38 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Rolls-Royce presenterar Dawn En cabbad version av Wraith
Rolls-Royce presenterar Dawn

Då var den äntligen här, Rolls-Royce helt nya modell Dawn. Fast i princip handlar det om en cabbad version av modellen Wraith. Trots likheterna med syskonet säger Rolls dock att hela 80 % av Dawns kaross vara annorlunda. Taket som är i tyg ska kunna fällas eller öppnas nästintill ljudlöst på 20 sekunder i upp till 50 km/h.

Som väntat dryper bilen av lyx och interiören är en orgie i läder och trä. Kombinationen mörkblå lack med skrikorange inredning är som tur är inget måste, utan det finns andra val. Lite av instrumenteringen är uppdaterad samt den analoga klockan som bär modellens namn, i övrigt känner Wraith-förarna igen sig.

Dawn mäter in på 5.28 meter i längd, 1.94 i bredd, 1.5 i höjd och har en hjulbas på 3.11 meter. Vikten anges till 2 560 kilo och för att föra fram skeppet står en dubbelturbomatad V12:a på 6.6 liter med 570 hästar och 780 Nm. 0-100 km/h avverkas på 4.9 sekunder och toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h.

Premiär blir det på bilmässan i Frankfurt.

Bil, Rolls-Royce, Dawn, officiell, cabriolet, Frankfurt, Rolls-Royce Dawn
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Rolls-Royce presenterar Dawn
Rolls-Royce nya cabriolet Dawn presenteras nästa vecka Här är de första bilderna Nästa vecka har Rolls-Royce nya modell Dawn premiär och inför detta har man nu skickat ut tre stycken bilder som hintar lite om vad vi kommer att få se. Bilens namn flörtar med modellen Silver Dawn från 50-talet och det verkar röra sig om en cabriolet baserad på modellen Wraith. Taket blir i tyg och formerna ungefär som coupén. Tumnagel
42.8°
0
43.1° 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 8 sep 2015, 16:15
Rolls-Royce presenterar Dawn En cabbad version av Wraith
43.1°
0