Förbud mot handhållen mobiltelefon i bil

Nytt förslag från Transportstyrelsen

Foto: Pexels
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nyheter

Att köra med ena handen på ratten och med den andra hålla i mobilen är inte olagligt, så länge det inte går ut över körningen. Men Transportstyrelsen tycker inte att detta räcker, och vill nu ha ett totalförbud mot handhållen mobiltelefoni under körning. Ny forskning säger nämligen att knappandet och hållandet i mobilen är det farliga, inte att man pratar med någon samtidigt som man kör.

Förslaget har i dag presenterats för Regeringen och infrastrukturminister Anna Johansson (S). Det sänds nu vidare på remiss.

teknikensvarld.se +

Rykte Vivendi sägs planera uppköp av spelföretag i år

Ubisoft kan vara ett första mål

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Bransch

Spelföretaget Ubisoft har länge oroat sig för att de ska bli uppköpta av Vivendi. Vivendi köpte nämligen förra året upp Ubisofts systerbolag Gameloft och ökade dessutom successivt sina andelar i Ubisoft.

Vivendi har dock hävdat att de inte är intresserade av att ta över Ubisoft. Frågan är nu om de har tänkt om eller har helt andra investeringsplaner. Källor till Reuters säger nämligen att Vivendi planerar att accelerera sina investeringar och uppköp av spelbolag och annonsföretag under året. Ubisoft och annonsföretaget Havas ska enligt källorna vara potentiella mål.

Tidigare har Ubisoft försökt öka sitt eget innehav av aktier i bolaget för att förhindra ett uppköp. Vivendi äger för närvarande 25 procent.

reuters.com +

Snart öppnar avsaltningsverket i Sandvik

Ska rädda delar av Öland från torka denna sommar

Borgholm
Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Allmänt

Om lite dryg en månad kommer avsaltningsverket i Sandvik öppnas upp vilket i teorin ska rädda Borgholms kommun från vattenbrist denna sommar. Avsaltningsverket ska producera 3 000 kubikmeter rent vatten varje dag genom att pumpa upp 6 000 kubik havsvatten från rör som ligger 700 meter ut i havet. Hälften av vattnet blir kranvatten medan resten pumpas ut tillbaka i havet med dubbelt så hög salthalt som tidigare.

Bygget har kostat 85 miljoner kronor och ytterligare 28 miljoner kommer läggas på ledningarna som ska transportera vattnet. Pengarna har Borgholms kommun lånat från flera investeringsbolag.

svt.se +

Samsung Galaxy S8 säljer som smör i solsken

I alla fall i USA

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Har du lagt en förbeställning på Galaxy S8? Då är du inte ensam. Samsung meddelar att förbokningarna har varit betydligt fler för S8 jämfört med förra årets S7. För att vara specifik har företaget fått 30 procent fler förbokningar av telefonen jämfört med förbokningar av S7.

Samsung Galaxy S8 och S8+ kommer börja säljas i butik 28 april. De som har förbokat borde redan ha fått sina nya flådiga mobiltelefoner.

Bonusvideo nedan.

theverge.com +

EU misstänker svenska operatörer för kartellbildning

EU-kommissionen har börjat undersöka

Foto: Pexels
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Operatörer

Under dagen skickade EU-kommissionen ut ett pressmeddelande där de berättade att de startat en undersökning för att se om svenska operatörer ingår i kartell för att göra det svårt för nykomlingar på den svenska operatörmarknaden. EU-kommisionen har tillsammans med Konsumentverket gjort besök hos Telia, Telenor, Tre och Tele2 för att undersöka frågan.

Huruvida operatörerna är skyldiga till kartellbildning är för tillfället oklart och det lär dröja ett tag innan EU-kommissionens utredning är färdig.

via mobil.se europa.eu +
Kan Passengers bli bättre med lite manusändring?
Nerdwriter1 har ett par idéer 
140kg
+
Bobby Green
Gymnast utmanar sin pappa i en gymnastiktävling
Kommer pappan palla? 
117kg
+
Bobby Green
Saker du kan såga med papper
Vasst! 
114kg
+
Bobby Green