Fotograf gör om husvagn till en kamera

Och ett mörkrum

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Fotografer

Brendan Barry är en riktigt kreativ fotograf som gillar att bygga egna kameror. Hans senaste bygge är dock något alldeles extra. Han har nämligen gjort en kamera av en husvagn.

Förutom att han kan fotografera med husvagnen kan han även använda den som mörkrum för framkallning. Läckert som attan. Kamerahusvagnen kan ni kolla in i filmen ovan.

Google presenterar Google Clips

En lifelogging-kamera med artificiell intelligens

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Google verkar fortfarande tro att vi vill gå och logga våra liv automatiskt via kameror och därför har man utvecklat den lilla lifelogging-kameran Google Clips.

Google säger att man byggt in AI i form av maskinlärning i Clips som ska kunna lära sig att ta så bra fotografier som möjligt. Tanken bakom kameran är att den ska fotografera automatiskt åt dem som vill ha händerna fria till annat och slippa tänka på sådant. Eller så sätter man helt enkelt kameran på sin hund eller katt och låter ägaren se vad dessa pysslar med på dagarna.

Google Clips kommer att kosta 249 dollar och släpps "snart".

via Youtube

ON1 RAW får stöd för HDR och panorama

Ny version för 2018

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Bildbehandling

För ungefär ett år sedan släppte ON1 sitt redigeringsprogram RAW. Nu har de uppdaterat mjukvaran med stöd för HDR och panorama.

En gratis beta kommer att släppas på fredag, 6 oktober, för den som är intresserad av att testa. Mer information om det hittar ni via länken nedan. I videon ovan kan ni också se en snabb genomgång av de nya funktionerna.

Sveriges Annonsörer gillar retuscheringsmärkning

Dock oklart om det någonsin kommer införas här

En retuscherad bild
Foto: raheel9630
Visa inte Foto-artiklar
Foto / Bildbehandling

I går infördes det nya regler i Frankrike att alla retuscherade reklambilder på modeller i landet måste märkas. Detta för att man lätt ska kunna se om en modell blivit retuscherad eller inte.

I dag skickade intresseorganisationen Sveriges Annonsörer ett uttalande kring detta där man välkomnar beslutet. Enligt dem är det viktigt att reklamen är ansvarsfull och att man är transparent mot konsumenter samt talar om att en bild är retuscherad. De gillar denna transparens så att konsumenter kan bilda sig en egen uppfattning om reklamen med vetskapen att reklamen har manipulerats.

I Sverige behövs som bekant ingen sådan märkning för retuscherade bilder men tycker man att en retuscherad reklam är missvisande så kan man anmäla den till Reklamombudsmannen.

Här är vinnarna i fototävlingen Through Your Lens

Fantastiska undervattensbilder

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Fotografer

Tidningen Scuba Diving magazine håller årligen en tävling för fotografer som sysslar med undervattensfoto. Nu har de presenterat årets vinnare och bilderna är helt enkelt fantastiska.

Kategorierna i tävlingen är vidvinkel, konceptuell, makro och kompaktkamera. Dessutom utses en totalvinnare av hela tävlingen.

I årets tävling lämnades över 2500 bidrag in, och ovan kan ni se vinnarbilden tagen av fotografen Greg Lecoeur. Fantastiskt fin! Nedan hittar ni dessutom vinnarna i de respektive kategorierna.

Kevin Richter - Kompaktkamera
Helmut Theiss - Konceptuell
Raoul Caprez - Makro
Rodney Bursiel - Vidvinkel

Är man själv sugen på att lämna in ett bidrag till nästa års tävling så kan man göra det. Tävlingen är gratis och öppen för alla. Bidragen kan lämnas in mellan 15 oktober i år och 31 maj nästa år. Mer information hittar ni via länken nedan.

Ni kan också läsa mer om respektive vinnare på Scuba Divings hemsida. Där ser ni också vilka som knep andra- och tredjeplatserna i respektive kategori.

Funktionshindrade barn får uppleva tyngdlöshet
Lycka! 
225kg
+
Bobby Green
De två största hälsobluffarna just nu
Matgeek snackar om Holistic och Beauty Drop 
239kg
+
Bobby Green
Fleetwood Mac - Go Your Own Way
Fredagsklassikern 
130kg
+
Bobby Green