41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Från shoot till färdig bild Allt från ljussättning till photoshoppande
Från shoot till färdig bild
Foto: Gustav Andersson

Här om veckan fotograferade jag ett par bilder på två stycken personer och trots att jag inte har gått igenom hela plåtningen än så fastnade jag lite för denna bild och gjorde en snabb fix.

Jag tänkte också passa på att berätta lite hur bilden är ljussatt och vad som är gjort i efterhand för er som är intresserade. Ni hittar här bredvid lite bakombilder samt ett ljusdiagram och efter hoppet har jag också gjort en screencast om den redigering jag har gjort i Lightroom samt Photoshop.

Hela plåtningen blev lite av en spontan grej med en stylist jag inte arbetat med förr vid namn Minna Suominen och som modell blev det hennes syster med pojkvän. Därför hade jag inte någon direkt idé hur jag ville att bilderna skulle se ut eller hur stylingen skulle se ut. Då blev det så att jag satt en ganska klassiskt ljussättning och det var ju trevligt då det visade sig att modellen blev klassiskt klädd.

Huvudljuset är en beauty dish rakt framifrån och en bit ovanför modellen, på den sitter det en grid som gör att ljuset blir lite mer riktat och inte sticker iväg på bakgrunden. Förutom det så har jag en stor octabox bakom på minimal styrka bara för att lätta upp lite längre ned på kroppen där beaut dish-ljuset inte riktigt nådde (jag tog även helkroppsbilder).

Till vänster är det en 20x90 striplight för att få en liten kant på kavajen samt i ansiktet medan jag på högersida istället har en blixt med grid och barndoors för att lägga likadant ljus i ansikten plus hårljus och lite på axeln (jag ville inte få likadan kant på den sidan).

För att få en liten gloria på bakgrunden kring modellen använde jag en likadan striplight som slår från vänster sida. Tyvärr blev den aningen för svagt ställd. Något som upptäcktes när man drog lite i svärtan i efterbehandlingen, detta fixades dock som ni kan se i screencasten efter hoppet.

Foto, Tips & Trix, feber, ljussättning, feberfoto, bildbehandling, efterbehandling

Här är vad jag gjorde när bilden väl var tagen.

Undrar ni något så finns alltid kommentarerna.

Läs mer
38.0° 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
mån. 20 dec 2010, 17:02
Från shoot till färdig bild Allt från ljussättning till photoshoppande
38.0°
0