m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Läcka visar Samsung Galaxy A8+ (2018)

Väntas släppas i januari

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Just nu suktar troligtvis ganska många efter kommande Galaxy S9, men Samsung verkar ha ännu ett ess i rockärmen. Nämligen Galaxy A8+ (2018). I en läckt video, som nu är borttagen, fick vi skåda telefonen från alla håll och kanter samt lite information om vad som kommer sitta i telefonen.

Mer specifikt kommer A8+ utrustas med en 6 tum stor Super AMOLED-display med 18,5:9-format och upplösningen 2220 x 1080 pixlar. På insidan ska det sitta en Exynos 7885-systemkrets med en åttakärnig processor på 2,2GHz, 6GB ram och 64GB lagring som går att utöka med minneskort. Enheten ska ha ett batteri på 3500mAh, IP68-klassning och ett stycke fingeravtrycksläsare som sitter på baksidan.

På baksidan ska det även sitta en kamera på 16MP med optisk bildstabilisering och f/1.7. På framsidan ska Samsung petat in dubbla kameror varav ena ska ta bilder med 16 megapixlars upplösning och den andra plåtar med 8MP.

Enligt läckan ska telefonen lanseras i slutet av december eller i början av januari. Som vanligt när det kommer till rykten så tar vi detta med en nypa salt.

App gör ljussabel av ett A4-papper

Ändå praktiskt!

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Appar

Instasaber är namnet på en rätt flummig app som gör en ljussabel av ett helt vanligt A4-papper. I alla fall på bild i telefonens kamera. Appen är inte riktigt klar utan kommer snart till App Store.

Nytt på kontoret! Star Wars-versionen av 5T är nog nya favoriten

Riktigt härlig greppvänlighet

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Feature

Vad är det här?
OnePlus har samarbetat med Disney och har släppt en 5T med Star Wars: The Last Jedi-motiv. På insidan är telefonen identisk med sina 5T-syskon men på utsidan har det hänt en hel del. Baksidan är vit och har en mer texturerad yta än vanliga 5T och aviseringsslidern på vänstra sidan är Sith-röd. Utöver det kommer enheten med lite unika bakgrundsbilder som du kan skifta mellan.

Vad är vårt första intryck?
Skillnaden mellan Star Wars-versionen och den vanliga versionen av 5T är rätt få. Det är samma hårdvara med en 6 tum stor AMOLED-skärm i 18:9-format, Snapdragon 835, 8GB ram och 128GB lagring. Den stora skillnaden hittar vi på utsidan, och det är en rackarns trevlig utsida. Designen är densamma, men den vita Star Wars-versionen har en lite mer skrovlig utsida vilket gör att den är lättare att greppa och skalkravet dippar en aning. Plus att det röda aviseringsreglaget och Star Wars-logotypen ser riktigt trevliga ut.

Med telefonen följer det med ett stycke Star Wars-skal som ska efterlikna Kylo Rens mask. Somliga kanske tycker att det är rätt nice, men helt ärligt är det rätt fult och otympligt att använda på grund av bulkighet, se bild nedan.

Mer information om release samt lite unboxingvideo kommer under morgondagen.

Lägg in 3D-objekt i dina filmer

Och skicka dem via Messenger

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Facebook

Facebook fortsätter att leka med kamerafunktionen i Messenger och deras senaste tillskott kallar de för World Effects och som ni kan se på videon här nere handlar det om att stoppa in 3D-objekt i filmer och fästa dem på saker. Säkert rätt najs!

Nymodigheterna har inte dykt upp i min Messenger men lär börja rullas ut snart.

Instagram börjar fylla flödet med "tips"

Inlägg som dina vänner gillat

Foto: Emmy Zettergren
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Instagram

I Instagram kan du antingen titta på bilder och videor från personer du följer i ett vanligt flöde och känner du dig sugen på inlägg från andra användare så finns Explore-fliken till ditt förfogande. Av någon anledning har Instagram bestämt sig för attt testa att köra inlägg från Explore i ditt vanliga flöde, vilket betyder att inlägg som dina vänner gillat kommer visas i ditt vanliga flöde.

Personligen tycker jag att det är ganska skönt med uppdelningen och att dessa rekommenderade inlägg är rätt störande. Förhoppningsvis kommer detta test att vara över snart.

Utöver detta har appen uppdaterats med möjligheten att följa hashtags.

McDonald's lanserar McVegan i Sverige
Kommer innan årsskiftet 
183kg
+
Bobby Green
Ölmarinerade Seitan-tacos
Ett veganskt alternativ 
114kg
+
Bobby Green
Dokumentär om Gianni Agnelli
"King of Italy" 
103kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
32.2°
+
Roger Åberg
0