m

Android Appmåndag!
Återupptaget på begäran

Appmåndag!
Android / Mjukvara

Så, efter en del påtryckningar känns det som att det här med "appmåndag" kanske var tillräckligt feberhett för att tas upp igen. Den här gången kommer jag att lista alla tidigare tips som gått via appmåndag för att fortsätta med nya nästa vecka. Eller, ett nytt tips eller två kan ni väl få också:

Audio manager är typ vad det låter som, en widget som samlar alla ljudinställningar på ett ställe. En kollega (dock ej på feber såklart) tyckte att dennes x10 mini sög för att man inte kunde ställa in alarmvolymen, jag visade hur man kunde göra detta som inte är så självklart som man kanske skulle önska. Med Audio manager så kan man på ett mycket enklare sätt ställa in alarm, musik, ringsignal, system och samtalsvolymer på ett och samma ställe. Widgeten visar dessutom hur aktuell volym för samtliga inställningar. Borde vara en standardwidget i Android, såja Google, köp upp det där företaget nu.

Futurama-bitna kommer att tanka den här appen på stört, resten får dra ned på "Läs mer" för att se tidigare apptips eller vänta till nästa måndag...

Hypnotoad To Go är en rätt medioker app som endast visar Hypnotoad med olika roterande bakgrunder, vid närmre eftertanke kan det här vara den perfekta appen, den bästa. All ära till HYPNOTOAD!

Som (nästan) alltid hittar man även andra användares relevanta tips efter hoppet!

Gmote
Till alla er som har Wi-Fi hemma rekommenderar jag Gmote.
När jag är för lat för att resa mig från TV-soffan agerar Gmote fjärrkontroll till "mediadatorn", men den funkar även för den som vill byta musik på behörigt avstånd eller hålla PowerPointpresentationer.

Wapedia
Den, enligt mig, bästa Wikipedia-appen till Android just nu är Wapedia.
Den är oftast väldigt snabb och det finns stöd för ett antal språk, däribland svenska.

eBuddy
eBuddy är den chatklient (det finns ett otal) som jag tyckt mest om hittills. Den har stöd för MSN, GTalk, Facebook, ICQ, Myspace, Yahoo och AIM. Gränssnittet är precis så enkelt och avskalat som det behöver utan att dra ner på funktionalitet. Ett litet minus är att du måste skaffa dig ett konto hos eBuddy. Det kirrar man förvisso på 30 sekunder direkt i telefonen men jag vet att det kommer avskräcka en del utav er.

Ett litet speltips för er som är tokiga i Towerdefense.
Robo Defense free är, som namnet antyder, ett spel i sann TD-anda. Den enda nackdelen med gratisversionen utav spelet är att den är nedbantad. Fram till att betalmarknaden öppnat upp här i Sverige, får vi hålla till godo med gratis guldkorn som detta.

Google Latitude kanske inte kan anses som en renodlad app då den följer med google maps. Det Latitude gör är att visa vart du befinner dig, har du vänner med Latitude kan ni enkelt välja att dela med er av vart ni finns.
Tryck på menyknappen när du använder google maps för att slå på Latitude och välja inställningar för programmet.
Kan med fördel kickas igång runt fredagar efter jobbet för att visa vars festen är.

Layar och Wikitude är några av de appar som det pratas mest om just nu. För tillfället sitter jag fast på landet och det poppar således inte upp ett smack när jag testar lite google och wiki-layers. Fördelen med ett wiki-layer eller Wikitude är ju att användarna själva skapar information. Jag tror att det är dags att slänga in de lokala pizzeriorna och ge haken varsin recension..

OnOff widgets Är en samling snygga små widgets för att stänga av och sätta på funktioner som WiFi, Blåtand, Flygplansläge, GPS, 3G, ljudlös etc.
Ni som inte har Heron kommer nog digga det här, för oss som har Hero och därmed Sense finns det redan inbyggt.

Spotify har inte lyckats dyka upp på vare sig androlib eller cyrket än, men det funkar alldeles utmärkt att leta upp den på market via telefonen.

Meridian evolve är en mediaspelare som jag tycker är bättre än den medföljande till Heron. Det finns en massa alternativ för widgets och den spelar all video/musik som Android stödjer för närvarande. Väldigt lättnavigerad dessutom.

Sugar sync är en app som tillåter dig att synka mappar på din dator med telefonen i drop box-anda. Du har självklart även tillgång till sakerna från internet. OBS kräver klientprogram på din dator.

