Nu är Heroes of the Storm i öppen beta

Spel / PC

Har du inte lyckats få tag på en betanyckel till Heroes of the Storm tidigare så kan du nu istället haka på den öppna betan. Fortfarande finslipar Blizzard på detaljerna, men spelet börjar helt klart närma sig färdigt.

Inför releasen den 2 juni kommer Blizzard också att hålla ett specialevent, som även streamas live, i London den 1 juni med musik och gäster från spelvärlden.

Ovan kan ni se en ny trailer och är du sugen att spela kan du ladda hem betan på spelets hemsida.

www.pcgamer.com +

Skapa egna digitala spel utan att koda

Spel / Spel

Ett nytt projekt på Kickstarter vid namn Bloxels låter dig skapa digitala spel med hjälp av små fysiska block och utan några krav på kunskaper inom kodning. Ett riktigt kul och innovativt sätt att väcka kreativiteten hos barn och vuxna.

Som ni kan se i videon ovan används en fysisk platta med små block som nästa liknar en pärlplatta. Blocken representerar olika byggstenar i spelet så som dörrar, hinder och liknande och efter att en fysisk bana byggts upp digitaliseras den genom att man fotograferar den med en surfplatta eller mobiltelefon. Fiender och hjältar adderas, skaparen designar om utseendet digitalt och plötsligt har du ett helt egendesignat spel i top down-format. Ju fler plattor desto större bana kan du bygga och tanken är att flera olika typer av spelfunktioner ska adderas längre fram för större variation och fler möjligheter att skapa helt unika spel.

Med 29 dagar kvar på Kickstarter har innovatörerna dragit in ungefär hälften av de 40 000 dollar som efterfrågas. Så det verkar inte helt omöjligt att det här är en produkt som kommer att lanseras.

via The Next Web www.projectpixelpress.com +

Double Fine spelar Castlevania: Symphony of the Night

Spel / Multiplattform

Här har vi ännu ett avsnitt av Double Fines YouTube-serie Devs Play där man spelar spel med en av spelets utvecklare. I detta avsnitt spelar man man Castlevania: Symphony of the Night tillsammans med Koji Igarashi som var spelets assistentregissör, programmerare och manusförfattare.

Spelare använder fusk för att döda andra spelare i GTA V Online

Spel / Multiplattform

Den här videon visar hur fuskande människor verkligen kan ställa till det i GTA V Online och grunden till varför Rockstar inte tillåter moddar i onlineläget.

Det handlar om en person som via något sorts hack kan döda alla spelare som är på samma karta. Men inte nog med det. Fuskaren får det också att se ut som om en annan spelare är ansvarig. Den spelare som anklagas spelade därför in det hela och skriver på Youtube:

“Was in a lobby with a hacker who can apparently kill all players on the map in my name. Pretty sure I’ll be reported, probably even banned. Figured this is the only thing I can do to possibly clear my name.”

kotaku.com +

Ta en selfie i World of Warcraft

Spel / PC

För ett tag sedan implementerad Blizzard möjligheten att ta selfies i World of Warcraft. Nu utlyser de en tävling där de som tar de bästa bilderna på sig själva får möjligheten att åka till Blizzcon.

Alla regler finns via länken nedan. Men enkelt uttryckt går det ut på att Blizzard varje vecka själva lägger ut en bild från spelet där spelarna efter det ska ta sig till platsen där bilden är tagen och sedan ta en selfie. Varje vecka finns det chans att vinna olika priser inkluderat Blizzconresan.

via PC Games blizzard.wishpond.com +

2K Games ska presentera en ny blockbuster snart

Spel / Spel

Take-Two meddelar att deras bolag 2K Games har nya spel på gång och att de ska presentera en blockbuster "snart" vilket förhoppningsvis innebär under E3. Frågan är bara om det handlar om en helt ny IP eller om det är en uppföljare. Och det finns ju några klassiker att välja mellan som vi gärna skulle se en uppföljare på. Vad sägs om ett nytt Bioshock, Mafia eller Civilization?

Vi får helt enkelt vänta och se.

www.mcvuk.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen