Pryl / Smarta hemmet

Googles smarta hem-router OnHub har nu implementerat stöd för den fantastiska automatiseringstjänsten IFTTT (IF This Then That) vilket gör att OnHub och prylar som är kopplade till routern kan utföra vissa uppgifter baserat på vilka andra prylar som kopplar upp sig mot routern.

Man kan till exempel göra så att hemmets belysnings stängs av automatiskt när inga mobiltelefoner längre är uppkopplade till OnHub eller skicka ett meddelande till en förälder när dess barns mobiltelefoner kopplar upp sig mot routern.

I videoklippet ovan hittas lite fler exempel på hur man kan använda OnHub tillsammans med IFTTT och vill du ha en tio minuters crasch course i IFTTT så hittas det i bonusvideon nedan.

on.google.com +
Spel / Övrigt

Den 5-8 maj är det än en gång dags för det årliga LAN-eventet Birdie i Uppsala. Här kommer man kunna hänga med en massa andra personer och spela diverse spel över det uppsatta nätverket.

Som vi tidigare rapporterat kommer man bland annat hålla en Rocket League-tävling där man kan vinna en flygtur i något av försvarsmaktens flygplan. Det kommer även finnas en hoppborg samt en 20 meter lång uppblåsbar hinderbana, vilket bara det ju borde vara värt besöket.

Datorplats på detta LAN kostar 555 kronor och om man bara vill besöka det så kostar det 260 kronor. Mer information om själva eventet kan hittas via länken nedan.

www.birdie.org +
Huawei Nexus 6P som lanserades i höstas.
Android / Google

Huawei Nexus 6P var en rackarns trevlig telefon, men systemkretsen Snapdragon 810 som används i luren har sedan releasen av telefonen blivit rejält omsprungen av Qualcomms nya flaggskeppskrets Snapdragon 820 som bland annat har en betydligt vassare grafikkrets. Det verkar dock som att Huawei kommer släppa en ny version av Nexus 6P med uppgraderad hårdvara.

Den nya versionen av telefonen har dykt upp på i en databas för benchmarktester och där står det att den nya versionen kommer vara utrustad med just Snapdragon 820 och 4GB ram.

När vi kommer få se denna enhet på riktigt är för tillfället okänt, men det vore inte helt orimligt om den nya versionen visas upp under Google I/O som drar igång 18 maj. Hur som helst så tar vi detta rykte med en nypa salt och om det stämmer eller ej får vi reda på senare i år.

www.gsmarena.com +
Film / Dokumentär

Här kan ni kolla in dokumentären "Enter the Battlefield - Life on the Magic: The Gathering Pro Tour" där vi får följa sju professionella Magic-spelare under en säsong i deras jakt på den 250.000 dollar stora prissumman.

De sju spelarna är Reid Duke, Owen Turtenwald, William Jensen, Shahar Shenhar, Patrick Chapin, Melissa DeTora samt Chris Pikula.

Vill ni ha ett smakprov innan ni hugger in på den lite mer än en timma långa filmen ovan så hittas trailern nedan.

magic.wizards.com +
Video / Musik

Ett heavy metal-band som kallar sig för Raptor Command har gett ut en hyllningslåt till Elon Musk, mannen som varit med och grundat företag som PayPal, SpaceX, Tesla, Solar City och Open Ai.

Låtens titel är "Champion for humanity" och anspelar givetvis på Musk och vad han har åstadkommit fram tills nu och förhoppningsvis kommer att åstadkomma i framtiden.

Ni kan lyssna på Champion for humanity nedan och vill ni sjunga med hittas låttexten under "Läs mer".


via The Verge raptorcommandmusic.com +
Läs mer...
Mac / Övrigt

Apple Insider har hittat en patentansökan från Apple som kanske kan leda till lite mindre missförstånd i framtiden när man skickar meddelanden till någon via mobilen.

Det handlar om så kallad "autocorrect", det vill säga när appen själv försöker rätta felstavade ord vilket ibland kan leda till lustigheter och i andra fall kanske inte riktigt lika mycket lustigheter. Apples patentansökan går ut på att den som får ett meddelande som har autokorrigerats blir upplyst om vilket eller vilka ord som har korrigerats. Vad sändare skrev ursprungligen framgår inte men däremot kommer eventuella förslag listas på vad som kan ha menats, man får med andra ord flera olika alternativ att välja på och förhoppningsvis kan man då få klarhet i vad sändaren faktiskt vill ha fram.

Om det här är något som kommer att dyka upp i kommande versioner av Apples mobila operativsystem iOS vet vi givetvis inget om men det är antagligen inte helt omöjligt.

appleinsider.com +
Redaktionen Annonsera Cookies