Trailer för Harambe vs Capcom

Nu kan du spela som den berömda gorillan

Gorillan Harambe som levde på amerikanska Cincinnati Zoo and Botanical Garden blev tidigare i år världsberömd och nu har han även fått ta plats i fajtingspelet "Harambe vs. Capcom".

Handlingen i spelet är att en organisation ska döda Harambe på grund av att han har psykiska krafter och därefter måste han slå sig fram genom spelet. Spelet går att ladda hem gratis till Windows på länken nedan.

Anledningen till att Harambe blev så känd var för att en treårig pojke i våras trillade ner i Harambes hägn. Därefter beslutade sig djurparkspersonalen att skjuta ihjäl den 17-åriga gorilla-hannen. Ni kan se en del av det händelseförloppet i videon nedan.

via kotaku.com harambegame.com +

Bli bättre programmerare genom att koda spel

Codinggame gör programmeringen till ett spel

Om man vill utveckla sina kunskaper i programmering så finns nu plattformen Codinggame där användare genom att programmera utvecklar diverse spel.

Det går att välja mellan ett tiotal olika programmeringsspråk som till exempel Java, C++, Javascript, PHP och Swift. Beroende på vilket språk man väljer så kan uppgifterna att komma skilja sig lite åt beroende på vad som passar för just det programmeringsspråket man själv valt.

Codinggame är antagligen inte en plattform för de som vill lära sig programmering från grunden och man måste nog ha lite erfarenhet av programmering för att uppskatta tjänsten.

codingame.com +

Cosplay från Dragon Con 2016

Stor geek-tillställning i USA

Dragon Con är en tillställning som gått av stapeln i amerikanska Atlanta varje år sedan 1987. Här har YouTube-användaren Sneaky Zebra sammanställt en musikvideo där en del av alla mässans cosplayer visar upp sig.

Årets Dragon Con besöktes av sammanlagt runt 77.000 personer och man delade ut Dragon Awards i 15 olika kategorier som till exempel "Best Science Fiction or Fantasy PC/Console Game" (Fallout 4), "Best Science Fiction of Fantasy Mobile Game"(Fallout Shelter) och "Best Science Fiction or Fantasy TV Series" (Game of Thrones).

youtube.com +

Så här fungerar Pokémon Go Plus

Fånga Pokémons på armen

Nu är Pokémon Go-tillbehöret Pokémon Go Plus släppt och det handlar en rätt ful tingest som är tänkt att bäras på armen för att enklare kunna fånga Pokémons.

När man väl har kopplat ihop Pokémon Go Plus med sin telefon så signalerar den olika händelser med hjälp av olika färger. Lyser den blått så är man nära ett pokéstop, grönt om man stöter på en pokémon som man redan fångat tidigare och gult om det finns någon pokémon i närheten som man inte tidigare har fångat. Under tiden man fångar en pokémon så lyser Pokémon Go Plus lampa vitt och fångar man pokémonen så börjar lampan lysa i flera färger. Skulle Pokémonen fly så lyser Pokémon Go Plus lampa rött.

I videon ovan kan ni kolla in när en snubbe packar upp Pokémon Go Plus, parar ihop det med telefonen samt testar lite hur det fungerar.

youtube.com +

Ny trailer för Dead Rising 4

Frank is back!

Capcom släppte förra veckan en ny trailer för Dead Rising 4 där man får se Frank West återvända till Willamette för att än en gång reda ut vad som pågår där.

Dead Rising 4 släpps till Windows och Xbox One den 6 december.

siliconera.com +

Släpptrailer för Gears of War 4

Nothing else matters

Trots att det är mer än tre veckor kvar innan Gears of War 4 släpps så valde Microsoft att i dag släppa en släpptrailer för spelet.

Gears of War 4 är som bekant på gång för både Windows 10 samt Xbox One och släpps den 11 oktober men om man förbokar spelet så kan man spela spelet redan den 7 oktober.

majornelson.com +

Lite gameplay från VR-spelet Robinson: The Journey

Akta dinosaurien!

Här har vi lite mer gameplay från det kommande spelet Robinson: The Journey som är på gång från Crytek för PlayStation VR. I spelet spelar man som en ensam överlevande från rymdskeppet Esmeralda som kraschlandat på en okänd planet.

Spelet kontrolleras med hjälp av handkontrollen och genom att titta omkring med headsetet. Man tar sig genom spelet genom att lösa diverse klurigheter och undvika världens olika dinosaurier.

engadget.com +