Spel / Multiplattform

Det verkar som en glitch i PlayStation-affären har avslöjat namnet på årets Call of Duty-spel som i år utvecklas av Infinity Ward. Det verkar som titeln blir Call of Duty: Infinite Warfare

Förutom det så antyder läckt marknadsföringsmaterial att folk som köper Legacy Edition av Call of Duty: Infinite Warfare även får med en nyversion av det klassiska Call of Duty-spelet Call of Duty 4: Modern Warfare. På samma marknadsföringsmaterial står det även att spelet kommer släppas den 4 november.

Den 3 maj förväntas Activision offentliggöra spelet så då lär vi väl få reda på om dessa läckor stämmer.

www.reddit.com +
Spel / Övrigt

I den här videon driver Cracked med tevespel i en ärlig trailer och träffar faktiskt ganska mitt i prick när det gäller den kritik som oftast riktas mot spelbranschen.

Foto: Jacob Wells
Spel / Esport

Nu kommer det ännu fler satsningar på esport från MTG-ägda esportligan ESL och under maj kommer de att lansera en tevekanal dedikerad till esport. Kanalen har fått namnet eSportsTV och kommer att sända via MTGs satellitplattformar hos Viasat i Norden och i Baltikum. Det skriver MTG på sin hemsida. Tanken är även att tevekanalen framöver ska kunna sända utanför MTG-koncernens egna plattformar och samtal pågår med flera andra operatörer i världen.

Kanalen kommer att sända runt 2000 timmar per år och bevaka de stora händelserna inom esport samt sända från stora ESL-turneringar och Dreamhack. Enligt MTG görs satsningen i ett försök att nå ut med esport till en bredare global publik.

www.mtg.com +
Spel / Multiplattform

Vi har länge väntat på stöd för moddar till konsolversionerna av Fallout 4 och nu är det äntligen på gång. Bethesda har meddelat att Xbox One är först ut där moddarna anländer i maj och att Playstation 4 följer efter i juni.

Redan när Fallout 4 presenterades officiellt första gången utlovade Bethesda stöd för moddar på alla plattformar och de har sedan dess även bekräftat att installationen ska vara lika enkel som när vanliga tillägg installeras.

En annan moddrelaterad nyhet är att Bethesda nu har släppt sitt Creation Kit för moddar som ska göra det enklare för användare och skapare. Creation Kit har släppts som en del av uppdateringen 1.5, som fortfarande är i beta, och kan laddas ner gratis via bethesda.net. Ovan kan ni också se en video som visar hur det fungerar.

www.thesixthaxis.com +
Spel / Multiplattform

Efter att nya Doom släpptes i öppen beta har kritiken inte låtit vänta på sig. Många har uttryckt sin besvikelse över att spelet inte känns som Doom och frågan är nu om kampanjen kan uppväga det hela något.

I den här läckta trailern får vi se lite fler klipp från vad som verkar vara just kampanjen och det är i alla fall full action som gäller. Nedan kan ni också kolla in den två månader gamla kampanjtrailern som Bethesda släpp tidigare samt en video som visar hur karaktärsläget ser ut.

www.pcgamer.com +
Spel / Multiplattform

EA släppte i dag den första trailern för NHL 17. Tyvärr innehåller trailern inte mycket gameplay från själva spelet utan trailern fokuserar mer på att lova saker och ting som spelare kan förvänta sig av spelet när det väl släpps under början av hösten. En stor grej som EA vill få oss att tro att vi kommer få är förbättrad spelarrörelse vilket skall ge folk fler spelalternativ samt bättre kontroll över spelet. Trailern antyder även att det kommer finnas ett World Cup of Hockey-läge samt ett mer utarbetat franchise-läge.

Förutom trailern så lanserade EA även en omröstning där man kan rösta på vem som skall pryda omslaget när spelet väl släpps. Alternativen är Joe Pavelski, Anze Kopitar, Aleksander Barkov, Jamie Benn, Connor McDavid, Jakub Voracek, Vladmir Tarasenko samt Victor Hedman och rösta kan man göra här.

www.polygon.com +
Redaktionen Annonsera Cookies