Ouya får stöd för Unreal Engine 4

PC / Hårdvara

Det har gått ganska trögt för konsolen Ouya och den har inte riktigt hittat sin plats på spelmarknaden. I höstas uppgav dock flera stora företag att de var intresserade av konsolen och dess anställda. Och nu kommer en nyhet som gör den än mer intressant för utvecklare. Ouya har nämligen numera stöd för Unreal Engine 4. Eller i alla fall en version av koden bakom den populära spelmotorn som ska vara anpassad för konsolen.

Det här kan öppna upp helt nya möjligheter för utvecklare att producera kraftigare och mer avancerade spel och kanske kommer Ouya tack vare det att få ett lyft.

www.gamasutra.com +

Första trailern för Dragon's Dogma Online

Spel / Multiplattform

Här har vi den första trailern för Capcoms kommande onlinespel Dragon's Dogma Online. Spelet är på gång för PlayStation 3, PlayStation 4 och Windows och kommer använda sig av en free-to-play-modell när det väl släpps.

www.polygon.com +

Svenska gymnasium startar utbildningar inom esport

Spel / Övrigt

Två gymnasieskolor kommer till hösten att satsa på utbildningar inom esport. Det handlar om Arlandagymnasiet, som sedan flera år tillbaka håller i idrottsutbildningar, och om Voxnadalens gymnasium i Ovanåker kommun. Båda utbildningarna startar höstterminen 2015/2016 och vid Arlandagymnasiet handlar det om en förlängning och utveckling av idrottssatsningen där esport nu ska likställas med annan sport.

Där kommer esporten att under det första året uppta tre lektioner i veckan som är 115 minuter långa vardera. Under det andra året utökas antalet lektioner till fyra. Mellan fyra och sju personer kommer att få plats på utbildningen nu i höst och Arlandagymnasiet räknar med att det totala antalet elever som går utbildningen kommer att vara mellan 25 och 30 när utbildningen är fullt utbyggd över tre årskurser. Målet är att skapa en utbildning som hittar en balans mellan esport och fysisk aktivitet för att lägga en bra grund för ett framgångsrikt spelande på professionell nivå.

www.sweclockers.com +

Uppdatering ska förbättra minnet för GTX 970

PC / Mjukvara

Det är en hel del kunder som är upprörda efter uppgifterna om att Nvidias grafikkort GTX 970 delar upp minneshanteringen i två delar där 3,5 GB används primärt och där 0,5 GB används om det behövs fast med sänkt prestanda. Nu har gamers startat en petition för att få pengarna tillbaka eller kompensation från Nvidia.

Nvidia har sedan det hela upptäcktes bett om ursäkt för att de varit otydliga med specifikationerna och sagt att de förstår att kunder är upprörda. Samtidigt har de också förtydligat att de faktiskt skillnaderna på att använda hela minnet och att dela upp det inte blir så stora. I alla fall inte när grafikkortet används med dagens spel. Däremot kan skillnaderna komma att öka när spelens specifikationskrav blir högre.

Nu meddelar Nvidia att de jobbar på en uppdatering som ska göra att minnesanvändningen förbättras. I en tråd på GeForce forum förklarar också en anställd på företaget att de som är missnöjda bör skicka tillbaka sina kort till den återförsäljare där de köpt det och be om pengarna tillbaka eller om att få ett annat kort.

"I totally get why so many people are upset. We messed up some of the stats on the reviewer kit and we didn't properly explain the memory architecture. I realize a lot of you guys rely on product reviews to make purchase decisions and we let you down.

It sucks because we're really proud of this thing. The GTX970 is an amazing card and I genuinely believe it's the best card for the money that you can buy. We're working on a driver update that will tune what's allocated where in memory to further improve performance.

Having said that, I understand that this whole experience might have turned you off to the card. If you don't want the card anymore you should return it and get a refund or exchange. If you have any problems getting that done, let me know and I'll do my best to help."

Hur stora skillnader uppdateringen kommer att medföra återstår att se.

www.maximumpc.com +

De här spelen blir gratis med Xbox Live Guld i februari

Spel / Microsoft

Tre spel blir gratis med Xbox Live Guld under februari och först ut är svenska Brothers: A Tale of Two Sons. Har ni inte spelat det kan jag varmt rekommendera spelet. Mysig stämning och fin berättelse. Brothers är gratis mellan 1 och 15 februari. Den 16 februari är det dags för Sniper Elite V2 och det är gratis fram till 28 februari.

Det tredje spelet är #IDARB som kommer att vara gratis hela månaden med start den 1 februari.

majornelson.com +

EA kan låta spelare testa spelen innan köp

Spel / Övrigt

Många skulle nog köpa fler spel, och kanske undvika dåliga spel, om de fick chansen att prova spelen ordentligt innan de bestämmer sig. Nu säger EA att de tittar på en modell för att låta kunderna testa spelen innan de köper och med andra ord lär det inte handla om fler demoversioner utan antagligen någon sorts begränsad nedladdningsbar version där du kan spela en bit och sedan låsa upp resterande spelet om du vill fortsätta.

Informationen kommer från Blake Jorgensen, CFO hos EA, som hänvisar till att det inom andra medier så som film, böcker, teve och musik finns möjlighet att testa produkterna innan man köper dem. Enligt honom är en intressant affärsmodell som antagligen fler kunder kommer att kräva i framtiden.

"On free-to-play with consoles, we think about this much to everything about free-to-play overall. And there is a couple of different vectors to this. The first is, as we look to the future, we believe a very big part of that player base will expect a free-to-start experience. When we look at film, television, music, books very often there is this free trial notion that actually on boards new players, new listeners, new readers or new viewers into a service. We’re actively looking at how we could offer that type of experience to our players, console and across other platforms.

From there, it really comes down to, do they make their next step in terms of a premium download, a micro-transaction in a free-to-play type environment or a broader relationship through a subscription. And our expectation is that we will be offering all three of those options to players, both console and across other platforms."

Blake meddelar också att EA fortsatt tittar på andra typer av spelupplägg så som free to play med mikrotransaktioner och prenumerationsalternativ.

www.playstationlifestyle.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen