPad Air, Apples sjätte fullstora tablet, samt en tredje version av deras mindre iPad Mini. Samma källor säger även att Apple kommer att uppge när OS X Yosemite, företagets operativsystem till Mac-datorer, kommer att släppas. Yosemite presenterades i sommar och har befunnits sig i publik beta sedan dess.

Stämmer ovanstående rykten kommer vi antagligen att kunna införskaffa nya iPads i samband med årets julhandel.
www.techspot.com +

Ericsson slutar att utveckla minimalt modem

Mobil / Övrigt
Ericsson har meddelat att man kommer att sluta utveckla tunna modem vilket kommer att beröra runt 1.500 av företagets anställda på den avdelningen.

Det var när samriskbolaget man hade med ST Microelectronics splittrades i augusti 2013 som Ericsson ensamt tog över utvecklingen av de tunna modemen och förra månaden fick man ut sin första produkt, M7450, på marknaden. Denna ska man fortsatt leverera till kunder även fast man lägger ner all vidareutveckling.

Av de cirka 1.500 anställda som berörs av nedläggningen arbetar cirka 700 på företagets enhet i Lund medan resterande arbetar på Ericssons kontor utomlands.
www.di.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen