För tidigt levererad Nintendo Switch var stulen

Handlade inte alls om något leverantörs-misstag

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

I veckan som gick så publicerade vi en unboxing-video på Nintendos kommande spelkonsol Switch och då sades det att detta var ett förbeställt exemplar som levererats för tidigt av en återförsäljare.

Nu har det visat sig att så inte alls var fallet utan att konsolen i själva verket stulits och sedan sålts till personen som gjorde unboxing-videon. I ett uttalande till IGN säger Nintendo:
"Earlier this week, individuals claimed to prematurely purchase a small number of Nintendo Switch systems from an unspecified retailer. Nintendo has determined these units were stolen in an isolated incident by employees of a U.S. distributor, with one system being illegally resold. The individuals involved have been identified, terminated from their place of employment and are under investigation by local law enforcement authorities on criminal charges."
Personen som köpte den stulna konsolen säger sig inte ha vetat om att den var stulen och har nu återlämnat konsolen till Nintendo. Enligt honom själv ska han inte ha något rättsligt efterspel att vänta skriver han på gaming-forumet på NEOGaf.

kotaku.com +

Giant Bomb spelar 1-2-Switch

Med Nintendo

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

Folket från Giant Bomb fick besök från Nintendo i veckan och då passade de på att spela Team Battle-läget i kommande 1-2-Switch. Så om man är sugen på att se en knapp timme med gameplay från denna minispelsamling så kan man göra det i klippet ovan.

1-2-Switch släpps till Nintendos Switch den 3 mars.

giantbomb.com +

Tut i luren - MAME fyller 20 år!

Världen mesta spelemulator

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Tidigare den här månaden firade spelemulatorn MAME (Multiple Arcade Machine Emulator) 20 år vilket vi tyvärr missade att uppmärksamma så vi gör det idag istället.

Den första versionen av MAME utvecklades av den italienske programmeraren Nicola Salmoria och släpptes 5 februari 1997. Tanken bakom MAME var primärt att kunna emulera arkadspel så att dessa gick att spela på vanliga datorer. Senare kan man väl även säga att MAME har kommit att bli ett sätt att göra historiska arkadspel spelbara för dagens och kommande generationer då de flesta av de arkadspelen som fanns 1997 sannolikt ligger på soptippen nu.

MAME är huvudsakligen utvecklad i C++ och skrevs ursprungligen för MS-DOS även om MAME idag finns tillgängligt för Windows, macOS, Linux samt BSD UNIX. Emulatorn är sedan 2016 öppen källkod och den senaste versionen (0.182) släpptes 25 januari 2017. MAME har idag stöd för att spela över 7.000 olika spel från olika plattformar och speltillverkare.

I klippet nedan kan ni kolla in lite klassiska arkadspel som var populära när jag växte upp och som man idag kan spela via MAME. En del av dem är väl inte helt olika många av dagens mobilspel antar jag.

via games.slashdot.org mame.net +

Ny trailer för Dawn of War III

En blir ju rätt sugen

Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

En ny trailer har släppt för det kommande realtidsstrategispelet Dawn of War III där vi får se spelets diverse raser som gör sig redo för slagsmål.

Dawn of War III släpps 3 april.

youtube.com +

Världens första unboxing av Nintendo Switch

Återförsäljare har fuckat upp

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

Nintendo Switch släpps inte officiellt förrän 3 mars men det verkar om om någon återförsäljare av spelkonsolen antingen helt har missat det eller fuckat upp rejält. Tydligen har en del personer som förbeställt Nintendo Switch redan fått sina konsoler hemskickade.

Detta var uppgifter som spreds via det populära spelforumet NeoGAF och en av användarna där spikade ihop en kort unboxing-video av konsolen som ni kan kolla in ovan. I den inbäddade tweeten nedan kan ni kolla in ytterligare en video från någon av de lyckliga personerna som redan fått sina Nintendo Switch.

Vi andra kommer som sagt att få vänta till 3 mars innan vi kan lägga vantarna på Nintendos senaste spelkonsol.

youtube.com +
Daft Punks inspiration
Hämtar från musik, film och konst 
101kg
+
Bobby Green
Magiska vyer i Alperna
Joshua fångade det bästa 
105kg
+
Bobby Green
Förra årets bästa händelser inom pingis
Ozzy Man recenserar 
143kg
+
Bobby Green