Nytt event för Overwatch

Firar det kinesiska nyåret

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Blizzard kommer köra igång ett nytt event för Overwatch den 24 januari. Detta event heter Year of the Rooster och firar det kinesiska nyåret.

Sannolikt kommer detta event, precis som de tidigare, innehålla nya kostymer och ett nytt spelläge som man kan lira under en begränsad period.

engadget.com +

Android-versionen av Super Mario Run släpps i mars

It's a me, Mario!

Visa inte Android-artiklar
Android / Spel

I går meddelade Nintendo att man kommer släppa sitt Mario-spel för mobilen, Super Mario Run, till Android under mars månad. Man kan redan nu förhandsregistrera sig så man får en notis när spelet väl släpps.

Spelet finns sedan december förra året till iOS där man får de första tre banorna gratis men vill man ha resterande banor så får man betala 109 kronor.

engadget.com +

Microsoft sägs ha sålt 26 miljoner Xbox One-enheter

Not bad

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Microsoft

Så fort Microsoft började inse att de inte hade lika imponerande försäljningssiffror för Xbox One som Sony hade för sin PlayStation 4 så valde Microsoft att sluta rapportera försäljningssiffror för konsolen. Därav har man endast kunnat spekulera hur många konsoler de har sålt.

Analysföretaget SuperData har dock slängt upp en rapport där man gör en kvalificerad gissning att Microsoft har sålt 26 miljoner konsoler fram till den sista december 2016. Om det nu stämmer så är det ju absolut ingen dålig siffra och ligger på samma nivå som Xbox 360 vid samma tid i livscykeln. Det är väl snarare så när man jämför det med Sonys exceptionellt bra försäljningssiffror för PlayStation 4 som de ser mindre ut.

Men som sagt detta är ju inga officiella siffror så man får väl ta det med en nypa salt än så länge.

vg247.com +

Super Mario-encyklopedi till Europa

Den 15 juni

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

Förra året så började det snackas om att den helgrymma Super Mario-encyklopedin som släpptes i Japan för något år sedan även skulle komma till Europa. Nu har tyska Amazon fått upp en produktsida för boken och där skrivit att den kommer släppas den 15 juni.

Denna bok på 257 sidor innehåller massvis med bilder och information från alla Super Mario-spel fram till Super Mario 3D World. Den är verkligen en fröjd att titta i och i klippet ovan kan man se ett klipp där någon bläddrar igenom denna bok.

Vi har kollat med Bergsala om boken även kommer komma till svenska butiker men vi har ej fått något svar ännu.

amazon.de +

Ny trailer för Persona 5

Med de engelska rösterna

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Sony

Atlus släppte i dag en ny trailer för sitt kommande stiliga rollspel Persona 5. Som man kan se i trailern så följer spelet kommer Persona-konceptet vilket innebär att man skapar relationer med sina vänner under dagen för att då bättre kunna bekämpa demonerna på nätterna. Man kan endast utföra ett begränsat antal aktiviter under dagen innan det är dags att lägga sig.

I Persona 5 så går man in i demonvärlden via en plats som heter Kamoshida Palace. Till skillnad från föregångarna har man här möjlighet att enklare smyga sig omkring och överaska fienderna för att få sig ett övertag i striderna. Möjligheten att prata med fienderna är tillbaka i Persona 5. Detta har tidigare varit möjligt i de äldre Persona-spelen samt så är det ju en stor del av systerserien Shin Megami Tensei.

Persona 5 släpps till PlayStation 4 den 4 april.

polygon.com +
Den sista discokulstillverkaren i USA
Yo Yo har hållit på i över 50 år 
165kg
+
Bobby Green
Nu finns Fernet som öl
Ultimate kombo? 
152kg
+
Bobby Green
Jamiroquai släpper snart ny platta
Teaser för #Automaton 
138kg
+
Roger Åberg