NASA skickar en 3D-skrivare ut i rymden

Foto: Digital Trends
Vetenskap / Rymden
Nu tar NASA nästa steg till göra livet i rymden lättare för våra astronauter, i helgen skickar de upp en 3D-skrivare till ISS. Vilket gör det lättare för astronauterna att skriva ut delar som de saknar till sin utrustning.
Skrivaren heter Portal och är lika stor som en mikrovågsugn, den skiver ut delar på cirka femton minuter. Det kan bli livsviktigt att få tag i delar så snabbt som möjligt när man är uppe i rymden med begränsat antal av allt.

NASA har försökt att skicka upp Portal tidigare i år men har misslyckats då det har varit dåligt väder, men ser det bättre ut på söndag så kommer den definitivt att lämna jorden som planerat.

www.digitaltrends.com +

Konami visar upp FOX Engine

Spel / Multiplattform
Klipp från den pågående Tokyo Game Show-mässan där man visar upp vad man kan hitta på i Kojima Productions nya spelmotor FOX Engine.
www.youtube.com +

Tut i luren!: Elite fyller 30

Spel / Multiplattform
I dag är det 30 år sedan David Braben samt Ian Bell släppte sitt klassiska rymdspel Elite. Detta firas med videoklippet ovan och med att än en gång släppa Elite: The New Kind vilket är en uppdaterad version av spelet som skapades av ett Elite-fan 1999. Denna version av spelet plockades ner på grund av rättighetstvist men, någon gång under dagen, bör det alltså släppas igen på sidan som man kan hitta via länken nedan.
www.ianbellelite.com +

I Metal Gear Solid 5 är Snakes bästa kompanjon är en varg

Spel / Multiplattform
I Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain så blir Snakes bästa kompanjon en varg. Under Tokyo Game Show så presenterades DD, en varg som kan hjälpa Snake under vissa uppdrag. Namnet är en förkortning på Diamond Dogs för den som undrar. DD kan bli tränad av Ocelot om man önskar och kommer också att bära en ögonlapp som Snake när den är fullvuxen. Mer om DD kan ni se i klippet ovan.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain släpps till PlayStation 3, PlayStation 4, Windows PC via Steam, Xbox 360 och Xbox One under 2015.
youtube.com +

Närkontakt med valhaj

Video / Djur
Några dykare får plötsligt en oväntat påhälsning av en förbipasserande valhaj.

Bonusnärkontakt nedan.
www.youtube.com +

Nytt klipp visar spelupplägget från Final Fantasy XV

Spel / Multiplattform
Square Enix visar det första klippet som innehåller spelupplägget från Final Fantasy XV. Hajime Tabata som är spelregissören ville visa upp spelupplägget efter att folk på nätet verkar ha uttalat sig om att den senaste Final Fantasy XV trailern var enbart förrenderad material.

Tabata säger att nästa års demo kommer att se betydligt snyggare ut än det vi får se i klippet ovan. Eftersom spelupplägget strömmades så blev det något sämre kvalité i klippet än vad som utspelade sig på själva konsolen.
kotaku.com +

Förbokade du en iPhone 6 igår?

iPhone / Hårdvara
Igår fick vi veta att bland annat Telia sålt slut på sina förbokade iPhone 6, men vi bryr oss ju egentligen inte om hur världen ser ut utanför Feber utan det viktigaste är ju alltid vad ni har gjort.

Så här kommer dagens poll:
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen