Spel / Multiplattform

Trackmania Turbo skulle egentligen släppas förra året, men i oktober valde utvecklarna att skjuta på releasen till någon gång 2016. Nu har Ubisoft bekräftat att spelet kommer dyka upp på pc och konsoler 24 mars.

Trackmania Turbo kommer släppas på PlayStation 4, XBOX One och pc 24 mars. Ubisoft har också varit snälla och har levererat en ny trailer för spelet som ni kan skåda ovan.

youtube.com +
Spel / Multiplattform

I den här humoristiska trailern för Far Cry Primal får vi följa en soldat när han färdas från den moderna tiden tillbaka till stenåldern.

Spelet släpps för konsoler den 23 februari och Windows PC den 1 mars.

www.allgamesbeta.com +
Spel / PC

Utvecklarna bakom Morrowindmodden Skywind, som syftar till att återskapa det klassiska spelet i Skyrimmotorn, jobbar på och nu visar de upp framstegen i en ny trailer.

För att kunna spela Skywind, när det nu släpps, krävs en kopia av Morrowind och expansionerna Bloodmoon och Tribunal samt Skyrim och expansionen Dragonborn.

www.pcgamesn.com +
Spel / PC

Det var inte länge sedan Windows PC-versionen av Rise of the Tomb Raider släpptes med uppdaterad grafik för det redan väldigt snygga spelet.

Nu uppdateras PC-versionen och erbjuder spelarna ännu fler valmöjligheter att justera grafiken. Uppdateringen innehåller även en del buggfixar som spelare haft problem med.

- Improved NVIDIA SLI performance. (Steam only)
- Fixed SLI glitches during water/snow effects. (Steam only)
- Resolution Modifier option that allows you to use a lower rendering resolution independent from window size when running in windowed mode.
- Fixed an issue that could rarely lead to an error on machines with 16 hardware threads or more.
- New graphics option 'Specular Reflection Quality' to enhance resolution and reduce aliasing of specular reflections, at some performance cost.
- New graphics option to disable film-grain independently from 'Screen Effects'.
- Improved HBAO+ quality, including better occlusion for distant objects.
- Fixed major stuttering in Endurance mode.
- Warning messages for users turning textures to Very High or enabling SSAA to indicate high-end hardware is required.

www.pcgamer.com +
Spel / VR

Äventyrsspelet The Climb handlar, som namnet avslöjar, om att klättra och eftersom det är ett VR-spel kan ni ju tänka er att det kan bli en rätt häftig upplevelse.

I den här videon får vi se utvecklarna berätta om hur de förberedde sig inför spelet och hur de jobbat med kontrollerna och att få till den rätta känslan i spelet. Känslan av att vara väääääldigt högt uppe.

Foto: Emmy Zettergren
Spel / Bransch

Dataspelsbranschen har släppt en ny rapport som visar hur den digitala spelförsäljningen ser ur i Sverige och siffrorna går uppåt. Totalt ökade den digitala spelförsäljningen med 34 procent mellan 2014 och 2015 till totalt 3,3 miljarder kronor.

Dominerande är mobilspelen och MMO P2P (PC), men konsolerna är i sin tur de plattformar som växer snabbast. Procentuellt ökade den digitala försäljningen på konsolerna med 47 procent förra året. Näst efter konsolerna vad gäller tillväxt kommer PC och sedan mobil.

Hela rapporten kan ni läsa nedan.

dataspelsbranschen.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen