De nya iPadarna har landat!

iPad / Hårdvara
I dag går det att beställa de nya iPadarna och i dag kom de till kontoret. Jag har inte aktivt använt iPad på rätt länge faktiskt men är lite het på nya iPad Air 2 faktiskt. Den är precis så tunn som man vill att den ska vara och efter att ha använt den ett litet tag kan jag konstatera det andra redan har sagt - den är helt galet snabb.

Fick frågan på lunchen i dag om det nu var läge att uppgradera en iPad 2 som används mycket och svaret är helt klart JA! Har man en iPad Air skulle jag hålla mig lugn men har man en äldre iPad är det bara att ta fram kreditkortet.

iPad mini däremot - nja. Det märks tydligt på Apple att uppdateringen som kom mest var för att den senaste modellen också ska ha alla färgerna och Touch ID. Även om du har en gammal icke-retina hade jag väntat till nästa version faktiskt.

Nu ska det hårdtestats! Har du frågor? Kommentarerna är era!

Uppdatering 1
iPad Air 2 är verkligen galet lätt. 444 gram för 4G-versionen är nätta 103 gram mer än iPad mini 3 4G och i verkliga livet är känslan att de är nästan lika lätta - och har ni känt på minin så vet ni att det inte är en tung maskin direkt. Anledningen till att de känns ungefär lika tunga är dels att Airen är tunnare än minin, 6.1 vs 7.5 mm, och dels att tyngden är utspridd över större yta på Airen.

Jag roade mig med att mäta tyngd per cm2, alltså g/cm2, och för Air är det 1.09 g/cm2 och för mini är det 1.26 g/cm2. Ni som är sugna på Nexus 9 kan jag berätta att den ligger åt mini-hållet med 1.24 g/cm2.

Steve Carell i filmatisering av IQ 83

Film / Nyhet
Deadline att Steve Carell kommer spela i en filmatisering av Arthur Herzog science fiction-bok IQ 83. Manuset kommer skrivas av Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind och I huvudet på John Malkovich) vilket ju alltid bådar gott. Vem som skall regissera filmen är fortfarande oklart men kombinationen Kaufman och Carell borde ju i alla fall väcka mångas intresse för denna film.

Boken handlar om ett gäng forskare febrilt jobbar på att hitta ett botemedel för en farsot som börjat fördumma mänskligheten.
deadline.com +

Drottning Elisabeth II skickar sin första tweet

Foto: Science Museum, London
Webb / Twitter
Man är aldrig för gammal för Twitter verkar det som. Idag så skickade nämligen den engelska drottningen Elisabeth II sin första tweet någonsin. Om det blir den enda återstår dock att se.

Tweeten twittrades ut via det brittiska kungahusets officiella konto och skrevs under med drottningens signatur. Den skickades live under ett event på Science Museum i London där de firade kommunikationsteknikens histora.twitter.com +

Idag drar Grand Prix Stockholm igång

Spel / Brädspel
Idag så är det en stor dag i Magic The Gathering-Sverige, det är nämligen så att Grand Prix Stockholm drar igång idag. Senast vi hade en GP här i Stockholm var för sju år sedan så i alla fall jag tycker att det är stort.

Idag så är det fullt med sidoevents i alla de olika format man kan tänka sig och imorgon så drar huvudeventet som i år är en turnering i formatet standard igång. Även imorgon och på söndag så sker flera sidoevents så det borde finnas något för alla.

Vill du spela huvudeventet men inte har registrerat dig så finns ännu chansen, hoppa bara vidare på länken nedan eller ta dig ut till GP:n. 350 kronor kostar det att spela huvudturneringen.

Själv drar jag dit imorgon med standardlek, modernlek och min älskling, legacyleken för att hinna med så mycket som möjligt efter jag gått 0-3 och drop i huvudeventet. SEr ni ovan vilka lekar jag ska spela?

Kommer du?
www.gordianknotgames.co.uk +

Fredagsdansen #2

Video / Övrigt
I dag är det fredag och då skall man ut och dansa!
www.youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen