Nya DuckTales släpps i sommar

Ankliv! OOOH OOOOH!

Visa inte Film-artiklar
Film / TV-serier

Disney jobbar på en ny Ankliv-serie och har tidigare meddelat att den kommer ha premiär någon gång under 2017. Nu har vi fått reda på att releasefönstret har krympt och det verkar som att siktet är inställt på sommaren.

Nya DuckTales kommer sändas på DisneyXD.

Här under hittar ni även en kort teaser för serien.

slashfilm.com +

Spela Assassin's Creed 3

Ubisoft bjussar

Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

Som vi tidigare rapporterat så delar Ubisoft ut saker varje dag fram till jul. Oftast handlar det om rätt så ointressanta bilder eller teman men just i dag är det faktiskt så att man bjuder på ett ett spel.

Spelet är Assassin's Creed 3 vilket ju inte direkt är det bästa Assassin's Creed-spelet men gratis är väl ändå oftast gott. Så vill man ha det så kan man ladda ner det (endast Windows) via länken nedan.

club.ubisoft.com +

Mars One flyttar fram sin bemannade rymdresa

Ska nu ske 2031

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Rymden

Det privata Mars-projektet Mars One skriver i ett pressmeddelandet att man har gjort lite förändringar i sin så kallade road map för en bemannad Mars-resa.

Denna resa var fram tills nu tänkt att ske redan 2026 men nu säger Mars One att man har flyttat fram avfärden till Mars till år 2031. Anledningen till att man flyttar fram tidsplanen uppges vara för att man behöver mer tid att finansiera Mars-resan. Enligt den nya tidsplanen ska Mars One skicka upp en kommunikations-satellit till Mars 2024 och en autonom mark-farkost, en så kallad "rover", 2026. Resterande material som krävs för att bygga upp en bas på Mars ska skickas dit 2029 och 2031 planerar man att skicka upp en bemannade farkost med vad som i så fall skulle kunna bli de första människorna på Mars.

Mars One har sedan man presenterade sina ursprungs-planer 2012 fått motta en hel del kritik. Bland annat hävdas det att företaget inte kommer att klara av att finansiera projektet. Enligt en studie från MIT så finns det även en överhängande risk att om en bemannad resa eventuellt skulle bli av så skulle resenärerna inte överleva ett liv på Mars med den planen som Mars One har för bosättningar där.

via theverge.com mars-one.com +

Felicity Jones är inte Daisy Ridley

Ibland är det svårt att veta vem som är vem

Visa inte Film-artiklar
Film / Star Wars

Felicity Jones spelar Jyn Erso i den kommande Rogue One: A Star Wars Story. Någon Felicity Jones inte spelar är Rey i Star Wars: The Force Awakens. Då det kan vara aningen svårt att egentligen veta vem som är vem har MTV släppt en PSA-video där Felicity pratar om detta problem.

youtube.com +

Google, HTC, Facebook, Samsung, Sony och Acer Starbreeze drar igång VR-organisation

Global Virtual Reality Association

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

De fem företagen Google, HTC, Oculus, Samsung, Sony och Acer Starbreeze har startat upp en organisation som man kallar för Global Virtual Reality Association (GVRA) vars syfte är att "låsa upp och maximera VR:s potential" skriver TechCrunch.

Exakt vad detta innebär är än så länge rätt oklart men då i stort sett alla världens största VR-företag är med på båten så kan det antagligen inte leda till något dåligt i alla fall. I sin pressrelease skriver GVRA:
"The goal of the Global Virtual Reality Association will promote responsible development and adoption of VR globally. Association’s members will develop and share best practices, conduct research, and bring the international VR community together as the technology progresses. The group will also serve a resource for consumers, policymakers, and industry interested in VR."
Kan man hitta standarder för VR så att Google med sitt Daydream, HTC med Vive, Facebook med Oculus, Sony med Playstation VR och Acer Starbreeze med StarVR enklare skulle kunna utveckla plattforms-oberoende VR-upplevelser så skulle det givetvis vara toppen.