Google Sky Maps är precis som det låter, Google maps riktad mot skyarna. Riktigt trevlig app som använder sig utav kompass och GPS för att i stilen "förstärkt verklighet" visa upp vart stjärnor och konstellationer finns just nu. Grymt kul att se sitt eget stjärntecken och veta exakt vart det befinner sig.

Spel
Bristen på roliga spel håller i sig då de flesta bra spel i fullversion kostar dineros och vi svenskar inte får köpa saker på marketen än så länge.

Ett kul spel som utnyttjar accelerometern är i vilket fall Abduction. Det är en bantad fullversion (såklart) men ändå grymt kul, tanka ner och testa om ni inte redan gjort det.

Avstickare
Jag håller precis på att betatesta en app som heter Flyscreen. Förutom en del irriterande krascher flyter det på riktigt bra! Kika in på hemsidan för en kortare demo på hur det fungerar, just nu har jag twitter, sms, kalender och Facebook på låsskärmen. Jag har märkt att man klarar sig bra länge utan att "öppna" telefonen med den här appen, håll ögonen öppna på ett skarpt släpp inom kort.

Note Everything Är den bästa lilla anteckningsappen jag stött på. Man kan enkelt välja om man vill prata in något, skriva eller använda skärmen att rita på. Alla anteckningar kan man välja att spara som genvägar på skrivbordet.

Connect Bot är Androids än så länge enda SSH-klient, men den funkar prima. Är du en tex sysadmin som är lite för långt ifrån serverhallen och inte bär med dig din laptop/macbook överallt, är det här appen för dig.
För er som tycker det här med SSH är lite väl leet finns det en Remote Desktop-variant för Windows, enda nackdelen är att ni måste vänta till i oktober om ni inte rootat, då denna app kostar hundringen.

En app som jag nyligen fick upp ögonen för är Bar control. Den listar alla program som finns i din telefon och erbjuder att sätta de som genvägar i din "notifications bar". Strålande! Ett varningens ord bara, alla program som listas är kanske inte super att starta över huvudtaget, dubbla instanser utav Sense, "touch flo" som det heter också, resulterar i en mjuk omstart av systemet.

Det finns lite godis gömt i telefonen som det här programmet tar fram, en bra feat är "battery history", den listar vad som förbrukat batteri sedan senaste laddningen, sedan boot eller totalt. Grymt verktyg om man tycker att telefonen drar för mycket, den listar de appar som tagit upp mest CPU, nätverk m.m. vilket gör det väldigt lätt att felsöka. Att emulera SNES-spel äter tydligen batteri till exempel... ;)

På andra sidan Atlanten är "Android developer challenge 2" i full gång och en massa bidrag har kommit in. Det finns en hyfsat bra och uppdaterad lista på många utav bidragen även om långt ifrån alla finns med. Några utav bidragen går redan att ladda ner, som tidiga versioner, exempelvis nebudroid och Swift, det finns en hel del smått och gott i den listan, både att testa nu och hålla koll på till släpp. Förstaprissumman är på ofantliga $100 000, andrapris på $50 000 och tredjepristagaren får respektabla
$25 000, det här spektaklet har lockat en hel del utvecklare att ställa upp med andra ord.

Dropbox kan enkelt förklaras som en enhetlig lösning för lagring. Du går med i Dropbox gratis och får 2 GB utrymme på webben, detta kan du sedan nå överallt, videon förklarar det nog bättre. Det hela påminner väldigt mycket om SugarSync som jag tagit upp tidigare.

Drop box är dock enligt mig mycket bättre och jag vet att det finns en hel del utav er som redan har det och därmed inte är så sugna på ytterligare en sync-klient. Finns det en widget eller app för Drop box? Nope. Men...

...Surfa in på Dropbox med mobilen och logga in, webinterfacet är grymt, lägg till sidan som bokmärke och ut med det på skrivbordet som genväg bara. Det är ändå en enkel lösning för att få in Drop box i luren i väntan på en riktig widget. Är ni riktigt slöa så finns URL:n till dropbox som QR-kod till höger. =)
(Eftersom det är ett webgränssnitt funkar det till de flesta telefoner med tillräcklig surfkapacitet, om än kanske inte lika smidigt)

Ett sista litet tips till er alla musiker där ute är appen gStrings, det är en kromatisk stämapp, det finns liknande till andra telefoner men den här känns riktigt gedigen. Man kan ställa in micken för ett otal stränginstrument och det går även bra att testa hur tonsäker man är själv... En bra stämapparat kostar en slant så det är ytterligare ett initiativ att köpa en smartphone...

