11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bugatti tappar världsrekord Fartrekordet för Veyron Super Sport tas tillbaka
Bugatti tappar världsrekord

För tre år sedan fick Bugatti om SSC Ultimate Aero och blev världens snabbaste produktionsbil med sin toppfart på 430 km/h. Nu har dock Guinness tittat över siffrorna igen och det verkar som att Bugatti kommer att tappa sitt rekord. Och ja, det är bara för att Hennessey nyligen gick ut och gnällde över att toppfartsspärren plockats bort i rekordbilen, men fanns i produktionsbilen som folk kunde köpa. Bilen i affären gör nämligen "bara" 415 km/h.

"As the car’s speed limiter was deactivated, this modification was against the official guidelines. Consequently, the vehicle’s record set at 431.072 km/h is no longer valid. Following this, Guinness World Records is reviewing this category with expert external consultants to ensure our records fairly reflect achievements in this field."

Bil, Nyheter, Bugatti, världsrekord, rekord, Veyron, Veyron Super Sport, fail, Guinness
Ny dag, nytt rekord för Hennessey Venom GT nu världens snabbaste bil Jag vet att ni läsare inte verkar helt överförtjusta över Hennessey och deras "bonn-trimmade" ombyggda Lotus Exige Venom GT. Men nu är de i farten igen och eftersom de hävdar att de nu har världens snabbaste produktionsbil tänkte jag dela med mig av det. I februari körde de tydligen ett par repor med bilen på en landningsbana i Kalifornien och kom som max upp i 427,6 km/h. Landningsbanan som är 3.2 kilometer var tydligen inte tillräckligt lång och bilen hade mer att ge sägs det. Detta är enligt Hennessey nytt rekord och gör Venom GT till världens snabbaste bil. Men Bugatti Veyron Super Sport har klockats till 431,072 km/h. Det räknas inte enligt amerikanarna, som hävdar att eftersom Bugattin är elektroniskt begränsad till 415 km/h när man köper den, så är deras bil snabbare eftersom den inte har någon fartspärr. En riktig soppa alltså, och mina aningar är att jänkarna inte kommer att ge sig i första taget i den här frågan. Tumnagel
28.8°
0
31.0° 0 Bobby Green Bobby Green
mån. 8 apr 2013, 10:54
Bugatti tappar världsrekord Fartrekordet för Veyron Super Sport tas tillbaka
31.0°
0