Youkai Watch får uppföljare i Japan

Spel / Nintendo
Youkai Watch är ett RPG till 3DS som har blivit tämligen populärt i Japan och nu utannonserar Level 5 att de kommer släppa en uppföljare den 10 juli. Än så länge gäller detta bara för Japan och vi vet ännu inte när eller om varken ettan eller tvåan kommer att dyka upp i Europa.
www.youtube.com +

Ny trailer för Blood Bowl 2

Spel / PC
Här har vi en trailer för Cyanide studios kommande Blood Bowl-spel, Blood Bowl 2. Spelet är inte helt oväntat baserat på Games Workshop populära brädspel som kombinerar amerikansk fotboll med Warhammer.
www.allgamesbeta.com +

Webhallen kör sin första Magic: The Gathering-turnering

Spel / Brädspel
Magic: The Gathering ses oftast som världens första CCG/TCG (Collectible Card Game/Trading Card Game) och med över 20 år på nacken så spelas det fortfarande över stora delar av världen. Det är faktiskt så att Magic the Gathering är större nu än det någonsin varit vilket för mig som spelar spelet tycker är riktigt kul. Förutom att det lyckas locka till sig allt fler nybörjare så har det även sett en stor våg av nostalgispelare som spelade på 90-talet när det kom och som nu tagit upp det igen när man är äldre och tjänar pengar. Jag tillhör den senare kategorin.

Ett bra tecken som visar på hur stort detta spel nu blivit är att inför nästa expansion som släpps om några veckor så kommer Webhallen att köra sin första magicturnering någonsin.

Turneringen är en så kallad pre release, vilket är en nybörjarturnering där man får spela med korten i nästa expansion en vecka innan de släpps i butik. Turneringen äger rum i Nymble, Tekniska högskolans kårhus lördagen den 26 april klockan 10.00 och man kan förboka en plats genom att köpa en biljett på Webhallens sida för 250 kronor.

Det är riktigt kul att se detta grymma spel spridas såpass att Webhallen hoppar på tåget men självklart finns även andra alternativ för den som vill spela en Pre release-turnering då både Dragon’s Lair samt Alphaspel kör turneringar samma helg.
www.webhallen.com +

Nytt poängrekord i Spelunky

Spel / PC
För ungefär två månader sedan satte Spelunky-spelaren Bananasaurus_Rex ett nytt poängrekord i Spelunky då han lyckades samla på sig 3 105 850 pengar under en genomspelning. Detta rekord har nu slagits av den 18-åriga spelaren YamaYamaDingDong som lyckades avsluta spelet med hela 3 109 850 pengar.

Om man är sugen på att se hur YamaYamaDingDong lyckades uppnå detta på fyra timmar och 45 minuter så kan man beskåda hela genomspelningen ovan.
www.eurogamer.net +

Revansch spelar Castlevania till Nes

Spel / Nintendo
I det senaste avsnittet av Revansch, videoshowen där Björn och Victor tar revansch på gamla retorspel, spelas det Castlevania till Nes.
youtu.be +

Konceptbild från Beyond Good and Evil 2 visas

Spel / Spel
Beyond Good and Evil 2 blev officiellt utannonserat i maj 2008 och vi fick se en liten teaser från spelet, men sedan dess verkar det som att spelet har lagts på is. Vi har dock hört ett antal gånger att Michel Ancel gärna skulle vilja ta upp spelet igen och göra klart det men ännu är det väldigt osäkert om Beyond Good and Evil 2 någonsin blir klart.

Under en livestream från en gameplay-omgång av Rayman Legends har dock Michel Ancel visat upp en tidigare okänd konceptbild från just Beyond Good and Evil 2. Ni kan se bilden cirka två minuter in i videon ovan.
www.computerandvideogames.com +
bloggportalen