Aldiko book reader är en snygg och lättanvänd e-bokläsare som inkluderar två böcker från start, "the invisible man" av HG Wells och "the art of war" av Sun Tzu. Appen inkluderar även en tjänst där man kan ladda ner en hel del nya böcker, många av dem kostar dessutom inte en krona! Min första bok att plöja i höst kommer definitivt bli klassikern "metamorfosen" med herr Kafka!

gTasks är en app som synkar med dina "aktiviteter/tasks" i gmail. Grym app för den som inte överlever dagen utan sina punkt- och inköpslistor. Jag använder den varje dag, mest till att skriva ner vad som behöver handlas, både från gmailen på datorn och från telefonen, så jäkla smidigt när man står där på "coop extra" 2 mil hemifrån och inte har benkoll på alla 100 varor som ska inhandlas.

Om ni lyckats undgå det så finns Shazam även till Android.
Funktionen är gammal men ack så rudimentär. Du sätter telefonens mikrofon mot en högtalare som spelar en låt du inte känner till, inom loppet utav 20 sekunder har du svaret på vad den heter och vem som gjort den.
Det här var en av de första apparna jag själv tankade ner när jag fick min Hero. Idag såg jag att den inte finns med på min lista över appar jag tagit upp här på feber! Shazam, check!

För er som tycker om att hålla koll på vad som kommer på TV finns appen TV-Guide Sweden. För mig är det en utmärkt ersättning till pappersbilagorna som kostar en slant och ändå mest ligger och skräpar.

iglaset skryter rättmätigt med att ha Sveriges största, allmänt tillgängliga, databas utav alkoholhaltiga drycker. Omdömmen, priser, volymer och volymprocent listas snyggt i appen som för tillfället mest agerar sökverktyg, vilket i och för sig inte är fy skam. Appen är utvecklad av samma kille som utvecklat iglaset.se, en sida som likt filmtipset ger dig rekommendationer på nya saker beroende på vad du gett annat för betyg. Gillar du t.ex. något speciellt öl, bryggt i ett kloster i Belgien och vill veta om det finns fler liknande öl att få tag på är det här en app som är grym att ha till hands. Det blir förstås inte riktigt bra förrän du registrerar dig på iglaset.se och har byggt upp en liten "källare". Grymt smidigt när man står på systemet och inte kommer ihåg vad den där goda drycken du inmundigade för ett halvår sedan hette, eller om du bara vill hitta nya pärlor.

Hitta.se listar okända nummer som ringer och lägger ner dessa automatiskt som nya kontakter. På gott och ont kan man säga. Har man problem med jobbiga telefonförsäljare kan det vara skönt då man direkt i sin telefonbok kan välja att skicka en kontakt till röstbrevlådan... Att appen automatiskt slår upp nummer mot hitta.se är för mig en väldigt efterlängtad funktion hos telefoner. Det är så jäkla skönt att slippa söka upp numren till missade samtal manuellt att jag kan stå ut med att den autosparar alla nummer.
Om man skulle bli utsatt för någonting i stil med det Roger blev för ett tag sedan kanske man skulle bryta ihop dock... Använd appen med försiktighet.

Preppa för Donut
Nu när Donut (Android 1.6) vankas runt hörnet är det bra att se till att alla appar man har är uppdaterade. Det gör ni lättast genom att starta appen market och gå in under fliken "My downloads". Där listas alla dina installerade appar och där står det också om det finns nya uppdateringar att hämta hem.
Det är extra viktigt att hålla koll på den här delen utav market nu, då de flesta äldre appar inte byggdes för 1.6 och därför kan vara benägna att krascha om du kör ej uppdaterade appar med Donut.

On Air är en trevlig app för de som har trådlöst nätverk hemma. Du väljer mellan OSx, Windows eller Linux och trycker på "POWER"-knappen, vips så har ditt SDkort dykt upp som en extern enhet som du kan dra och släppa filer till. Ett fyrsiffrigt lösenord slumpas varje gång du kopplar upp dig för att inte vem som helst ska kunna rota bland dina filer.

Med hyfsad signalstyrka går det till exempel alldeles utmärkt att strömma musik direkt från telefonen.

Gang Wars är Androids första och största MMORPG-goes-GTA-spel. Det kan lätt sno ett par timmar ifrån dig om du är diggar den här typen utav spel, klart värt en nedladdning.


Picsay är en kompetent bildredigerare, kanske inte i klass med Adobes nysläpp till iphone som vi tagit upp ett par poster längre ner, men den har det mesta man kan kräva utav en telefon. Vitbalans, ljusstyrka, kontrast, toning, hy/mättnad, pixelering med mera.
Klart det trevligaste bildredigeringsprogrammet jag stött på till Android än så länge. Om ett litet tag (när 1.6 letar sig hit) kan man köpa fullversionen som bjuder på skärpa, beskärning osv.

Printershare är en underbar liten app jag hittade när jag gick igenom Android Developer Challenge. Den gör det möjligt att skriva ut bilder och dokument från din telefon.

Nav4All är en alldeles gratis GPSnavigationsapp i väntan på att betalmarknaden kör igång här någon gång i oktober. Värt en titt även om den inte slår TomTom eller CoPilot Live på fingrarna.

10001 cocktails är vad det låter som, recept till 10 001 drinkar. Ingredienserna är listade snyggt och med dessa följer instruktioner för hur man blandar till drinken. För att inte tappa bort favoritdrinken finns även en inbyggd betygsskala mellan ett och fem.

Metal Detector är en app som följt med sedan jag köpte min telefon. Helt oumbärlig för den som är lite fumlig och teknisk. En tappad millimeterstor skruv kan vara svår att hitta i en gräsmatta, (don't ask) men inte längre. Den använder sig utav kompassen i telefonen för att registrera ferromagnetiska föremål. Fungerar därmed inte på t.ex. aluminium eller koppar.

Assurion Mobile AddressBook är en app som inte kommer släppas förrän imorgon, men den lovar mycket. Om du inte har en telefon med HTCs Sense eller Motorolas Motoblur kan det här vara något att ladda ner.

Appen är en kontaktlista med utökad funktionalitet. Förutom dina vanliga Googlekontakter (telefon och mail) kan du själv välja om du vill lägga till dina Facebook, Twitter, G-talk, Flicr- vänner med mera. Om jag satt på en Samsung Galaxy eller dylikt så skulle det här vara en av de första apparna att tanka hem. Att ha alla vänner samlade på samma ställe oavsett kommunikationsplattform och protokoll gör i vilket fall mitt liv så mycket enklare!

Bubble är ett vattenpass kort och gott. Hängde upp ett par hyllor hos lillasyrran med den här och det fungerade faktiskt bättre än väntat. Bara att lägga den på en plan yta, kalibrera och räta upp.

ScummVM är en VirtualMachine som bland annat låter dig spela dina gamla LucasArts -spel ( Hela listan finns här). Bara att ta fram den gamla floppydriven och kopiera över. Ska nog försöka mig på att klara Monkey Island 2, senast var över ett decennium sedan!

Text-To-Speech Extended är ett text -till -språkbibliotek för oss som inte fått uppgraderingen till 1.6(Donut) eller 2.0(Eclair) än. Rösten kanske inte är riktigt lika vass som den inbyggda i Googles senare (för oss, kommande) versioner utav Android men det ger en rejäl försmak, definitivt blodad tand. Det enda den här installationen gör är att göra "text till tal" möjlig i telefonen sen är det upp till vem som helst att skapa applikationer som utnyttjar det.

Alchemy Clip använder sig av ett text till tal-bibliotek, det jag skrev om ovan, eller det som följer med de senare versionerna utav Android. Precis som Babelshot vi skrev om här så funkar den som textscanner. Fota den text du vill digitalisera, telefonen skickar iväg bilden på analys och tillbaka kommer text. Den kan sedan läsas upp på ett antal språk, bland annat svenska. Texten hamnar också i "urklipp" om man vill klistra in den i en annan app, maila eller översätta och spela upp.
Vill man på ett enklare sätt, som i Babelshot, översätta text och få den uppläst i samma app får vi snällt vänta tills betalmarknaden öppnar upp. BabelSnap verkar vara motsvarigheten och $2.99 får man pynta när man väl KAN, för det var väl i oktober marknaden skulle öppnas Camilla?

Android Developer Challenge 2 ger dig möjligheten att testa och betygsätta de 200 bästa bidragen i tävlingen.
De appar jag testat har verkligen dragit upp ribban för stil och funktion, man märker att det bara är gräddan kvar nu.

Full lista på alla 200 finalister finns här.

