Den här appen använder kameran som knapp

Smart!

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Hårdvara

Det är mycket svep nu för tiden med Apple, som tar bort knapp efter knapp. Utvecklaren Astro gör en iPad-app som kallas för Luna Display och i den har man tänkt till lite. Man använder där helt enkelt selfiekameran som en "knapp", håller man över kameran så dyker en meny fram. Enkelt och smart!

Huawei Mate 10 Lite kommer till Sverige

Går att förhandsboka nu för 3990 kronor

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Huawei

I måndags visade Huawei upp Mate 10 och Mate 10 Pro, där den senare kommer till Sverige. Det var däremot tyst om Mate 10 Lite, men nu har den dykt upp hos handlaren Inet. Det handlar om en billigare och enklare version i Mate-serien som har en Kirin 659-processor, 4 GB RAM och 64 GB minne.

Skärmen är fortfarande 5,9 tum och storleken verkar vara densamma som Mate 10, dvs inte mycket ram runt skärmen alls. Kamerorna är också enklare än i Mate 10, ingen Leica här inte.

Mate 10 Lite går att förhandsboka nu för 3990 kronor.

Gmail för iOS kan få stöd för mejlkonton från tredje part

På tiden

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Mjukvara

Google ber just nu iOS-användare att hjälpa dem testa en ny funktion för deras gmail-app, nämligen möjligheten att lägga till mejlkonton från tredje part. En funktion som redan sedan tidigare finns i gmail för Android. Förhoppningsvis implementeras det hela snart.

För att kunna testa funktionen behöver man använda gmail-appen för iOS, ha minst ett annat mejlkonto än gmail samt köra iOS 10 eller senare.

Whatsapp får platsdelning

Dela din plats med nära och kära

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Mjukvara

Det var väl bara en tidsfråga innan Whatsapp fick platsdelning efter att Facebook Messenger fick funktionen tidigare i år. Nu har utvecklarna börjat rulla ut funktionen till samtliga Whatsapp-användare på iOS och Android och delningen kommer bli tillgänglig inom de kommande veckorna.

För att använda platsdelningen behöver du bara klicka på valfri chatt och sedan klicka på bifoga-knappen för att komma åt platsdelningen.

Rykte De här butikskedjorna blir först i Sverige med Apple Pay

Pressbyrån, 7-11 och Elgiganten

En framtida version av Apple Pay?
Foto: 7-Eleven
Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Mjukvara

Igår dök det upp ett rykte som sa att Apple skulle lansera sin mobilbetalningstjänst Apple Pay på tisdag och att Nordea då skulle bli den första svenska banken med stöd för Apple Pay.

Detta rykte kom ursprungligen från våra kompisar på den svenska Apple-sajten MacPro och idag skriver de att det är klart vilka butikskedjor som kommer att vara först ut med Apple Pay i Sverige. Det handlar om hemelektronik-kedjan Elgiganten samt de två båda servicebutiks-kedjorna Pressbyrån och 7-11 som båda ägs av norska Reitangruppen.

Vi har tyvärr inte kunnat bekräfta MacPros uppgifter men vi utgår från att något är på gång och kanske kan nästa vecka bli riktigt spännande.

Det här betyder alla IKEA-namnen
Imponerande lista 
100kg
+
Roger Åberg
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
164kg
+
Roger Åberg
Så här lagar du till en stek
Både en dyr och en billig sådan 
130kg
+
Roger Åberg