Sandisk släpper skal som dubbeljobbar som lagring

Smidigt skal till iPhone 6s

Letar du efter ett nytt flådigt skal till din iPhone? Då kanske du borde ta en titt på Sandisk iXpand Memory Case. För det första så skyddar skalet från diverse stötar och fall men gör det även möjligt för dig att öka lagringen på telefonen. Fäster du skalet på telefonen får du tillgång till skalets lagring via appen som du kan använda för att föra över och titta på diverse bilder och videor. I Sandisk-appen kan du även ställa in så att bilder och videor läggs över på Sandisk-skalet automatiskt.

Sandisk iXpand Memory Case finns tillgängligt i storlekarna 32, 64 och 128GB och kostar mellan 60 och 130 dollar. Sandisk säljer även ett batteripack på 1900mAh som du kan fästa på skalets baksida för 40 dollar.

gizmodo.com +

Grimsel är nu världens snabbast accelererande elbil

Gör 0-100 km/h på 1,513 sekunder

Studenter vid ETH Zürich har tagit fram vad som nu är världens snabbast accelererande elbil. På bara 1,513 sekunder lyckades man nämligen ta sig från stillastående till 100 km/h med bilen som kallas för Grimsel. Det är vårdslöst snabbt. Fundera bara på vad du själv hinner att göra under den tiden, själv hinner jag inte ens säga brackelikrankelfnatt. Det förra rekordet löd 1,779 sekunder.

Grimsel väger in på 168 kilo och har en elmotor i varje hjul som tillsammans genererar över 200 hästar och ett vrid på hela 1 695 Newtonmeter. Elmotorerna kan sedan regenerera upp till 30 procent av den förbrukade energin tillbaka till batteriet under inbromsning.

Bonusklipp nedan.

blackflag.jalopnik.com +

Samsung visar upp Notebook 7 Spin

Flexibel laptop

Samsung har visat upp en ny laptop vid namn Notebook 7 Spin och som namnet kanske avslöjar är det en rätt flexibel sådan. Datorn finns tillgänglig i storlekarna 13,3 och 15,6 tum och båda modellerna kör upplösningen 1080p. Den mindre modellen är utrustad med en Intel Core i5-processor och 8GB ram medan 15,6-tummaren kör en i7-processor och 12GB eller 16GB ram samt ett stycke Nvidia 940MX som sköter grafiken.

Som ni ser i bilden ovan är det möjligt att vrida skärmen en hel del och använda datorn som en stor surfplatta.

Samsung Notebook 7 Spin kommer dyka upp i butik i veckan i USA och priset ligger på 799 dollar, vilket troligtvis ger dig 13,3-tumsmodellen. När laptopen kommer till Sverige är för tillfället okänt.

theverge.com +

E3 2016 Lite mer gameplay från Nier: Automata

Från förra veckans E3-mässa

Här bjuds vi på lite mer gameplay från kommande Nier: Automata. Klippet kommer från förra veckan E3-mässa där YouTube-kanalen Arnots HD Gaming fick sig en demonstration av spelets director Taro Yoko.

Nier: Automata utvecklas av PlatinumGames och förväntas dyka upp under 2017.

vg247.com +

Kurzgesagt pratar om människans historia

Människan har genomgått en rätt lång resa

Kurzgesagt har släppt en ny video och den här gången går gänget igenom människans resa genom tiden.

youtube.com +

Tested tittar på säsongens BattleBots

Snart dags för robotarna att gå in i arenan igen

Adam och Norm från Tested besöker här den populära tv-showen BattleBots för att spana in vilka robotar som kommer tävla i den sjunde säsongen som har premiär borta i USA i dag.

Del 2 nedan.

tested.com +

Sveriges regering har öppnat ett Instagram-konto

På @sverigesregering

Svenska regeringen lanserade i går ett Instagram-konto som man kan hitta under namnet @sverigesregering. Tanken är att man med detta konto ska nå ut med regeringens politik till en bredare målgrupp, bland annat tonåringar och unga vuxna.

Så om man är sugen på att se vad Löfven och gänget hittar på så kan är det väl bara till att följa kontot.

regeringen.se +