Utsikten från en flygande örn

Video / Djur
Här har någon fäst en GoPro-kamera på en kungsörn och därmed gett oss möjligheten att kolla in hur det ser ut när den glider fram över den mongoliska öknen.
youtube.com +

Liten nyhet om Project Ara

Android / Google
Google Project Ara är något jag ser fram emot ska blir tillräckligt klart för att vi ska få se en säljbar produkt. Project Ara är för de som missat en projekt där Google försöker ta fram en modulbaserad telefon så att användaren själv kan välja att byta kamera och andra hårdvarufunktioner.

I en keynote här om veckan så kom det fram lite ny information om projektet och det gör mig väldigt glad. Chefen över projektet gick nämligen ut och sade att alla modulerna utom processorn och skärmen kommer att gå att byta även när telefonen är igång vilket får mig ännu mer sugen på att leka med denna pryl.
youtube.com +

eBay och PayPal går skilda vägar nästa år

eBays huvudkontor i San Jose
Webb / Övrigt
Auktionsjätten eBay har meddelat att de och PayPal, betalningstjänsten som man köpte upp 2002, från och med nästa år kommer att bli två separata börsnoterade företag.

Detta är något som många investerare har efterlyst sedan tidigare och ses som ett sätt för företagen att fokusera på det de är bäst på, det vill säga ehandel för eBay och ebetalning för PayPal. Bland annat tros PayPal få enklare att verka på egna ben utan att ses som ett dotterföretag till en av världens största ehandels-tjänster.

Enligt eBay så gick var sjätte dollar som spenderades online förra året via PayPals tjänst.
via The Verge

update.ebayinc.com +

GoPro lanserar tre nya kameror

Foto / Hårdvara
Jag skrev förra veckan om lite läckta bilder och specifikationer för nya GoPro-kameror och nu har GoPro själva presenterat de nya modellerna. Vad som läckte ut visade sig stämma helt och hållet men något som missades var att det kommer en tredje budget-modell vilken ser riktigt intressant ut.

De tre modellerna heter GoPro Hero4 Black, GoPro Hero4 Silver samt bara GoPro Hero. Black kan filma i 4k med 30 bilder i sekunden och 1080p med 120 bilder i sekunden, Silver kan bara spela in 4K med 15 bilder i sekunden men har en inbyggd pekskärm på baksidan. Båda modellerna har inbyggt wifi, är vattentäta ned till 40 meter och plåtar stillbilder i 12 megapixel.

Black-versionen kommer i USA kosta 500 dollar och Silver kommer att vara 100 dollar billigare.

Vad gäller den som bara heter Hero så pratar vi en kamera som filmar i 1080p med 30 fps och även den är vattentät ned till 40 meter. Vad som gör denna modell riktigt intressant är att den endast kostar 130 dollar så det är en ganska stor skillnad i prisnivå jämfört med de andra modellerna.

Kamerorna börjar säljas den 5 oktober och exakt vad de landar på för pris i Sverige är oklart.
www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen