Rykte Läckta affischer antyder släppdatum för Destiny 2

8 september?

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

I dag dök det upp en bild som påstods vara på marknadsmaterial för Destiny 2. På dessa bilder kan man även se ett släppdatum för spelet och det datumet är 8 september vilket ju matchar tiden då Bungie traditionellt släpper större Destiny-grejer. På ena bilden kan man även se att Activision än en gång har ett samarbete med Sony vilket innebär att vissa saker kommer släppas till PlayStation 4 före Xbox One och eventuellt Windows då. Affischen visar även att det kommer finnas en beta för spelet vilket kanske inte är så oväntat.

Varken Bungie eller Activision har bekräftat om dessa bilder stämmer eller ej. Men om de nu inte är avancerade fejkgrejer så får man väl anta att det kommer offentliggörande inom kort.

neogaf.com +

Phil Spencer vill fokusera på egenutvecklade spel till Xbox One

Och få in fler japanska rollspel

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Microsoft

Mer japanskt, mer utspridda titlar och fler egenutvecklade spel. På twitter har Phil Spencer berättat lite om framtidsplanerna för Xbox One. Bland annan skriver han att Xboxdivisionen genomfört en lång utvecklingsresa för att förbättra konsolen där hårdvaran varit först ut. Nu vill han gå vidare till nästa steg och fokusera på spelen.

Som svar på olika frågor från följare meddelade han bland annat att de vill fokusera mer på just förstapartsspel. Han höll även med om att de exklusiva lanseringarna behöver spridas ut mer och inte klumpas ihop på hösten som det ser ut i dag.

På frågan om fokus på mer japanska rollspel svarade Phil Spencer att Microsoft efter besök i Japan nu jobbar på samarbeten med utvecklare och utgivare för att få in fler sådana spel till konsolen. Han meddelade även att spelen skulle få större fokus på E3 i år vilket är trevliga nyheter.

mspoweruser.com +

Nintendo erbjuder fix för sin Joy-Con

Trots att det inte är något fel på dem

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

Vi har tidigare rapporterat om att den vänstra kontrollen för Nintendos nya spelkonsol Switch kan strula för vissa. Detta sägs bero på en liten designmiss som gör att sändaren i kontrollen kan störas av saker och ting. Officiellt säger Nintendo att det inte är något utspritt problem och man inte kommer kalla tillbaka kontrollerna.

There is no design issue with the Joy-Con controllers, and no widespread proactive repair or replacement effort is underway. A manufacturing variation has resulted in wireless interference with a small number of the left Joy-Con.

Men Nintendo har börjat erbjuda en lösning för folk som har stött på problemet med Joy-Conen. Kontaktar man kundtjänst och beskriver sitt problem får man en låda hemskickad som man stoppar kontrollen i. Den skickar man sedan tillbaka till Nintendo och några dagar senare bör man få tillbaka kontrollen som då ska fungera bättre.

Folk från CNET gjorde denna process och märkta att kontrollen hade fått en liten bit ledande skum ovanför antennen efter de fått tillbaka den. Några före och efter-bilder kan hittas via länken nedan.

cnet.com +

Android Nu finns Super Mario Run till Android

Släpptes en dag för tidigt

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Mobilspel

Förra veckan sa Nintendo att Super Mario Run till Android skulle släppas 23 mars men då spelet redan går att ladda ner från Google Play så antar jag att man beslutade sig för at släppa det populära mobilspelet en dag tidigare än utlovat.

Spelet är gratis att ladda ner och det är gratis att spela några nivåer. Vill man ha tillgång till alla banor får man dock hosta upp 109 kronor.

Super Mario Run till Android hittas på Google Play på länken nedan.

play.google.com +

Vattenfestival i Pokémon Go

Fånga vatten-pokémons och få en fiskhatt

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Mobilspel

Idag drog Niantic och The Pokémon Company igång ett av sina special-evenemang i deras populära mobilspel Pokémon Go. Den här gången handlar det om en Vattenfestival.

Pokémon Go Water Festival drog igång under kvällen här i Sverige och det innebär att det några dagar framöver kommer att spawna fler vatten-pokémons som till exempel Magikarp, Squirtle och Totodile. Förutom det så verkar man ha infört något som kallas för "Shiny Pokémons" vilket innebär att man kan få ytterligare varianter av sedan tidigare släppta Pokémons. De första "Shiny Pokémons" som sägs ha dykt upp är de båda vatten-pokémonsen Magikarp och dess utveckling Gyarados (se inbäddad tweet nedan).

För att göra vattenfestivalen lite extra festlig kan man nu även utrusta sin avatar med en fiskhatt som hittas gratis i klädshoppen. Pokémon Go:s vattenfestival håller på till 29 mars.

pokemongolive.com +
Nytt och synkat från World Order
Det här är Singularity 
118kg
+
Bobby Green
Nytt världsrekord i backhoppning
Stefan Kraft flög 253,5 meter 
160kg
+
Bobby Green
Skate på frusen sand
Fungerar bra det med 
172kg
+
Bobby Green