Lexus fortsätter grillfesten med UX Concept

En konkurrent till Audi Q2?

Bilmässan i Paris är i full gång och i Lexus monter står bland annat den här - UX Concept. Lika galen design som alltid på Lexus koncept och som vanligt är det grillen som är i fokus. En mellansuv som när den väl kommer i produktion kanske kan vara en konkurrent till Audi Q2.

Det som får bilen att sticka ut är de "genomskinliga" A-stolparna, självmordsdörrarna bak och att det bara finns fyra platser. Allt detta lär troligtvis inte få följa med till den färdiga bilen dock. Stolarna är också rätt så spektakulära i sig, och ser ut som något man skulle sitta i på altanen.

Vad som driver bilen framåt får vi tyvärr inte reda på för tillfället.

lexus.se +

Lite tankar om att kommentera först

FÖRST!

Begreppet att vara den första som kommenterar något och visa det genom att bara skriva Först! är väldigt fascinerande. På min gamla site Buzz var det ett sånt fenomen / plåga att vi funderade på att automatiskt flytta alla första-kommentarer som innehöll "först" till typ plats 27.

I takt med att kommentarssystemen utvecklas och att första kommentaren inte alltid längre ligger kvar på förstaplatsen har detta försvunnit lite. Men borta är det så klart inte och här filosoferar Mike från PBS Idea Channel om fenomenet.

youtube.com +

Android Wear 2.0 släpps inte förrän nästa år

Nästan ett år efter det presenterades

Google visade upp Android Wear 2.0 för allmänheten i maj i år men nu ser det ut som om vi får vänta tills i början av nästa år innan de första smartklockorna med den senaste versionen av Android Wear börjar levereras.

Detta var något Google meddelade i samband med att man släppte en tredje utvecklarversion av Android Wear under gårdagen. Nytt i Developer Preview 3 är bland annat att Android Wear nu får direkt tillgång till Google Play Store så att man kan söka upp och ladda ner Android Wear-appar direkt från smartklockan istället för att göra detta via sin telefon eller datorns webbläsare.

Utvecklare har även möjligheten att skriva appar som enbart lagras på smartklockan och alltså inte behöver lagras på telefonen överhuvudtaget. I animationen nedan kan ni se lite hur Google Play kommer att se ut på Android Wear 2.0. Men det dröjer som sagt några månader innan ni får se det på era egna klockor.

android-developers.blogspot.se +

Släpptrailer för Call of Duty: Modern Warfare Remastered

Favorit i repris

Activision släppte nyligen en släpptrailer för Call of Duty: Modern Warfare Remastered. Detta spel följer som bekant med specialutgåvorna av Call of Duty: Infinite Warfare som släpps under början av november. Men om man förbokar någon av specialutgåvorna för Call of Duty: Infinite Warfare på PlayStation 4 får man tillgång till kampanjen i Call of Duty: Modern Warfare Remastered en månad innan släppet vilket innebär att man kan spela spelet redan den 5 oktober.

vg247.com +

Staten ger bidrag till hemmabatterier

Lagra din egenproducerade el billigare

Hemmabatteriet Tesla Powerwall

I går beslutade regeringen om att man ska börja betala ut bidrag till de som installerar så kallade hemmabatterier där de lagrar egenproducerad el från solcellsanläggningar i hemmet.

Bidraget är på 60% av totalkostnaden upp till 50.000 kronor och ett villkor är att elproduktionsanläggningen är ansluten till elnätet. Detta krav antar jag att man ställer för att överflödig el ska kunna säljas vidare till andra konsumenter.

För att få ta del av bidraget måste man ha påbörjat installationen av sitt ellager efter den 1 januari 2016 och slutfört installationen senast 31 december 2019.

nyteknik.se +

I dag störtar Rosetta

Här kan du kolla in det live

Illustration på hur det kanske ser ut när Rosetta kraschar
Foto: NASA

Det har nu gått 12 år sedan rymdfarkosten Rosetta sköts upp från jorden och de senaste två åren har den tillbringat med att observera kometen 67P Churyumov-Gerasimenko.

I dag är det dock slut på det roliga då Rosettas uppdrag har kommit till ett slut och den kommer då att göra en kontrollerad kraschlandning mot kometen.

Det hela kommer att sändas live med kommentatorer från NASA och skulle du vilja se det så börjar sändningen 12:15 svensk tid. Själva nedslaget beräknas ske 13:20 svensk tid. Rosettas dödsdans sänds via NASA TV här.

rosetta.jpl.nasa.gov +

Veckans snabblänkar

Ny vecka, nya länkar, ny skärmdump