m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Skulle du köpa en iPhone X-klon för under 300 dollar?

Komplett med flärp

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Apple

Kinesiska mobiltillverkaren Leagoo har visat upp en ny modell som man kallar för S9. Den är ganska så lik en annan telefon, närmare bestämt iPhone X. Allt är där, till och med flärpen. Men den har ingen ansiktsigenkänning utan istället en fingeravtrycksläsare.
Under 300 dollar ska den kosta och då får man en MediaTek P40-processor, en skärm på 5.85 tum och två kameror på 16 megapixlar.

Google experimenterar med nya foto-appar

Storyboard, Selfissimo och Scrubbies

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Google

Googles fotoutvecklare ligger inte på latsidan. Gänget har släppt tre nya experimentella appar, eller appsperiments som Google kallar det, som du kan ladda ner och börja använda redan idag. Först ut har vi Storyboard som låter dig skapa flådiga kollage med hjälp av en videoinspelning. Du väljer helt enkelt en video som du vill använda och sedan plockar appen ut skärmdumpar från videon och skapar ett serietidningsaktigt kollage av äventyret.

Selfissimo är en rätt smidig selfie-app som skapar en simulerad fotosession och motiverar dig att göra diverse poser och appen tar en svartvit bild varje gång du är stilla.

Scrubbies låter dig leka video-DJ genom att kontrollera hur snabbt, eller långsamt, en video ska spelas upp genom att dra en eller två fingrar över skärmen.

Storyboard finns endast till Android, Selfissimo funkar på både iOS och Android och Scrubbies är iOS-exklusiv. Länkar till apparna hittar ni här nere:
Storyboard på Play Store
Selfissimo på Play Store
Selfissimo på App Store
Scrubbies på App Store

Snart kommer man kunna förköpa appar i App Store

Äntligen!

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Apple

Det här är nog en funktion som många utvecklare har saknat, och faktiskt jag som användare. Utvecklare av appar vill gärna prata om dem innan de faktiskt släpps men kan det vara klurigt eftersom det inte går att köpa en app innan den faktiskt finns i App Store.

Nu förändras detta och Apple ger utvecklarna möjligheten att köpa appen innan den är lanserad. När den sedan släpps så laddas appen ner till enheten som man köpte den på och så får användaren en notis.

Om priset ändras under tiden man har köpt tills dess att det har släppts kommer användaren alltid att få betala det billigaste alternativet. Försök kommer att fungera på iOS, tvOS och macOS.

Synaptics massproducerar Clear ID FS9500

Kan läsa fingeravtryck bakom display

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Hårdvara

Både Qualcomm och Synaptic har tidigare meddelat att de jobbar på fingeravtrycksläsare som kan placeras bakom displayen, men deras läsare har ännu inte nåt marknaden. Nu verkar Synaptic satsa på sin nya läsare Clear ID FS9500 som har börjat massproduceras och kommer skeppas till en av de fem stora mobiltillverkarna i världen.

Vilken mobiltillverkare som kommer använda Synaptics nya fingeravtrycksläsare är för tillfället okänt, men troligtvis kommer den första enheten med Clear ID FS9500 dyka upp under det första halvåret 2018.

Dåliga batterier gör iPhones långsamma

Apple verkar använda trick från sina datorer

Foto: iFixit
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Apple

Om batteriet i en MacBook blir dåligt eller helt dör i en MacBook klockar Apple ner processorn. Detta är helt naturligt och tydligen något man gör eftersom batteriet är en viktig del i hur datorn får sin kraft, även om datorn är inpluggad till väggen.

Nu verkar det som att man använder samma princip i sina telefoner. Användare av äldre telefoner har noterat att de börjar gå långsammare när batteriet börjar bli dåligt och en Reddit-användare fick betydligt snabbare telefon efter att batteriet byttes. Om Apple gör detta för att kunna leverera lite bättre batteritid eller om enheten helt enkelt behöver mer kraft för att fungera är oklart. Klart är att om du har en äldre telefon som börjar bli trött så kan det vara värt att kolla hur batteriet mår.

Enormt penthouse till salu i New York
Har grym utsikt 
249kg
+
Bobby Green
The Outfield - Your Love
Fredagsklassikern 
113kg
+
Bobby Green
Glen bygger fantastiska motorcykelmodeller
I skala 1:4 
109kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
32.2°
+
Roger Åberg
0