42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nu kan självkörande bilar se runt hörn Stannar om det kommer trafik från sidan
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Nu kan självkörande bilar se runt hörn

MIT CSAIL har tillsammans med Toyota Research Institute utvecklat ett system som i framtiden skulle kunna göra det möjligt för självkörande bilar att upptäcka om det kommer något bakom ett hörn.

Till skillnad från många andra system för självkörande bilar så använder sig MIT:s detekteringssystem inte sig av laser eller röntgen utan förlitar sig istället på kameror. Kamerorna filmar ett område framför bilen och kan i realtid registrera hur ljuset framför bilen förändras. Baserat på detta kan systemet avgöra om det kommer något som är dolt bakom ett hörn och även hur snabbt detta objekt närmar sig den egna bilen.

Som synes i videoklippet ovan verkar det hela fungera fint i ett parkeringshus där fordonen kör förhållandevis långsamt. Det kan nog dröja ett tag innan system som dessa faktiskt implementeras i självkörande bilar. Innan så blir fallet måste systemen anpassas för att användas i dagsljus och även tränas upp på de oändligt många ljusvariationer och ljusförhållandena som systemets kameror kan tänkas utsättas för.

news.mit.edu Fordon, Självkörande, mit, csail, toyota research institute, tri, självkörande bilar
40.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 29 okt 2019, 12:40
Nu kan självkörande bilar se runt hörn Stannar om det kommer trafik från sidan
40.3°
0