Norsk statlig förvaltning läser användarvillkor för appar live

Visar hur absurt mycket text det är att gå igenom

En vanlig mobiltelefon, med ett genomsnittligt antal appar installerade, innehåller enorma mängder användarvillkor som egentligen alla användare borde läsa igenom. Men mängden regler är enorm. För att visa exakt hur mycket villkor det handlar om läser just nu den norska statliga förvaltningen, Forbrukerrådet, upp användarreglerna för några vanliga appar live.

Totalt tänker de läsa upp villkoren för 30 appar och efter sju timmar har de hunnit med nio. I skrivandets stund är det villkoren för Instagram som läses upp. Enligt Forbrukerrådet är det över 260 000 ord i de sammanlagda villkoren för apparna på en genomsnittlig telefon, vilket är en hel del. Rättare sagt är det mer text än vad som finns i nya testamentet.

Uppläsningen hittar ni via länken nedan.

  tack Bog forbrukerradet.no +

Torrex Pro på gång för Xbox One

Oklart vad man ska/kan göra med den där

Torrent-appen Torrex Pro verkar vara på gång för Xbox One. Appen kommer göras tillgänglig i samband med att Microsoft slår ihop Xbox Store med Windows Store senare under sommaren.

Den senaste uppdateringen för appen gör den redo för att köras på konsolen men vad man kommer kunna göra med den är fortfarande oklart då apparna ju har begränsad tillgång till konsolens hårddiskutrymme.

Torrex Pro har dock även en integrerad mediaspelare så den kanske man kan ha skoj med om nedladdandet är begränsat.

vg247.com +

Facebook köper upp företag som pysslar med 3D-ljud

Släpper även Two Big Ears ljudverktyg gratis

Facebook har köpt upp företaget Two Big Ears som tagit fram verktyg för att skapa 3D-ljud som till exempel går att använda i VR-upplevelser.

I samband med uppköpet så släpps Two Big Ears utvecklingsverktyg "Spatial Workstation" gratis under namnet "Facebook 360 Spatial Workstation". Two Big Ears "3Dception for Games" kommer att sluta vara en separat programvara och istället bakas in i "Facebook 360 Spatial Workstation" och man skriver på sin webbplats:
"3Dception for Games will no longer be a separate product but we will be working with the Oculus team to combine our expertise and create best in class VR audio. Existing Pro customers will continue to receive support in accordance with your current agreement for the next 12 months."
Vill ni lyssna på ljud skapade med 3Dception for Games så ta på ett par hörlurar och dra igång klippet nedan.

Vad Facebook betalade för Two Big Ears finns det inga uppgifter om.

twobigears.com +

Över 100 miljoner kronor stals från japanska bankomater på två timmar

Snabba bud

En grupp personer ska otillbörligt kommit över 1,4 miljarder yen, motsvarande cirka 105 miljoner svenska kronor, från en lång rad japanska bankomater tidigare den här månaden.

Gruppen som tros ha bestått av över 100 personer ska ha använt förfalskade bankkort och under två timmars tid lyckades de genomföra runt 14.000 uttag på maxbeloppet 100.000 yen. Man ska ha använt runt 1.600 förfalskade kredikort som ursprungligen var utställda av en sydafrikansk bank.

Japanska polisen samarbetar nu med Interpol och sydafrikansk polis för att kunna hitta de som låg bakom jättekuppen samt reda ut hur kortinformationen kunde stjälas från den sydafrikanska banken.

mainichi.jp +

Red Bull blir delägare i GoPro

GoPro-kameror kommer användas under samtliga Red Bull-event i framtiden

GoPro meddelar idag att de inlett globalt samarbete med Red Bull vilket betyder att Red Bull kommer bli delägare i GoPro och att GoPro kommer vara exklusiv leverantör av actionkameror och annan POV-teknik till Red Bull-event.

GoPros resultat det senaste året har sett rätt usla ut, men troligtvis kommer samarbetet med Red Bull generera lite mer kosing till företaget.

variety.com +

Utfällbart Himeji slott i Lego

Imponerande bygge

En japansk snubbe har lyckats bygga Himeji slott i Lego. Det som gör bygget lite extra tufft är att bygget kan fällas ut och in igen.