Twitch stämmer sju företag som erbjuder bottar för Twitch

Vill komma till rätta med fulvisningar och annat

Amazons spelstreamingtjänst Twitch skriver på sin blogg att man stämmer sju företag som erbjuder bott-tjänster som twitchanvändare kan köpa.

Bottarna ifråga används för att pumpa upp antalet visningar ett klipp får, få fler följare samt chatta i kommentarer. Twitch arbetar redan aktivt med att upptäckta och ta bort sådana här tjänster men nu verkar man ha fått nog och drar de sju bott-företagen som man anser är mest aktiva inför domstol om de inte stänger ner sina tjänster.

Användare som köper tjänster som dessa, det finns liknande tjänster för de flesta sociala medier, gör oftast detta för att verka mer populära än vad de faktiskt är eller för att trakassera andra användare.

blog.twitch.tv +

Idag drar DreamHack Summer igång

Här är ett klipp från invigningen

Idag drar DreamHack Summer igång i Jönköping och där kommer tusentals datorspelsinstresserade att spela och hänga de kommande fyra dagarna.

Det kommer även att anordnas en lång rad spelturneringar som både kommer att gå att ta del av på plats och via Twitch. Förutom det så kommer det att bli DreamExpo, Cosplays och lite andra aktiviteter.

Här är ett klipp från invingen av DreamHack Summer 2016 som skedde för någon timme sedan. Har vi några läsare på plats på DHS2016? Kommentarerna står till ert förfogande.

dreamhack.se +

E3 2016 Spana in massvis med gameplay från E3-spelen

Från GameSpots och IGNs scenshower

Tidigare i veckan hölls den stora spelmässan E3 borta i Los Angeles. Här kunde man se och spela massvis med spel som kommer släppas till alla möjliga sorters plattformar.

Stora spelsajter så som GameSpot och IGN var självklart på plats för att täcka denna mässa. Båda hade scener där man bjöd in utvecklare så de kunde visa upp sina spel. Detta resulterade i att det nu finns massvis med klipp med intervjuer med utvecklare och gameplay-demonstrationer som man kan titta på denna helg.

Så om man är sugen på att göra det så kan man hitta GameSpots videos här och IGNs videos här. Om man vill se Geoff Keighleys YouTube Live-sändingar från E3, med bland annat en intervju med Conan O'Brien, så kan man hitta dem i repris via länken nedan.

youtube.com +

Nu kommer RISK i en Star Trek-version

Erövra universum med en Star Trek-karaktär

I år är det 50 år sedan Star Trek hade premiär på amerikansk tv och för att uppmärksamma släpps nu det klassiska spelet RISK i en Star Trek-version.

Precis som i den traditionella versionen av RISK ska man erövra så stor del av världen som möjligt för att vinna men i Star Trek-versionen består "världen" av planeter i Star Trek-universumet. Man kan välja att spela som någon av karaktärerna Captain Kirk, Captain Picard, Sisko, Janeway, samt Archer.

Star Trek RISK släpps i augusti och kommer att kosta 50 dollar.

entertainmentearth.com +

Första delen av Mighty No 9-dokumentären ute nu

Från 2 Player Productions

Mega Man-pappan Keiji Inafunes nya spel Mighty No 9 kommer släppas nästa vecka och 2 Player Productions har släppt den första delen av dokumentären om spelets utvecklingsprocess.

youtube.com +

E3 2016 44 minuter Pokémon Go

Från E3 2016

Här har vi ett klipp där Nintendo spenderade nästan 45 minuter på att prata om sitt kommande Pokémon-spel Pokémon Go. Spelet kommer från The Pokémon Company, Nintendo samt Niantic Labs och går ut på att man skall leta upp samt fånga Pokémon genom att vandra i den riktiga världen med hjälp av förstärkt verklighet.

Några intressanta saker som kom upp var att framtida Pokémon-spel på 3DS kommer ha någon form av koppling till Pokémon Go.

Pokémon Go kommer vara gratis att ladda ner och om man vill kan man köpa till ett speciellt tillbehör som gör att man kan fånga Pokémon utan att behöva ta upp telefonen.

Pokémon Go släpps den 15 juli till Android och iOS, om det datumet även gäller här i Sverige återstår att se.

polygon.com +

E3 2016 En nytt typ av Mario-spel är på gång

Som kanske kan visas redan nästa E3-mässa

I en intervju som IGN gjorde med Nintendos Shigeru Miyamoto nämnde han att Nintendo vill utmana sig själva med inovation och att man därav förhoppningsvis kommer få se en helt ny typ av Mario-spel om ett år eller två. Han sa även att de kanske kommer kunna visa något redan nästa E3-mässa.

Detta nya Mario-spel blir sannolikt till Nintendos kommande konsol NX och inte då till Wii U.

ign.com +