Så här stoppar du Whatsapps delning av data till Facebook

Om du inte vill "förbättra annonsupplevelsen"

Under gårdagen blev det känt att Whatsapp skulle börja dela med sig av lite användardata till Facebook, som telefonnummer och liknande. Om du känner att detta beslut är helt åt fanders så finns det ett sätt att stoppa infodelningen till Facebook. Eller egentligen två sätt.

Det första sättet är rätt lätt att missa. Sedan igår har det dykt upp nya användarvillkor som du kan ha godkänt utan att läsa, vilket är en rätt vanlig företeelse. Men i stället för att klicka på Agree så kan du scrolla ner och klicka på Read More och därefter klicka ur den ikryssade rutan där det står att du accepterar att Whatsapp ska skicka data till Facebook.

Som sagt: Väldigt lätt att missa. Men räds icke! Du har 30 dagar på dig att sätta ner foten för datadelningen och detta kan du göra genom att hoppa in i appens inställningar, klicka på Accounts och sedan klicka ur lådan där det står "Share my account info".

Så, så var det med det.

  tack Alla som tipsat theverge.com +

Rykte Är detta Xperia X Compact?

Evan Blass påstår det i alla fall

Twitter-kontot Evan Blass lyckas gång på gång visa upp telefoner innan tillverkarna själva gör det. I går slog kontot till igen med en bild på en Xperia X Compact från Sony. Det är lite svårt att på bilden avgöra hur mycket mindre den är än Xperia X men Sonys Compact-telefoner brukar vara trevliga grejer då de ju är mindre men sällan har allt för mycket sämre prestanda än sin flaggskeppsmotsvarighet.

Om eller när Sony själva kommer offentliggöra Xperia X Compact återstår att se.

twitter.com +

Prova Phoenix Wright: Ace Attorney – Spirit of Justice!

Demo på eShoppen

Ett spelbart demo för Phoenix Wright: Ace Attorney – Spirit of Justice! släpptes för Nintendo 3DS i går. Demot innehåller en sektion från spelets första rättssal där Phoenix Wright måste överlista sin nya rival, royal priestess Rayfa.

I samband med demot så släppte man även en liten animerad prolog som man kan beskåda i klippet ovan.

Phoenix Wright: Ace Attorney – Spirit of Justice! släpps den 8 september på Nintendo eShop för Nintendo 3DS.

siliconera.com +

Amazon utvecklar tv-serie baserad på The Departed

Som utspelar sig i Chicago

Leonardo DiCaprio i filmen The Departed

Amazon ser ut att fortsätta satsa hårt på egenproducerade tv-serier då man nyligen säkrade rättigheterna till en serie baserad på Martin Scorseses gangsterfilm The Departed (som i sin tur ju är baserad på Hong Kong-filmen Infernal Affairs). Serien kommer dock inte utspela sig i Boston utan kommer istället utspela sig i Chicago och kretsa kring olika knarkgängen där. Men handlingen kommer ha sina likheter då serien handlar om en ung polis som infiltrerar ett latinogäng och latinogänget infiltrerar i sin tur poliskåren med en egen snubbe.

Vem som kommer spela i serien är oklart men det lär vi väl få reda på.

slashfilm.com +

Datum för den fjärde expansionen för Call of Duty: Black Ops 3

6 september

Den fjärde expansionen för Call of Duty: Black Ops 3 heter Salvation och kommer släppas till PlayStation 4 den 6 september. Salvation innehåller fyra flerspelarbanor och den sista episoden i spelets zombieläge.

Kartorna heter Citadel, Micro, Outlaw samt Rupture där Outlaw är baserad på Standoff från Call of Duty: Black Ops 2 och Rupture är baserad på Outskirts från Call of Duty: World at War.

Salvation kommer ju även att släppas till Windows- och Xbox One-versionen av spelet men inte förrän någon månad efter den 6 september.

vg247.com +

Time lapse för stop motion-film

Tidskrävande arbete

Här har vi ett litet timelapse-klipp där man får sig en liten hum om hur mycket jobb det var att animera endast ett fåtal sekunder i Laika-filmen Kubo och de två strängarna.

sploid.gizmodo.com +

Veckans snabblänkar

Ny vecka, nya länkar, ny skärmdump