GTA V Online får ny uppdatering nästa vecka

Spel / Multiplattform

För ett tag sedan släpptes den första delen av GTA V Online-uppdateringen Getting III-Gotten Gaines som bland annat adderade lyxiga privatplan för de med mycket pengar. Nu kommer också den andra delen som fått releasedatumet 10 juli.

Den här uppdateringen för med sig ännu mer fordon samt nya kläder tillsammans med den tidigare PC-exklusiva The Lab-radiostationen. Mer detaljer om ytterligare innehåll ska anlända nästa vecka.

www.ign.com +

Trailer för Path of Exile: The Awakening

Spel / PC

Här har ni en trailer för den kommande Path of Exile-expansionen The Awakening som släpps den 10 juli. Onlinespelet släpptes första gången under hösten 2013.

www.gamespot.com +

Dark Souls-serien har sålt i 8,5 miljoner exemplar

Spel / Multiplattform

En av de hårdaste spelserierna där ute är väldigt uppskattad. Det handlar om Dark Souls-serien som nu har sålt i över 8,5 miljoner exemplar. Intressant nog är över 3,25 miljoner av dessa PC-versioner vilket är lite ironiskt eftersom spelet inte alls var tänkt att släppas till PC från början. Det var en onlinepetition med över 100 000 underskrifter som fick Bandai Namco att satsa.

Jämför man de olika versionerna har det första spelet än så länge sålt mest med över 2,8 miljoner enheter medan Prepare To Die-versionen sålt precis under 2,8 miljoner enheter. Tvåan ligger dock inte långt efter med 2,3 miljoner sålda exemplar. Dark Souls 2: Scholar of the First Sin har i sin tur sålt i 600 000 exemplar.

Nu får vi se om Dark Souls 3, som presenterades på E3, blir lika populärt.

Ovan kan ni också kolla in trailern för en ny modd till Dark Souls som ska släppas den 16 september i år. Den låter spelare anta rollen som spelets bossar i arenabaserad sammandrabbningar.

www.eurogamer.net +

MTG köper in sig i esportsbolaget Turtle Entertainment

Spel / Esport

Franska Turtle Entertainment är ett stort bolag inom esport som bland annat driver det kända esportsvarumärket ESL. Nu går det svenska mediaföretaget MTG in och köper 74 procent av bolaget för 78 miljoner euro.

Jørgen Madsen Lindemann som är VD och koncernchef för MTG säger att satsningen beror på esportens snabba tillväxt och att MTG vill erbjuda världens bästa varumärken till sina fans som är relativt unga och därmed tillhör rätt målgrupp. Så här säger han i ett pressmeddelande:

– Vi på MTG älskar sport och sportfans. Våra tv-kanaler och plattformar erbjuder världens bästa varumärken inom sport och våra tittare är vanligtvis unga. Esport är snabbt på väg mot att bli en av de mest sedda globala sportkategorierna med passionerade fans och en ung engagerad publik. Det finns idag nästan lika många gamers som traditionella sportfans och esport var nästan lika stort som ishockey i termer av entusiastiska fans under 2014. Dock genererade varje enskild esportentusiast strax över 2 amerikanska dollar i intäkter under 2014, jämfört med 56 dollar för traditionella sportfans, så detta globala fenomen har en fantastisk potential, säger Jørgen Madsen Lindemann

www.dagensmedia.se +

Fansen gillade inte Nintendos Metroid Prime: Federation Force

Spel / Nintendo

När det nya Metroid-spelet Metroid Prime: Federation Force till 3DS visades upp under E3 blev många fans grundligt besvikna. Det är Nintendo väl medvetna om och svarar nu på kritiken.

Det är Nintendos Amerikachef Reggie Fils-Aime som gjort ett uttalande och han säger att han förståelse för att fans blev besvikna eftersom de hade förväntat sig något helt annat av ett nytt Metroid-spel. Samtidigt förklarar han att det finns ett behov av att uppdatera spelserier för att de ska kännas nya och fräscha och att det som visats upp inte representerar helheten och den känsla spelet ger. Han säger också att de som testat spelet har gett det väldigt positiv feedback.

"We're taking our great IP and transforming them and making them new again - making them fresh and appealing for the fan who feels they know the franchise. But we're giving them new things to enjoy.

What the fan at home saw was something in the Metroid Prime universe that they weren't expecting. The reaction has been negative. There's no sugar coating it.

This is an example where fans who aren't able to get their hands on the game may be at a bit of a competitive disadvantage. Everyone who has played what we are showing regarding Metroid Prime, they've come across really pleased. My ask is that fans trust us.

We believe that in order to propel the franchises forward, we have to be the ones to constantly challenge the paradigms, challenge the conventional wisdom, challenge what we thought was the essence of the particular franchise, and a particular form of gameplay."

Det fans mest reagerat på är avsaknaden av Samus och utforskande i spelet.

www.ign.com +

Minecraft har nu sålt i 20 miljoner exemplar till PC och Mac

Spel / Multiplattform

Det pixliga spelet fortsätter att växa och nu har antalet sålda kopior till PC och Mac nått 20 miljoner. Bara det senaste dygnet har det sålts i mer än 10 000 exemplar.

Owen Hill på Mojang dokumenterade det hela och meddelade milstolpen via Twitter.

www.pcgamesn.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen