Sony ville ha en PlayStation Vita-version av Titanfall

Bilden är ett montage
Spel / Sony
I den nyligen släppta appen Titanfall's Final Hours kan man läsa massvis med intressant information om utvecklingen av Titalfall. Bland annat kan man läsa att Sony pratade med Respawn om att även släppa en PlayStation Vita-version av spelet. Man pratade nämligen om vad specifikationerna för PlayStation 4 skulle bli men Sony var inte riktigt redo att prata om dessa detaljer ännu. Istället frågade man Respawn om spelet även kunde få sig en version till PlayStation Vita, denna version skulle då utvecklas med hjälp av Sonys egna studios. Dessa samtal skedde självfallet innan Microsoft säkrade de exklusiva rättigheterna.

Appen innehåller även en hel del intressant information om de rättsliga striderna som Respawn hade med Activision efter hela Modern Warfare 2-härvan.

"What West hoped would be a constructive dialectic turned into an all-out lynching. Pent-up feelings burst into the open. Employee after employee complained about the rushed way the lawsuit had been settled. Many attacked West directly and complained that he hadn't properly balanced his time between the lawsuit and the game, which he had largely ignored for the better part of a year."
Titanfall's Final Hours-appen finns för iPad, Windows Surface samt Windows och Mac via Origin.
www.eurogamer.net +

Porrstjärnor i Game of Thrones

Film / Nyhet
Att det förkommer en hel del naket och heta sexscener i fantasydramat Game of Thrones känner nog de flesta som sett serien till men att det ofta är före detta porrstjärnor som spelar i dessa scener kanske inte alla känner till.

Amerikanska New York Post har gått igenom rollbesättningen i Game of Thrones och hitta hela sex stycken skådespelare som tidigare varit aktiva inom porrindustrin. Den mest kända av dessa är antagligen Sibel Kekilli som spelar Tyrion Lannisters älskare Shae. Kolla in resten i videon ovan.
nypost.com +

Broadwell kommer inte i tid för "back-to-school"

PC / Övrigt
Intel lanserar snart Haswell Refresh och har redan börjat leverera processorerna. Den plattform som ska komma efter, Broadwell, baserar sig på 14 nm-processen men kommer inte att vara klar i tid till "back-to-school" säsongen.

Broadwell planeras att introduceras sent under 2014 och kommer antagligen att vara redo i tid för julsäsongen. Back-to-school säsongen är dock inte riktigt vad den har varit då cykeln när folk köper nya datorer störst av tablets och smartphones.

Intels egen undersökning tyder på att snitt-PCn idag är mer än fyra år gammal. Ultrabooks blev inte så lyckat som företaget hade väntat sig och flera såg ingen att uppgradera 3-4 år gamla bärbara datorer.

Detta förklarar varför back-to-school inte är vad det brukar längre och även varför Broadwell inte kommer släppas förrän senare under året. Det förklarar också varför Intel väntade med att utveckla företagets fabriker för 14 nm-produktion.
www.fudzilla.com +

Var har man mest sex?

Vetenskap / Forskning
Spreadsheets, iOS-appen som trackar hur mycket sex deras användare har [AppStore], har släppt lite statistik över hur det ser ut med liggandet runt om i världen.

Enligt den datan så är det i USA man har mest sex, tätt följt av Kina och Kanada. Man har även kolla in hur länge ett genomsnittssamlag varar och där tar Australien hem förstaplatsen då man i genomsnitt har sex fyra minuter och två sekunder. Snabbaste liggen på topp-tio-listan genomför man i Kina där det uppges att ett genomsnittssamlag genomförs på två minuter och fyrtio sekunder.

Då den här statistiken baseras på data som samlats in via en enskild app så ska nog den här presentationen mest ses som kuriosa och antagligen inget man ska basera några vetenskapliga undersökningar på.
www.dailydot.com +

Styr ditt hem med SIRI

iOS / Övrigt
Några som kallar sig för GoogolPlex har släppt ett tredpartstillägg till iOS digitala assisten SIRI som gör så att man kan kontrollera saker i sitt hem som till exempel termostat, Spotify och sin Tesla-bil om man skulle råka ha en sådan.

Man behöver varken installera appar eller jailbreaka sin telefon men det krävs att man ändrar telefonens proxyinställningar så att alla förfrågningar till Siri går via GoogolPlex server. Har man väl gjort det så är det bara att, som i videon ovan, börja ge Siri kommandon som inleds med ordet "GoogolPlex".

Det hela verkar vara en ypperligt bra tjänst och jag skulle inte bli det minsta förvånad om Apple själva bygger in liknande funktionalitet i kommande versioner av iOS.
betterthansiri.com +

Breeze - träningsappen för oss som inte springer

Foto: iOS
iOS / Appar
RunKeeper har länge varit en populär app för joggare men nu släpper RunKeeper även appen Breeze som kanske kan vara intressant för alla oss som hellre går än joggar.

Breeze loggar alla dina promenader via iPhone 5S M7-processor, något som tyvärr gör att det endast är iPhone 5S-användare som kan använda appen. När man installerar appen så laddar den omgående in den senaste veckans promenader, som loggats av M7-processorn sedan tidigare, och baserat på detta så får man individuellt mål att hålla sig till.

Breeze är gratis och hittas i App Store på länken nedan. Och den fungerar bara till iPhone 5S som sagt.
itunes.apple.com +
bloggportalen