Mario Karts-spelande ledde till bättre bilförare

Förbättrade deras körfärdigheter

Forskare på universitet i Shanghai och Hongkong har i en studie bevisat att personerna som ingick i testet blev bättre bilförare efter att ha spelat Mario Kart i några timmar.

Detta kunde man konstatera efter att kontrollgruppen som spelade Roller Coaster Tycoon III inte förbättrade sina körfärdigheter medan detta vara något Mario Kart-spelarna gjorde. En av forskarna säger:
"Our research shows that playing easily accessible action video games for as little as 5 hours can be a cost-effective tool to help people improve essential visuomotor-control skills used for driving."
Forskarna kunde även konstatera att försökspersoner som redan hade erfarenhet av actionfyllda spel klarade sig bättre i körsimulatorn man använde än de som saknade erfarenhet.

via Expressen psychologicalscience.org +

Ny Humble Bundle ute nu

Betala vad du vill för spel från 2K

Spel / PC

Känner du att det är dags att utöka spelbiblioteket en aning? Då kanske det nya spelpaketet på Humble Bundle kan vara något för dig. Som vanligt är det tre olika nivåer och på den lägsta nivån som du betalar en dollar för hittar vi den här gången The Darkness II, Spec Ops: The Line och Duke Nukem Forever. Bumpar du upp donationen till strax över genomsnittet, vilket i skrivande stund är 8,33 dollar, så får du även Civilization V, NBA 2K16, Mafia II: Digital Deluxe Edition samt skin-paket till Battleborn.

För 15 dollar får du ovan nämnda spel samt Battleborn som släpptes i början av maj, lite valuta till spelet samt Borderlands: The Pre-Sequel.

humblebundle.com +

Nu har Ana dykt upp i Overwatch

I alla fall i PC-versionen

Spel / PC

Blizzard har nu uppdaterat PC-versionen av Overwatch och lagt till möjligheten att spela den nya supportsnipern Ana.

Konsolversionerna av Overwatch kommer få tillgång till Ana inom kort, men Blizzard har ännu inte berättat när det kommer ske.

polygon.com +

30 minuters spelvideo från Deus Ex: Mankind Divided

Visar stämningen i aug-ghettot

PlayStation Access har släppt en 30 minuter lång video från det kommande spelet Deus Ex: Mankind Divided där vi får se hur det ser ut i aug-ghettot, det vill säga området där människor med robotkroppsdelar är tvungna att bo.

Deus Ex: Mankind Divided kommer att släppas 23 augusti.

youtube.com +

Rise of the Tomb Raider kommer till PS4 11 oktober

Släpps med VR-upplevelse

Som känt sedan tidigare släpptes Rise of the Tomb Raider exklusivt till Xbox One i november förra året och några månader senare lanserades det på PC. Nu har vi fått reda på när Playstation 4-ägare kommer kunna uppleva Lara Crofts nya äventyr och det kommer ske 11 oktober.

Playstation 4-versionen av spelet kommer innehålla originalspelet samt alla DLC:s till spelet. Det är dock inte allt. Med PS4-versionen kommer även ett extra kapitel vid namn Blood Ties som kommer kunna spelas med, eller utan, Playstation VR. Utöver det kommer ett nytt spelläge vid namn Endurance läggas till där spelare måste samarbeta för att överleva samt en ny svårighetsgrad vid namn Extreme Survivor där samtliga checkpoints i spelet har plockats bort.

Spelare som äger spelet till Xbox One och PC kommer också kunna få tillgång till det nya kapitlet Blood Ties, men måste pröjsa extra för det om de inte har köpt säsongspasset.

eurogamer.net +

Trailer för Telltales Batman

Äventyret börjar snart!

Telltale Games har äntligen släppt en ordentlig trailer för det kommande episodbaserade Batman-spelet där vi kommer få glida omkring och lösa mysterium som både Bruce Wayne och Läderlappen.

Den första delen i äventyret kommer släppas 2 augusti och därefter kommer delarna släppas med en veckas intervall. I september kommer spelet släppas i fysisk utgåva.

youtube.com +

Green Man Gaming drar igång sommarrea

Spara kosing på billigare spel

Spel / PC

Känner du att du har några slantar kvar efter Steams sommarrea? Då kan du hoppa över till Green Man Gaming som precis dragit igång sin spelrea där du bland annat kan köpa spel som XCOM 2 för halva priset.

Rean kommer hålla på fram till 30 juli och det kommer nya erbjudanden på sajten vartannat dygn.

greenmangaming.com +