Trailer för Mario Party-samlingen Mario Party: The Top 100

Partytajm

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

Nintendo har ett Mario Party-spel på gång för Nintendo 3DS där man samlat 100 minispel från de tidigare spelen i serien. Spelet heter därav passande nog Mario Party: The Top 100 och fyra 3DS-enheter kan kopplas ihop så man kan spela det med vänner. Endast en person behöver äga spelet för att man ska kunna spela tillsammans vilket ju är trevligt.

Mario Party: The Top 100 släpps borta i Nordamerika under nästa månad men här i Sverige får vi vänta tills under början av nästa år innan det släpps.

Monument Valley II släpps 6 november till Android

Förhandsregistrera redan idag

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

I somras släppte UsTwo överraskande nog Monument Valley II till iOS. Strax därefter meddelade gänget att spelet också var på ingång till Android. Nu har utvecklarna meddelat att Android-entusiaster kommer kunna lägga vantarna på spelet i början av november. Mer specifikt 6 november. Vill du lira det så fort det släpps så är det möjligt att göra en förhandsregistrering via spelets Google Play-sida.

Länk till förhandsregistreringen av Android-versionen har ni här: Monument Valley II på Play Store. iOS-versionen har ni här: Monument Valley II till iOS.
Till iOS kostar Monument Valley II 5 dollar och priset lär väl vara detsamma på Android.

Lite gameplay från kinakopian av Battlegrounds

Den med Terminator-licensen

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Mobilspel

Under sommaren skrev vi om ett mobilspel som mer eller mindre var en rak kopia av PlayerUnknown's Battlegrounds med Terminator-licensen kopplad till sig. Nu har det dykt upp lite gameplay-klipp från spelet så man själv kan avgöra hur likt eller olikt det egentligen är.

Gratis kort och specialevent i Hearthstone vid Halloween

Spela tillsammans och få ny hjälte

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Det närmar sig Halloween och för de som gillar Hearthstone innebär det en del godis och bus. Specialdesignade Tavern Brawl's och gratis kort och bonusar är några av nyheterna.

Dessutom uppmuntrar Blizzard sina spelare att skapa och delta i Fireside Gatherings där spelare träffas fysiskt och spelar med och mot varandra. De som deltar i en sådan får tillgång till den nya Warlock-hjälten Nemsy Necrofizzle som ni kan se och höra i videon ovan.

Fler detaljer om alla nyheter hittar ni via länken nedan.

Nytt matchmakingsystem uppmuntrar till köp i spel

Activision har fått patentet godkänt

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Bransch

Genom att göra spelare avundsjuka på varandra ska ett nytt matchmakingsystem i spel locka till köp av minitransaktioner. Det kan exempelvis handla om att mindre erfarna spelare paras ihop med mer erfarna i onlinematcher. Nu har Activision fått patentet för det nya systemet godkänt. De säger dock att ansökan lämnades in av ett R&D-team som är separerat från företaget och systemet inte implementerats i några spel.

Så här står det i beskrivningen av systemet:

"A system and method is provided that drives microtransactions in multiplayer video games. The system may include a microtransaction arrange matches to influence game-related purchases. For instance, the system may match a more expert/marquee player with a junior player to encourage the junior player to make game-related purchases of items possessed/used by the marquee player. A junior player may wish to emulate the marquee player by obtaining weapons or other items used by the marquee player."

Ett patent är bara ett patent och det är inte alls säkert att systemet kommer att dyka upp i något av Activisions spel. Men bara det att det finns sådana planer och tankar, oavsett om de kommer från Activision själva eller en extern byrå, är bekymmersamt.

Analog Motorcycles tog sig an den söta valpen
Ducati Cucciolo i ny tappning 
136kg
+
Bobby Green
Jag visste inte att jag ville ha en Brütsch Mopetta
Men nu vet jag det 
110kg
+
Bobby Green
Eminem rappar om vad han tycker om Trump
Freestylar i ett garage 
198kg
+
Bobby Green