Fodral läckta för iPad i ny storlek

Väntas komma på WWDC

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

En ny iPad väntas komma på WWDC, en iPad i pro-serien med en ny storlek. I dag finns det en som är 9,7 tum och en som är 12,9 tum men den nya väntas bli 10,5 tum stor. Som ni ser ovan där man har stoppat en 9,7-tummare i fodralet till en 10,5-tummare så kommer den inte bli speciellt mycket större trots de 0,8 extra tummen.

Dessa fodral är troligen gjorda från läckta skisser. Om ryktet stämmer får vi se i början av juni.

Får vi se tre nya Xperia-lurar i höst?

Läcka säger så

Visa inte Android-artiklar
Android / Sony

För den som vill se nya telefoner från Sony blir det julafton i höst. Tre telefoner väntas nämligen släppas på IFA-mässan i september där jag är mest pepp på den kompakta i gänget.

Xperia XZ1 väntas få Snapdragon 835, 5,2 tum stor display, 4 GB RAM och batteri på 3000 mAh.
Xperia XZ1 Compact får samma chip men en skärm på 4,6 tum och ett batteri på 2800 mAh.
Xperia X1 väntas få Snapdragon 660, en skärm på 5 tum, 4 GB RAM och 2800 mAh.

Någon mer än jag som har blivit snurrig av Sonys namngivning av sina telefoner? Hur som helst kan en kompakt lur med 835-chipet bli en väldigt intressant historia.

Så såg den svenska telekommarknaden ut 2016

PTS har kommit med rapport

Man kan surfa på internet!
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Övrigt

PTS, Post- & telestyrelsen har nu kommit med sin rapport om hur den svenska telekommarknaden såg ut förra året. Antalet mobilabonnemang ligger på samma nivå som förra året men mobilabonnemang som har 1 GB data eller mer ökar med 15 procent. 7,8 miljoner av de 14,6 miljoner abonnemang som var igång förra året hade 1 GB eller mer. Vi surfar också betydligt mer, tillsammans gjorde vi av med 639.000 Tbyte! Det är 35 procent mer än förra året.

Fasta bredbandsabonnemang fortsätter att öka med 6 procent till 3,7 miljoner. Av det är fiber nu uppe i 2 miljoner abonnemang, en ökning med 19 procent. Utöver de fasta finns det 2,1 miljoner mobila bredbandsabonnemang (router och dongel) vilket är en minskning med 4 procent.

Fast telefoni minskar med 11 procent, även IP-telefon minskar.

Traditionella betal-tv-abonnemang fortsätter att öka till 5,3 miljoner (plus 2 procent). IPTV ökar med 12 procent till 1,1 miljoner och marknätet minskar med 12 procent till 0,5 miljoner.

Hela rapporten finns att läsa på länken nedan.

Får iPhone 8 fingeravtrycksläsare på baksidan?

Ny läcka visar det

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Det är snart dags för en ny iPhone och den här gången verkar det inte bli någon s-version utan iPhone 8 står runt hörnet. Flera läckor har visat på en ny placering av kamerorna och en framsida som i princip är helt täckt av en skärm. Det gör att fingeravtrycksläsaren inte får plats.

Ett rätt futuristiskt rykte säger att Apple lyckats lösa så att den sensorn sitter under skärmen. Rykten har efter det sagt att det kanske inte blir så eftersom Apple inte kan tillverka lösningen i stor skala. Nu har det istället dykt upp en bild på en ritning där en rund ring sitter under Apple-loggan på baksidan av telefonen. Rätt många telefoner har sensorn där, så det är inget konstigt. Om det är bättre eller sämre är rätt mycket tycke och smak.

Det här är helt klart en tråkigare lösning, men det där med att ha sensorn under skärmen är kanske lite för futuristiskt ändå.

Vilka appar är dina nyblivna favoriter?

Tips oss och alla våra besökare!

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Mjukvara

Tiden då jag hängde runt i App Store typ varje dag är sedan länge förbi. Numera har jag hittat mina favoritappar för de flesta saker jag vill göra och det vanligaste jag laddar ner nu är typ appar för flygbolag och annat tråkigt.

Men då och då upptäcker man fortfarande en ny favoritapp som är så mycket bättre än den man använde tidigare för samma sak. Eller så är det en ny som gör något helt nytt.

Hur som helst, tipsa gärna oss och våra besökare om vilka appar som du gillar mest. Använd kommentarerna och tipsa helst om en app per kommentar. Skriv namn på appen, plattform som du använder den på och kort om vad den gör och varför du gillar den.

Go!

Nick testar köttfrukt
Konstig matkonst 
112kg
+
Bobby Green
Earth, Wind & Fire blandat med Ozzy Osbourne
Det svänger ju 
107kg
+
Bobby Green
Karpar håller vattnet rent
I japansk by 
138kg
+
Roger Åberg