Bang & Olufsen släpper nya hörlurar

Pryl / Hörlurar

Bang Olufsen lanserar idag ett par nya hörlurar i BeoPlay-serien och namnet på de nya hörlurarna blir BeoPlay H2. Dessa hörlurar är ett par on ear-hörlurar för 1 800 kronor som går att få i grått, svart eller i grönt.

Hörlurarna väger 155 gram, har 40mm-element och på sladden hittar vi både knappar samt mikrofon för att de ska fungera som headset till din mobil.

www.beoplay.com +

AMD lanserar Carrizo

PC / Hårdvara

John Byrne, Senior Vice President och General Manager för AMD Computing & Graphics Business Unit, avslöjade under gårdagen företagets kommande APU:er, Carrizo, som ska släppas i början på nästa år.

Carrizo och Carrizo-L riktar sig mot bärbara datorer och allt-i-ett system. Byrne säger att de kommer basera sig på en ny x86-kärna som går under kodnamnet Excavator samt nästa generation av Radeon-grafiken.

Carrizo blir också den första APUn med stöd för Heterogeneous Systems Architecture (HSA) 1.0, vilket ska ge bättre prestanda och effektivitet. Allting går i nuläget enligt schemat och testas redan nu i benchmarks. Carrizo-L baserar sig på Puma+ kärnan och kommer med Radeon R-grafik vilket betyder att den riktar sig mot mainstream.

Med finns också en AMD secure processor som ger APUn tillgång till ARM TrustZone i hela Carrizo-familjen. Det är något som företag efterfrågat från AMD tidigare.

www.fudzilla.com +

App listar ut vad för vin och öl du gillar

Mobil / Mjukvara

Händer det att du står på Systembolaget och ska köpa en flaska vin men har ingen aning om vad som är vad eller om du kommer att gilla flaskan du till slut går därifrån med? Nu kommer en lösning på ditt problem i form av en app som heter Next Glass.

Utvecklarna av denna app har i ett labb analyserat tiotusentals olika vin och ölsorter för att se vilka kemiska sammansättningar som har med smak att göra som går att hitta i dryckerna. Dessa ämnen och mängden av varje bildar sedan ett sorts smak-DNA för varje flaska som analyserats.

Tanken är att du sedan i appen ger betyg på vad du dricker för att appen sedan ska kunna matcha din smakprofil mot andra drycker vars DNA liknar de drycker du gett höga betyg.

Idén är ju inte helt dum men frågan är hur bra det fungerar?

Appen är i alla fall gratis och finns till iOS samt Android.

nextglass.co +

Detekt - verktyg för att upptäcka övervakning

PC / Mjukvara

Amnesty, organisationen som verkar för mänskliga rättigheter runt om i världen, har tillsammans med Electronic Frontier Foundation (EFF), Privacy International samt Digital Gesellschaft släppt ett program som man döpt till Detekt vilket har möjligheten att upptäcka så kallat spyware som finns installerat på datorn.

Detekt är primärt framtaget för att journalister och aktivister ska kunna kontrollera om myndigheter eller andra underrättelseorganisationer övervakar/avlyssnar deras datorer. Enligt Amnesty ska detta vara det första verktyget någonsin som klarar av det tillfredsställande och Marek Marczynski, säkerhetsansvarig på Amnesty säger:
"Governments are increasingly using dangerous and sophisticated technology that allows them to read activists’ and journalists’ private emails and remotely turn on their computer’s camera or microphone to secretly record their activities. They use the technology in a cowardly attempt to prevent abuses from being exposed. Detekt is a simple tool that will alert activists to such intrusions so they can take action."
Detekt finns för närvarande bara till Windows och kan laddas ner gratis på länken nedan om intresse finnes.

via EFF resistsurveillance.org +

DDoS-attack mot Tele2

Webb / Övrigt

Har du svårt att nå saker på internet eller inte kommer åt något över huvud taget så kan det bero på att det just nu pågår en massiv DDoS-attack mot internetoperatören Tele2.

Tele2:s hemsida och driftstatus-sida går för tillfället inte att komma åt så hur omfatttande attacken är låter vi vara osagt men vissa på Twitter säger att det berör hela Sverige.

Uppdaterat
På Facebook skriver Tele2 i ett svar till en av sina kunder att man beräknar att nätet ska vara uppe runt klockan 15:00 igen.


www.tele2.se +

Final Fantasy XIII-2 till PC kommer att innehålla flera DLC

Spel / PC

Den 11 december är det dags för PC-versionen av Final Fantasy XIII-2 att anlända till Steam och nu står det klart att spelet dessutom kommer att innehålla flera av de tillägg som har släppts utan extra kostnad. Det gäller så väl tillägg med fokus på berättelser som tillägg med extra kläder och specifika event. Trailern för Steam-versionen ser ni ovan.

www.ign.com +

Fisker Rocket är en trimmad Ford Mustang

Bil / Nyheter

Henrik Fisker gick ut och lovade att han och Galpin Auto Sport skulle visa upp "den ultimata amerikanska muskelbilen" på Los Angeles Auto Show. Men de som hoppades på en helt ny bil från grunden kommer att bli ledsna, för det som presenterades är egentligen en trimmad Ford Mustang.

Gänget bakom kallar bilen för Fisker Rocket och det man har gjort är att trimma den fem liter stora V8:an till 725 hästar. Utöver det har man monterat ett ganska så fett kjolpaket och satt 21 tum stora fälgar i hjulhusen. Bromsarna har bytts ut till större diton från Brembo och fjädringen är numera justerbar.

Bilen kommer endast att byggas i ett par exemplar och de första leveranserna är beräknade till början av nästa år. Prislappen börjar på strax över 100 000 dollar.

Bilder från avtäckningen finns på länken.

www.autoevolution.com +

I Am Groot på 15 olika språk

Film / Övrigt

Marvel har släppt en väldigt underhållande och kort klippsamling där Vin Diesel säger I Am Groot på 15 olika språk. Videon är upplagd så att de använder sig av olika delar av filmen där Groot levererar sin replik.

youtube.com +

Rykte Amazon startar resesajt

Webb / Övrigt

Det amerikanska nyhetsajten om resande Skift skriver att Amazon har långt gångna planer på att starta en tjänst där deras kunder kan boka resor, hotell och annat reserelaterat.

Enligt Skift så har Amazon redan dragit igång en särskilt reseavdelning, Amazon Travel, som har varit i kontakt med hotell och semesteranläggningar i eller i närheten av stora amerikanska städer. Vidare skriver man att Amazon Travel kommer att starta med att hyra ut hotellrum i de tre metropolerna New York, Los Angeles samt Seattle.

Satsningen på Amazon Travel verkar vara långt gången och kan starta så tidigt som i januari nästa år.

skift.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen