Sony går ok, men inte deras mobiler

Foto: Ian Muttoo
Mobil / Sony
Det är som ni kanske har märkt rapporttider för företagen och nu är det Sonys tur. Det går både lite bra och lite dåligt, framförallt är det Playstation 4 som säljer som smör i solsken. Mobilsidan går däremot dåligt och är den stora anledningen till att man totalt går med förlust. Totalt går man back med 86 miljarder yen och mobilsidan går back med 172 miljarder yen.

Uppdatering
Sony har ersatt chefen för mobilenheten Kunimasa Suzuki med Hiroki Totoki. Man meddelar även att säljmålet för året är 41 miljoner telefoner, vilket är lägre än man tidigare hoppats på.
www.engadget.com +

Psykologin bakom en porträttplåtning

Foto / Tips & Trix
Porträttfotografen Peter Hurley samt psykologen Anna Rowley pratade för ett litet tag sedan på ett TEDx-evenemang om hur man ser sig själv och hur man får folk att slappna av framför kameran.

Vad de säger kanske inte är värsta nytt för vissa men det är väldigt intressanta och bra saker som tas upp, särskilt om man jobbar som porträttfotograf.
reframe.gizmodo.com +

LG G3 får Android 5 innan årsskiftet

Foto: Janitors
Android / LG
Android 5 aka Lollipop ligger runt hörnet och tillverkarna verkar kämpa med att få ut uppdateringen. LG har nu meddelat att deras G3:a kommer att få uppdateringen under fjärde kvartalet i år, ganska snart med andra ord.

Andra lurar från LG är det lite oklart med men en uppdatering för G2 verkar vara planerad. Exakt när den kommer är dock oklart.

Gåtan med Amelia Earhart kan vara löst

Vetenskap / Historia
Bilden ovan föreställer en bit aluminium som hittades 1991 på en ö vid namn Nikumaroro. Man har tidigare trott att denna lilla bit aluminium skulle kunna komma från Amelia Earharts plan Electra och nu enligt ny forskning så känner sig forskare ganska säkra på detta.

Storleken och hålen passar nämligen precis en väldigt speciell del av planet som var unikt för Electra. Denna uppgift tillsammans med annan forskning får forskare att nu känna sig väldigt säkra på att Amelia Earhart behövde göra en nödlandning på ön där hon samt hennes navigatör Fred Noonan blev strandsatta tills de till slut dog.

Man har nämligen tidigare hittat bevis på att någon varit strandsatt på ön samt att ett fotografi tre månader efter att Amelia försvann visar något som skulle kunna vara Electra på kanten av ön.

Nu kommer forskningen fortsätta med att man gör ett antal dykningar där planet såg ut att ha varit på bilderna från 1937. Detta i hopp om att hitta det legendariska planet.


Och sist men inte minst för er som inte har koll på Amelia Earhart så var det den kvinnliga pilot som 1937 försökte flyga runt jorden vid ekvatorn men som sedan försvann spårlöst.
news.discovery.com +

Nürburgring köpt av rysk miljardär

Foto: Wikipedia
Bil / Nyheter
För ett halvår sedan såldes Nürburgring till tyska Capricron och nu är det dags igen. Denna gång står den ryska miljardären Viktor Kharitonin för köpet men vad köpesumman blev framgår inte. Viktor planerar att låta verksamheten fortsätta som vanligt.
teknikensvarld.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen