Note to self Ladda inte mobilen när du badar

Då kan du dö om du har otur

Inte mannen i artikeln
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Övrigt

Att elektricitet och vatten sällan är någon bra kombination fick en 32-årig man i Storbritannien surt lära sig då han omkom medan han laddade sin iPhone samtidigt som han badade badkar.

Polisen som kom till platsen trodde först att det handlade om ett avsiktligt självmord men ändrade senare rubriceringen till olyckshändelse. En av poliserna på plats sa till Daily Mail:
"We found an iPhone plugged into the extension cable and then the charger element in the bath.
The extension cable was on the floor and it appeared as though he had his phone charger on his chest and the part between the phone charger and the cable had made contact with the water."

Mannens bror som bor i USA trodde inte att man kunde dö av en batteriladdare i badkaret och säger till Daily Mail:
"I live in the US and they say it can't happen, and that there is not enough electricity. But in the UK it is enough. You don't think there is enough electricity but there is."

cnet.com +

Apple släpper ny iPad

En iPad Air 3 typ

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

Idag släppte Apple nya versioner av iPhone SE och iPhone 7. Förutom det så organiserade man om lite bland sina iPad-modeller genom att släppa iPad på 9,7 tum vilken kommer att ersätta iPad och iPad Air som det ser ut.

Den nya iPaden är försedd med en A9-processor vilket kan jämföras med iPad Air 2 där det sitter en A8-processor. iPad går att få med 32GB eller 128GB minne och dess skärmupplösning är fortsatt 2048x1536 pixlar.

Den billigaste 32GB-modellen kostar 3.995 kronor och för den billigaste 128GB-modellen får man ge 5.195 kronor. Nya iPad går att beställa från 24 mars.

apple.com +

Spara parkeringsplatsen i Google Maps

Smidigt om du är glömsk

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Den senaste versionen av Google Maps kommer med en rätt användbar funktion. Nämligen möjligheten att spara din parkeringsplats i appen. När du valt en parkeringsplats så klickar du bara på den blå punkten på kartan och sedan klickar du på "Save Your Parking". Därefter sparas platsen och lägger sig i aviseringsfältet för lättare åtkomst. Du har även möjlighet att lägga till mer information om parkeringsplatsen som diverse anteckningar. bilder. Du har även möjlighet att sätta en timer, vilket är användbart om du endast betalat för parkeringen under en viss tid.

Tyvärr verkar det som att detta endast fungerar i USA för tillfället, men vi håller tummarna att Google släpper lös funktionen i fler länder inom kort.

thenextweb.com +

Apple släpper iPhone 7 i RED-version

Ny färg på iPhone

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Tidigare idag stängde Apple ner sin digitala Apple Store under några timmar och när den nu åter är öppen har man bland annat lagt till en RED-version av iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

För att en produkt ska kunna märkas med (PRODUCT)RED-märkning krävs att en viss del av inköpspriset tillfaller Global Funds kassa som de använder till att bekämpa spridningen av HIV och AIDS.

Efter dagens tillskott går nu iPhone 7 och iPhone 7 Plus att få i färgerna Jet Black, Black, Silver, Gold, Rose Gold samt nu alltså även Red.

apple.com +

Huawei Mate 9 Porsche Design ute nu i Sverige

Bra om du har 14 lax över

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

I samband med releasen av Huawei Mate 9 presenterades det även en Porsche Design-version av enheten och nu har den varianten dykt upp här i Sverige. Porsche Design-versionen är en helsvart och snäppet mindre variant av Mate 9 som kommer med en 5,5 tum stor AMOLED-display med 2K-upplösning. På insidan hittar vi samma systemkrets som syskonet, nämligen Kirin 960, men har utrustats med 6GB ram och 256GB lagring som går att utöka med minneskort.

Huawei Mate 9 Porsche Design säljs på Elgiganten och priset ligger på 13 999 kronor.

elgiganten.se +
Härifrån kommer Daft Punks samplingar
Det svänger ju 
141kg
+
Bobby Green
Shaq visar att han fortfarande kan dunka
Inga konstigheter 
142kg
+
Bobby Green
Nu kan du äta Big Mac till frukost
McDonald's ändrar lite 
142kg
+
Bobby Green