10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till R-Design till S60 och V60
R-Design till S60 och V60 Men någon riktig R är inte i sikte

Tiden då Volvo erbjöd R-modeller är förbi. Nu får vi inte längre njuta av hästkraftskavalkader och grym prestanda. Det närmaste Volvo har nu är R-Design, och det är precis vad det låter, design. En utsmyckad in- och utsida som i alla fall ska ge lite sportig känsla.

Nåja, det handlar faktiskt inte enbart om kosmetiska förändringar i detta fall. Volvo har även sett över chassiet som nu ska bjuda på vassare styrning och mer spänst för att överlag ge en roligare körupplevelse.

Fronten är lite hungrigare och grillen är nu i pianosvart. En matt grå detalj omsluter de dubbla avgasrören och i hjulhusen sitter specialdesignade femekrade 18-tummare. Fälgarna, med sin skoveldesign, påminner mycket om de som erbjöds till första generationens S/V70. På bilderna ser vi bilen lackad i Passion Red men det finns sju lackalternativ till att välja bland.

På insidan sitter man i sportstolar som fått en helt ny sittdyna med mer skålning och bättre sidostöd. Klädseln som består av läder och textil finns i helsvart eller off-black/cheramic light. Ratten är treekrad och växelväljaren, mattorna och pedalerna är unika för R-Design.

Nu under hösten kommer S60 och V60 R-Design att introduceras och Volvo räknar med att 10 % av alla blivande S60 och V60-kunder kommer att välja till paketet där det finns tillgängligt.

Vad är dina personliga minnen från de riktiga R-modellerna?

Bil, Nyheter, Volvo, S60, V60, R-Design, paket, styling
39.1° 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 21 sep 2010, 13:00
R-Design till S60 och V60 Men någon riktig R är inte i sikte
39.1°
0