NASA sänder live från solförmörkelsen

Här kan du kolla in det

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Rymden

Idag kommer det att ske en total solförmörkelse på en del platser i världen. Skulle du inte råka vara på plats och kan uppleva det själv så kommer dock det hela att livesändas av flera medier och organisationer i USA.

NASA kommer givetvis att livesända tillställningen och den sändningen hittar ni ovan. NASA kommer att börja livesända klockan 18:00 svensk tid och fortsätta sända resten av kvällen i takt med att solförmörkelsen förflyttar sig över USA.

8-Bitguy visar hur man återställer gulnad plast

Bra tips!

Visa inte Video-artiklar
Video / Imponerande

8-bitguy brukar leka och testa en hel del äldre prylar och gör sitt bästa för att hålla enheterna rena och fräscha. Ett problem han, och säkert många andra, har haft är att grå och vit plast har en tendens att gulna efter en tid och nu har han släppt en ny video där han visar vad man behöver göra för att motverka gulnaden.

via Youtube

Unbox Therapy tar en titt på Nintendo-inspirerade Jordan 4

Är inte alls avis, nej nej.

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

I juli presenterade sneakermakarna Freaker Sneaks ett par nya Jordan 4 som inspirerats av Nintendo-konsolerna NES och SNES. Lewis från Unbox Therapy har fått ovan nämnda skor och har nu släppt en video där han visar upp de åtråvärda pjucksen.

via Youtube

Sverige bäst i EU på att använda bioenergi

Kan driva landet 132 dagar på det

Träd blir bioenergi-värme
Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Ekonomi

Svebio, Svenska Bioenergiföreningen, har utsett den här dagen, 21 augusti, som Svenska Bioenergy Day då vi från och med idag och fram till årsskiftet skulle kunna försörja Sveriges energibehov med enbart bioenergi.

Det gör Sverige till det ledande landet i EU när det kommer till bioenergiproduktion per capita. Enligt statistik från Eurostat och den europeiska bioenergiorganisationen AEBIOM så står bioenergi för 36 procent av den svenska slutliga energianvändningen. Det motsvarar 132 av årets 365 dagar.

Av den energi vi använder i Sverige kommer 36% från bioenergi-källor, 19% från förnybara källor och 45% kommer från icke förnybara energikällor som till exempel olja och kol. Motsvarande siffror för EU i genomsnitt är 11% bioenergi, 7% förnybara energikällor och 82% icke förnybara energikällor.

  tack trX di.se +

Facebook Marketplace ska börja sälja bilar, bostäder och annat

Köp-o-sälj-tjänst öppnar upp för företag

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Facebook

Facebooks köp-o-sälj-tjänst Facebook Marketplace ser ut att stå inför lite större förändringar inom kort rapporterar ReCode.

Fram tills nu har Facebook Marketplace främst använts av privatpersoner som vill köpa och sälja grejer men framöver sägs tjänsten även öppna upp för företag och andra produkter. Bland annat tänker sig Facebook att lokala bilhandlare och mäklare ska kunna sälja bilar och bostäder via Marketplace. En annan vara som nämns är biljetter till konserter eller andra lokala evenemang.

Stämmer ReCodes uppgifter så verkar det med andra ord som om Facebook siktar på att ta över saker från bådel Blocket så väl som Hemnet och LiveNation här i Sverige i framtiden.

Facebook Marketplace började rulla ut på 17 nya marknader förra veckan varav Sverige var en. Jag har själv än så länge fått tillgång till funktionen så jag antar att utrullningen inte är helt genomförd än så länge.

Fernando bygger arbetsrum under bro
Galet men coolt 
128kg
+
Roger Åberg
Nu kan du köpa Dhalsim som staty
Karaktären från Street Fighter 
150kg
+
Roger Åberg
Så förbereds en bil innan omlackering
Om man är väldigt noga... 
114kg
+
Roger Åberg