via techcrunch.com gvra.com +

Airdroid släpper ny uppdatering

Fixar säkerhetsbekymmer och lite annat

Visa inte Android-artiklar
Android / Mjukvara

Säkerhetsföretaget Zimperium meddelade nyligen att appen Airdroid, som låter användaren skicka aviseringar och filer mellan dator och mobil på smidigt sätt, inte är allt för säker. Enligt Zimperium kunde en skurk ta över Airdroid och skicka skurkappar som i sin tur installeras på din telefon samt se data som skickas till och från Airdroids servrar. För att lyckas med detta behövde skurken sitta på samma nätverk som dig, men det är ändå ett rätt trist säkerhetshål ändå.

Nu har Airdroid-utvecklarna pluggat detta hål och du ska kunna använda appen åter igen utan att vara rädd för att skurkar tar över din telefon.

För tillfället är det dock endast betaversionen av appen som säkerhetshålet har fixats, men Airdroid-utvecklarna meddelar att den publika versionen av appen kommer få fixen inom kort. För att lägga vantarna på betaversionen så behöver ni bara klicka här för att registrera er: Airdroid Beta.

androidpolice.com +

Id släpper ytterligare en uppdatering till DOOM

Bottar!

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Id Software och Bethesda har släppt ytterligare en gratisuppdatering till DOOM och den här gången har gänget fokuserat på multiplayer och banbyggarläget Snapmap. För det första har utvecklarna äntligen slängt in möjligheten att spela mot bottar i spellägena Team Deathmatch och Deathmatch. Sedan har du nu möjlighet att nå Echelon 11, DOOMs motsvarighet till prestige-nivåer, och utvecklarna har också lagt till Doom Marine-rustningen i multiplayerläget.

Ett nytt spelläge har lagts till vid namn Infernal Run som går ut på att båda lagen ska lägga vantarna på ett öga som spelarna måste ta till motståndarlagets mål för att få poäng.

Snapmap har fått en rejäl uppdatering och du kan nu använda en hel del föremål från Lazarus-området.

Hela listan med ändringar hittar ni här nere.

steamcommunity.com +
Visa
Free Update 5 Release Notes
Multiplayer

Added new game mode, Infernal Run
Teams fight to obtain the ball and score in the opponent’s goal
Added Bots for multiplayer
Bots are available on original multiplayer maps in Team Deathmatch and Deathmatch game modes
Increased the maximum level cap to Echelon 11, level 50
Added the DOOM Marine Armor (Praetor Suit) as unlockable perk for achieving maximum multiplayer level cap

Resolved an issue where rapid controller input caused unusually high shotgun damage.

SnapMap
You can now play as the DOOM Marine in Praetor Suit Armor
Added over 30 Lazarus Lab–themed modules
Added Lazarus Lab–themed props
Improved Object Limits
Persistent Integer variables that can be passed between missions within a campaign
Save and restore your health/armor/ammo/weapons/equipment/max weapon slots/inventory
Added the ability to Get and Set Score
You can now access the Leaderboard Score in the HUD
Added new (first-person view) Player Camera Entity
Added camera rumble FX and sounds
Added new player modifiers
Ledge grab time, power-up time, barrel damage, equipment cool down
Plasma weapon mastery
Additional single-player Interactables
New single-player styled Objective HUD
Added single-player Compass
General single-player consistency pass on HUD
Added more POI options
Show distance, show on compass
Updated victory and post-match summary screens
More interactable and customizable GUI
Added animated Echo Events
Added new FX/hazards
Added % encounter complete listener to encounters
Ability to remove AI from finished encounters and events
Ability to remove unspawned AI from the AIC
Added ability to turn off bobbing on pickups to place them however you want
Editor improvement to hide/show types of objects
Editor improvement to lock rotation when moving objects
Editor improvement to disable snapping of objects to the floor
Added armor Customizations and Taunts