Nu kan du beställa Chromecast Ultra

Mer 4K till folket!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Chromecast

Google har äntligen gjort Chromecast Ultra, vilket är den enda Google-produkten som för tillfället säljs på deras svenska webbutik för tillfället, tillgänglig att köpa. Enheten kostar 780 kronor och Google bjuder på frakten. Lägger du en beställning nu så sker leverans i mitten av november om du tar budgetleverans. Om du kör standardleverans, som kostar 50 kronor extra, så får du Ultra en vecka tidigare.

Med Chromecast Ultra kommer du kunna dunka upp 4K-videor till TV:n eller skärmen Ultra sitter i och Ultra har även HDR-stöd.

store.google.com +

Blizzard släpper Blizzard Voice

Prata med medspelare via Blizzard Launcher

Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

Blizzard har äntligen fått tummen ur och implementerat röstchatt i Blizzard Launcher, vilket gör att du kan prata med dina vänner via röstchatten oavsett vilket spel du spelar så länge du har Blizzard Launcher igång.

Röstchatten fungerar på samma sätt som Steams röstchatt och företaget lovar hög samtalskvalitet, bra stabilitet samt möjligheten att höja och sänka volymen på specifika användare, vilket är användbart om en av dina vänner pratar oförskämt högt.

För att lägga vantarna på röstchatten behöver ni bara uppdatera Blizzard Launcher.

engadget.com +

Spelfeber 23

Vi pratar Batman VR, Nintendo Switch och Red Dead Redemption 2

Visa inte Feber-artiklar
Feber / Feberpodden

I det tjugotredje avsnittet av Spelfeber pratar Frode Wikesjö och André Stray om sina funderingar kring Nintendo Switch och trailern för Red Dead Redemption 2.

Podden går utmärkt att lyssna på direkt här ovan eller i acast-appen (finns gratis för iOS och Android) men även som vanlig podd antingen via iTunes eller via din vanliga poddspelare (sök efter Feberpodden). Vill ni hellre ladda ner podden i MP3-format så kan ni göra det här: Spelfeber 23 i MP3-format.

Vill du hellre köra med en vanlig RSS är adressen http://rss.acast.com/feber.

Musik av Visager / CC BY

aca.st +

Pikachu möter Super Mario

Sötast i dag

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Övrigt

Är det årets julklapp i Japan som vi ser här? 29 oktober inleds i landet försäljningen av produkter baserade på Pikachu utklädd till Mario och Luigi. Galet gulligt. Nedan kan ni se flera av produkterna som inkluderar tröjor, kortlekar och en hel del annat.

kotaku.com +

Henrik Fiskers kommande elbil har saxdörrar överallt

Kommer 65 mil på en laddning

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Elbilar

I början av månaden fick vi reda på att Henrik Fisker startat företaget Fisker INC och att han hade en elbil på gång. Nu får vi en ny bild som visar lite mer hur den kommer att se ut, och det är bland annat saxdörrar som gäller för hela slanten. Dessa ska vara helt nyutvecklade för att vara så enkla som möjligt att använda när det är dags att kliva i eller ur.

Bilen ska bestå av en blandning av både kolfiber och aluminium och ta sig hela 65 mil på en laddning. Den ska enligt uppgift vara redo att presenteras i mitten av nästa år. Nästa vecka får vi reda på vad den heter tillsammans med en ordentlig bild.

evo.co.uk +

Spotify släpper ny app till Samsung Smart TV

Även gratisanvändare kan lyssna på musik

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Spotify

Spotify har gjort det möjligt för ägare av Samsungs nyare Smart TV-enheter, mer specifikt 2015- och 2016-modellerna, att lyssna musik via Spotify utan extra kostnad på deras TV-apparater. Spotify-användare som endast har gratisabonnemang kan alltså använda appen utan att behöva fixa Premium-abonnemang.

TV-apparater från Samsung som är av 2014-modellen, eller tidigare, har förstås också Spotify, men dessa kräver att du har Premium-abonnemang för att kunna använda.

news.spotify.com +

SVT släpper alternativ Play-app med stöd för flera språk

Appen Språkplay ska hjälpa nyanlända att lära sig Svenska

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tjänster

En ny variant av SVT Play, som går under namnet SVT Språkplay, har precis lanserats till iOS och Android. Den nya appen har stöd för interaktiva undertexter på flera språk där syftet dels är att hjälpa nyanlända att i större utsträckning kunna ta del av innehållet från SVT och dels att lära dem svenska.

Eftersom undertexterna är just interaktiva kan användare klicka på orden i texten och få upp en direktöversättning. Ord kan även sparas i en lista för framtiden om man känner att man behöver träna på dem mer eller bara spara dem till senare. Initialt finns det stöd för 15 olika språk inkluderat engelska, arabiska, kurdiska, serbiska, ryska, spanska, bosniska och somali.

Appen är framtagen i ett samarbete mellan SVT och organisationen Språkkraft som har till uppgift att med hjälp av digitala lösningar lära flyktingar det svenska språket. Än så länge har den bara släppts i en testversion, men en permanent version kommer att tas fram om den får ett bra mottagande och fungerar bra. SVT meddelar också själva på sin hemsida att de gärna vill att folk testar appen.

journalisten.se +