Här är augusti månads Games With Gold-spel

Spel / Microsoft
Nu har Microsoft bekräftat vilka spel som kommer hänga med i augusti månads Games With Gold.

Till Xbox 360 rör det sig om Motorcross Madness och Dishonored medan de som har Xbox One kommer få tillgång till Crimson Dragon och Strike Suit Zero: Director's Cut.
www.allgamesbeta.com +

Här är Simogos nya spel

Spel / Mobilspel
Den svenska spelstudion Simogo har fått rätt så mycket uppmärksamhet kring sina senaste spel såsom Kosmo Spin, Year Walk och Device 6. Nu har de släppt en första trailer för det kommande spelet "The Sailor's Dream".

Inside every knickknack left behind is a treasure trove of memories and stories filled with joys and sorrows. Let’s go on a tiny dream voyage and discover a story about the burning desires of three hearts united by the wonderful, but unmerciful ocean. The Sailor's Dream is a challenge-free experience in which you explore a non-linear story through words, music, sounds and illustrations.
Spelet kommer till iOS i slutet av året.
youtu.be +

Team Ludendi kör speedrunning-maraton

Spel / Övrigt
Nu är jag kanske aningens sen med att lägga upp det här eftersom det hela startade redan i söndags men bättre sent än aldrig som man brukar säga.

Den svenska speedrun-föreningen Team Ludendi startade i söndags igång ett speedrunning-maraton där de så snabbt som möjligt spelar igenom massor utav spel samtidigt som allting livestreamas på webben. För alla som kollar finns möjlighet att donera pengar till Läkare utan gränser. Maratonet håller på ända till på söndag så det finns gott om tid kvar för er som missat något.

Nytt för i år är att de har två streams så att de kan spela ännu fler spel. Den ena hittar ni ovanför den här texten och den andra streamen finner ni här. Vill ni kolla in schemat så finns det här.
  tack Stefan Eriksson

www.twitch.tv +

SydCon firar 20

Spel / Multiplattform
På fredag så kommer spelkonventet SydCon slå upp portarna för tjugonde gången. Här kommer det bjudas på en helg av spel och nördigt häng. Den här gången sker jippot på Baltiska Hallen och där kommer man få ta del av e-sport, rollspel, brädspel, tv-spel samt lajv. Tv-spelsföreningen MEGA kommer vara på plats för att arrangera brännboll med Ttv-spelsquiz.

I år hoppas man även kunna locka en ny och yngre publik genom att på söndagen anordna Kidscraft, ett Minecraft-LAN för barn i åldrarna 8-14 år.
sydcon.sverok.net +

VICE-reportage om militärföretag

Video / Intressant
VICE-reportage från förra veckan där man tar sig en närmare titt på det här med privata militärföretag och hur denna marknad växer explosionsartat.
Vice takes an unprecedented look into the shadowy industry of Private Military Companies. For the past two decades these private companies, like Black Water, Aegis and G4S have silently consumed military operations around the world, doing everything from back end logistics, protection of government VIP's and diplomats to actual combat duties. In this documentary we explore the origins of this industry, their rise in the war on terror and their future operations around the world.
Reportaget är producerat med hjälp av Activision som då vill marknadsföra sitt kommande spel Call of Duty: Advanced Warfare.
www.youtube.com +

När Joel mötte Ellie

Spel / Sony
Klipp för The Last of Us Remastered där skådespelarna bakom spelets två huvudroller minns den tre år långa processen för att få Joel och Ellie till liv.
blog.eu.playstation.com +
bloggportalen