Så här känns en panikattack

Vetenskap / Medicin

Jag har mig veterligen aldrig drabbats av en panikattack men i det här klippet medverkar några som har gjort det och de försöker i ord beskriva hur det känns. Något som jag antar är ganska så svårt men jag tror jag fattar lite vad det handlar om och skulle aldrig vilja uppleva det själv.

På länken nedan kan ni läsa 25 stycken personers egna berättelser om när de drabbats av panikattacker.

www.buzzfeed.com +

Roligare lek med ballonger

Video / Intressant

Här kommer ett enkelt knep för en roligare vardag berättat på ett mycket skönt sätt. Lek loss nu!

youtube.com +

Julsång framförd på gamla prylar

Video / Kul

Här är ett julkort i form av en musikvideo som eleverna på skotska Glasgow School of Art har tagit fram.

Studenterna har gjort en egen version av julsången "Carol of the Bells" [wiki] och till sin hjälp har man tagit ett gäng med gamla mac-datorer, en Commodore 64, en ZX Spectrum-dator samt ett SEGA Mega Drive.

Man har även skrivit en helt ny text till låten och känner ni för att sjunga med så hittas helt texten på länken nedan.

vimeo.com +

Skapa din egen mixlista med Tapely

Webb / YouTube

Tapely är en tjänst där användare kan skapa sitt eget "blandband" genom att plocka in musik från YouTube och/eller SoundCloud.

Sedan kan man lägga till en bakgrundsbild, namnge sin lista, ändra typsnitt och lite sådana grejer. När man känner sig klar med sitt blandband går det givetvis att dela till vänner och bekanta i sociala medier.

Känner man inte för att skapa något eget blandband så finns det över 25.000 blandband som skapats av andra användare som man kan kolla igenom om man är på jakt efter något intressant att lyssna på.

via TheNextWeb admin.feber.se +

Fredagsdansen #4

Video / Musik

Här kommer dagens sista fredagsdans och här kan vi kolla in när Dr. Robotnik hoppar runt i takt till lite härligt 8-bitarsmusik.

Tack för en bra vecka och ge er ut på dansgolvet nu!

  tack Simon och Mikael youtube.com +

Priser på prylar runt om i världen

Foto: Pricerunner
Pryl / Business

Prisjämförelsesajten Pricerunner har undersökt vad lite olika prylar kostar runt om i världen och det handlar om de fem olika prylarna Canon Powershot G16, Galaxy Tab 4, iPad Air, Macbook Air samt Galaxy S5.

Man har dels kollat på de individuella priserna på de olika prylarna, dels totalpriset för samtliga fem produkterna. Som ni kan se i tabellen nedan är prylarna absolut billigast i Moskva där man får ge motsvarande 15.047 kronor medan de är dyrast i Buenos Aires där de fem produkterna sammanlagt kostar 59.534 kronor. Stockholm placerar sig ungefär i mitten av de 31 undersökta städerna och där får man ge 26.894 kronor för de fem produkterna.

Stefan Ny, marknadschef på Pricerunner, säger:
" I år sticker priserna i Buenos Aires iväg rejält och det är just priserna på teknikprodukter här som gör Buenos Aires till världens dyraste shoppingstad. Däremot har den ryska valutans kraftiga fall skapat fyndläge i Moskva.
Moskva får svenska teknikshoppare nästan fem stycken iPad för mindre pengar än vad en kostar i Buenos Aires, ett bra exempel på att man bör jämföra priser innan man slår till. Däremot får man skynda sig innan tillverkare som Apple justerar sina priser mot den kraftigt försvagade rubeln."

Här nedan kan ni kolla in en sammanställning på priserna i samtliga av de 31 undersökta städerna.


news.cision.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen