Gothia Cup startar Gothia eCup

En fotbollsturnering i FIFA 17

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Esport

Fotbollsturneringen Gothia Cup har startat en systerturnering i form av Gothia eCup. Precis som namnet antyder så spelas matcherna i Gothia eCup inte på Heden utan virtuellt i FIFA 2017.

Själva turneringen startar den 9 juni och pågår sedan under fem veckor. Vill man delta så kan man registrera sig via länken nedan. Blir man en av de sex bästa spelarna så får man åka till Göteborg för att spela slutspelet under Gothia Cup-veckan.

Denna första Gothia eCup kommer endast acceptera spelare från Sverige men från och med nästa år så är planen att turneringen ska öppnas upp för internationella FIFA-fantaster. Gothia eCup är för ungdomar mellan 12 till 18 år.

Nytt släppdatum för South Park: The Fractured But Whole

17 oktober

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Ubisoft spikade i dag ett nytt släppdatum för sitt kommande South Park-spel South Park: The Fractured but Whole. Spelet är en direkt uppföljare till det lysande spelet South Park: The Stick of Truth och kommer släppas till Xbox One, PlayStation 4 samt Windows.

Spelet var ju först tänkt att släppas förra året men sköts upp till våren 2017. Men tidigare i år sköt man upp det igen och nu är det alltså den 17 oktober som gäller.

Paradox öppnar spelstudio i Malmö

Som ska utveckla mobilspel

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Bransch

Paradox Interactive ska den 1 juni öppna en ny studio som ska fokusera på det här med mobilspel. Studion ska placeras i Malmö för att den staden, enligt Paradox själva, den har ett så pulserande community inom utveckling och de vet att det finns gott om talang att hitta där.

Denna nya studio kommer ledas av Kim Nordström som har titeln senior vice president of Innovation and Mobile hos Paradox. Nordström har tidigare jobbat på Southend Interactive och Playstation Mobile. Målet med denna studio är att se till att den ikoniska Paradox-stilen letar sig till mobiltelefonerna.

Sydsvenskan fick sig ett litet snack med Nordström och den intervjun kan man hitta här.

Är man sugen på att söka jobb på denna spelstudio så kan man göra det här.

via Pressmeddelande gamesindustry.biz +

Ny trailer för Middle-earth: Shadow of War

Som visar upp spelvärlden

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Warner Bros. Interactive Entertainment släppte i dag en ny trailer för sitt kommande Sagan om Ringen-spel Middle-earth: Shadow of War. Trailern visar upp spelet öppna värld och vad man kan hitta på i den.

Spelets handling utspelar sig mellan händelserna i Bilbo: en hobbits äventyr och Sagan om Ringen. Man utlovar även en rikare, större och mer personlig spelvärld fylld med intressanta karaktärer samt platser att besöka.

Middle-earth: Shadow of War släpps den 22 augusti till Playstation 4, Xbox One och Windows.

PES 2018 offentliggjort

Släpps den 14 september

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Konami offentliggjorde i dag årets upplaga av Pro Evolution Soccer. Som alltid när en ny iteration av ett sportspel offentliggörs så snackas det om en massa nya funktioner och PES 2018 skiljer sig inte från mängden när det gäller detta.

Man nämner bland annat att man slängt in ett nytt frispark och straffläggningssystem samt att spelet ska generellt röra sig i en mer realistisk takt. Master League ska också vara förbättrat med försäsongsturneringar och omklädningsrumsscener(!)

En annan stor grej som man pratar om är att gjort om animationssystemet som då ska leda till att bättre och mer realistiska animationer på spelarna.

En fullängdstrailer kommer dyka upp den 13 juni och själva spelet släpps den 14 september till PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360 och Windows.

Star Trek med Tron-musik
Bra eller anus? 
112kg
+
Bobby Green
Will Ferrell talar inför studenter
Och sjunger en Whitney-klassiker 
154kg
+
Bobby Green
Skidåkare ramlar ner i dold glaciärspricka
Kameran rullar så vi får hänga med 
178kg
+
Bobby Green