För oss filmnördar har nu Filmtipset.se släppt en app, dock har inte Androlib indexerat upp den än så man får söka efter filmtipset själv på market.
När man väl installerat appen går man in på Filmtipsets Apisida för att skapa en användarnyckel. När det är gjort har man tillgång till sin "vill se"-lista, vad som går på TV och bio, och sin egna filmsamling. Man kan söka efter filmer i deras databas och det älskvärda betygssystemet finns självklart på plats.
En iPhoneapp är även på gång och kommer så fort den blivit godkänd.

Speedtest har nu även släppt en app till Android. Inget man har installerat för jämnan men bra för att visa om du verkligen behöver det där extra dyra "snabba" abonnemanget. Det är ju långt ifrån säkert att man bor eller jobbar där det finns täckning för turbo3G...

Läs mer
40.3°
0

Android Appmåndag!

Återupptaget på begäran

En titt på Sonys nya kamera
Deras nya "nybörjarkamera" ZV-E10

Sony presenterade i veckan sin nya vloggkamera ZV-E10. Det är deras första vloggkamera i Alpha-serien med utbytbart objektiv. Kameran är utrustad med en 24.2 megapixel APS-C Exmor™ CMOS sensor och en BIONZ X processor. I detta klipp går Brandon från ShortCircuit igenom funktionerna i kameran. Kameran har bland annat fått några funktioner från Sonys andra populära vloggkamera, ZV-1, som ZV-E10 ska vara någon slags storebror till. En knapp för "Background defocus", som ska få bakgrunden i videon ur fokus snabbt och läget "Product Showcase" som vloggare kan använda när de filmar en produkt, denna funktion ska prioritera fokus på objektet istället för personen i videon. ZV-E10 ska vara tillgänglig i slutet av augusti hos flera återförsäljare för antingen 8500 kr för endast kameran, eller 9500 kr där även ett kit med E PZ 16-50mm F3.5–5.6 OSS power zoom-objektiv ingår. Tumnagel
37.0°
+
Hugo Engström
0

ISS säger hejdå till den ryska Pirs-modulen
Ska ersättas av den nya Nauka-modulen imorgon

Här ovan kan ni kolla in hur det såg ut när den ryska modulen separerade från den internationella rymdstationen ISS och senare brann upp när den flög in i jordens atmosfär. Pirs har fungerat som en slags dockningsstation sedan 2001 och över 70 kapslar som anlänt till ISS har dockat där. Modulen användes även som en sluss när ryska kosmonauter gjorde rymdpromenader eller pysslade med annat på ISS utsida. Pirs är den första större modulen som skrotas sedan ISS byggdes och kommer nu att ersättas av Rysslands Nauka-modul. Nauka-modulen sköts upp från jorden 22 juli och är planerad att docka med ISS någon gång under morgondagen. Tumnagel
37.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Roboten Cassie tog en löprunda på 5 kilometer
Fixade det på under en timme

Robotforskare på Oregon State University har låtit den tvåbenta roboten Cassie ta sig en löprunda på fem kilometer vilket den verkar ha klarat av någorlunda problemfritt. Cassies löprunda klarades av på en laddning batterier och två mindre incidenter där roboten föll. Cassie var dock inte ut och sprang helt på egen hand utan kontrollerades av en medföljande operatör som styrde i vilken riktning roboten skulle springa. Att springa 5 kilometer tog Cassie 53 minuter vilket är något snabbare än vad jag själv vanligtvis går 5 kilometer på. Roboten Cassie utvecklades av Oregon State University-företaget Agility Robotics och tillverkades mellan 2017 - 2019. Idag satsar Agility Robotics på att utveckla Cassies efterföljare, den tvåbenta roboten Digit som vi har skrivit om några gånger tidigare, se inlänkade artiklar nedan. Tumnagel
36.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Realme först med magnetisk laddning av Android-telefoner
Hittar på ett alternativ till Apples MagSafe till iPhone 12

Kinesiska Realme ser ut att bli den första mobiltillverkaren av Android-telefoner som tagit fram något som liknar den trådlösa MagSafe-laddning som Apple utvecklar till iPhone 12. Realmes magnetiska lösning verkar i dagsläget dock något otympligare än den MagSafe-laddare som finns till iPhone 12 som synes på bilden ovan. Realme kallar sin lösning för "MagDart" och varianten som visas ovan sägs ladda snabbare än de 15W som Apples MagSafe-laddning till iPhone 12 har. Realme håller dock även på att utveckla en lite mer slimmad version av MagDart och den kan ni kolla in på bilden här nedanför. Realmes första telefon med MagDart, vilket även kommer att bli deras första telefon med trådlös laddning någonsin, heter Realme Flash och kan komma att presenteras officiellt redan nästa vecka. Tumnagel
35.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Första ordentliga trailern för Lamb
Filmen där Noomi Rapace tar hand om ett lammbarn

Här bjuds vi på den första ordenrliga trailern för den kommande thrillern Lamb med Noomi Rapace i huvudrollen. Filmen kretsar kring ett par som tar hon hand om ett barn som är hälften människa och hälften lamm. In Lamb a childless couple in rural Iceland make an alarming discovery one day in their sheep barn. They soon face the consequences of defying the will of nature, in this dark and atmospheric folktale. Förutom Noomi kan man i filmen också hitta Hilmir Snaer Gudnason och Björn Hlynur. Filmen har premiär den 8 oktober. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Samsung presenterar Odyssey Neo G9
Riktigt fet gamingskärm

Samsung har visat upp efterföljaren till skärmen Odyssey G9 vilket är en 49 tum stor väld skärm som hämtat teknik från Samsungs tv-apparater. Skärmen har fått namnet Odyssey Neo G9 och kan visa en upplösning på 5120x1440 i ett ultrawide-format som har en ratio på 32:9. Den använder sig av Samsungs Quantum Mini LED vilket ger den möjlighet att visa 2048 så kallade "dimming zones" vilket kan jämföras med de 10 sådana zoner som Odyssey G9 kan visa. Odyssey Neo G9 har en uppdateringsfrekvens på 240hz med en svarstid på 1 ms. Ljusstyrkan ligger på 2000 nits vilket kan jämföras med andra skärmar som vanligtvis har runt 420 nits. När det kommer till kontakter så finns det en Display Port 1.4, en HDMI 2.1, två USB-ingångar samt hörlursingång. Samsung börjar ta emot beställningar på Odyssey Neo G9 29 juli och den släpps globalt 9 augusti. Skulle du vara sugen så kostar skärmen 2500 dollar. Tumnagel
39.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Varför är dieselmotorcyklar inte en grej?
Donut Media förklarar

YouTube-kanalen Donut Media går här genom varför det här med dieselhojar inte är något vi ser mer av på vägarna. Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0

Happy Plugs släpper lurar för kidsen
Så de inte spelar för högt

Det är ingen vild gissning att de som växer upp i dag kommer att ha intressanta åkommor i sina öron. Att konstant ha inearlurar till exempel är inte så rackarns bra. Bra är det inte heller att ha för högt ljud på och som förälder är det rätt skönt att veta att barnet inte kan köra på alldeles för högt. Happy Plugs senaste hörlurar heter Play har en speltid på 25 timmar, finns i färgerna vitt, svart och rosa och kostar 799 kronor. Inget unikt där, men lurarna har teknik i sig som ser till att de inte spelar över 85 decibel. Det går helt enkelt inte att skruva upp volymen till 11. De har dessutom stöd för att dela med sig av ljudet man lyssnar på, antingen via 3,5 mm eller USB-C. Tumnagel
38.5°
+
Roger Åberg
0

Oscar Isaac är en hämndlysten korträknare
I trailern för The Card Counter

The Card Counter är en kommande film där Oscar Isaac spelar en före detta militär utfrågare med ett mörkt förflutet som blivit en korträknare. Redemption is the long game in Paul Schrader’s THE CARD COUNTER. Told with Schrader’s trademark cinematic intensity, the revenge thriller tells the story of an ex-military interrogator turned gambler haunted by the ghosts of his past decisions. Filmen är regisserad av Paul Schrader som tidigare skrivit manus till filmer som Taxi Driver och Kristi sista frestelse samt regisserat American Gigolo. Tumnagel
37.5°
+
Frode Wikesjö
0

Julian Assange blir av med sitt medborgarskap i Ecuador
Wikileaks-grundaren kommer att överklaga beslutet

