Picoprojektor gör om plana ytor till pekskärmar

Pryl / Mojänger
Picoprojektorer är något det pratats om i över fem år men det är fortfarande ingenting som slagit sig in på marknaden rejält. Frågan är om en pekfunktion kan ändra på det? Det tror i alla fall gänget bakom TouchPico, en picoprojektor som även gör bilden till en pekskärm.

TouchPico försöker just nu dra ihop pengar via Indiegogo och har faktiskt redan nått sitt mål och det med 29 dagar kvar. Är du sugen på en egen projektor så kan du förboka en för 339 dollar (ca. 2 300 kronor) med frakt.
www.indiegogo.com +

Hitta hotspots för foto i olika städer

Foto / Mjukvara
ShotHotspot är en fototjänst för den som reser till något nytt ställe och vill se vad för typ av bilder andra fotografer har fotograferat där och hur man hittar till de platserna. Här ovan kan ni se en av hotspotsen i Stockholm, Gamla stan, och då får man se bilder från Flickr och i vilket område dessa är tagna i så man kan leta sig dit för att hitta egna foton.
www.shothotspot.com +

Hiltons rumsnycklar flyttar in i mobilen

Mobil / Mjukvara
Den globala hotellkedjan Hilton har tagit fram nya appar till iOS samt Android med vilka det ska bli möjligt att låsa upp sitt hotellrum via mobilen i framtiden.

Redan idag kan man använda appen för att boka samt välja rum, göra specialbeställningar gällande mat, tvätt och annat samt checka in och checka ut med appen. Från och med 2015 ska det även bli möjligt att låsa upp rummet med hjälp av Hiltons app.

Runt 4.000 av hotellkedjans hotell runt om i världen kommer att få stöd för den nya appen från Hilton.
www.businesswire.com +

Skicka anonym e-post

Webb / Tjänster
Om man vill skicka e-post anonymt så kan man använda sig av tjänsten Leak. Det hela är relativt enkelt att använda, det enda man behöver göra är att skriva in någons mailadress, välja vilken relation man har till den här personen samt skriva ett meddelande.

Dock är det inte helt anonymt då IP-adressen fortfarande lagras på Leaks servrar i fall det behövs i rättsliga fall.
We don’t have your email address nor identity. However, it is necessary for our system and the security of everyone to maintain a link between the leaks you create and your IP address. This IP address will never be communicated except in the very rare occasion of legal matters.
Man rekommenderar även att man inte skall beta sig som en idiot och skriva elaka meddelanden med tjänsten.
justleak.it +

Ökenlo fångar fågel i flykten

Vetenskap / Natur
Djur är verkligen coola och jag slutas aldrig förvånas över vad olika djur kan göra. Här har vi en ökenlo som lyckas fånga en fågel i flykten med ett mäktigt slag.
youtube.com +

Släppdatum för konsolversionen av Shadow Warrior

Spel / Multiplattform
Det nya Shadow Warrior-spelet släpptes till Windows förra året men snart är det även på gång för PlayStation 4 och Xbox One. Konsolversionen av spelet kommer nämligen att släppas den 26 september och bjuda på en några nya grejer. Bland annat så har man pillat lite med grafiken, ett arenaläge, nytt material för enspelarkampanjen samt vapen från andra spel så som Serious Sam och Hotline Miami Katana.
www.thesixthaxis.com +
bloggportalen