Gamestop tvingas stänga minst 150 spelbutiker

På grund av minskad försäljning

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Bransch

Konkurrens från andra återförsäljare och från digital försäljning har gjort att spel- och leksaksåterförsäljaren Gamestop har tappat rejält i försäljning. Den globala försäljningen har sjunkit med 13,6 procent under fjärde kvartalet 2016. Men tittar man på själva datorspelsförsäljningen ser det ännu sämre ut. Där minskade hårdvaruförsäljningen med 29 procent medan mjukvaruförsäljningen minskade med 19,3 procent.

Nu meddelar Gamestop att de kommer att stänga ner mellan 150 och 225 butiker över hela världen vilket motsvarar 2-3 procent av deras butiker. Exakt vilka butiker och vilka länder som påverkas vet vi inte ännu.

Samtidigt kommer Gamestop att satsa på 35 nya affärer med fokus på samlarprylar liksom 65 butiker med fokus på tekniska prylar.

via gamesindustry.biz news.gamestop.com +

Tysk Twitchstreamer tvingas betala sändningslicens

Fyller samma krav som TV-station

Livesändningsutrustning eller Twitchrigg?
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Streamat

Den tyska Twitchprofilen PietSmietTV har blivit tillsagt av tyska myndigheter att han måste betala sändningslicens från och med 30 april om han vill fortsätta medsin verksamhet. Anledningen är för att han strömmar 24 timmar om dygnet, vilket i myndigheternas och lagens ögon gör att PietSmietTV klassificeras som en TV-station och måste därför betala sändningslicens. Kostnaden för en sådan licens ligger på mellan 1 000 och 10 000 euro, vilket är fickpengar för stora TV-stationer, men för en Twitchströmmare lär det svida en aning i plånboken.

Myndigheterna undersöker möjligheten att ta fram nya lagar och regler som gäller för videostömmar på nätet, som både Twitch och Netflix, men för tillfället siktar de på att få strömmare att betala sändningslicens.

engadget.com +

Movado visar upp smartklocka

Movado Connect ser rätt normal ut

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Klockor

Movado är den senaste klocktillverkaren som hoppat på smartwatch-tåget och under den pågående klockmässan Baselworld 2017 i Schweiz så visade man upp sin smartklocka Movado Connect.

Klockan kör Android Wear 2.0 och kommer med 100 stycken utbytbara digitala urtavlor. Dessa urtavlor ska vara varianter på Movados klassiska design med en punkt högst på klockan. Ni kan se två olika varianter på bilderna ovan och nedan.

Movado Connect släpps med fem olika varianter av armband till hösten. Priserna kommer att starta på cirka 500 dollar.

via wareable.com movado.com +

Ny trailer för Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell no Tales

Javier Bardem är missnöjd

Visa inte Film-artiklar
Film / Trailer

Under helgen släpptes det en ny, kort trailer för kommande Pirates-filmen där vi får möta Captain Salazar, spelas av Javier Bardem, som är lite sur på Kapten Sparrow.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell no Tales har premiär 24 maj.

imdb.com +

Fiskar verkar anpassa sig snabbt till marina reservat

Kan rädda arter från utrotning

Foto: Pixabay
Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Natur

Marina reservat finns världen över. Deras syfte är att ge olika fiskarter en skyddad plats så att de har en chans att återhämta sig och skyddas från fiske. I dag täcker de marina reservaten dock knappt en procent av haven. Motsvarande siffra på land är 13 procent enligt WWF.

Nu har det dock visat sig att de marina reservaten ändå gör skillnad för en del fiskarter. Kritiker har enligt natursidan.se hävdat att de skyddade områdena inte ger något större skydd eftersom de ändå simmar ut från reservaten och dödas. Men enligt en ny studie har bland annat tonfisk och olika hajarter anpassat sig för att dra nytta av reservaten. Tonfisken har på bara tio år ändrat sina förflyttningsmönster och studien visar att ju hårdare fiske som sker i närheten av de marina reservaten, desto mer håller sig fisken till just reservaten.

Håller det här mönstret i sig betyder det att de marina områdena kan vara mer effektiva för att bevara fiskarter från utrotning än vad man tidigare trott.

natursidan.se +
Domino's hyllar Ferris Bueller's Day Off
Gör kopia på klassisk scen 
108kg
+
Bobby Green
Så går det till när fångarna tas emot på Halden
"Lyxfängelset" i Norge 
120kg
+
Bobby Green
I Ryssland spelar man curling med bilar
Inga konstigheter 
127kg
+
Bobby Green