The Guardian rapporterar att Ecuador nu har beslutat sig för att dra tillbaka det medborgarskap man 2018 gav till Wikileaks grundare Julian Assange. Assange beviljades medborgarskap i Ecuador för att senare kunna ansöka om diplomatisk asyl för att kunna lämna Ecuadors ambassad i London. Assange sökte sin tillflykt till Ecuadors ambassad i London efter att han riskerade att utlämnas till Sverige där han anklagades våldtäkt. Assange tillbringade sju år på Ecuadors ambassad i London men kickades ut därifrån 2019 varpå han greps av brittisk polis. Därefter dömdes han till 50 veckors fängelse för att brutit mot brittiska borgensvillkor. Assange sitter fortfarande i brittiskt förvar då USA vill ha honom utlämnade efter att Wikileaks spridit hemligstämplat material. Skulle han lämnas ut dit riskerar Assange upp till 175 års fängelse enligt hans egna advokater. Assanges advokater har överklagat Ecuadors beslut att dra tillbaka hans medborgarskap i landet. Tumnagel
39.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Snubbe skickar AirTags till Tim Cook, Elon Musk och Nordkorea
För att se vad som händer

YouTube-användaren MegaLag skickade för några veckor sedan några AirTags till Tim Cook, Elon Musk och till Nordkorea för att se hur transportföretaget DHL hanterade det. I klippet ovan berättar MegaLag hur DHL hanterade saknade paket och varför de inte fick komma in i Nordkorea. Del ett kan ses nedan. Tumnagel
38.5°
+
Frode Wikesjö
0

Arcade1Up släpper The Simpsons-kabinett
Spela som du gjorde för 30 år sedan

Nu har det gått 30 år sedan Konami släppte arkadspelet The Simpsons och lagom till det jubileet släpper Arcade1Up en nyutgåva av det klassiska kabinettet som hörde till spelet. Förutom The Simpsons-spelet så inkluderas även The Simpsons Bowling-spelet som Konami släppte hösten 2000. Det går att spela upp till fyra spelare på arkadspelets 17 tum stora skärm. Det finns även en möjlighet för andra ägare av arkadspels-kabinettet att ansluta sig via nätet, något som gör att man kan spela online mot varandra. Arcade1Up kommer att börja ta emot förbeställningar av "The Simpsons Arcade Machine" 16 augusti men vad det kommer att kosta framgår inte. Tumnagel
38.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

I morgon är det betadags för Halo Infinite
För Halo Insider-folket

I morgon kommer 343 Industries dra igång det första betatestet för flerspelardelen för Halo Infinite. Detta test kommer dra igång i morgon kväll klockan 23:00 och pågå fram till söndagen den 1 augusti. Inbjudningar har börjat skickas ut så man borde få veta om man får vara med och leka inom kort. Det är dock endast folk som är med i Halo Insider som kommer få någon inbjudan denna gång. Om du inte fick någon inbjudan denna gång men vill ha chansen att delta i framtida betatest så kan du anmäla dig till Halo Insider-programmet via länken nedan. Hur som helst kan man nog räkna med att få se massvis med gameplay från spelets flerspelardel under helgen. Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0

Waze blir lite smartare efter ny uppdatering
Trafikappen kan varna för köer innan du ens satt dig i bilen

Googles trafikapp Waze har släppt en lite lite större uppdatering som antagligen kan vara användbara för trafikanterna som förlitar sig på den. I den nya uppdateringen kommer Waze redan på startsidan varna för trafikstockningar som kanske förkommer på de vägarna som användaren vanligtvis brukar köra. Appen kommer att rekommendera alternativa vägar om den anser att så krävs. Det kommer även att finnas förklaringar till varför Waze väljer en annan väg än den som användaren vanligtvis brukar köra. Den nya versionen av Waze har redan börjar rulla ut till iOS och Android. Har du inte redan fått den så lär den dyka upp inom kort. Tumnagel
38.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

En trailer för Cooking With Paris
Japp, den Paris

Netflix är inte direkt rädda för att producera märkliga tv-serier och den kommande serien Cooking With Paris är väl ännu ett exempel på detta. Serien baseras i grund på Råttatouille-citatet "Vem som helst kan laga mat". Ett uttalande som då testas genom att låta dokusåpastjärnan Paris Hilton laga rätter för diverse kändisgäster. Seriens sex avsnitt har premiär den 4 augusti. Tumnagel
40.0°
+
Frode Wikesjö
0

BMW visar upp fraktcykeln Dynamic Cargo
Eldrivet koncept som verkar najs

BMW har visat upp den trehjuliga elcyklen Dynamic Cargo vilken man tänker sig skulle kunna fungera fint för olika typer av transporter på kortare sträckor i stadsmiljö. Dynamic Cargo är försedd med ett batteri som ger den en räckvidd på 20 km men det går givetvis även att använda pedalerna om man vill ta sig längre än så. Det finns en rad olika tillbehör som gör det möjligt att frakta surfbrädor, barn och annat på den trehjuliga cykeln. Dynamic Cargo är än så länge bara ett koncept. Huruvida BMW planerar att någon gång släppa den på marknaden återstår att se. Tumnagel
38.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny trailer för Nine Perfect Strangers
Miniserie om mindfullness-retreat som spårar ur

