Nu blir det enklare att hitta och radera gamla appar på Android

Google har uppdaterat Google Play-appen

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Mjukvara

Google har nu rullat ut en uppdaterad version av Google Play-appen som har testats av en del Android-användare tidigare men som nu ska vara tillgänglig för alla.

Den uppdaterade versionen har vissa gränssnitts-förändringar som antagligen gör att den blir lite skönare att använda. Den kanske viktigaste uppdateringen är att man nu kan sortera appar på lite fler sätt än tidigare. Det går nu att sortera apparna man har installerat i bokstavsordning, storlek, senast uppdaterad och senast använd. Framför allt det sistnämnda känner jag personligen är väldigt välkommet då man nu enkelt kan hitta appar man inte har använt på ett tag och raderas dessa om man skulle känna för det.

En annan förbättring är att man nu från uppdatera app-skärmen kan välja enskilda appar man vill uppdatera direkt istället för att gå till respektive apps egen skärm och göra detta som man var tvungen att göra tidigare.

androidpolice.com +

Gör om din iPhone till en liten Macintosh

Gulligt ställ för mobilen

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Tillbehör

Tillbehörstillverkaren Elago har tagit fram ett ställ för iPhones som ser ut som en klassisk Macintosh-dator.

Med Elago 4 kan man till exempel kolla på filmer eller annat samtidigt som telefonen laddas. Skulle man vilja det så skulle man även kunna koppla ett bluetooth-tangentbord till iPhonen och sedan använda den som en "dator". Man måste dock ha en "standard"-iPhone 6 eller 7 för att kunna använda stället, iPhone+-modellerna passar tyvärr inte.

M4 Vintage Stand for iPhone finns i svart eller vitt och kostar 30 dollar.

via macrumors.com elagostore.eu +

En del Galaxy S8-ägare klagar på att skärmen är för röd

Samsung säger dock att det går att fixa enkelt

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Nu har de första exemplaren av Samsungs Galaxy S8 och S8+ börjat levereras till användare i Sydkorea men en del användare har upptäckt att telefonens Super AMOLED-skärm har en röd nyans vilket den givetvis inte ska ha.

Samsung har nu bekräftat att en del av S8-telefonerna har detta problem men säger att det går att fixa rätt så enkelt. I ett uttalande till ZDNet säger Samsung:
"All Samsung phones undergo thorough testing to meet our high level of quality standards. The Infinity Display on the Galaxy S8 and S8+ has applied Super AMOLED and provides rich and expressive colors, enabling users to enjoy a clearer and more vivid viewing experience.

The Galaxy S8 was built with an adaptive display that optimizes the color range, saturation, and sharpness depending on the environment. If needed, users can manually adjust the color range of the display to change the appearance of white tones, through 'Settings > Display > Screen Mode > Color balance'."
Skulle problemet med röd skärm trots det inte gå att fixa så kommer Samsung att byta ut de felaktiga enheterna skriver sydkoreanska The Investor.

via sploid.gizmodo.com zdnet.com +

Mobiltelefoner kan orsaka hjärntumörer

Enligt en italiensk domstol i alla fall

Personen på bilden har inget med artikeln att göra
Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Övrigt

En italiensk domstol anser att en mans hjärntumör har uppstått på grund av att han talat väldigt mycket i mobiltelefon i sitt arbete. Därför dömer nu domstolen i den italienska staden Ivrea ett försäkringsbolag att betala mannen 500 euro i månaden på grund av att hjärntumören ska klassas som en arbetsskada.

Den 57-åriga mannen uppger att han på grund av sitt arbete var tvungen att tala i mobiltelefon tre till fyra timmar dagligen under 15 års tid och mannens advokat säger i ett uttalande:
"For the first time in the world, a court has recognised a causal link between inappropriate use of a mobile phone and a brain tumour."
De flesta studier som hittills har genomförs för att se om det finns någon relation mellan mobiltelefonanvändande och en människas hälsa har kommit till slutsatsen att det inte finns något direkt samband. En del forskare säger dock att det än så länge är för tidigt att dra några definitiva slutsatser om sambandet mellan mobiltelefoner och en människas hälsa då tekniken är såpass ny.

phys.org +

Samsung börjar köra Google Play Music som standard

Google levererar även lite specialfunktioner för S8-ägare

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Google och Samsung har börjat samarbeta närmare för att hjälpa Samsung att hålla sina mobila enheter fria från bloatware och onödig mjukvara. I samband med S8-releasen meddelar gänget att S8 kommer skeppas med Google Play Music som standardmusikspelare i stället för Samsungs musikspelare.

Egentligen har samarbetet pågått sedan S7-releasen för ett år sedan, men nu har det dragit igång ordentligt och Samsung-ägare kommer få en del förmåner i och med detta. Bland annat kommer S8-ägare kunna ladda upp 100 000 låtar till Google Play Music, i stället för 50 000 låtar som gratisanvändare har möjlighet att ladda upp.

Utöver detta har S8-ägare möjlighet att testa Google Play Music gratis i tre månader.

Google meddelar att fler specialfunktioner för Samsung-kunder är på ingång

theverge.com +
Kan Passengers bli bättre med lite manusändring?
Nerdwriter1 har ett par idéer 
140kg
+
Bobby Green
Gymnast utmanar sin pappa i en gymnastiktävling
Kommer pappan palla? 
117kg
+
Bobby Green
Saker du kan såga med papper
Vasst! 
114kg
+
Bobby Green