Naughty Dog söker folk till nytt spel

Kan det vara The Last of Us 2?

Utvecklarna Naughty Dog har redan tidigare meddelat att de siktar på att få ut i alla fall ytterligare två spel på marknaden till den nuvarande generationens konsol. Många har sedan dessa spekulerat kring, och hoppats på, att det kan vara ett The Last of Us 2 på gång.

Nu söker i vilket fall studion mer folk, närmare bestämt en Game Designer, som ska jobba med deras kommande spel. Av jobbannonsens beskrivning framgår det att det handlar om ett emotionellt engagerande actionspel i tredjepersonsvy vilket ju passar ganska bra på The Last of Us. Men inget är bekräftat. Oavsett vet vi att Naughty Dog är riktigt bra på att göra actionspel, så vilken titel det än handlar om ser vi med spänning fram emot mer information.

playstationlifestyle.net +

Rykte Är No Man's Sky försenat?

Verkar så

Folket från Kotaku rapportera att rymdspelet No Man’s Sky har blivit försenat. Enligt rapporten så har en anonym källa sagt till dem att spelet inte kommer att släppas den 21 juni. De har även fått in bilder på reklammaterial från spelbutiken GameStop som säger att det tidigare utsatta släppdatumet inte längre gäller.

Något nytt släppdatum anges inte men enligt rapporten så kommer det inte att släppas förrän tidigast juli eller augusti.

kotaku.com +

Kolla in spelen från Gotland Game Conference

Mängder med sköna spel

I helgen gick som vanligt Gotland Game Conference av stapeln i Visby på Gotland. Tyvärr kunde vi själva inte närvara i år, men i videon ovan kan ni kolla in en sammanfattning av spelen som visades upp.

Gotland Game Conference är en mässa där allmänheten får kolla in de spel som eleverna på spelutbildningen på ön tagit fram under året. Dessutom anordnas flera föreläsningar där folk från branschen kommer och delar med sig av sin kunskap åt eleverna, de anställda och de jurymedlemmar som är där för att bedöma spelen.

gotlandgameconference.com +

Sega hintar om ett nytt Sonic-spel

Trevligt om de har något på gång

Är Sega på gång med ett nytt Sonic-spel? Det kan mycket väl vara så. På den officiella Twitterkanalen för Sonic The Hedgehog postade de för någon dag sedan en bild med olika "Sonic-memes". Bilden ackompanjeras också av texten "We solemnly swear we're up to something good".

Aaron Webber meddelade även på sitt eget Twitterkonto att den blå bakgrunderna på bilderna endast är där för designens skull. Däremot innehåller bilderna andra ledtrådar till vad som komma skall.

Ett nytt Sonic-spel från Sega just i år skulle passa perfekt med tanke på att serien firar 25 år. Kanske kan vi också få se en presentation av, vad det nu är de har på gång, under företagets 25-årsfest i San Diego under Comic-Con i sommar.

gamespot.com +

Rykte Xbox One kan få två nya enheter för strömmat innehåll

Rykten säger att de presenteras på E3

Vi har redan berättat att Microsoft enligt rykten planerar att lansera en smalare version av Xbox One senare i år samt en mer kraftfull variant nästa år.

Men det florerar fler rykten om ny hårdvara kopplad till konsolen. Det handlar nämligen om minst två nya enheter anpassade för strömmande av digitalt innehåll. Det ena ska vara en mindre variant, som liknar en Chromecast, anpassad för att strömma innehåll från Xbox One till en annan teve i bostaden. Med andra ord kommer användare då att slippa flytta själva konsolen om de vill spela i ett annat rum. Den andra enheten, som enligt ryktet kallas Xbox TV, ska vara lite en större och mer avancerad enhet som i så fall ska kunna köra universala appar och lättare spel från Windowsaffären samt strömma innehåll från Xbox One till andra enheter i bostaden precis som den första varianten.

Om de nya enheterna är verklighet lär vi få se på E3 om ett par veckor.

theverge.com +

Rykte Mindre Xbox One visas upp på E3?

Och en mer kraftfull One dyker upp nästa år?

Nya uppgifter kring en ny version av Xbox One har dykt upp och det verkar som att Microsoft kommer släppa en mindre version av Xbox One innan årets slut.

Utöver det sägs det även att en mer kraftfull version av Xbox One kommer att släppas nästa år och att Microsoft även vill samarbeta med Oculus Rift för att få in lite VR på konsolen.

Huruvida detta stämmer eller ej kommer vi få reda på i samband med E3 som drar igång om några veckor.

kotaku.com +