Snubbe bygger en egen TIE Fighter

Pryl / Drönare

Vem har inte drömt om att få manövrera en egen version av en RC TIE fighter, den välkända stridsmaskinen från Star Wars-universat. Det gjorde i alla fall youtubeanvändaren Oliver_C och byggde om en drönare till en TIE interceptor, en variant av fightern som finns med i Star Wars Episode VI Return of the Jedi.

Lite kul fakta är att TIE interceptor från filmen är 9,6 meter lång och kan nå en maximal hastighet på 1250 kilometer i timmen. Höljet är i sin tur gjort av titan. Vad gäller modellen från Oliver_C är den baserad på drönaren Prophecy 335 och har bland annat fyra 1100kV-motorer. Kolla in filmerna så får ni se hur den ser ut i luften.

Oliver har även sedan tidigare byggt en Millennium Falcon-drönare.

www.autoevolution.com +

Projektorn som kan sättas i lampan

Pryl / Hemmabio

Beam är namnet på en rätt så rolig produkt, det är helt enkelt en projektor som får ström av en helt vanlig lampsockel (E27) och det gör att man kan hänga den över matbordet om man vill det. Eller om man har en golvlampa så kan man "bygga in" lampan lite snyggt och slippa ha den hängande i taket.

Jag är ärligt talat för dålig på projektorer för att riktigt säga om den duger till att se film på men det känns inte som det primära anledningen att ha denna. Istället tänker jag mig att det är något som passar bra i mötesrum eller mindre rum där hemma, kanske i ungarnas rum där de kan glo på barnprogram utan att ha massa tech och sladdar som stör.

Man kopplar upp sig mot Beam via blåtand och material kan man strömma med antingen Airplay eller Miracast. Ljudet är inte så fantastiskt kanske, 2 x 2 watt, och upplösningen är på 854x480 pixlar. Prislappen ligger just nu på 399 dollar för det billigaste alternativet på Kickstarter.

www.kickstarter.com +

Maskeradkostymer från Family Guy

Pryl / Mojänger

Gillar du både att gå på maskerad och tittar på den tecknade tv-serien Family Guy finns nu de här två maskeradkostymerna att köpa.

Det handlar om pappan i familjen Griffin, Peter (bild nedan), samt den yngste sonen/bebisen Stevie (bild ovan). Cirka 2.600 kronor styck kostar maskeradkostymerna om du skulle vara sugen.

Bägge kostymerna hittas på Etsy, här är Peter Griffin och här är Stevie Griffin.

creepbay.com +

Wacom släpper uppdaterad Cintiq 13HD

Foto / Hårdvara

Ännu en enhet i Cintiq-serien är på gång från Wacom. Den här gången handlar det om en uppdaterad version av Cintiq 13HD som efter två år på marknaden har utrustats med en rörelsekänslig skärm. I övrigt är den väldigt lik sin föregångare med samma upplösning på 1920x1080 punkter och med samma möjlighet att placera plattan i fyra olika positioner: platt läge, 22 grader, 35 grader och 50 grader.

Cintiq 13HD kan kopplas in till både PC och Mac och den tillhörande Pro Pen-pennan ska ha 2048 tryckkänslighetsnivåer samtidigt som den känner av om pennan lutas. Priset för plattan är 999,90 euro och den kommer att säljas med start nu i början av mars.

Pebble Time Steel

Pryl / Klockor

Förra veckan presenterade Pebble sin senaste smartwatch Pebble Time på Kickstarter och det blev väl den mest framgångsrika kampanjen till dags dato vilket visar vilket sug det är, åtminstone på den amerikanska marknaden, efter nästa Pebble-version, den första med färgskärm.

På Mobile World Congress presenterade Pebble ytterligare en nyhet, nämligen att Pebble Time kommer i en version med metallarmband och ett klockhölje i metall. Man kallar den versionen för Pebble Time Steel och visade upp de tre olika varianterna man har tänkt sig att erbjuda som ni kan se på bilden här ovan. Pebble Time Steel har dessutom fått ett kraftigare batteri än Pebble Time och Steel:s batteri sägs räcka i upp till tio dagar på en laddning vilket kan jämföras med de upp till sju dagar som Pebble Time utlovar. Klockorna kommer att levereras med både ett armband i metall och ett i läder.

Pebble Time Steel kommer att kosta 300 dollar medan en vanlig Pebble Time kommer att kosta 200 dollar i butik. Pebble Time börjar levereras i maj och Pebble Time Steel börjar levereras under juli månad. Lite syrliga tweets angående Pebble Time Steels likhet med kommande Apple Watch har redan börjat florera, och ja, de är väl inte helt olika. (se tweet nedan).


gizmodo.com +

Ny router från Dovado funkar med alla bredband

Pryl / Mojänger

Svenska Dovado har tidigare lanserat sin USB-router med fokus på mobila bredband. Nu tar de ytterligare ett steg och lanserar en ny routermodell, Tiny AC, som ska vara kompatibel med alla typer av bredband: fiber, fasta telenät, 4G/3G, modem och wifi.

De skriver själva i ett pressmeddelande att routern ska klara alla typer av internetanslutningar och kunna ansluta upp till 64 enheter via wifi. Den har också stöd för över 300 olika USB-modem och mobila 4G-hotspotar och ska klara hastigheter på upp till 300 Mbit/s över 4G via USB. Den har också två WiFi-band som kan användas samtidigt där den ena klarar hastigheter på upp till 450 Mbit/s och den andra 300 Mbit/s.

Uppdaterat: Priset ligger på runt 1000 kronor.


www.mynewsdesk.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen