8 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
TVR återuppstår? Man ska aldrig säga aldrig
TVR återuppstår?

Den brittiska biltillverkaren TVR köptes 2004 upp av ryssen Nikolai Smolensky men därefter var det kört. Nikolai körde företaget i botten och 2007 ansökte man om konkurs. Däremot erbjöds kunderna att uppgradera sina Griffith-modeller till Sagaris ett tag men för nästan exakt ett år sedan upphörde allt vad bilbyggande heter. På TVRs hemsida har det sedan länge endast funnits ett meddelande, som lyder:

"We support all owners of TVR sports cars by ensuring supply of spares and the development of alternative drive trains. Nevertheless at the moment we do not manufacture new cars. Any such claims in various media are fake."
Tills nu. Idag står det istället "Never say never." Vad betyder nu detta? Ska TVR återuppstå, är det en dold reklamkampanj för en ny Bond-rulle eller jävlas bara TVR? Ingen vet. Det enda jag vet är att jag hemskt gärna hade sett att tillverkningen kom igång igen och att något nytt presenterades. Min absoluta favoritmodell från TVR, Sagaris, körde jag faktiskt så sent som nu i veckan. På Forza 3.

Bil, Nyheter, TVR, sportbilar, återuppstår Via The Motor Report
TVR slutar tillverka bilar - bygger vindturbiner istället 50 års tillverkning av tokiga sportbilar verkar gå mot sitt slut För ett par år sedan tog den tidigare ryske bankmannen Nikolai Smolensky över den brittiska biltillverkaren TVR. Nu rapporteras det att han ger upp just biltillverkningen och börjar satsa på att tillverka vindturbiner istället. Enligt Nikolai som har pratat med Autocar har han försökt så gott det går att utveckla en ny sportbil under namnet men att extremt höga utvecklingskostnader och lika höga förväntningar från kunder har gjort det omöjligt. För att slippa sparka alla anställda på fabriken i Blackpool ska det nu därför byggas portabla vindturbiner i lokalerna. Reservdelar och service kommer i framtiden att tillhandahållas av självständiga firmor som Performance Engines, Racing Green och TVR Power. Tre stycken modeller hann dock att komma till prototypstadiet. En Tuscan Mk2 cab med Corvette-motor, en Cerbera med turbodiesel från BMW och en helt ny modell som skulle få eldrivlina. Tråkigt besked för de som ville ha nya bilar, kanske lite bättre för de som redan har en TVR då värdet antagligen lär öka. Rackarns också, jag som var sugen på att få loss en Sagaris för en vettig peng. Nåja, drömma kan man ju alltid, och tills den dagen titta på när Jeremy kör bilen. Tumnagel
32.6°
0
39.8° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 6 jun 2013, 11:27
TVR återuppstår? Man ska aldrig säga aldrig
39.8°
0