Kommer iPhone 8 att se ut så här?

Det verkar så

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Under det senaste halvåret har det kommit några riktigt sexiga telefoner och designen på iPhone 7 känns rätt trött nu. Så när det är dags för Apple att uppdatera så måste man göra det rejält och det verkar som att det blir så.

Så kallade blueprints, alltså ritningar, över hur iPhone 8 kommer att se ut har läckt ut och utifrån dessa har det gjorts ett antal olika skisser men även fysiska modeller. Det som vi kan se är att skärmen täcker hela framsidan, även den yta i toppen där man i dag hittar högtalare och sensorer och den yta i botten där man i dag hittar hemknappen med touchID. Det verkar på skisserna som att högtalaren för samtal kommer att finnas kvar och kommer att ligga "i" skärmen. Vad som händer med hemknappen är oklart, det finns ingen knapp på baksidan så den bästa gissningen är att fingeravtrycksläsaren och hemknappen kommer att ligga i skärmen.

På baksidan hittar vi en stor kameradel med två kameror som i dag. Det ska sägas att detta är motsvarande dagens iPhone 7 Plus i storlek.

twitter.com +

Kanada stoppar fri surf för film och musik

Är ett hot mot nätneutraliteten

Den enda fria surfen som ska undantas i datapotten.
Foto: Pexels
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Operatörer

Hur politiker i olika länder ser på nätneutraliteten är aningen varierande. Det verkar i alla fall som att i Kanada har lite vett och har nu förbjudit operatörer att köra fri surf-erbjudanden som endast gäller vissa musik- och filmtjänster. Detta då de anser att konceptet är ett hot mot nätneutraliteten och att i stället borde man erbjuda mer data till sina kunder för en lägre summa pengar.

  tack Daniel omni.se +

Så är det att jobba på en iPhone-fabrik

Inte så spännande direkt

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Att jobba i en fabrik och skruva i en skruv hundratals gånger varje dag låter inte så superroligt. Dejian Zeng ville se hur det var så han tog anställning i en av de fabriker som tillverkar iPhones. Hans jobb vara just att skruva i en skruv som håller fast högtalaren i iPhone 7. I den här filmen får man veta lite mer om hur det är och hur livet ser ut.

youtube.com +

Wemogee är en app för de som drabbats av afasi

Kommunicera med emojis

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Samsung Italien har utvecklat en app som man kallar för Wemogee som är tänkt att användas när man vill kommunicera med människor som drabbats av sjukdomen afasi.

Afasi är en hjärnsjukdom som gör att de som drabbas har svårigheter av att förstå språk, kunna tala, läsa och/eller skriva. Detta har Samsung löst genom att omvandla text till emojis och emojis till text vilket kanske kan göra det enklare för den som drabbats av afasi att kommunicera med anhöriga och andra.

Wemogee verkar än så länge inte vara släpp på Google Play men enligt informationsfilmen som hittas nedan så ska den dyka upp den här månaden.

wemogee.com +

Fixa dejter till din polare med Wingman

Matchmaking i en app

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Wingman är en ny dejtingapp där tanken är att man ska hjälpa till att fixa dejter till sina polare om de är sugna på det.

Med Wingman så skapar man en profil till sin polare genom att appen hämtar information om personen från Facebook. Dock måste personen givetvis godkänna detta först. Man kan även lägga till text om varför personen som man försöker hooka upp med någon är bra dejting-material. Sen kan man följa om personen får en träff med någon och då även själv välja om man tycker att polaren ska gå på dejt med den personen. Man kan även lägga till andra "wingmans" och se en topplista på vilka av dessa som fixat flest dejter åt sina singelvänner.

Wingman hittas gratis till iOS i App Store på länken nedan. Det verkar än så länge inte finnas någon android-version av appen.

via theverge.com itunes.apple.com +
Han byggde ett gym av andras skräp
Strandfynd blev till träningsredskap 
248kg
+
Bobby Green
Citroën firar 70 år med skåpbilen H
Får lite hjälp av Le Coq Sportif 
107kg
+
Bobby Green
Absoluts alkoläsk kommer nu till Sverige
Finns i två smaker 
137kg
+
Bobby Green