Snart släpps Spin Masters BB-8-robot

En radiostyrd Star Wars-robot

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Det har nu gått över ett år sedan det kanadensiska leksaksföretaget Spin Master visade upp sin radiostyrda BB-8-robot och under årets New York Toy Fair visade man upp en förbättrad version av denna.

Spin Master ska ha förbättrat en del av robotens rörelser och även försett den med en helt ny fjärrkontroll skriver io9. Förutom det så är roboten försedd med sensorer som ska förhindra att den kolliderar med något. Den går även att styra med röstkommandon samtidigt som det finns ett läge där den bara rullar efter sin ägare. Den kan även reagera med olika "känslor" om man till exempel nämner Kylo Ren, Rey eller Finn för den. Den radiostyrda roboten är cirka 40 centimeter hög vilket ska vara ungefär en tredjedel av den storleken som BB-8 har i Star Wars-filmerna.

Spin Masters Star Wars Hero Droid BB-8 kommer att kosta cirka 230 dollar och börjar säljas till hösten, antagligen i samband med mycket av Star Wars-merchet som är kopplat till Star Wars: The Last Jedi och som börjar säljas 1 september.

io9.gizmodo.com +

En titt på Black Canary i Injustice 2

Lite krafter och sådant

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Netherrealms har släppt en genomgångsvideo där vi får se vad Black Canary har för förmågor och hur hon kommer kunna klå upp Stålmannen och Läderlappen.

Injustice 2 släpps 16 maj.

youtube.com +

Huawei ryktas visa upp Pro-version av Honor 8 på MWC

Internationell version av V9

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Huawei

Enligt ett nytt rykte ska Huawei inte bara visa upp nya P10 under MWC utan också en upphottad version av Honor 8. Den nya modellen kommer heta Honor 8 Pro och sägs vara utrustad med en snäppet större skärm på 5,7 tum med QHD-upplösning, Kirin 960-systemkrets med en åttakärnig processor på 2,4 GHz, 6GB ram, 128GB lagring och ett massivt batteri på 3 900mAh.

Enligt ryktet ska Honor 8 Pro ha samma design som Huawei V9 som ska visas upp under morgondagen, men endast säljas i Kina. Bild på den enheten ser ni här intill.

phonearena.com +

Expert förnekar att de ska köpa Media Markts butiker i Sverige

Vet inte varför detta rykte sprids

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Business

Igår började det spridas ett rykte som gjorde gällande att norska Expert skulle ta över tyska Media Markts butiker i Sverige då Media Markt skulle lägga ner sin verksamhet i Sverige.

Detta är något som Expert idag förnekar och Experts koncernchef Ronny Blomseth säger att han inte vet var ifrån dessa uppgifter kommer och varför ryktet har börjat spridas.

Från Media Markts tyska ägare Media Saturn är det tyst och man har valt att inte kommentera ryktet som först spreds via branschtidningen Market.

svd.se +

Snubbe spelar DOOM i Porsche 911

Totally legit

Visa inte Video-artiklar
Video / Intressant

Klassikern DOOM går att spela på praktiskt taget vilken enhet som helst som är utrustad med en processor. Nästan i alla fall. Youtubeanvändaren Vexal visar i videon ovan hur man kan spela spelet med en Porsche 911 genom att få datorn i bilen att starta i debug-läget och sedan sätta i en DOOM-skiva. Sedan är det bara att använda ratten för att styra Doom Guy och växelspaken för att byta vapen.

youtube.com +
Creedence - Lookin' Out My Back Door
Fredagsklassikern 
118kg
+
Bobby Green
Ljuden i Fight Club
Får man ens prata om detta? 
105kg
+
Bobby Green
Enda gången laddaikonerna är vackra
Vacker stop motion 
117kg
+
Bobby Green