Kommer ni ihåg när nostalgi var nice?

Video / Humor

Collegehumor har gjort en ny video där gänget parodierar hela nostalgitrenden.

youtube.com +

Tut i luren - Hubbleteleskopet 25 år

Hubbleteleskopet
Vetenskap / Rymden

I år firar NASA att det är 25 år sedan man skickade upp Hubbleteleskopet [wiki] till rymden och sedan dess har teleskopet legat i omloppsbana runt jorden och försett astronomer på jorden med en hel del material.

I klippet nedan kan ni se lite av Hubbles bedrifter det senaste kvartsseklet.

hubblesite.org +

Couchlet ger din soffa usb-portar

Pryl / Mojänger

Soffor är rätt nice att hänga i. Oftast är de rätt mjuka och trevliga. Men det finns ett rejält problem. Vill du ladda mobilen måste du sitta vid en av kanterna och luta dig på obekväma vis. Couchlet verkar vara lösningen på alla världens laddningsproblem. Couchlet kan du placera mellan soffans kuddar och ger dig två stycken usb-portar som du kan använda för att ladda dina mobila enheter.

Själva enheten är så pass liten och nätt så att den inte är i vägen när du sitter eller ligger i soffan, vilket betyder att du kan använda enheterna samtidigt som de laddas via Couchlet. Couchlet är har en vikbar arm så att du kan placera den under din madrass på sängen, eller på något annat ställe där du skulle känna att det behövs extra usb-portar.

Couchlet söker för tillfället ekonomiskt stöd via Indiegogo och behöver ha 30 000 dollar. Insamlingen startade för någon dag sedan och är redan uppe i nästan 14 000 dollar, vilket betyder att Couchlet lär bli verklighet. Hur som helst så kan du förboka en alldeles egen Couchlet för 16 dollar. Annars kan du skapa en egen smart lösning genom att placera en usb-hub i din soffa.

www.indiegogo.com +

Snubbe pekar finger åt apa

Video / Djur

Här har vi en snubbe som genom sin egen dumhet rätt så klart illustrerar varför man inte ska peka finger mot en apa.

Det hela skedde i den indiska staden Shimla där ett av templen är välkänt för att husera massvis med apor både på tempelgården och i dess närhet.

youtube.com +

5 miljoner dollar för att James Bond ska hålla i en telefon

Mobil / Sony

För någon vecka sedan publicerades ett gäng Sonydokument på Wikileaks som hackare la vantarna på under hösten förra året. Sedan dess har det dykt upp information från alla möjliga håll och kanter inom företaget och nu har det blivit känt att om man vill att James Bond ska hålla i en viss telefon så kan det bli en rätt dyr historia.

I en mailkonversation mellan Andrew Gumpert på Columbia Pictures och ett gäng Sonyanställda står det att Sony ville att James Bond skulle använda en Sony Xperia Z4 i nya Bond-filmen Spectre. För att Bond skulle hålla i telefonen ville Columbia Pictues ha 5 miljoner dollar. Utöver det skulle 18 miljoner dollar betalas för "advertising commitment" och ytterligare 5 för produktionsbudgeten.

Historien om produktplaceringen tar dock inte slut med att Sony pungar ut 5 miljoner och allting är coolers. Andrew Gumpert skriver till Sony att varken regissören Sam Mendez och Daniel Craig anser att Sony Xperia Z4 inte passar in i filmen, då James Bond endast använder de "bästa grejerna" och Sonys telefon är inte den "bästa".

I ett annat mail som Gumpert skickar till Sony står det även att Samsung har varit inblandade och erbjudit upp mot 50 miljoner dollar för att ha sin mobiltelefon i filmen.

Vilken telefon som filmmakarna tycker är bäst och som faktiskt kommer av användas av James Bond och de andra karaktärerna i Spectre är för tillfället okänt. Men den 6 november i år kommer vi få svar på dessa frågor.

www.theverge.com +

Kina förbjuder striptease på begravningar

Samhälle / Konflikter

På den kinesiska landsbygden verkar det som om man ibland hyr in stripteasedansöser till begravningar, både för att liva upp stämningen men även för att locka sörjande att ta farväl av den avlidne.

Detta är något som regeringen i Beijing inte tycker något vidare om och därför förbjuder man nu striptease på begravningar. Detta efter att det har inkommit anmälningar om striptease på två begravningar men det sägs att detta är något som är ganska vanligt förekommande och även skett på flera begravningar tidigare.

Med det nya förbudet kommer polisen få rätt att ingripa om det förekommer striptease på begravningar.

www.nzherald.co.nz +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen