Hitta klipptid i sista minuten

Klipptid.nu hittar lediga frisörer

På webbplatsen Klipptid.nu kan man få information om frisörsalonger och vilka frisörer som är lediga. Tanken är att man snabbt och enkelt skall kunna hitta en frisör på kort tid. När man besöker sidan så väljer man stad för att få fram en lista på alla lediga klipptider. Därifrån kan man boka in sig på en av salongerna och sedan bli fin en stund senare.

Det kostar frisörsalongerna 350 kronor i månaden att vara med på sidan och varje månad så registrerar sig 20-25 salonger. Tjänsten, som lanserades tidigare i år, har ungefär 25 000 besökare i månaden och tog i våras in två miljoner kronor i riskkapital från statliga Almi Invest och en grupp privatinvesterare. Man hoppas även kunna sälja in konceptet i fler länder och det återstår ju att se om det händer.

via Breakit klipptid.nu +

Supportapp till Nexus-enheter läcker

Ska hjälpa Nexus-användare att komma igång

Att köpa en Nexus-enhet direkt från Google är smidigt och rätt kostnadseffektivt, men för ovana kunder som aldrig har använt en Nexus-enhet eller behöver hjälp med att få igång sin nya enhet kan det vara lite läskigt. Det verkar som att Google jobbar på en ny app som ska hjälpa dessa ovana användare.

Appen i fråga verkar kort och gott heta Google Support och låter användaren dela sin skärm med tekniker på Google som ska hjälpa användaren med diverse saker som inloggning på olika tjänster och liknande.

När appen släpps är för tillfället okänt, men det vore inte helt orimligt om Google visar upp Google Support i samband med releasen av höstens Nexus-enheter.

androidpolice.com +

Ge kollegorna en falsk uppdatering

Måndagsbus

Om man vill passa på och busa lite med kollegan denna måndag så kan man enkelt göra det med fakeupdate.net. Här kan man sätta igång en animation som visar att datorn håller på att uppgraderas vilket man kanske inte vill se när man kommer tillbaka från kafferundan.

fakeupdate.net +

Uppdaterat Super Stardust Ultra för PlayStation VR

Titta och skjut

UPPDATERING:
Kort efter denna artikel gick ut så offentliggjorde Sony dessa spel och bilder samt information kan hittas via länken nedan.

------------------------------------

Housemarques underhållande twin-stick-skjutare Super Stardust Ultra verkar vara på gång för PlayStation VR. En promolåda för spelet dök förra veckan upp i diverse spelbutiker men några officiella bilder eller något officiellt uttalande om spelet har vi inte fått ännu.

På baksidan av lådan kan man läsa att man än en gång måsta skydda sin planer från utomjordiska hot men denna gång ur ett nytt perspektiv. Det står även att man styr spelet genom att titta omkring och att man sedan bara behver skjuta för att förstöra det man tittar på.

Förutom Super Stardust Ultra VR så dök även Hustle Kings VR upp på samma sätt vilket innebär att vi sannolikt kommer få se ett biljardspel för PlayStation VR.

blog.eu.playstation.com +

Twitter-bot ger kändisar märkliga leenden

Eller så tar den bort kändisarnas leenden

Twitter-boten @smilevector använder sig av en algoritm som ger kändisar märkliga grin. Om personen på bilden redan ler så tar algoritmen istället bort leendet.

Så om man vill försvinna i ett djupt hål med massa märkliga morph-animationer så kan man hitta kontot via länken nedan.

twitter.com +

Apple firar Pride med färgglatt armband till Watch

Endast tillgängligt för Apple-anställda

Pride-firandet har dragit igång i San Francisco och i samband med det har Apple släppt ett färgglatt armband till Apple Watch. Apple kommer dock inte sälja bandet via sin hemsida, utan har endast delat ut det till företagets anställda. Så om du vill lägga vantarna på ett sådan så får du hålla tummarna att någon Apple-anställd lägger upp sitt band på Ebay, eller liknande.

thenextweb.com +

Sony Xperia-testare får snällare laddning

Soft Charge ska öka livslängden på telefonen

Sony Xperia Z3 Compact.

Sony har börjat skickat ut sin senaste version av Xperia-mjukvaran till betatestare som innehåller en rätt smidig funktion som ökar livslängden på telefonen vid namn Soft Charging. Den nya funktionen ska enligt Sony optimera laddningen så att batteriet tar mindre stryk i längden.

För att komma åt denna nya funktion behöver du vara med i Xperia Beta-programmet och äga en Z2, Z3 eller Z3 Compact.

xperiablog.net +