Här kommer ännu en trailer för Hulus rysardrama Nine Perfect Strangers som börjar sändas nästa månad. I miniserien får vi se Nicole Kidman i rollen som Masha, en karismatisk kvinna som leder ett mindfullness-retreat med nio deltagare. Det verkar dock som om Masha inte bara har mindfullness i planerna för deltagarna och det hela ser ut att utveckla sig åt det lite rysligare hållet. Nine Perfect Strangers börjar sändas på Hulu 18 augusti. Tumnagel
37.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Föroreningar färgar sjö rosa i Argentina
Industrier anklagas för att inte rena sina utsläpp

Klippet ovan visar bilder från Corfosjön i Argentina vilken har färgats rosa på grund av utsläpp från närliggande fiskindustrier. Färgen på sjön tros ha uppstått på grund av att fiskindustrierna inte renat sina utsläpp, något som gjort att konserveringsmedlet natriumsulfit släppts ut i sjön och färgat denna rosa. Enligt miljöchefen i Chubut-provinsen där Corfosjön ligger så ska den rosa färgen vara ofarlig och försvinna inom några dagar. Tumnagel
28.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
79kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
100kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
78kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
76kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
41kg
+
Hugo Engström

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
87kg
+
Roger Åberg

WOW bjuder på weekend
Minifestival

Det blev inget Way Out West i år, men gänget kan inte hålla sig från att inte göra något alls. Under de datum som WOW skulle ha ägt rum så kör man därför lite konserter. På torsdagen är det Amason + Esther, på fredagen är det Sarah Klang + Klara Keller och på lördagen är det Deportees + Grant. Biljetter släpps i morgon och man lovar pizza på köpet, ett symboliskt festivalarmband och djs. Tumnagel
76kg
+
Roger Åberg

Kul video med Lil Nas X
Teaser för ny låt producerad av Kanye West

Lil Nas X som tidigare i år släppte ett par modifierade Nike-skor med satan-stil (vad det nu innebär), som Nike själva inte var helt glada över då de fort stämde rapparen är tillbaka med en kul teaser för sin nya låt Industry Baby. Låten är producerad av Kanye West och Take a Daytrip. Release sker nu på fredag den 23 juli. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

Ford presenterar parfymen Mach-Eau
Om man vill lukta som en bil

Biltillverkaren Ford har tagit fram en parfym som man kallar för "Mach-Eau" vilken man säger ska påminna om lukten från bilar. Parfymen har Ford tagit fram tillsammans med parfymtillverkaren Olfiction. Det hela är en del i Fords satsning för att övertyga bilentusiaster om att elbilar ska kunna erbjuda samma körupplevelse som fossildrivna bilar. Mach-Eau sägs lukta som en mix av bilinredning och gummi till bildäck. Ford Mach-Eau går inte att köpa utan har istället tagits fram för att luktas på i olika bilsammanhang, bland annat bilfesten Goodwood Festival of Speed där parfymen gjorde sin debut. Huruvida Ford planerar att börja sälja parfymen längre fram finns det inga uppgifter om än så länge. Tumnagel
19kg
+
Wille Wilhelmsson

Biz Markie är död
57 år ung

Hip-hop-legenden Biz Markie dog 57 år ung under helgen. Dödsorsaken är komplikationer av sin diabetes som han kämpat mot i mer än ett år. Biz Markie är sannolikt mest känd för hitlåten Just a Friend från 1989 men också för sina beatboxing-färdigheter och generellt underhållande persona. Tumnagel
4kg
+
Frode Wikesjö

David Harbour äter heta kycklingvingar
Klarar Red Guardian hettan?

Skådespelaren David Harbour gästade kycklingvingprogrammet Hot Ones i veckan för att prata lite om sitt liv och sin karriär samtidigt som han äter starka kycklingvingar. Tumnagel
101kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt från Swedish House Mafia
"It Gets Better"

Swedish House Mafia släppte under torsdagskvällen en ny låt med titeln It Gets Better. Detta är deras första nya singel sedan 2012. Den svenska trion ska tillsammans med Ty Dolla $ign och 070 Shake medverka i The Tonight Show med Jimmy fallon den 19 juli. Tumnagel
-25kg
+
Hugo Engström