Waymo utbildar utryckningspersonal

Så att de kan hantera olyckor med självkörande bilar

Foto: Waymo
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Självkörande bilar

Waymo, Alphabets dotterföretag för självkörande bilar, är sannolikt ett av de företagen som är längst fram när det gäller utvecklingen av själkörande bilar. ReCode skriver nu att Waymo redan har börjat förbereda polis och annan räddningspersonal inför den förarlösa framtiden.

I Waymos senast publicerade säkerhetsrapport framgår det att Waymo har börjat utbilda en del poliser och utryckningspersonal om hur de ska hantera olyckor där självkörande bilar är inblandade. Det handlar framför allt om att räddningspersonal ska kunna identifiera ett självkörande fordon och hur de sedan smidigt får tillgång till detta.

Waymos bilar har redan system som kan upptäcka blåljus-fordon och kan i så fall väja för dessa. Waymos bilar skickar även en rapport till deras central om någon av deras fordon är inblandad i en olycka och om så skulle vara fallet skickar Waymo omedelbart sina egna experter till platsen för olyckan.

Google Home får sömntimer

Slipp spela musik hela natten

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Google Home får ständigt nya funktioner som är rätt användbara. Nu har utvecklarna lagt till möjligheten att köra en sömntimer på musik och annat ljud som spelas upp via högtalaren. För att använda funktionen behöver du bara säga åt högtalaren att antingen spela musik till en specifik tidpunkt eller en specifik mängd minuter.

Funktionen har rullat ut till samtliga Google Home-enheter och äger du en Home är det bara att börja använda sömntimern.

Walter Isaacson har skrivit en bok om Leonardo da Vinci

Kommer även att bli film med en annan Leonardo

Visa inte Film-artiklar
Film / Nyhet

Författaren Walter Isaacson har skrivit en ny biografi om konstnären och vetenskapsmannen Leonardo da Vinci som nu finns i en engelsk upplaga hos bokhandlarna.

Biografin baseras på de runt 7200 sidor med noteringar och annat där da Vinci dokumenterade sitt liv. Isaacson säger till CBS:
"You know, Leonardo may have been the person with the greatest amount of curiosity of any human who ever existed. And he would make lists in his notebooks of things he wanted to know. Like, how do they walk on ice in Holland? Or, describe the tongue of the woodpecker. Now, who in the world would wake up one morning and put on their to-do list 'describe the tongue of the woodpecker'? But there it is.
And over and over again, Leonardo is just putting down in his notebook things he's curious about."

Det är redan klart att Isaacsons biografi kommer att filmatiseras och att Leonardo di Caprio, som fått sitt förnamn efter da Vinci, kommer att spela huvudrollen.

Walter Isaacson har tidigare skrivit biografier om bland andra Albert Einstein och Steve Jobs som där boken om Einstein blev en tv-serie och boken om Jobs blev en film. Här nedan hittas ett inslag från CBS där Isaacson snackar lite om da Vinci.

Facebook köper omröstningsappen-appen tbh

En app med fokus på positivitet

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tjänster

Appen tbh, alltså to be honest, har de senaste veckorna blivit enormt populär i USA. Under några veckor har den laddats ner av över fem miljoner personer, trots att den endast finns tillgänglig i vissa stater. Tbh är en omröstningsapp riktad till ungdomar där användare ska ställa snälla frågor om och till sina vänner. Exempelvis kan man fråga vem som är snällast i klassen och ange fyra alternativ. De som blir valda får en diamant och en möjlighet att kontakta personen som namngett dem.

Nu har Facebook köpt upp appen. De ska ha betalat mindre än 100 miljoner dollar för appen vilket är väldigt billigt för ett företag som Facebook. De som tagit fram appen lär dock vara nöjda med tanke på att de är ett startup-företag som började få slut på pengar. Enligt Engadget ska de dessutom få driva vidare appen på eget håll separat från Facebook medan Facebook backar upp dem med pengar. Om den implementeras i plattformen på något vis framöver återstår att se.

Den här motorcykeln känner sin förare

Yamaha Motoroid presenteras snart

Visa inte Fordon-artiklar
Fordon / Motorcyklar

På motorsalongen i Tokyo kommer Yamaha visa upp Motoroid, en motorcykel som använder AI för att lära känna sin förare. Målet är att uppnå Kando, som på japanska betyder att man simultant uppnår djup tillfredställelse och intensiv upphetsning. Tanken är att motorcykeln känner igen föraren och hur denna vill köra och anpassar alla system efter det.

Det är bara en prototyp än så länge och hur man ska sitta på den vet jag helt ärligt inte.

Analog Motorcycles tog sig an den söta valpen
Ducati Cucciolo i ny tappning 
135kg
+
Bobby Green
Jag visste inte att jag ville ha en Brütsch Mopetta
Men nu vet jag det 
110kg
+
Bobby Green
Eminem rappar om vad han tycker om Trump
Freestylar i ett garage 
190kg
+
Bobby Green