32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Netflix släpper topplistor Äntligen kan vi se vad som är populärt på tjänsten!
Netflix släpper topplistor
Foto: Netflix

Netflix har meddelat att man snart kommer att börja visa vilka tv-serier och filmer som är populära på sin tjänst genom olika slags topplistor, något som jag misstänker kommer att uppskattas av i stort sett alla.

Netflix har tidigare inte visat något intresse av att presentera statistik runt tittandet på sin tjänst vilket har gjort det lite svårt för tittarna att se vilka tv-serier och filmer som är populära på tjänsten. De nya topplistorna som Netflix nu introducerar kommer att visa de tio populäraste filmerna och tv-serien för den specifika dagen och det ska även finnas speciella topplistor för genrer. Topplistorna kommer dock inte bara baseras på tittar-statistik utan även ta hänsyn till vad tittaren har kollat in tidigare, något som gör att topplistorna kommer att skilja sig beroende på vem som för tillfället är inloggad på Netflix-kontot.

Netflix skriver i ett pressmeddelande att man har experimenterat med liknande topplistor i Storbritannien och Mexiko det senaste halvåret. Där verkar detta ha varit uppskattat och därför har nu Netflix beslutat sig för att rulla ut topplistorna på fler marknader.

Film & TV, Netflix, topplistor, statistik
44.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 25 feb 2020, 10:20
Netflix släpper topplistor Äntligen kan vi se vad som är populärt på tjänsten!
44.0°
0